Logitechilta uudet kapulat: Logitech Harmony Ultimate ja Smart Control

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana Mika, 16.04.2013.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  Logitechilta on tulossa myöhemmin keväällä nyt sitten uudistettu Touch - mukana kauan kaivattu RF-ominaisuus. Tiivistettynä uutta on lisäksi laitteiden ohjaus kännykällä ja tuo Smart Hub -ohjausyksikkö.

  Harmony Ultimate siis pitää sisällään
  • Harmony Touch Plus -kaukosäätimen
  • Smart Hub -ohjausyksikön

  Smart Control puolestaan (tässä varsinaisena kaukosäätimenä toimii siis kännykkä):
  • Smart Hub -ohjausyksikön
  • eräänlaisen backup-kapulan

  Harmony Ultimaten hinta näyttäisi olevan aika suolainen 349.99$ mikä lienee euroissa n. saman verran.

   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2015
 2. sepik

  sepik Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.10.2007
  Viestejä:
  74
  Saadut tykkäykset:
  0
 3. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  666
  Saadut tykkäykset:
  7
  Harmony Touch Plus käyttöliittymässä on näköjään korjattu aikaisemman Touch mallin lapsoksia, toivottavasti tulee softapäivitys edelliseenkin versioon. Help valikko näyttäisi puuttuvan kosketusnäytön alalaidasta (tai ainakin se on piilotettu valikon taakse) ja aloitusruudulle saatu useampi aktiviteetti samanikaisesti.

  Tuo rf yhteensopivuus on kyllä tervetullut ominaisuus, riippuen tietenkin mitä kaikkea se tukee. Mulla on valaisu rf säätimellä ohjattavissa, joten sen jos saisi myös tuohon yhteen ja samaan kapulaan, niin homma ehkä helpottuisi hieman.
   
 4. AHuttunen

  AHuttunen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.12.2009
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen nyt viikon käyttänyt Logitech Ultimatea ja voin suositella.

  Minulla oli tätä ennen Harmony 900, jonka pudotin lattialle. Säätimestä meni näyttö rikki, mutta sitä pystyi vielä käyttämään. Käytin vajaatoimista 900:sta yli vuoden kun odotin seuraavaa Harmony-mallia, jossa olisi ulkoinen IR-blasteri, koska en halunnut ostaa toista 900:sta. Ostaessani Ultimatea olin lähes varma, että tässä uudessa Ultimatessa on jotain mikä ärsyttää. 900:sessa ärsytti se, että yhteys IR-blasteriin ei ollut sataprosenttisen luotettava ja säädin oli aika hidas. Mutta yllätyin positiivisesti! Ultimate on todella hyvä. Yhteys kaukosäätimen ja blasterin välillä ei ole pätkinyt yhtään ja kaukosäädin on huikeasti nopeampi kuin 900:nen.

  Nettipohjainen myharmony.com toimii ainakin Macilla hyvin ja laitteen käyttöönotossa ei ollut mitään ongelmia. Tänään tuli softapäivitys, jonka asennus meni kuten pitikin. En katsonut mitä se korjasi, kun en ollut törmännyt ongelmiin.

  Kosketusnäyttö ei ole ihan "iPhone-tasoa" mutta varsin hyvä kaukosäätimeksi. Paljon parempi kuin 900:sessa.

  Asensin myös Harmony-sovelluksen puhelimeen ja iPadiin. Sovellus toimii, ja tekee sen minkä lupaa. Kyseessä on ainakin tällä hetkellä ainoastaan iPhone-sovellus, eli softa ei osaa hyödyntää iPadin korkeampaa resoluutiota. Käytin ohjelmaa ainoastaan ensimmäisenä iltana kun kaukosäädin piti laittaa lataukseen. En usko, että tulen käyttämään sovellusta muuta kuin silloin kun varsinaisen kaukosäätimen akku pääsee loppumaan. Fyysiset napit kuitenkin mahdollistavat ohjaamisen ilman katseen siirtämistä ohjaimeen.

  Säätimessä on myös Bluetooth-tuki, minun tapauksessa PS3:n ohjaamiseen, mutta sitä en ole vielä kokeillut.

  Jos jotain negatiivistä oikein hakemalla hakee, niin näppäinasettelun olisin tehnyt hieman toisin. Tällä hetkellä tuntuu, että napit jota käytän eniten ovat säätimen alareunassa eikä siellä missä ne olisivat helpoiten saatavilla, mutta tämä on tietysti tottumiskysymys.
   
