Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

 1. Mookid

  Mookid Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 737
  Saadut tykkäykset:
  363
  Oli vähän että mitä v*ttua. Se mahdollisuus mulla tuli ekana mieleen, että othersit ovat junailleet vastaavanlaisen lentokoneen hylyn jonnekin löydettäväksi, ettei kukaan virallinen taho alkaisi vahingossakaan etsimään näitä sankareitamme. Mitenhän nämä mahdolliset ruumiit on sitten järkätty koneen luo? Tuo b-vaihtoehto voisi olla toisaalta ihan kelpo tulkinta myös, jolloin tähän ei suoranaisesti liittyisi kummempaa mystiikkaa tai "suurta huijausta". Mahtavaa, kun lisää kysymyksiä tulee jatkuvalla syötöllä :OI

  Ja Mikhail, sekin vielä. Typerää käytöstä Desmondin jengiltä, että päästivät miehen menemään, olisivat tappaneet pois (jos Mikhail olisi edes pysynyt kuolleena tällä kertaa). Hieman ristiriitaisesti suhtaudun kuitenkin miehen paluuseen, tuollainen "hähää, eipäs se kuollutkaan" -käänne on pöljä ja ainakin tässä tapauksessa suhteellisen epäuskottava, joskaan siitä ei nyt ole täyttä varmuutta miten tuo suoja-aita nyt loppujenlopuksi ihmiseen edes vaikuttaa. Aika pahalta ne verisuihkut sun muut kuitenkin näyttivät. Toisaalta Mikhail on mielenkiintoinen ja tyylikäs hahmo, mielelläni kuulisin miehestä lisääkin.
   
 2. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikhail hahmona kyllä mielenkiintoinen, mutta tämä kuva kyllä mielestäni kertoo aika paljon...
  http://img232.imageshack.us/img232/2729/bscap095yl2.jpg
  Verta kirjaimellisesti suihkuaa kaaressa korvista. En ole lääkäri, mutta sanoisin että tuosta ei ilman ihmeparantumisia (ei tosin olisi ensimmäinen tällä saarella) järkiin tulla parissa päivässä.

  Naomin kommentti koneen kohtalosta oli kyllä aika jännä ja aiheutti paljon lisäkysymyksiä. Tulee mieleen Boonen radiopuhelu aikoinaan siitä pienkoneesta. Tosin sekin laimeasti osoittautui Bernardiksi joka pelleili walkitalkiella Arrow hatchissa. Ehkä Naominkin sanomisille on looginen typerä selitys.
   
 3. tollo2000

  tollo2000 Guest Guest

  Liittynyt:
  18.06.2002
  Viestejä:
  693
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kun jatkuvalla syötöllä pommitetaan katsojaa uusilla ihmetyksen aiheilla, niin katsojat pohtivat uusia kysymyksiä, eikä tarvitse antaa vastauksia. Täysin triviaali tieto Sunin lapsen isästä ja Mikhaelin ihme parantuminen (luultavammin ei kuollut alunperinkään ja saarella kun parantuu nopeasti) olivat loppujen lopuksi aika nolla tulos katsojalle.
   
 4. micko_t

  micko_t Guest Guest

  Liittynyt:
  23.03.2006
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaa.. enpäs ole muistanut seurata aikoihin tätä foorumia... En ehdi lukea nyt ihan kaikkea minulle uutta täältä, joten tätäkin on varmaan joku joskus epäillyt. Spoilereita tulevista en halua tosin edes lukea...

  Siis että jos lennon 815 ihmiset olisivat klooneja niin paljon selittyis. Desmondin muistivälähdykset(jäänteet), saarelaisille vaaralliset raskaudet(tai pelottelu, siksi ettei niiden anneta syntyä..?), juuri tuo Naomin kertomuskin voisi pitää paikkansa(alkuperäiset ihmiset olisivat kuolleet siinä koneessa/tapettu), muistikuvien istutukset(ts. esim. Carlin "aivopesu" siinä paikassa), Mikhail saattoikin kuolla oikeasti->uusi klooni kehiin.. mielessä oli paljon muutakin, mutta unohtui jo.. no ainakin se että tekijätkin vakuuttelivat etteivät nämä ole kuolleita tai missään välitilassakaan.

