Lost (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana kurdt, 23.09.2004.

 1. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän MIB tuossa taas enemmän näytti ne omat manipuloijankykynsä.
   
 2. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Yhtä lailla se Jacobikin on omaa etuaan ajanut ja osoittanut että on kykenevä tekemään melkein mitä tahansa sen saadakseen.
   
 3. 007

  007 Secret Agent Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  753
  Saadut tykkäykset:
  16
  Hyvä jakso kertakaikkiaan. :thumbsup: Nyt vain jänskätään palataanko samoihin tylsiin satuihin vai rymistelläänkö loppu näin herkullisilla jaksoilla!
   
 4. CharlesBronson

  CharlesBronson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.06.2007
  Viestejä:
  405
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä tuolta DarkUfo:n sivuistoilta luin niin tulevissa jaksoissa kyllä selvitellään mitäs hemmoja nämä 2 ovat, eli tällainen Richard Albertin taustatarinan tyylinen jakso siis on siis mitä ilmeisimmin tulossa. :thumbsup:
   
 5. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 396
  Saadut tykkäykset:
  112
  Siis mitähän ihmeen tapauksia nämä kaksi vastapaitaista oikein ovatkaan. Toinen voi antaa ihan tuosta vaan kuolemattomuuden ja toinen tykkää kolistellen kilistellen savutella siellä täällä. Ihmeellisiä veijareita ja koska ja miten ja minkä takia ne ovat sinne saarimaisemiinkin alun perin päätyneet. Nyt niitä kunnon rautalankaisia vastauksia kehiin ja vähän äkkiä :D

  L O S T on kyl!  ... Mul on ikävä Desmondia :weep:
   
 6. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niinpä. Tsekkasin jakson vastaanottoa muuallakin ja kaikkialla ylistetään miten tämä uusin jakso antoi niiiin paljon vastauksia. Joo, antoi, jollekin triviaalille kuten sen paatin päätymiselle saarelle. Erittäin mielenkiintoista ja tärkeää :rolleyes:

  Käytännössä koko sarjan kannalta tärkeisiin juttuihin ei annettu normijaksoa enemmän vastauksia, melkein päinvastoin. Tosin asioiden tärkeys on toki subjektiivista.
   
 7. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Tästähän tuottajat ovatkin sanoneet, että etusijalla ei vastauksia annettaessa ole niinkään katsojien "toiveet", vaan lähinnä näitä sarjan henkilöitä konkreettisesti koskettavat asiat. Ja näiden vastauksien antamiseen taas on käsittääkseni varattu koko kausi viimeistä sekuntia myöten. Jos johonkin tämänsuuntaiseen siis viittasit. Lähdettä en nyt tähän hätään muista, mutta tarvittaessa löytynee, ellei jopa jo tässäkin ketjussa ole linkitettynä.

  EDIT: Mutta toisaalta tämä nimenomainen jakso toimii huonona esimerkkinä tuolle lausunnolle, koska tässähän ruokittiin käytännössä pelkästään katsojien tiedonjanoa, oli se sitten kiinnostavalla tavalla tai ei.

  Itse en ole aivan varma mitä mieltä tuosta lausunnosta olen, mutta kyllä tämä viimeinen kausi on tähän saakka ainakin tämän katsojan mielenkiinnon pitänyt.
   
 8. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Annettiin vastaus mikä saari on. Joo, todella triviaalia ja ei-tärkeää.
   
 9. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä se siis on? Paikka joka pitää pahuuden poissa muusta maailmasta (vai koko universumista?)? Jos näin, niin mikä se tarkemmin on? Kiirastuli?

  En tiedä joten valaiskaa :) En tosiaan kovin tarkasti seuraa lost-mytologiaa.

  En ole seurannut mitä tuottajat sanovat. Mutta jos näin on, niin viihteellistä sarjaa katsovana aika paska juttu, jos vain tiettyjen hahmojen taustalle annetaa joitain vastauksia ja loppu jätetään auki. Mie en esimerkiksi pitänyt enkä pidä Richardin taustan selvittämistä pienessäkään määrin tärkeänä. Mut isät ja tyttäret jne. :)
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2010
 10. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Richard otti aika todesta MIB:n puheet siitä että saari olisi helvetti ja että he olisivat kuolleet. Olikohan sitten vain hetkellinen 'uskon menetys'. Joka tapauksessa ne puheet olivat vain manipuolointia.

