Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

 1. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten te olette voineet katsoa öööh... 6 tuotantokautta tällaista läpinäkyvää vedätysp*skaa? Ei helvattans teidän kanssanne... :D

  Minä totesin tämän jopa omassa trippi-genressään täysin järjettömäksi keinomysteerischeisseksi viiden jakson jälkeen muistaakseni n. viisi vuotta sitten.
   
 2. JTX

  JTX Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Oli ihan emotionaalinen finaali. Kuutoskaudelle tultaessa olisi varmaan ollut vielä aikaa/jaksoja jäljellä riittävästi saada aikaiseksi järkevämpi loppu. Tekijät vaan eivät osanneet, tuhlattiin tarinanäkökulmasta järjettömästi aikaa "turhuuksiin" eli draamaan. Viimeiselle kaudelle valittiin siis sama tie kuin aikaisemmille, joten siinä mielessä loppu ei ole mitenkään yllättävä, deus ex masheen oli selviö. Ihan tyydyttävä kokemus tuo loppu minun mielestäni oli, vaikka matto vedettiinkin jalkojen alta sideways-versen osalta.
   
 3. JP5.1

  JP5.1 Guest Guest

  Liittynyt:
  13.02.2006
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lost päättyi ihan kuten koko sarja sujui: Mitään selittämättä ja järjettömän hitaasti edeten. Tuli mieleen ihan vitoskauden finaali, koko jaksossa ei tapahtunut oikeastaan mitään oleellista. Jakson tapahtumat olisi voinut esittää 20 minuutissa ja käyttää loput vaikka Smokien ja Jacobin sääntöjen selventämiseen tai kertomaan, mikä se saaren valo oikein oli ja kuka oli väsännyt sille hienon altaan. FlashSidewaysit ja muutenkin koko sarjan kaikki flasheihin liittyvät kohtaukset olisi voinut poistaa, niin olisi sarja ollut paljon nautittavampi.

  Kaitpa sitä tuli roikuttua Lostin parissa kaikki kuusi kautta sen takia, koska sarjassa oli älyttömästi potentiaalia. Mutta tekijät eivät koskaan käyttäneet sitä kunnolla. Koko sarja oli kummallista hyppimistä paikasta toiseen ilman mitään järkeä tai merkitystä, vaikka kaikella piti olla joku tarkoitus. Aika pettynyt olo oli finaalin jälkeen ja tuskin tulen sarjaa koskaan katsomaan uudestaan.
   
 4. jryi

  jryi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.07.2003
  Viestejä:
  456
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä enemmän tuota finaalia kelaa, sitä vakuuttuneempi olen siitä, että Bluray-boksi menee hankintaan. Finaali ei ollut tajunnanräjäyttävä, mutta se oli todella omaperäinen ja sarjan hengelle uskollinen. Pinnallisten mysteerien selvittäminen rautalangasta vääntämällä joutui tekemään tilaa sille, mikä oli olennaista, eli hahmoille. Lisäksi lopetus jäi mukavasti vaivaamaan. Itse heräsin toissa yönä kahden aikaan, enkä saanut varmaan tuntiin unta, kun yritin miettiä, mitä loppu oikein tarkoitti. Enkä vieläkään tajua.

  Mutta ehkä TV-sarja ei lopu oikein, jos lopetus ei jää jotenkin kaivelemaan.

  Hieno sarja. Hieno päätös.
   
 5. japipoju

  japipoju Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2004
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  1
  Timantti.

  En odottanut finaalilta mitään. Olen tässä viimeisen kauden aikana huomannut, että jos tältä sarjalta vaatii jotain, saa pettyä. Siksi on ollut parempi heittäytyä mukaan ja antaa käsikirjoittajien kertoa tarinansa omalla tavallaan. Kiitos kärsivällisyydestä tuli finaalin yhteydessä kaikessa kauneudessaan. Käsikirjoittajat keskittyivät sarjan tärkeimpään kantavaan teemaan, ihmissuhteisiin ja kokemuksiin. Ja muistoihin.