  OK.. eng. palstoilta näyttäis äkkiä haettuna löytyvän muitakin tätä ajatelleita.. noh mut teoria tämäkin oli oma eli toisten keksimä..
   
 5. winterland

  winterland Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Spoileria liittyen tuohon Naomin sanomaan asiaan, asiaan vastaajana Damon Lindelof:

  I took the purgatory Q to the one and only Damon Lindelof (who is still da bomb in my book, in case you were wondering), and he shot back the following:

  The following two facts are true. I swear it.
  A. They're not in purgatory.
  B. They're not dead.
  If we did such a thing after repeatedly stating otherwise, we'd be tarred and feathered!
   
 6. JP5.1

  JP5.1 Guest Guest

  Liittynyt:
  13.02.2006
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo-o, olipa taas peruslostia. Ei tapahtunut yhtään mitään, mutta silti tuli paljon uutta ihmeellisyyttä mietittäväksi.

  Taas kyllä alkoi vituttamaan saarelaisten tyhmyys. Taitaa tulla jo mitta täyteen idiotismia, mitä jengi harrastaa, kun näin paljon nykyisin pistää silmään. Ei taas ollut mitään järkeä päästää Mikhailia menemään, varsinkaan sen puhelimenvarastamisepisodin jälkeen. Oisivat vaikka sitoneet Mikhailin puuhun, jos kerran eivät pystyneet häntä vahtimaan kotimatkan aikana, ja tulleet hakemaan rynkyn kanssa.

  Naomin sanomisetkaan eivät paljoa hätkäyttänyt, tietysti "yllätystä" saattoi laimentaa se, että luin sen jo spoilerina täältä. Lostissa tulee tuollaista roskaa, jonka tarkoitus on sotkea katsojien päät niin paljon, että ei enää nappaa.

  Elikkä yhteenvetona, parin hyvän jakson jälkeen taas hieman huonompi. Onneksi kuitenkaan kakkoskauden tasolle ei tippunut, ei lähellekkään.
   
 7. monkeyalert

  monkeyalert Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Joppajees. Oli hieman kehnohko jakso vaihteeksi tosiaankin. Tuo lento 815:n kohtalo on joku bluffi kuitenkin. Tuo klooni-teoria on jokseenkin mielenkiintoinen; The Others:it tuntuu tietävän jengistä kaiken, Locken jalat korjaantuivat, Benin mainitsema 'boksi', joka tuottaa 'mitä tahansa' etc.. Ihmisten kloonaus on muutoinkin tämän aikakauden tietynlainen kysymysmerkki, joten siksi voisi soveltua tv-sarjankin keskeiseksi aiheeksi. Toisaalta nuo aiemmin kuvatut tapahtumat otherssien kesken ei oikein sovi juoneen. Hmm.. Btw, voisiko Mikhail ollakin tällä kertaa tuo savu..? Sen kai on spekuloitu olleen ihmismuodossa aikaisemminkin..?
   
 8. Kese

  Kese Guest Guest

  Liittynyt:
  19.09.2002
  Viestejä:
  159
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tääs näitä. Ei tapahtunut yhtään mitään? Hmmm, puhummeko samasta jaksosta? Hahmojen rakentelussa tapahtui vaikka kuinka paljon, selvisi yhtä sun toista Jin/Sunin taustoista, jotka vielä todella hyvin sopivat saareen tapahtumiin, aivan kuten Desmondin jaksossa. Mitä tyhmyyteen tuli, niin kaiketi oli tärkeämpää pelastaa se laskuvarjohyppääjä (jonka nimi täällä spoilattiin), kun selvisi jo aiemmin, että Mikhaelista ei mitään irti saada. Loppu paljastus ei sinäänsä mikään megashokki ollut, eiköhän sillä annettu pätevä syy sille miksi kukaan ei tullut 'lostilaisia' pelastamaan. Spoileri touhu on täällä lähtenyt muuten ihan käsistä, kannattaa varmaan pistää niille ihan oma ketju pystyyn.
   
