Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

 1. O'Neill

  O'Neill Guest Guest

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän tuollaisella voi pohtia, että kuka kuolee loppukauden jne. Mutta silloin keskustelun tulee rajoittua jo nähtyjen jaksojen perusteella tapahtuneisiin tapahtumiin tai omiin mielikuviin jatkotapahtumista. Jos taas omat mielikuvat ovat syntyneet sneak peakin tai previewin tms. perusteella sellaiset pohdinnat on syytä jättää spoiler-tageihin.

  Tuossa Sayid-kommenttisi alla on heti linkki ensi jakson sneak peakiin, joten tuon viestisi perusteella oletettavasti perustit toivomuksesi siihen. Mikäli näin on niin asia olisi kuulunut spoiler-tageihin. Jos tuo ei liittynyt mitenkään tuohon sneak-peakiin niin olisit voinut mainita sen viestissäsi.

  Tämä on vain oma mielipiteeni, mutta näin mekin jotka emme seuraa spoilereita yms. voisimme seurata rauhallisin mielin tätä ketjua aina jaksojen välillä.

  Tuokin on joidenkin mielestä spoilaamista.
   
 2. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli
  Jackin Katelta salaama info tuskin liittyy saaren sijaintiin tai mihinkään sellaiseen kun kerran hänkin mukana ottamassa yhteyttä tuohon alukseen. Kaapeli varmaan tärkeässä roolissa.

  Through the looking glass
  metaforaa käytettiin Matrix trilogiassa useaan otteeseen, ehkä kyseessä sittenkin jonkinlainen psykologinen testi tai tyypit istuvatkin Portlandilaisessa laboratoriossa aivot kytkettynä masinoihin. Kolmosjakson päätteeksi on kuitenkin luvattu "kaiken muuttava käänne", joka ei voi olla pelkästään jonkun hahmon kuolema tai Otherin takinkääntö. Sen täytyy olla jotain saaren sijaintin tai olemassaoloon liittyvää.
   
 3. winterland

  winterland Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2

  Nyt on lisätty aiempaan viestiini pätkä, jonka pitäisi rauhoittaa.
   
 4. mikkol79

  mikkol79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  1 391
  Saadut tykkäykset:
  1
  Joo, kyllähän tuolla oli tekstiä Sayidin kuolemisesta vaikka ikinä en availe spoiler-tageja ennen kuin olen jakson katsonut.

  Mun on välillä vaikea ymmärtää winterlandin hirmuista tahtia kirjoittaa tänne tietoa tulevista jaksoista. Ymmärrän ettei joku katso sarjaa rauhassa jakso jaksolta, vaan tsekkailee spoilerit, next episode preview:t ja lukee lostpediaa, ei siinä mitään. Mutta mikä palo on tänne koko ajan suoltaa uusin spoiler-tieto? No, jokainen tallaa tavallaan, tänne saa kirjoittaa tuota tekstiä, mutta olkaa aika varovaisia sen suhteen mitä jää näkyviin.
   
 5. JTX

  JTX Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 794
  Saadut tykkäykset:
  14

  Kyllähän se synnyttää keskustelua muiden lostia katsovien kanssa. Jos ei itse sarjasta niin ainakin tätä meta-keskustelua :)

  Itse luen kyllä kaiken mitä tähän ketjuun postaillaan, kuitenkin vasta katsottuani uusimman jakson. Tämä ei ole niitä sarjoja joiden kohdalla spoilaantuminen mistään harmittaisi yhtään.
   
 6. winterland

  winterland Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Näyttäähän tuota keskustelua syntyvän spoilertagien takana, joten...

  Edelleen en tiedä onko Sayid kuolemassa, toivottavasti ei.
   
 7. Mookid

  Mookid Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 737
  Saadut tykkäykset:
  363
  Yhdistelin tässä huvikseni asioita ja aloin miettiä, että:

  kun tämän kauden lopuksi on lupailtu mm. Jackin ja Locken välistä "showdownia" ja noista monista kuolemista on muutenkin ollut juttua, niin kävi mielessä että Locke heittäisi veivinsä. Tämä olisi melkolailla sellainen "game changer"/"snake in the mailbox" -käänne (näitä termejä ainakin tekijät ovat käyttäneet). Lisäksi he ovat muistaakseni maininneet jotain siihen suuntaan, että tämä "kaiken muuttava käänne" saattaa saada jotkut katsojat muuttamaan mieltään Lostin suhteen. Ja mikäs sen järkyttävämpää, kuin tapattaa Locke. Kuitenkin kauden finaalissa pitäisi tapahtua myös jotain suurempaan kuvioon liittyvää, eikä pelkästään jonkun hahmon kuolemaa. Mutta tällaista tuli kuitenkin mieleen. Locke on silti niin monen katsojan suosikki ja todella tärkeä hahmo noin yleisestikin, joten uskaltaisivatko kirjoittajat ottaa tätä riskiä?