  Itse asiassa käsikirjoittajat ovat tehneet huikean oivalluksen finaalia käsikirjoittaessaan. Katsojan eteen tuodaan kylmiä väreitä nostattavia muistoja sarjan aikaisemmilta kausilta, samalla kun hahmot "muistavat", eli saavuttavat yhteyden nykyisyyden ja menneiden tapahtumien välillä. Katsoja pääsee vielä kerran palauttamaan mieleensä miten hellyyttävältä tuntui kohtaus, jossa Charlie kaivoi rannalla maapähkinävoita Clairen kanssa, tai kuinka surulliselta tuntui kun Sawyer joutui päästämään irti Julietin kädestä siinä kuopalla. Tämähän ei tietenkään ole se oivallus, vaan itse asiassa jopa tyypillistä saattohoitoa, mitä monen sarjan finaalissa on tehty.

  Oivallus on se, miten tyylikkäästi tämä muistojen ja muistelemisen teema tuodaan mukaan Jackin ja Christianin loppukohtauksessa, jossa Christian kertoo tästä nykytodellisuudesta, joka aivan ilmiselvästi on vertauskuva hahmojen muistoihin. Katsokaapa vaikka kohtaus uudestaan ja ajatelkaa, että kyseessä on muisto, josta Jack ei halua päästää irti. Syy, miksi porukka on kerääntynyt tähän kirkkoon, on - kuten Christian sen sanoo "muistaakseen ja päästämään muistosta irti".

  Tarinan opetus (ainakin minulle) on, että eläkää elämänne ystävienne kanssa. Luokaa näiden ystävien kanssa paljon muistoja ja muistakaa nämä asiat, mutta älkää jääkö niiden vangeiksi. Kaunis ajatus ja kaunis päätös todella upealle, inhimillisessä koskettavuudessaan kaikki muut sarja ohittavalle, tarinalle. Syvä kiitos näistä kokemuksista ... ja muistoista.
   
 6. CleverIndeed

  CleverIndeed Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tämä on kieltämättä aikojemme hämmentävimpiä huijauksia, jonka rinnalla wincapitat ja madoffit kalpenee. Uskonnollinen kulttilahko, joka muistuttaa maanläheisessä järkevyydessään Heaven´s Gate -ryhmittymän toimintoja.

  Itsekin tajusin tämän labyrintin mihinkään viemättömyyden kanssa tuossa ekan kauden 6 jakson jälkeen, sitä sitten epäuskoisena katseli ja toisen kauden alkuun mennessä oli onneksi pystynyt hylkäämään jo katselumielessäkin koko roskan.

  Tämä on sikäli kuitenkin kiinnostava ilmiö, että tähän on paneuduttava tarkemmin ja aikaavievämminkin, joten pitää palata asiaan laajemman analyysin kera. Lost!
   
 7. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tiedän jo ettei se auta, mutta sanon kuitenkin olet tuota uskontoteemaa yrittänyt tuputtaa tänne aiemminkin:jotkut erottavat faktan ja fiktion.
   
 8. zxcv

  zxcv Guest Guest

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan sama minkälainen loppu, niin entä sitten? Viihdettähän se on, ja helvetin viihdyttävää sellaista. Yksittäinen jaksokin. Mun puolesta olisivat voineet jättää kokonaan pois ne väkisintungetut vuorosanat jotka yritti selitellä joitain kysymyksiä tässä viimesessä seasonissa..
   
 9. 007

  007 Secret Agent Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  753
  Saadut tykkäykset:
  16
  Joku kovempi fani voisi kaivaa esiin noiden "muistamisien" määrän tästä finaalista. Vaikka jakso tuplasti pidempi olikin niin eipä parin henkilön "muistamisen" jälkeen kauheasti enää juurikaan hetkauttanut kun sen tiesi ennalta ja niitä henkilöitä oli muuten paljon...
   
