Lord of the Rings - trilogia

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Pyromanne, 20.10.2007.

 1. Radikus

  Radikus Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  939
  Saadut tykkäykset:
  28
  Blu-ray on nykyinen taso, jos nykyiseen tasoon verrattuna joku on huono, niin se on..

  ..huono (ja VHS on vielä huonompi).

  No eikai sitä tollasella postimerkillä niin hirveästi ole väliä mitä kattoo, fiilis on jo pilattu kaikin tavoin.

  Mutta jos lähdetään hankkimaan elokuvaelämystä isolla kankaalla niin kyllä se DVD:n käyttäminen on kyllä melkonen valinta formaatiksi.

  Muuttaa, koska nykyinen vertauskohta on huomattavasti parempi, silloin huonompi näyttää huonolta. Kun LOTR DVD:t julkaistiin niin se oli parasta laatua mitä rahalla saa, eikä kukaan päässyt katsomaan terävämpää leffaa kotonaan. Nyt silmät ovat tottuneet jo monta kertaa tarkempaan kuvaan.

  P.S. Mä en ymmärrä miten tälläsestä asiasta voi edes vääntää. :hitme:
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 634
  Saadut tykkäykset:
  170
  Juu, mutta katsopas yhteiskunta on siitä jännä paikka, ettei kaikilla ole isoa ruutua kotona. Itse asiassa suurimmalla osalla taitaa olla korkeintaan 40" malli. Jos sitten LotR:a katsotaan siitä hyvällä skaalaavalla dvd-soittimella, niin ei se laatu varmastikaan niin ratkaisevan suttuinen ole, että päivitys BD:hen olisi päivänselvä asia. Totta kai BD on parempi. Jotkut vaan saattavat miettiä, että kun on aikoinaan maksanut sen n. 80 euroa per patsasboksi (LotR erikoisboksit), niin kannattaako ostaa samat leffat uudestaan vain sen takia, että kuva on vain jonkin verran parempi. Toki kultasilmille ja -korville tämä on tärkeämpi juttu, mutta esimerkiksi itse en todellakaan aio noita leffoja ostaa uudelleen, koska mielestäni laitteillani DVD kuva on riittävän hyvä ollakseen oikeuttamatta uudelleensijoitusta. Sama koskee esimerkiksi jatkuvasti uudelleensijoittamista T2-leffaan.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2010
 3. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Probleemana on, että useammalla on jokin "50 eur soitin" jonka suhteen ei voida kyllä puhua "laadukkaasta skaalaavasta DVD-soittimesta". Jos rehellisiä ollaan niin tuommoinen "laadukas skaalaava DVD-soitin" voi helposti maksaa enemmän kuin kuin "peruslaatua oleva blu-ray -soitin".

  Tässä tapauksessa siis pelkästään tieto, että leffasta on saatavilla blu-ray -versio asettaa vaatimustason korkeammaksi, aivan kuten Radikus kertoi.
   
 4. karpulk

  karpulk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.03.2000
  Viestejä:
  262
  Saadut tykkäykset:
  0
  DvdPlaza ei ole Kuluttajasuoja-asiamies, joten täällä ei tarvitse suojella 'kokemattomampia' käyttäjiä. Jokainen tekee valintansa itse, kokeneet ja kokemattomat.
  Ja tosiasia on, että ero on selkeä, edellä jo kuvatuista syistä. Jos tätä ei voi hyväksyä, voi pitäytyä arvostelemaan korkeampaa kosmetiikkaa.
   
 5. Anathor

  Anathor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  924
  Saadut tykkäykset:
  52
  Toistaiseksi paras lienee katsoa EE:t dvd:ltä ja katsoa ne PS3:sen kautta. Skaalaa hyvin isollekin töllölle:thumbsup:
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 634
  Saadut tykkäykset:
  170
  Ei ole DVD Plaza Kuluttajasuoja-asiamies, ei. Minä satun kuitenkin edustamaan sitä kokeneempaa Plazailijaa, jolla ei ole videotykkiä, isoa kangasta ja laitteita viimeisen päälle. Tätä kautta minulla ei ole myöskään sitä "kultasilmä" -ongelmaa mikä tulee isojen ruutujen omistajille. Toisin sanoen, enemmistön kanssa minä koen ne erot esim. 480p:n ja 1080p:n välillä pienemmässä mittakaavassa kuin moni muu. Toki ne erot voi huomata, mutta toinen juttu on sitten se ovatko ne erot niin suuria, että parempaa saadakseen kannattaa uudelleenostaa.