 5. Jarmo

  Jarmo Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2000
  Viestejä:
  121
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos AHuttunen käyttökokemusten jakamisesta. Pienen pähkäilyn jälkeen ostin Ultimaten.

  Parin päivän kokemukset Harmony Ultimatesta ovat erittäin hyviä. Edellinen kapula oli 900, jota pidin huippukapulana. Nyt se näyttää uuden rinnalla antiikkiselta.

  IR-blasteri vaikuttaa erittäin tehokkaalta. Sen sijoitus ei ole tarkkaa, se ohjaa hyvin laitteitani, jotka ovat kahdessa eri suunnassa eikä vahvistimelle ole edes suoraa näköyhteyttä. Olen kokeillut blasterille kahta aivan eri paikkaa, ja aina toimii lukuunottamatta Xboxia, joka on aika niuho infrapunasignaalin vastaanottajana. Boxikin hoitui sitten miniblasterilla (joita paketissa tulee kaksi).

  900 ohjaa oletuksena laitteita suoraan itse, kun Ultimaten oletuksena on kommunikoida radiotaajuuksilla blasterin kanssa, joka puolestaan lähettää infrapunaa tai bluetoothia. Ohjaustapaa voi vaihtaa per laite. Itse käytän oletusasetuksia eli kaikki komennot kulkevat blasterin kautta. Etuna tässä on huolettomuus, kun kauko-ohjaimella ei tarvitse osoittaa laitteiden suuntaan. Lisäksi voi käyttää kännykkää, joka keskustelee blasterin kanssa Wifillä.

  Entisenä Philips Pronton käyttäjänä ilahduin mahdollisuudesta tehdä omia makroja.

  Täältä http://www.iconharmony.com/icons/home/ olen löytänyt aktiviteeteille ikoneita.
   
 6. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivän asennus- ja käyttökokemuksia Smart Controlista, kun saivat lopulta noitakin Giganttiin myyntiin...

  Aiempi kake oli pariin kertaan lattialle tiputettu ja näyttönsä jokseenkin täydellisesti tätä myöden hajottanut Harmony One (siis se vanha malli, ei +), joten minulla oli pohjalla tuon vanhan Remote-softan tunnus ja siihen asennetut laitteet valmiina. MyHarmony-palvelun tunnusta ei ollut.

  Paketista avaamisen jälkeen lievä hämmennys ja sekaannus oli noiden mukana tulleen setup-läpyskän suhteen, koska sillä ei kyllä pääse käytännössä yhtään mihinkään. Siinä neuvotaan käytännössä laittamaan tuo SmartHub virtoihin ja lataamaan sovellus puhelimeen, jotka toki onnistuvat, mutta tuolla ei vielä pääse puusta pitkään, vaan sovelluksen käyntiin saamisen jälkeen softa luonnollisesti yrittää hakea tuota Hubia samasta lähiverkosta ja eihän sitä sieltä vielä löydy, koska sitä ei ole verkkoon millään tavalla laitettu.

  Homma pitää siis aloittaa "oikeasti" loggaamalla suoraan koneella tuonne myharmony.com-palveluun ja yhdistämällä tuo SmartHub koneeseen USB-johdolla (eikä siis suinkaan vain seinään virtajohdolla...). Palveluun VOI syöttää nuo vanhat Harmony Remote-softan tunnukset, jonka jälkeen palvelu ilmoittaa, että kyseessä on vanhan palvelun tunnus ja devicet / aktiviteetit voi siirtää sieltä myöhemmin yms. sitten homma jatkuu myharmony-tunnusten luonnilla. Sen jälkeen saa sitten konffattua tuohon SmartHubiin langattoman verkon tiedot ja esim. siirrettyä noita vanhan palvelun tietoja uudelle tunnukselle ja sitten tarvittavien muutosten jälkeen ne saa synkattua kaapelin kautta Hubiin. MyHarmony on palveluna mukava, siisti ja selkeä verrattuna vanhaan softaan, siitä plussat heti alkuun.

  Kun Hubi on päivitetty ja se pääsee verkkoon, voi käynnistää tuon mobiilisoftan ja sen pitäisi löytää Hubi lähiverkosta. Tuon jälkeen mobiilisofta synkkaa tiedot palvelun kanssa ja periaatteessa systeemiä voi alkaa käyttämään sekä luurilla että mukana tulevalla kakella. Ainakin itselläni tosin joitakin asioita piti konfiguroida uudestaan palvelussa, eli siirretyistä aktiviteeteista ja laitteista ei (luonnollisesti) kaikki napit ja toiminnot siirtyneet ihan muitta mutkitta varsinkaan tuohon mukana tulleeseen kakeen, eihän noissa ole edes samoja nappeja käytössä, mutta yllättävän hyvin kyllä siirtyivät ja muutoksia piti tehdä erittäin vähän.