 9. JP5.1

  JP5.1 Guest Guest

  Liittynyt:
  13.02.2006
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei Mikhailin vangiksi pitämisen pointtina olisikaan ollut se, että siltä pitäisi saada jotain tietoa irti, vaan se, ettei Mikhail pääse kertomaan muille Otherseille laskuvarjohyppääjästä. Koska Mikhail päästettiin menemään, tietää taatusti Othersit kohta tapahtuneesta ja alkavat toimenpiteisiin. Kuten sanoin, Mikhail vaan puuhun kiinni ja loukkaantunut ensiksi turvaan ja sitten hakemaan.

  Loppupaljastus tuskin on mikään syy sille, ettei lostilaisia tulla pelastamaan, vaan se, ettei saarta nähdä jostain syystä ulkomaailmassa, varsinkin nyt kun kaikki kommunikaatio ulkomaailmaan on nurin ja vedenalainen majakka sammuneena.

  Ja kyllä, olen vieläkin sitä mieltä, että jaksossa ei tapahtunut mitään. Tehtiin paareja ja arvailtiin Sunin raskaaksituloaikaa. Flashbackitkaan eivät mielestäni tuoneet tarinaan mitään ihmeellistä, selvisihän niistä huimasti jopa, mistä syystä Jin meni Sunin isälle töihin. Todella tärkeetä...
   
 10. Stormlord

  Stormlord Guest Guest

  Liittynyt:
  12.02.2006
  Viestejä:
  677
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika perusjakso oli, mutta jotain ihan mielenkiintoistakin infoa tuli. Tärkeimpänä Julietin pikku kokeet biitsillä. Voisi nimittäin olettaa, että Katen koepalaa himoitaan juurikin Sawyerin ja nti. Austenin romanttisten kanssakäymisten jälkiseuraamuksia penkoessa. Näistähän Ben ja Juliet ovat hyvinkin tietoisia.

  Tuossa "suuressa paljastuksessa" haiskahtaa pahasti mindfuck. Tokihan tuo kloonausteoria selittäisi aika paljon, mutta kuulostaa ainakin minusta ihan helvetin kornilta.
   
 11. Kese

  Kese Guest Guest

  Liittynyt:
  19.09.2002
  Viestejä:
  159
  Saadut tykkäykset:
  0
  No, mutu-tunne sanoo, että kyllä ne othersit tietää jo tuosta laskuvarjohyppääjästä. Desmond piti lupauksensa, mutta onko hän sitten nähnyt välähdyksiä tulevaisuudesta, joka motivoi päästämään Mikhaelin? Mitähän se Mikhael alussa juoksi pakoon?

  Voi olla, mahdollisuuksia löytyy paljon, itse kallistun aikavääristymään minkä Desmond aiheutti ja nyt ollaan jossakin toisessa aikalinjassa.

  Makunsa kullakin mikä on tärkeetä. Tuo 'ei tapahtunut mitään' -lause on edelleen käsittämätön väite. Kuten sanoin, ei tässä saaren mysteerejä paljastettu, 'vain' hahmojen ja tarjottiin hyvää draamaa. Ja mikä tärkeintä, vaikka Lostissa ei tapahtuisi mitään, niin silti foorumi keskusteltavaa riittää :) .
   
 12. TylerDurden

  TylerDurden Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.09.2000
  Viestejä:
  937
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin minustakin. Ei mitään klooneja nyt selittämään kaikkea kertaheitolla.. tuntuisi melkoiselta anti-kliimaksilta ja käsikirjoittajat pääsisivät naurettavan helpolla..