  Mietin vain että Jacob antaa Richardille kuolemattomuuden? Onko Richard siis Jeesus ? ;) Oikeastaan hyvä että sarja on sinänsä pysynyt poissa kristinuskosta, ja viittauksia kristinuskoon varotaan tekemästä tai ei nimetä mitään uskonnoista erikseen.

  Noista manipuloinneista sen verran että Jacobhan sanoi Richardille että hän haluaa antaa ihmisille valinnanvapauden. Richard sai Jacobin myöntymään apulaisiin. (Paitsi, tietenkin pitää kysyä onko sekin vain Jacobin manipulointia ;)

  Olihan tuon Richardin vaimon ilmestyminen aika kliseistä, mutta sopi jaksoon kuitenkin. Ilmeisesti siis Hurley pystyy näkemään kuolleita, selittäisi pöpiläjaksot paremmin. Pitäsiköhän katsoa vanhoja jaksoja taas.
   
 11. zoomoo

  zoomoo Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä se Jacob on ennemmin Jeesus kuin Richard (kastoi 3 kertaa, ehtoollisviinit päälle ja antoi iänkaikkisen elämän)

  Desmond on aivan varmasti tulossa mukaan sarjaan ihan lähijaksoissa
  Luultavasti on jo saarella siellä Widmoren sukellusveneen lukitussa huoneessa =)

  Ei ole enää montaa kuukautta sarjaa jäljellä.. Nyt vain odottelen, että sarja loppuu ja pääsee katsomaan alusta koko paskan :D
   
 12. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  MIB esiintyi mitä luultavammin Richardin kuolleena vaimona Black Rockilla, ja hänen muodossaan sai Richardin vakuuttumaan, että ovat kuolleita ja Helvetissä. Jacob sitten sai käännettyä hänen päänsä yli 100 vuoden ajaksi, kunnes kuoli ja Richard menetti jälleen uskonsa.

  Koko sarjahan on ollut täynnä uskonnollisia viittauksia, ja eniten juuri kristinuskoon. En tiedä mitä sarjaa olet katsonut, jos tämän olet missannut. Kuka muuten veikkaa, että MIB:n oikea nimi voisi olla Esau? ;)

  Jos se ei ole manipulointia Jacobin puolelta, että tuo ihmisiä saarelle heidän tahtoaan vastaan ja saa heidät työskentelemään omasta puolestaan, niin en tiedä mikä on. Jacob ei tunnu välittävän kandinaateista kovinkaan paljoa, jos he kuolevat, he kuolevat. Ja esim. Ilanan kohdalla Jacob tuntuu pitävän häntä vain palkollisena/sotilaana, siinä missä Ilana pitää häntä kuin isänä. Tosin, itse kukin saarelle tulleista henkilöistä on ollut hukassa oikeassa maailmassa ja saari on tarjonnut mahdollisuuden korjata tämä. Mahdollisuus synninpäästöön korjaamalla omat virheet ja parantamalla itsensä, tai sitten jatkamalla samaa tietä kuin ennenkin.

  Ei sillä, yhtä manipuloija se MIB on myös. Sanoo, että ihmisellä on valinnanvapaus. Vaihtoehtoina on joko häneen liittyminen tai kuoleminen, ei kuulosta täysin valinnalta. Molemmat ovat myös hienosti esittäneet toisistaan täysin samoja väitteitä ("Älä anna hänen puhua sinulle" jne.)

  Suosittelen katsomaan kyllä vanhoja jaksoja uudestaan, Hurleyhan on nähnyt kuolleita viimeset kuusi kautta. :D
   
 13. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin niin, tätähän minä tarkoitin että ei ole mitään perusteita uskoa MIBin selityksiä helvetistä, koska kyseessä oli vain manipulointia Richardin vaimolla.

  Mutta jos ajatellaan enemmän realisesti nähtynä niin kukaan ei tainnut tuossa nuotiopiirissä ihmetellä miten Jacob&Mib asettuvat kristinuskossa, ottaen vielä huomioon amerikkalaisten uskonnollisuuden. Eli kaikki on kuitenkin ollut sellaista hienovaraista viittausta missä on pidetty portit auki kaikille uskonnoille.