  Lisäksi tällaisia pikkuspoilereita on annettu tulevasta:

  "I'm told that when we see the "game-changer," which the show's writing team is calling "the snake in the mailbox," at the end of the May 23 season finale, we will understand why the show cannot go longer than 48 more episodes." (Hä... :eek: )

  "The game-changer involves Jack and someone else." (Jos tämä "someone else" olisi Locke? Jackin oma isäkin kävi mielessä, mutta onko Christian Shephard tekijöiden puolelta varmistettu kuolleeksi?)

  "Jacob will be as important to the LOST mythology as the emperor is to Star Wars. It is confirmed that Jacob will make his first appearance in "The Man Behind The Curtain"
  ( :thumbsup: )
   
 8. Stormlord

  Stormlord Guest Guest

  Liittynyt:
  12.02.2006
  Viestejä:
  677
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, tuo "Through the Looking Glass" -ilmaushan on viittaus Lewis Carrollin Alice in Wonderland -kirjaan, jossa Alice matkustaa maanalaiseen ihmemaailmaan, ja tämän maailman ja "meidän maailmamme" välistä ikkunaa kuvataan juurikin näillä sanoilla. Samasta kirjasta on lainattu myös Matrixin "follow the white rabbit" -repla.
   
 9. winterland

  winterland Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  On, muistaakseni pari viikkoa sitten tulleessa podcastissa sanottiin.
   
 10. Tontsa91

  Tontsa91 Guest Guest

  Liittynyt:
  09.03.2007
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika vaihtelevaa on ollu kolmanne kauden taso.Tuntuu että yhtä hyvä jaksoa kohtan saadaan 3 paskaa(Nikkin ja Paulon:sick: )Plus ei voisi vähempää kiinnostaa Jackin,Katen ja Sawyerin flashbackit.Mikä on ongelma koska kolmasosa kausista koostuu niistä:rolleyes:

  Itseasiassa ainoat kiinnostavat hahmot lienevät Desmond,Charlie,Locke ja Ben.Varsinkin Locken ja Benin näyttelijät kannattelevat showta.Onneksi tuottajat eivät tappaneet Benin hahmoa niinkuin alunperin suunniteltiin.Tyypin näyttelijä on jotakuinkin nero:naminami:
   
 11. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo
  Muistin kyllä tuon alkuperäisenkin alkuperän, mutta jostain syystä vain tuo Matrix tuohon tuli mieleen ja unohtu mainita Alice in the Wonderland sitten kokonaan. Ehkä juuri sen takia, kun alkaa epäilyttää että onko kyseessä ihan todellinen todellisuus tuo Lostin maailma. Ehkä Naomi sitten raottaa ovea siihen todelliseen maailmaan, tai johtaa selviytyjiä entistä harhempaan ollen vain "organisaation" kätyri joka on solutettu psykologiseen testiin mukaan.

  Ja Jaakopin esiintyminen finussa loistoa, :thumbsup: mutta kysymys kuuluukin onko Ben Jacob.
   
 12. Citizen Tony

  Citizen Tony Guest Guest

  Liittynyt:
  09.02.2007
  Viestejä:
  75
  Saadut tykkäykset:
  0
  No seuraava nyt ei varsinaista spoileria ole mutta spekulaatiota kylläkin:

  Katselin Lostin ihan ekat jaksot kommenttiraidat päällä ja siinä tekijät kertoivat että alunperin kässärissä Jack kuoli miltei heti alussa Smokien vetäessä hänet ulos pystyssä olevasta lentokoneenohjaamosta puun oksille.

  Joku tuottajako se nyt oli kun sai kuitenkin ennen kuvauksia vakuutettua tekijäporukan siitä että Jack pitäisi jättää henkiin. Kohtaus vaihdettiinkin siten että ohjaamosta vedettiin se koneen lentäjä puun oksille eikä Jaskaa.

  En ihmettelisi jos Jack ihan oikeasti lähtisi sarjasta. Mitä virkaa hänellä tällä hetkellä juonen kannalta on? Voin olla täysin väärässäkin tosin.

  Toisaalta... Olin 90% varma ettei Mikhail kuollut siihen aitaan silloin. En tosin vaan saanut suutani auki silloin täällä foorumilla. Eipä se kyllä mitään todista :)
   
 13. mikkol79

  mikkol79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  1 391
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse asiassa tätä sun spekulaatiota ei tarvii vetää spoiler-tageihin. Siinä ei kerrottu mitään mitä tulevaisuudessa tapahtuu, muuten kuin omana spekulaationa. :)
   
 14. Mookid

  Mookid Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 737
  Saadut tykkäykset:
  363
  Heh. Täällä ollaan nykyään niin herkkiä, että joku olisi varmaan älähtänyt tuostakin. Siksi Citizen Tonyn oli ehkä parempi ottaa varman päälle :)

  Laitetaanpa tähän toinen Sneak Peek tulevasta "The Man Behind The Curtain" -jaksosta:
  http://spoilerslost.blogspot.com/2007/05/man-behind-curtain-sneak-peek.html