  Eiköhän tämän laskuvarjomimmin puheet ole juuri tuota Boonen radiopuhelu- sarjaa kuten Rokkari jo aiemmin ounasteli. Eli nyt taas kaikki ihmeen klooni/kaksoisolennot/tuplauniversumi jne. teoriat käyvät hetken kuumana, kunnes selviää asioiden oikea laita. Ja Mikhailin parantuminen.. noh, kuten mies itse totesi: saarella on ihmeelliset ominaisuudet. Ihan ok jakso.
   
 13. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jinin kierrepotkuja.. :cool: Tai varmaan vaistomaisesti juoksi karkuun kun viime kohtaaminen saarelaisten kanssa päättyi hänen kuolemaansa.. Tuskinpa oli savuhirviö, eikös se ole esiintynyt lähinnä yhdelle henkilölle kerrallaan, sekavassa mielentilassa. Eli ei mitään kovin konkreettista.

  Itellekin tuli mieleen, että ehkä Desmond näki taas Flashin, kenties sellaisen missä vangiksi otettu Mikhail pistää hobitin päiviltä karatessaan. Siksi oli niin tärkeätä päästää hänet suosiolla pois.
   
 14. Yläpesä

  Yläpesä Guest Guest

  Liittynyt:
  31.12.2002
  Viestejä:
  192
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katen hedelmällisyystilanne on voinut muuttua myös vangittuna olon aikana. Aamiainen Benin kanssa rannalla, ja lupaus että seuraavat pari viikkoa tulee olemaan epämiellyttävät, sen jälkeen seuraava kuva on kun Kate tuodaan itkun partaalla kädet hiertyneinä häkkiin eikä hän suostu sanomaan mitä hänelle on tehty. Oma veikkaukseni on, että hänet keinohedelmöitettiin.

  Kloonaaminen ei mielestäni sovi mitenkään tilanteeseen. Ei aikuista voi kloonata parissa päivässä uudeksi aikuiseksi, vaan klooni kasvaa vauvasta ihan niin kuin originaalikin.

  Laskuvarjoilija siis mainitsi ettei hän ollut ainoa, mikä onkin oletettavaa (ei kai pitkien lentojen koptereita ihan yksin lennetä varsinkaan etsintäpartiotehtävissä). Siispä saarelle on pudonnut muitakin koneessa olleita - tai sitten he tuhoutuivat kopterin putoamisen yhteydessä. Mikhail löytänee nämä muut.
   
 15. monkeyalert

  monkeyalert Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Joopa. Esim. ultraäänikohtaus; "olet pettänyt miestäsi ja nyt on palanut pannu pohjaan.. kenenkähän penikka onkaan? ahh.. se on kuin onkin infertiilin äijäsi" lopuksi lähikuvaa kasvoista kuvaamaan tunteita.. Sellaista saippuaa, että meinasi laatta lentää..
   
 16. mikkol79

  mikkol79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  1 391
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ideoita on hyvä heittää ilmaan, mutta tätä en kyllä usko. Edellisessä jaksossahan näytettiin "live-feediä" normimaailmasta.

  --------------

  Kloonausidea on mun mielestä vähän liian "Plan 9 from Outer Space"-matskua. Lost koittaa olla kiinnostava juuri sillä ettei homma mene sci-fi -mielessä "liian" överiksi. Toki joku tappajasavu hipoo rimaa:)
   
 17. winterland

  winterland Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jep jep, sen takia heittelinkin noita tuohon kun mistään ei voi olla varma. Toisaalta, voihan kyseinen pätkä olla nauhoitettu jonain muuna päivänä ja lehden päivämäärä feikattu ym. :D
   
 18. Kese

  Kese Guest Guest

  Liittynyt:
  19.09.2002
  Viestejä:
  159
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, karskien miesten kuuluukin oksentaa tuossa kohtauksessa, itse taidan olla vähän nössö.

