Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

 1. Kese

  Kese Guest Guest

  Liittynyt:
  19.09.2002
  Viestejä:
  159
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri sitä myös itse tarkoitin helpolla vastauksella, että klooni -teoriat voi sulkea pois. Lindelof taisi podcastissa vahvistaa Desmondin matkanneen ajassa, joten ei varmaan ole kaukaa haettu teoria, että jonkinlaista aikavääristymää on tapahtunut. Mutta, siihen en usko, että on olemassa kaksi 815 lentoa ja aikalinja jakautui kahtia. Hanso Foundatation tai Mittelos yms. porukoilla luulisi löytyvän todellakin resurseja lavastaa lentokone onnnettomuus, kun ovat pystyneet kaikenmaailman salaisia projekteja pitämään yllä kymmeniä vuosia.
   
 2. winterland

  winterland Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jep, tässä on myös mahdollisuus. Monet on veikkailleet, että koko homman takana olisi Mr. Widmore, tai Sunin isä. Molemmat ovat erittäin äveriäitä ja vaikutusvaltaisia ihmisiä, joten ei olisi ehkä niin suuri yllätys, jos jompikumpi heistä olisi itse Alvar Hanso, tai Jacob.
   
 3. blobo

  blobo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.03.2005
  Viestejä:
  337
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän se pudonneen lennon lavastaminen onnistune helpoiten siten, että on vaan todettu koneen uponneen mereen, eikä tuo vaatine mitään varsinaista lavastamista, jos vaan lentoyhtiön kanssa on "päästy asiasta sopimukseen"..
   
 4. Kese

  Kese Guest Guest

  Liittynyt:
  19.09.2002
  Viestejä:
  159
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hanso Foundation, Widmore Corporation, Paik Heavy Industries, Mittelos Bioscience...näitä riittää. Ketkä ovat yhteistyössä, Lostpedian mukaan kaikki liittyvät jollakin tapaa toisiinsa. Mr. Widmore/Sunin isä ovat ihan hyviä ehdokkaita Jacobin osaan. Dharma ("Department of Heuristics And Research on Material Applications") Initiaven jäsenet, joka on Hanson Foundationin sponsaama projekti, pitivät Otherseja vihollisina. Mikhaelin mukaan sota (purge) käytiin Dharmaa vastaa ja se tuhottiin (Hugh McIntyren mukaan 1987). Oliko tässä kähinässä vastakkain Jacob (Widmore/Mittelos?) vs. Dharma (Hanso F.) ja mikä tähän vastakkainasetteluun oli syynä? Melkoinen palapeli koottavana, harva tv-sarja nostaa näin paljon kysymyksiä, äkkiseltään tulee vain mieleen Babylon 5.
   
 5. gardem01

  gardem01 Guest Guest

  Liittynyt:
  04.05.2005
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mutta eikös tämä live-feedin näyttäminen Julietille tapahtunut samana päivänä kun Flight 815 tippui taivaalta. Silloinhan Desmond ei ollut vielä kääntänyt avainta.
   
 6. mikkol79

  mikkol79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  1 391
  Saadut tykkäykset:
  1

  Totta kyllä. Mutta mistäs tuo kopteri ja kaunotar sitten putkahti? Aikamatkalta? Liian scifiä sanon minä.
   
 7. O'Neill

  O'Neill Guest Guest

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän tuo liity kakkoskauden loppuhetkiin kun nämä portugalilaiset/brassit havaitsivat sen saaren siellä jossain napajäätiköllä. Saari tuli hetkeksi näkyville muulle maailmalle sen jälkeen kun Desmond käänsi avainta. Penny sitten lähetti tämän Naomin ja jonkun toisen? etsimään Desmondia sieltä.
   
 8. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin siis niillä on nyt tyhjillään oleva kylä, jota ympäröi puolustusmuuri joka estää savun pääsyn kylään ja mukana myös naislääkäri joka osaa aktoivoida/deaktivoida muurin.

  Kuulostaa tylsältä, jatketaan asustelua rannalla itse kyhätyissä majoissa.
   
 9. O'Neill

  O'Neill Guest Guest

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tosin heillä ole mitään tietoa hylkäsivätkö otherit kylän lopullisesti vai tulevatko jossain vaiheessa takaisin. Ja jos tulevat takaisin niin lostilaisilla tuskin on keinoja välttää häädetyksi tuleminen sieltä. Lisäksi isolla porukalla matkaaminen viidakon läpi ei ole turvallista ja tuskin järkevääkään. Tähän kun lisää sen, että savu ei ole uhannut heitä rannalla millään tavalla joten kyllä siellä rannallakin on aika turvallista asua. Joten ei heidän ainakaan savun vuoksi ole tarpeen rannalta muuttaa pois.
   