  Eniten ongelmia aiheutti se, että kun tuo SmartHub osaa komentaa suoraan PS3:sta bluetoothilla ilman erillistä adapteria, ja luonnollisesti pitää siksi erikseen pairata PS3:n kaukosäätimeiksi uudestaan, niin tuo vanhasta softasta tuotu PS3-aktiviteetti ei käynnistettäessä aloittanutkaan tuota pairausprosessia logitechin sivuilta löytyneiden ohjeiden mukaisesti. Edes PS3-laitteen poistaminen ja uudelleen lisääminen ei tuota tehnyt ainakaan itselläni, vaan piti tehdä uudestaan PS3-aktiviteetti käyttämään tuota uudelleen tehtyä PS3-deviceä, jotta tuo prosessi käynnistyi luurissa ja sai tuon pairauksen tehtyä ohjeiden mukaan.

  Kaiken kaikkiaan kuitenkin erittäin hyvät fiilikset sekä setupista että toiminnallisuudesta. Kaikki toimii nopeasti ja sulavasti ja mukana tullut "simppeli" kake on tuntumaltaan suorastaan loistava. Toiminta on todella nopeaa ja komennot toistuvat todella paljon sulavammin ja tasaisemmin kuin edellisissä Harmonyissä. Oli mukava yllätys, että simppeliin hardisnappikakeen saa kaikkiin nappeihin ohjelmoitu halutessaan kaksi toimintoa, lyhyeen ja pitkään painallukseen omansa, jolloin nappien määrä periaatteessa tuplaantuu, vaikka kaikenlaisiin toimintoihin tuo pitkä painallus ei kovin hyvin sovikaan. Tuohon liittyen huonona asiana voi pitää lähinnä sitä, että page up / down-nappeja ei ole erikseen kakessa, vaan ne on tarkoitettu laitettavaksi Ch+/-nappeihin pitkällä painalluksella. Tämä puolestaan sopii huonosti Miracleboxiin, jossa page up / down-nappeja tulee käytettyä melko paljon, kun niitä tarvitsee pitkien listojen skrollaamiseen ja teksti-tv:n alisivujen vaihtoon.

  Joka tapauksessa, suosittelen ehdottomasti tutustumaan tähän, jos yleiskakea hakee ja jonkinlaisen touch screenin omaavan älylaitteen omaa.
   
 7. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jatketaan tuosta vielä sen verran tarinaa, että muutaman päivän käytön jälkeen olen pari kertaa havainnut, että yhteys Hubiin on pätkäissyt ja on kestänyt jonkin aikaa, että se on palautunut. Tämä saattaa hyvin johtua siitä, että tuo Elisan VDSL / Wlan-purkki on silkka roska ja pätkii myös muiden laitteiden kanssa, joten en lähde tuosta vielä tuomitsemaan suuresti. Lisäksi kertaalleen mukana tullut kake ei suostunut starttaamaan PS3-aktiviteettia, mutta se käynnistyi kuitekin normaalisti luurin softasta ja sen jälkeen käyttöä pystyi jatkamaan normaalisti tuolla mukana tulleella kapulalla. Voi olla toki joku konfigurointivirhekin, koska en muista, olenko ko. aktiviteettia edes käynnistänyt mukana tulleella kapulalla kuin tuon kerran, mutta pitää seurailla tilannetta.
   
 8. WilleW

  WilleW Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.01.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites teksti-tv:n käyttö? Muistaakseni Touchissa se oli todella hankalaa.

  Ja nupinat pois siitä "kuka sitä nyt enää käyttää" :) Sitten kun rss-feedit on helppokäyttöisesti saatavilla telkkarissa tai digiboksissa, niin luovun siitä.
   
 9. sylmaj

  sylmaj Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvin onnistuu txt-tv:n käyttö. Jollekin napille taikka kosketusnäytölle ohjelmoi napin joka toimittaa telkkarin kaken txt-tv -näppäimen virkaa. Itse valitsin kosketusnäytöllisen napin käynnistämään txt-tv:n. Sitten vain kosketusnäyttöön sipaistaan numeronäppäimet näkyviin ja aletaan näpyttämään numeroita. Omasta mielestäni toimii varsin hyvin.
   