  Tuossa Lockekin näköjään epäilee sitä samaa kuin moni täälläkin, että Jacobia ei ole olemassakaan ja että se on Benin vedätys. Ei ole yllätys että ainoastaan Ben on nähnyt Jacobin ja puhunut hänen kanssaan. Tulee hieman mieleen Carnivále-sarjan vaunussa piileskelevä "Management", jonka juttusille ainoastaan Samson sai mennä. Nyt kun Locke otti puheeksi tuon homman, niin tuli sellainen olo että tuskin itse Ben on Jacob... ai perhana kun menee jännäksi :thumbsup:
   
 15. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Spekulaatiot voivat kuitenkni perustua tulevasta saatuihin infonjyväsiin ja sneak a peekkeihin joten ehkä nekin kannattaa pitää tageissa:
  Jotenkin kokoaika alkaa enemmän tuntumaan siltä että Ben _ei_ olisi Jacob. Toisaalta kaveri on sen verran karismaattinen ja ovela niissä mindgameissaan että toivoisi hänen olevan Jacob. Ja kyllä mahti homma että Emerson veti roolinsa aikoinaan niin hyvin, että tuottajat päättivätkin tehdä "Henry Galesta" Otherin eikä muutaman jakson guest staraa eksyneenä kuumailmapallomiehenä kuten oli tarkoitus.
   
 16. JTX

  JTX Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 794
  Saadut tykkäykset:
  14

  Carnivalen management sentään oli oikeasti olemassa.
   
 17. mikkol79

  mikkol79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  1 391
  Saadut tykkäykset:
  1
  Toki, mutta jos ei perustu niinkuin tuossa tapauksessa niin niitä tägejä ei tarvitse. Kai kirjoittaja sen verran osaa ajatella. Mutta joo, ei tästä aiheesta enää.
   
 18. Mookid

  Mookid Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 737
  Saadut tykkäykset:
  363
  Entäs jos Jacobkin on oikeasti olemassa? Saattaa Locken naama vähän venähtää... ja katsojien :) Noh, huomenna, huomenna...
   
 19. gardem01

  gardem01 Guest Guest

  Liittynyt:
  04.05.2005
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  No huh! Olipas se jänskä jakso. Vähän annettiin vastauksia joihinkin pikkuseikkoihin ja samalla herätettiin rutkasti taas uusia kysymyksiä. Oliko Jakob olemassa vai jokin Benin trikki? Jos oli niin miksi/miten häntä pitäisi auttaa? Kuinka vanha Rickhard onkaan? Vai vanheniko Ben muita nopeammin? Oliko Benin äidin kuolemalla tekemistä saaren raskaanaOlevienNaistenVeivinHeitto -ominaisuuteen? Miksi Ben ampui Lockea?

  Kyllä tämä kolmoskauden loppupuoli on ollut parasta lostia tähän mennessä. Mielenkiinnolla odotan loppukauden viimeisiä jaksoja.

  E: Tulipas mieleen että ainakin noin äkkiseltään muisteltuna monia saarella olevia tuntuu yhdistävän jonkin asteiset ongelmat heidän isiensä kanssa. Ben, Jack, Kate, Locke, Hugo, Waltt, Sawyer, Jin ja Sun tuli ainakin mieleen. Mitähän tuostakin pitäisi ajatella?! Sattumaa??
   
 20. winterland

  winterland Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Voi Jeesus mikä jakso! Siinä kohdassa kun Ben ja Locke olivat Jacobin mökissä, sydän pamppaili mielettömästi. Varsinkin kun Ben osoittaa tyhjää tuolia ja yllättäen alkaa paikat tärisemään ja hajoamaan. Paljon hypetetty Jacobin näkeminen jäikin 11 framen mittaiseksi, ja vasta niistä näin hänet, itse jaksossa en kerennyt huomioida koko tyyppiä. Ja tässä niitä kuvia sitten on: (laitetaan nämäkin spoileriin, jos jotkut haluavat nähdä tyypin vasta sitten kun se sarjassa kunnolla näytetään....)

  http://bp3.blogger.com/_RrObyQ3XzcY/RkKWtpsh6XI/AAAAAAAAFRE/CHJIyPT10d4/s1600-h/Image13.jpg
  http://img223.imageshack.us/img223/752/shadowedjacobloshighgaman1.jpg
  http://img521.imageshack.us/img521/657/shadowedjacoblostrf5.jpg

  Loppu oli shokeeraava, kuoleeko Locke? Siinä olisi ainakin kunnon juonenkäänne...

  Benistä paljastuu entistä enemmän pintoja, mies on kierompi kuin korkkiruuvi. Taitaa Ben olla kauden loppuun mennessä melko nurkkaan ajettu, ottaen huomioon, että muut eivät tehneet elettäkään Locken hakatessa Mikhailia.

  Rantalaisten tapahtumat jäivät toisarvoisiksi, ensi jaksossa luultavasti saadaan tietää mitä Jack ja Juliet ovat suunnitelleet.