 10. noobster

  noobster Guest Guest

  Liittynyt:
  20.02.2006
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Veikkaan että loppujakson puhuttu lostilaiset vs. others kähinä käydään juuri asumuksen vaihdon puolesta?
   
 11. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö ne prkl ole vieläkänä pitäneet mitään miitinkejä joissa asiat puitaisiin ihan täysin, niin saattais tulla esille kaikkia pikkuseikkoja kuten millaisia kytköksiä heillä on ollut toisiinsa ennen haaksirikkoa. Luulis että etenkin tuon pelastusoperaation jälkeen kaikki statistitkin haluais jo tietää kaiken mitä on selvinnyt. Se saattais jopa auttaa elonjäämisessä.

  Ihminen on lajina kehittynyt siksi kun ei ole jäänyt rannalle makaamaan...ja heillä on siis mukanaan nainen jolta ei ole kyselty mitään....ei jeessus. Tämä ei ole enää uskottavaa.

  Olet kuukausia rannalla, tiedät että saarella on muita, joilla on yhteyksiä ulkomaailmaan ja odottelet kiltisti ettei iso pahat sudet vie.
   
 12. O'Neill

  O'Neill Guest Guest

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä noi kytkökset saaren ulkopuolella ole niin ilmeisiä, että ne tulisivat ilmi vaikka kukin kertoisi elämäntarinansa vuoronperään. Ja kyllähän tällä kolmoskaudella on näytetty selvästi kuinka lostilaiset kommunikoivat keskenään. Kaikkea kun kuitenkaan tarvitse näyttää kameralle. Esim. Sun tiesi siitä Katen ja Clairen matkasta lääkintäasemalle, Charlie tiesi siitä kun Locke räjäytti Flamen ja työnsi Mihailin päin aitaa ja Paulo ja Nikki olivat myös useasta asiasta tietoisia ym. ym. Paulo ja Nikkihän nimenomaan olivat näitä statisteja.

  Osalle katsojista olisi muutenkin hyvä tiedostaa se, että siellä on kameran ulkopuolellakin elämää. Varmasti suuri syy Paulon ja Nikkin ottamiselle mukaan oli kaikki se kritiikki, että lostilaiset eivät muka kommunikoisi keskenään. Paulon ja Nikkin kautta näytettiin, että asia ei ole niin. Ja mitä siitä sitten seurasi. Kritiikkiä siitä, että tuodaan turhia hahmoja sarjaan ja keskitytään heihin kun voitaisiin paljastaa saaren salaisuuksia ja keskittyä tärkeämpiin hahmoihin.

  Jack on lostilaisille jonkinlainen johtohahmo ja saaren ainoa lääkäri, joten ei siellä välttämättä uskalleta nousta häntä vastaan. Mutta tästä olen samaa mieltä, että kyllä siellä porukan pitäisi hakea häneltä vastauksia. Sitähän Sayid ja Sawyer yrittivätkin mutta jäivät Julietille toiseksi "mind-gamesissa". Juliet on selvästi ollut Benin opeissa. Mutta eiköhän tähänkin saada tulevissa jaksoissa selvennystä, että aikovatko he tiedustella häneltä mitään. Kenties Sun seurasi Julietia ja kuuli kun hän jätti Benille viestin?

  Niin nythän he tietävät, että othereilla OLI yhteydet ulkomaailmaan. Kunnes Locke tuhosi ne. Ja mitä haluaisit lostilaisten tekevän? Aloittaa sodan othereita vastaan kuten Jack ehdotti Ana-Lucialla kakkoskaudella? Silloin heillä sentään oli aseita jonkin verran, nyt ei taida olla kuin muutama enää jäljellä. Eikä bambukepeillä paljon hyökätä othereiden kimppuun tietäen otheiden taidot ja ase-ylivoiman.
   
 13. winterland

  winterland Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Toisaalta eipä niistä ollut hyötyä enää siinä vaiheessa, kun yhteydet olivat katkenneet Desmondin käännettyä avainta.
   
 14. O'Neill

  O'Neill Guest Guest

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämäkin on totta, mutta sukellusveneestä sentään olisi saattanut olla jotain hyötyä. Vai vieläkö se teoria on elossa, että Locke laski sukellusveneen pohjaan ja räjäytti ainoastaan osan laiturista jolloin sukellusvene olisi vielä käyttökelpoinen?