 10. Bob Fleming

  Bob Fleming Great Bird of the Galaxy Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  10.10.2002
  Viestejä:
  1 259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Paikoitellen tunteikas ja ihan ok finaali kunhan ei mieti kuinka monta mysteeriä ja kysymystä jäi ilmaan roikkumaan. Across the Sean jälkeen tuntui paha pelko persiissä joten siihen nähden kyseessä on kai torjuntavoitto.
  Lopun kirkkokinkerit jättivät hieman helpon jälkimaun, joku saa luvan uudelleenkirjoittaa viimeiset 10 minuuttia tyydyttävämmäksi paketiksi :)

  edit: muutama kysymys Cuselle/Lindelofille

  Ja vaihtoehtoinen loppu:
  [​IMG]
  :D
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2010
 11. 69DUDE

  69DUDE Guest Guest

  Liittynyt:
  07.01.2008
  Viestejä:
  151
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olihan paska lopetus sarjalle.
  Mutta toisaaalta koko sarja meni melko kököksi kolmen ensimmäisen kauden jälkeen joten ei suuri yllätys.
   
 12. juhaa

  juhaa Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Lost -tv-sarjan ensi-illasta tulee kuluneeksi 10 vuotta. Sarjan luojat Damon Lindelof ja Carlton Cuse astuivat fanien eteen, ja vastasivat kahteen eniten puhuttaneeseen kysymykseen.


  Olivatko lento-onnettomuudesta selvinneet hahmot oikeasti kuolleita koko ajan?


  - Ei, ei, ei. He eivät olleet kuolleita, Carlton Cuse vastasi E! Onlinen mukaan.

  Hän lisäsi, että sarjan fanit saattoivat luulla hahmojen olleen kuolleita koko ajan, koska tv-sarjan päättänyt kohtaus saattoi viitata sellaiseen tulkintaan.

  - Hahmot todellakin selvityivät lento-onnettomuudesta, ja olivat saarella. Sarjan viimeinen kohtaus? Jep, he olivat kaikki kuolleita, kun he tapasivat toisensa kirkossa viimeisessä kohtauksessa, Cuse paljasti.

  Mistä loppukohtauksessa sitten oli kyse?

  - Vaikka olimme jo alussa päättäneet, että Lost kertoo saarelle haaksirikkoutuneista ihmisistä, se kertoi myös ihmisistä, jotka ovat eksyksissä, ja etsivät elämänsä tarkoitusta ja suuntaa, Cuse selitti.

  - Ja sen takia ajattelimme, että loppuratkaisun tulee olla hyvin henkinen. Sellainen, joka kertoo kohtalosta. Keskustelimme pitkään sarjamme luonteesta, ja päätimme Lostin tarvitsevan jotain, mikä kertoo siitä, että olemme täällä auttamassa toisiamme.

  - Katsojat tulkitsivat, että saarelle haaksirikkoutuneet olivat joutuneet kadotukseen, ja me väitimme aina vastaan, Damon Lindelof kertoi.

  - Sarjassa olikin paljon mysteerejä. Me yritimme kuitenkin vastata maailman suurimpaan mysteeriin: mikä on elämän tarkoitus, ja mitä ihmiselle tapahtuu, kun hän kuolee, Lindelof lisäsi.


  http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288666418844.html?pos=ok-nln
   
 13. Mookid

  Mookid Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 703
  Saadut tykkäykset:
  352
  Mitenhän nuokin voivat olla "kaksi eniten puhuttanutta kysymystä", kun molemmat selvästi väännettiin rautalangasta itse sarjan aikana? Tyylitöntä tekijöiden osalta mennä vielä vastailemaan moisiin, mutta sillehän ei voi mitään että osa katsojista tiiraili sarjaa kutakuinkin laput silmillä ja sitten valittivat, kun "mihinkään ei saanut vastausta" vaikka lähes kaikki oleellinen hyvin pitkälti selitettiin. Aluksi se finaali toki oli minullekin pettymys suurista odotuksista johtuen, mutta ei enää.

  Huikea sarjahan tämä, vois veivata kesällä uusinnan tuon kympin kunniaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2014
 14. vps358

  vps358 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 747
  Saadut tykkäykset:
  481
  Mitä ilmeisimmin tekijöitä itseään keskenään puhuttanuttanutta....

  T: Vesku