  Mutta, mitä tulee tuohon Mikhaelin 'ylönousemukseen' niin taitaa saari vahvistaa ajan mittaan asukkaita. Othersit tuntuivat olevan (Ethan) erittäin vahvoja. Kun Mikhael ampui Klughin, kyseessä ei ollut uhrautuminen jonkin suuren asian puolesta, vaan tiesivät, että saarella oli paremmat mahdollisuudet selvitä hengissä. Klooni -selitys tuntuisi aika helpolta vastauksella, ja tekijät ovat teilanneet purgatory -mahdollisuudet pois kuvioista.
   
 19. Mookid

  Mookid Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 737
  Saadut tykkäykset:
  363
  No nuo kloonihommat on semmosia, etten ainakaan itse henkilökohtaisesti usko moisiin. Liian scifiä tai jotain. Kyllähän kloonienkin täytyy antaa kasvaa aikuisen mittoihin jne. Ainakaan siihen en usko millään, että selviytyjistä tai Mikhailista olisi mitään klooneja liikenteessä. Ulkomaailmasta löydetyt lentsikanjämät on siis osa suurta suunnitelmaa ja peiteoperaatiota, ettei kukaan enää etsisi kadonnutta konetta. Jotenkin loogiselta tuntuisi tämä, vaikka saari itsessäänkin on tietenkin eräänlaisessa suojassa ulkomaailmalta. Näin minä kuitenkin uskon ainakin tässä vaiheessa, ei olisi tosin yllätys, jos tämäkin kumotaan jollain vielä uskomattomammalla käänteellä, esim. joku aikavääristymä tai jotain. Kiirastuliteoriatkin heitän suosiolla mäkeen. Vaikka nämä on kumottu aikoja sitten, miksi niitä edelleen nostetaan esiin tietyin väliajoin. Paljonhan Lostissa on kuitenkin viittauksia uskontoihin, hyvä/paha-asetelmiin jne., mutta kuitenkin.

  Noita jenkkifoorumeita kun tässä lueskelin, niin siellä on kiinnitetty huomiota sellaisiin pikkuasioihin joita en itse ainakaan hoksannut. Esim. Charlien sanoessa jotain Mikhailille, Mikhail laukaisi takaisin "Excuse me, what?". Kaikesta Naomin puheestakaan hän ei kai saanut selvää: When Mikhail tells Desmond that Naomi said, "Thank you", it sounds like she's speaking Brazilian Portuguese and she's saying, "Eu não estou só," which translates to "I'm not the only one," or "I'm not alone.". Tuosta päättelisin, että ellei Mikhail valehtele päin naamaa, hän saattoi kuulla Naomin puheet väärin ja täten myös tulkata tuon väärin. :confused: Lisäksi kun Mikhail lähti Naomin hoidettuaan käppäsemään puhelimen kanssa pois lostilaisten luota, hän ei näyttänyt reagoivan lainkaan siihen, kun Jin juoksi hänen peräänsä. (Tosin aiemminkin Jin sai hänet juoksemalla kiinni, joten ehkä hän vain päätti luovuttaa ja olla juoksematta karkuun?). Mutta sitä vaan, että olisikohan tuo aidan kanssa tapahtunut hommeli jotenkin vaikuttanut Mikhailin kuuloaistiin, ainakaan korvat eivät verisuihkusta päätellen näyttäneet pitävän siitä. Mikhailia ei taidettu kuitenkaan todeta kuolleeksi, kukaan ei kokeillut hänen pulssiaan. Eli aita vain heitti Mikhaililta tajun kankaalle ja tuhosi hänen tärykalvonsa niin, ettei hän kuule aivan kaikkea mitä ympärillä tapahtuu. Ehkä aita ei alunperinkään tapa ihmistä, jos se on edes ihmistä varten rakennettu.
   
 20. Rokkari

  Rokkari Guest Guest

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo varmaan alunperin rakennettu tainnuttamaan ihminen ja pysäyttämään savumonsteri. Eihän sitä Mikhailin ruumista kukaan uskaltanut testata.

  Ja kyllä nuo kloonijutut kuulostaa melko kaukaa haetuilta. Itse en tiedä mihin uskoa, en edes taida uskoa että tälle lopulta tullaan saamaan järkevä ja looginen loppuratkaisu.