  Niin toisaalta taas eihän meille ole vielä näytetty mitä Locke näki tietokoneelta ennenkuin räjäytti Flamen. Voihan se olla, että hän sittenkin sai yhteyden ulkomaailmaan.
   
 15. Yläpesä

  Yläpesä Guest Guest

  Liittynyt:
  31.12.2002
  Viestejä:
  192
  Saadut tykkäykset:
  0
  3x19. Hmmmm. Kohtuuhyvä jakso jossa tosin "vahvistui" vain jo uumoiltuja teemoja. "Tämä ei näytä taivaalta, mitä se sitten on?" Kiirastulea tarjotaan nyt viiveellä siihen malliin että mitä todennäköisimmin kyse onkin ihan muusta. Sawyer meets Sawyer, jota oli odoteltu jo puolitoista kautta, mutta eipä tarvinnut tuon suhteen pettyä. Onkohan tämä Cooperin kuolema sitten pysyvämpi tila kuin Mikhailin?

  Uusia pähkinöitäkin annettiin kourallinen: Juliette ja Jack tietävät jotain erityistä saaren "sijainnista". Ilmeisesti puhelimesta ei ole paljoa hyötyä? Juliette on joka tapauksessa joutumassa hankalaan rakoon kun myyräntyö paljastuu ja rantalaiset valmistautuvat ottamaan othersit vastaan.
  Lisäksi Rousseau näyttää myös olevan omalla polullaan kohti konfliktia. Ehkäpä hän sittenkin haluaa kohdata tyttärensä.
   
 16. TylerDurden

  TylerDurden Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.09.2000
  Viestejä:
  937
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinpä. Ja onhan tekijät jo moneen kertaan (viimeksi viime jakson jälkeen) vakuuttaneet, ettei kyse ole mistään tuonpuolisesta. Kumma että asiaa kuitenkin hehkutetaan sarjassa.. Tosin, Cooperin näkökulmastahan tuo todellakin voi siltä vaikuttaa.

  Miksi he tietäisivät jotain erityistä juuri saaren sijainnista? Eihän tätä vihjailtu mitenkään. He tietävät jotakin. Ehkäpä Jackilla ja Julietilla on aivan oma suunnitelma - Juliet antaa ymmärtää, että olisi todellakin Othersien puolella, jättää viestin Benille ja toimii "normaalin" vakoojan lailla. Samalla Jack/Juliet ovat kuitenkin jotenkin omalla polullaan.. Ehkä finaalin (jos se nyt on Jack-keskeinin) flashbackin käsittelevät juuri tätä. Jack ja Juliet ovat yhdessä järjestäneet jotain, mikä osoittautuu suureksi yllätykseksi niin Otherseille kuin myös muille saarelaisille.. Taivaalta pudonnut nainen ei välttämättä liity tähän, vaikka Jackin reaktiosta päätellen se jotenkin vaikuttaa heidän suunnitelmaansa (jos sellaista on) :hitme: ?

  Hyvä jakso kyllä, mutta ensi viikon jakso näyttää kyllä olevan THE jakso.
  Dharma-historiaa, Ben-historiaa, saaren mytologiaan liittyviä paljastuksia..
   
 17. winterland

  winterland Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jeps, finaalissa on Jackin flashbackit ja ne keskittyvät aikaan, jolloin hän oli Othersien kanssa.

  Oli kyllä loistava, tunnepitoinen jakso. Vaikkakin itselle on ollut ykköskaudelta lähtien melko selvää, että Sawyer = Locken isä, oli se silti mukava saada ilmi sarjassakin. Tunteellinen, mutta samalla niin brutaalin julma kohtaus, kun Sawyer kuristi Cooperin. Nythän Sawyer (samalla myös Locke) on saanut päätökseen koko elämäänsä vaivanneen asian, joten toivottavasti kuolo ei korjaa...

  Kate teki kyllä kaikkien aikojen typeryyden, kun meni iloisesti heti kertomaan Jackille Naomista. Stna. Mitähän Juliet ja Jack sitten tietävät, kun noin salassa sitä pitävät?

  Ensi jaksosta:

  Miksi minulle tuli tunne, että Richard olisikin Jacob?

  Yleisesti kauden lopussa/ensi kaudella paljastettavista asioista:

  Uusimmassa podcastissa tekijät sanoivat, että Otherseja on todellakin kaksi eri ryhmää.

  Tällä kaudella:

  Kerrotaan lisää kakkoskauden lopussa nähdyistä tyypeistä Antarktiksella.