  Toki ero DVD:n ja BD:n välillä on varmasti selkeä. Toisaalta tuskin sinä karpulk haluat ulosannillasi sitä viestittää, että verrattain pieneltä ruudulta (jossa DVD:n kohina ja virheet eivät näy ja jossa todetusti yleensä Full HD:n hyöty jää osittain pimentoon ellei katsoja istu todella lähellä ruutua) LotR-DVD:t ovat täysin katsomatonta roskaa. Nimittäin senhän kuvan (no pun intended) tästä ketjusta helposti saa.

  Minulla on tosiaan Sony 40D3000 (ehkä yksi arvostetuimmista HD Ready -LCD-töllöistä 1080p-tuella) ja Sony S550 -BD-soitin. Jokin aika sitten katselin Spider-Man -trilogian läpi. Kaksi ensimmäistä elokuvaa katsoin DVD:ltä 1080p:hen skaalattuna ja kolmannen BD:ltä. Totta kai huomasin tarkemman kuvan BD:llä, mutta ei se missään nimessä saanut näyttämään DVD-versioita suttuisina tai epätarkkoina. Ero oli suhteellisen minimaalinen ellei sitten lähtenyt hakemalla hakemaan eroja. Toki harrastaja/rikas ostaa nuo kaksi muutakin leffaa BD:nä, mutta moni voi miettiä onko mitään järkeä ostaa uudelleen leffoja, joihin keskittyessä DVD-versio ei eroa merkittävästi BD-versiosta.
   
 7. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 546
  Saadut tykkäykset:
  192
  No ilmankos on niin kovasti skaalauksen hehkutusta. FullHD-telkkarin kanssa ero on SD:n ja Full HD:n välillä on selvä, vaikkei katsoisikaan metrin päästä. Ehkä käytännössä kuitenkin niin, että SD-kuvan skaalaus on vaikeampaa 1080p:ksi kuin 720p:ksi. Toisekseen tuohon telkkariin ei saa mitään aineistoa (paitsi suoraan tietokoneesta tulevaa) natiiviresoluutiolla, joten skaalata pitää joka tapauksessa ja se heikentää BD:n asemaa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2010
 8. karpulk

  karpulk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.03.2000
  Viestejä:
  262
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten sanottu, jokainen tehköön valintansa itse, sinä omastasi, muut omistaan. Ei pitäisi kuitenkaan mennä dissaamaan niitä faktuaalisia eroja julkaisujen välillä vedoten siihen, ettei keskivertokuluttaja kuitenkaan näe mitään eroa. Eiköhän se jätetä jokaisen itse päätettäväksi.
   
 9. Anathor

  Anathor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  924
  Saadut tykkäykset:
  52
  Ei kyllä kovin mielellään ostaisi samoja leffoja uudestaan bd:nä.

  Tuskin tulee ostettua ellei ole todella mullistavia eroja jo laadukkaaseen dvd-kuvaan..Etenkin noiden tv-sarjojen kohdalla ei ole kyllä järkevää ostaa toista boxia dvd:n rinnalle ellei sitten pääse eroon hyvällä hinnalla niistä vanhoista.
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 634
  Saadut tykkäykset:
  170
  Olen samaa mieltä. Ihan samalla ei pitäisi mennä yleisesti toteamaan, että DVD-versioiden laatu on kuraa ja BD-versioiden laatu on miljoona kertaa parempaa. Isolla kankaalla näin asia ehkä on, mutta veikkaanpa, että kun suurimmalla osalla kuitenkaan ei ole mitään kallista/isoa/hienoa ruutua, niin DVD- ja BD-versioiden välinen ero ei ole "kuin yöllä ja päivällä". Ehkä tässä jälleen kerran se kultainen keskitie on paikallaan: minä hyväksyn, että DVD- ja BD-versioiden välinen on totta kai selkeä ero periaatteessa ja vastaavasti teidän pitäisi hyväksyä, että suurimmalla osalla ei välttämättä ole niin hyviä laitteita (vittaan etenkin ruudun kokoon), että tuo ero olisi niinkin huikea kuin noissa aiemmissa testikuvissa.

  Kai kuitenkin siitä olemme samaa mieltä, että 100" kankaan ja Full HD - tykin omaava kokee DVD:n ja BD:n eron "hieman" eri tavalla kuin sellainen kaveri, joka omistaa 37" HD Ready telkun? :)
   
 11. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Näinhän sitä voisi luulla, mutta tuossa tapauksessa (paneeli on resolutiolla 1360x768) tapahtuu joka tapauksessa kaksi skaalausta: SD:stä 720p:ksi tai sitten 1080p/i:ksi ja sitten vielä uusi skaalaus tuohon paneelin resoluutioon. FullHD-tapauksessa tuo skaalaus joudutaan tekemään vain kerran (joko soittimessa tai töllössä itsessään) eli yksi kuvanlaatua heikentävä skaalaus jää tekemättä.
   