  Täh? Siis MIBhän tässä manipuloi jatkuvasti esittäen toisia hahmoja kuten Lockea tai Ricardin vaimoa.
  Vaikka siitä vielä epäselvyyttä on, niin Christian Shephard oli se joka otti Clairen vastaan ja jossain välissä Claire kulkikin Locken kanssa joten aivan varma tuo ei ole, mutta veikkaisin että MIB oli myös Christian Shephard.
  En ole vielä nähnyt tilannetta missä Jacob olisi esittänyt jotain toista, joten veikkaan että tuo on MIBin spesialiteettejä. Siinä MIB vastaa vanhanajan paholaista eli valehtelijaa ja hyväksikäyttäjää.

  Juu, paitsi alussahan ne pystyi pistämäään mielisairauden piikkiin ja vasta nyt on selvinnyt/varmistunut tuo Hurleyn ominaisuus.
   
 14. chevalier

  chevalier Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.01.2009
  Viestejä:
  179
  Saadut tykkäykset:
  0
  mietin tässä aiempia tapahtumia... ykköskaudellahan jack seurasi christianin hahmoa viidakkoon ja melkein tippui kielekkeeltä alas (locke pelasti). kakkoskauden dave-jaksossa tuo hurleylle esiintynyt dave yritti saada häntä hyppäämään kielekkeeltä (libby pelasti). se lienee 100% varmaa että christian oli tämä MIB, mutta entä jos dave oli myös? tällä keplottelulla ja kuolleen tms. muuten tutun hahmon muodon ottamisella MIB olisi siis yrittänyt saada nämä kaksi vahvaa kandidaattia pois pelistä jo varhaisessa vaiheessa sarjaa... houkutteleminen kielekkeeltä hyppäämiseen jne. olisi siis oiva keino,jos "sääntöihin" kuuluu ettei suoranaisesti voi tappaa tai koskea näihin ihmisiin.
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2010
 15. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itse asiassa Damon Lindelof sanoi haastattelussa tällä viikolla, että kauden aikana tullaan vastaamaan siihen, oliko Dave oikea vai ei.
   
 16. 007

  007 Secret Agent Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  753
  Saadut tykkäykset:
  16
  Muuta en sano kuin sen, että saari ei ole ns. helvetti tai paikka jonka me uskomme helvetin olevan. Pelkästään tuo Jacobin kohtaus jossa "hukututtaa" Richardia paljastaa sen. Eihän tuossa kohtauksessa olisi mitään järkeä, jos kyseinen asia pitäisi lopulta paikkansa.

  Mielenkiintoista hyvän ja pahan taistelua odottaen...
   
 17. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jokseenkin hupaisaa että hehkutetaan miten paljon vastauksia esim. saaresta annettiin, ja silti eri teorioita on edelleen kymmeniä :D = vastauksia ei annettu yhtään, pieni hippu vaan että teoreetikot voivat koota aiemmista tulkinnoistaan lisää tulkintoja.

  Mutta ehkäpä loppukausi vielä oikeasti antaa jotain vastauksia, tulkinnanvaraisuus on yleensä toimivaa, mutta kuuden vuoden sarjassa lähes kaiken jättäminen tulkinnanvaraiseksi ja mystiseksi ei.
   
 18. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Agreed. Minusta tuossa ei selvinnyt juuri mitään uutta, petyin vaan ettei se ollutkaan se oletettu merirosvo, kaikki muu oli jo arvattu hyvissä ajoin.
   
 19. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Niin, tarvitseeko kuitenkaan kaikkea antaa täysin valmiiksi pureksittuna ja tarjottimella annettuna? Ehkä olet tämän kuuden vuoden sarjan katsomisen aikana jo ymmärtänyt, että Lost ei ole tällainen sarja. Annetaan tarpeeksi tietoa, että katsoja voi tehdä omat päätelmänsä siitä mitä mikäkin on.
   
 20. pundewhee

  pundewhee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2008
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joten teoriat siitä että tekijät ovat alusta alkaen (tai viimeistään kolmoskauden jälkeen, joidenkin teorioiden mukaan) tietäneet mitä tulee tapahtumaan ja miten sarja päättyy on vain... teoria muiden joukossa? Koko sarja on siis kuin sääntökirja roolipelille ja luvattu pitkään tiedetty ratkaisu on se että kukaan ei lopulta tiedä mitään?

  Hieno homma, olen tykänny hirmusesti sarjasta, mutta jos loppu tosiaan hoidettaisiin noin niin se ei jätä hirmuisesti käteen tavalliselle fanille. Lostpedian porukka taasen saisi varmasti massiivisen aivo-orgasmin.

  Itse toivon ja odotan edelleen että edes jotain vastauksia saadaan loppujaksoissa. Kaikkea ei toki tartte eikä pidä rautalangasta vääntää.