  Walt tai Michael tekee paluun jossain muodossa (esim. flashbackit, videokuvaa jne. eli ei siis mahdollisesti "nykyajassa." (tosin voisin sanoa melko varmaksi, että kyseessä on Walt, hänen näyttelijänsä on nähty Havaijilla ja Michaelin näyttelijä oli kieltäytynyt aiemmin esiintyvänsä enää tällä kaudella sarjassa.))

  Waltilla on kyky pitää eläimet nuorina(?)

  Tämä "taikalaatikon" idea selvennetään.

  Mikhailin mysteerinen selviäminen selitetään.

  Tulevilla kausilla:

  Se kakkoskauden lopussa nähty nelivarpainen patsas selitetään ensi kaudella, ja se on sarjan kannalta erittäin tärkeä. On huhuttu, että uusimmassa jaksossa nähty patsas, mihin Cooper oli sidottu, liittyy jotenkin siihen. On myös puhuttu, että neloskauden suurin lavaste olisi nämä historialliset jäänteet (vrt. ykköskausi luolat, kakkoskausi luukku, kolmoskausi Hydra.)

  Savua ei selitetä, vasta kun sarjan lopussa.
   
 18. Mookid

  Mookid Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 737
  Saadut tykkäykset:
  363
  Jaa-a. Jotenkin Jacobille sopisi paremmin se, että herra olisi hieman vanhempaa sorttia, Richardkin kun on jotain alle neljäkymmentä (Richardin näyttelijä on 39). Mulla on ollut pidemmän aikaa sellainen kutina, että Jacob on itse Ben, vaikka eipä hänkään mikään erityisen vanha ole. Sopisi jotenkin Benin kieroon luonteeseen, että kaiken taustalle on maalailtu jonkinlainen uhkakuva suuresta pomosta, joka ei ole anteeksiantavainen eikä mitään muutakaan. Enpä sitten tiedä kuinka moni otherseista on oikeasti tavannut tämän Jacobin. Ensi jakson nimihän on "The Man Behind the Curtain", joka lienee viittaus Ihmemaa Oziin, jossa taas homma oli niin, että verhon takana piileksivä "suuri ja mahtava" olikin vain tavallinen ihminen luomassa suurta illuusiota. Notta olisikohan Ben itse junailemassa jotain tällaista manipulaatiota asemansa säilyttämiseksi... spekulointia spekulointia. Saattaa kai tässä teoriassa olla jotain aukkojakin, en jaksa lähteä muistelemaan sen tarkemmin menneitä. Ensi viikolla selvinnee tuokin. Eniten ehkä toivoisin, että Jacob olisi sellainen, jota emme ole aiemmin nähneet. Tällöin mahdollisesta yllätyspaljastuksesta ei tulisi liiaksi "Hähää!"-osaston käännettä. Taannoin Heroesissa piipahtanut arvokkaasti vanhentunut ja valkean parran omaava Malcolm McDowell olisi toisaalta nappivalinta. Tällä on tosin sekin puolensa, että jos Jacob olisikin joku tuntematon tyyppi, ei tämä paljastus olisi mitenkään erityisen shokeeraava tai yllättävä, vaan ainoastaan sellainen "jaa, vai tuon näköinen se Jacob onkin". No toivottavasti tämä Jacob-juttu hoidetaan jotenkin siististi. Jos olisi pakko veikata, niin sanoisin Ben.

  Ja ensi viikon jakso todellakin näyttää olevan THE-jakso. Valmistaudun jo siihen, että kyseessä saattaa hyvinkin olla Lost-historian paras episodi, sen verran kutkuttavalta näyttää promokin. Dharmaa, Saaren mytologiaa... ja toivottavasti jotain oikeasti perustavanlaatuisia vastauksia.
   
 19. xclone

  xclone Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.02.2004
  Viestejä:
  1 623
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siinä kohtaa missä Juliet sanoo jackille että we have to tell her... käsittääkseni kyse olisi siitä että Kate olisi raskaana ? Vai menikö pahasti metsään? Ei kai tuossa viitattu saaren sijainnista/puhelimista mitään. Näin ainakin itse tulkitsin... Noh kauden loppuun mennessä selviää asiat joltain osin.
   
 20. winterland

  winterland Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itse kyllä yhdistin tuon heti puhelimeen ja kontaktiyritykseen. Jackhan tivasi aika kovaan, että miten Naomi muka voisi saada yhteyden laivaansa (ja keskustelun lopuksi ryntäsi Naomin luokse) ja sen jälkeen Juliet sanoi, että hänelle pitäisi kertoa. En näe syytä, miksi tällaisen paljastuksen jälkeen Juliet haluaisi kertoa hänelle, että hän on raskaana. (Ja nähtävästi Julietilla ei ole vielä Katen "näytettä".)