 12. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olen katsonut toistaiseksi Trilogian EE-dvd-versioita PS3:lla skaalattuna 46-tuumaiselle full hd-tv:lle ja ihan hyvälle on omaan silmään näyttänyt (kiitos Pleikkarin skaalaustehon), mutta näinpä tuossa kaverilla jostain netistä piratoitua "hd-versiota" (joku ulkomainen hd tv-rippi) Sormuksen ritareista ja voin sanoa, että nosti BD-versioiden julkaisun odotuksen kattoon. Vaikka PS3 hoitaa skaalauksen sangen mallikkaasti, niin kyllä jo tuo jonkinsortin piraatti-hd-versio (tarkoista resoista ei hajua) pieksi skaalatun dvd-kuvan melkoisen selkeästi. Joten, vaikka LOTR:t olen katsonut varmasti kymmeniä kertoja vuosien varrella, niin silti odotan EE-versioiden BD-julkaisuja ja ostan ne heti ilmestyttyään (ellen jopa ennakkotilaa hyvissä ajoin). Kuvanlaadun pitäisi siis olla kohdallaan ja vieläkin enemmän odotan näiden leffojen hd-äänimaailmaa, mihin dvd-versio ei varmasti yllä, edes "skaalattuna" ;) (vaikka hyvät DTS ES 6.1-äänet niissäkin on) :thumbsup:
   
 13. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Jos nyt ollaan rehellisiä, niin omasta mielestäni PS3:n skaalaus on aivan hyvä hinta/laatu -suhteeltaan, mutta "tosiharrastajat" hankkivat kyllä hieman vihaisempaa skaalauskykyä omaavamman erillisen soittimen tai jopa erillisen skaalaimen. Vakavan leffaharrastajan näkökulmasta PS3:n suurin ongelma DVD-käytössä on sen hyvin rajoittunut aluekoodituki.
   
 14. madson

  madson Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2004
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä on katsomossa parhaillaan trilogia "omana" versiona jossa on extended dvd:ltä skaalattu ja enkoodattu leffa johon on sitten lyöty HDTV-versiosta teräväpiirtona teatterikohdat. Kukaan ei ole ainakaan kahden ensimmäisen elokuvan jälkeen vielä valittanut/kysellyt eli tod. ei huomannut että välissä on skaalattua materiaalia. Itse toki olen huomannut mutta antanee osviittaa perusmulkoilijoiden tarpeista. On ajatuksena vielä kysäistä asiasta kunhan sen viimeisen maratoonin saa pois alta.

  Tykkinä toimii 720p vehje.
   
 15. Ikidur

  Ikidur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.07.2009
  Viestejä:
  231
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen katsonut leffat sekä DD EX -äänillä, että DTS ES -raidalla. Joskus taannoin istuin oikein kuulostelemaankin ja vertailemaan noita ja onhan niissä eroa. Minkälaisia havaintoja muu seurakunta on tehnyt näiden välillä?

  Enkä tarkoita vertailua teknologioiden välillä vaan sitä, että minkälaisia ratkaisuja on tehty miksauspöydän ääressä. Omalla laitteistolla ja makutottumuksilla kun kuuntelee Sormuksen ritarien alkua, niin vaikutelma on semmoinen, että DD EX -raita on tehty selvästi onnistuneemmin. DTS ES -raita on ainakin tuossa kohdin ihme suttua. Löytyykö trilogiasta kohtia, joissa ehdottaisitte etua ES:n miksausratkaisuille?
   
 16. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 503
  Saadut tykkäykset:
  459
  Oliskohan syynä se, että kattelet 720p tykillä...

  ...tulossa olevat versiot ovat kuitenkin 1080p, joten mitä relevanssia sillä, että kaverisi eivät huomaa eroa skaalatun ja natiivin (?) 720p välillä, sitten onkaan....?
   
 17. derund

  derund Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2002
  Viestejä:
  514
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kyllä BD:n ja DVD:n välillä on muitakin eroja kuin resoluutio. BD:n värit ovat rikkaammat ja useimmissa julkaisuissa on HD ääni.

  Kyllä se BD näyttää DVD:tä paremmalta ja terävämmältä pienelläkin näytöllä, resoluution täysi hyöty kuitenkin tulee vasta isoilla näytöillä.

  Mutta voisi tätä keskustelua jatkaa BD ryhmässä.
   
 18. Mutakala

  Mutakala Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.11.2006
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämäkin topicci on kuin suoraan jostain muropaketista, parin ekan asiallisen postauksen jälkeen homma menee tappeluksi jostain turhaakin turhemmasta asiasta
   
 19. derund

  derund Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2002
  Viestejä:
  514
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tähän sitä on menty... tuskin muistan aikaa jolloin... :weep:
   
 20. Kumustelija

  Kumustelija Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.12.2009
  Viestejä:
  175
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olikohan tästä tietoa kellään että koska on tulossa?