 10. Rikardo

  Rikardo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.10.2006
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olikos tuossa nyt niin että tuo Smart Control ei lähetä infrapunalla mitään vaan radiotaajuuksilla tuohon SmartHubiin josta mukana tulevalla IR-lähettimellä vasta laitteille? Ultimatessa ilmeisesti kaukosäädin lähettäis myös IR:ää, mutta hinta aika suolainen.

  Vähän miettinyt jo iäkkään 525:n tilalle tuota Smart Controllia, mutta jos noin on niin taidan "tyytyä" Harmony Touchiin.

  EDIT: Nevermind, kaverit suositteli Touchia niin kovasti että tilasin :D
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2013
 11. Torspo

  Torspo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2006
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ityselläni koko AV kaluston päivityksen yhteydessä hankin Harmony 1000 tilalle Ultimaten. Ja kyllä kannatti investoida! Äärinmäisen helppo asennus, nopeat komennot eikä laitteisto ole kaatunut kertaakaan. Pari kertaa on systeemi ollut jäässä n.5 sek, mutta herännyt siitä itsestään. Käytössä yksi IR palikka joka osoittaa takaseinää kohden kuten viritinvahvistin ja Sonera viihteen boxi ja komennot menee silti 101% läpi. Ipadissa on myös sovellus, mutta se on mielestäni vain markkinointi kikka.. Kyllähän laitteita voi käyttää puhelimella/tabletilla, mutta käyttökokemus kaukana kaukosäätimestä ja kaikki paljon hitaampaa kun joutuu selaamaan sivujen välillä ja etsimääm "nappeja".
   
 12. tosikko

  tosikko Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2005
  Viestejä:
  666
  Saadut tykkäykset:
  7
  Smart Control tuli hankittua, eikä käyttöönotto sujunut tosiaankaan kivuttomasti. Vanhasta kapulasta (Touch) koitin tuoda laitteet, vaan homma kaatui johonkin virheilmoitukseen. Tuohon "tuo toisesta kaukosäätimestä" -valikkoon ei tietenkään enää päässyt mistään, vaan ei-niin-SmartHub piti resetoida että voi yrittää uudestaan. Tätä ennen koitin poistaa Touch kapulasta jokusen laitteen joiden arvelin olevan jotenkin epäyhteensopivia, eikä niille muutenkaan enää ollut käyttöä. No sama homma jatkuu, virhettä pukkaa ja homma kaatui taas. Päätin sitten konfata tuon Hubin uudestaan alusta alkaen, siis lisäämällä laitteet sinne yksi kerrallaan. Näin sen sain vihdoin toimimaan, vaan WiFi yhteys on sen verran huono (tai vika muualla), että se putoilee jatkuvasti linjoilta. Tätä ongelmaa näyttäisi Logitechin supporforumin mukaan olevan melko paljon muillakin, lieneekö sitten syy onnettomassa raudassa, kun muut langattomat laitteet toimii kuitenkin ongelmitta. Jos tuo on rautavika niin eipä paljon päivitykset auta. Kävi jo mielessä josko kuorisi Hubin ja tekisi siihen jollain McGyver virityksellä paremman antennin.

  Mukana tullut simppeli kapula vaikuttaa kyllä hyvälle, se on selvästi nopeampi kuin esim. Touch, jolla joidenkin laitteiden (Topfield & AppleTV) valikoissa hyppiminen on todella tahmeaa kun perättäisiä käskyjä ei saa riittävällä nopeudella toistettua. Tämä näyttäisi olevan myös melko yleinen ongelma Harmony kapuloiden kanssa, eikä viiveitä ja toistoja saa edes itse MyHarmonyn kautta säädettyä, vaan sitä pitää pyyttää supportilta. Tämäkin tie on jo kokeiltu, eikä homma parantunut sillä yhtään. Kaiken kaikkiaan jos tuon Hubin saisi pysymään paremmin verkossa, niin paketti olisi ihan asiallinen, valtaosa ajasta tulee kuitenkin käytettyä tuota mukana tullutta erillistä kaukosäädintä. Kännykän tai tabletin voi sitten kaivaa esille jos tarvitsee saada jotain sellaisia ominaisuuksia/valikoita käyttöön jotka ei tuolla peruskapulalla onnistu. Touch joutaa uuteen kotiin, yv:tä jos jollain on moiselle tarvetta.
   
 13. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 008
  Saadut tykkäykset:
  33
  No niin, tuli sitten tilattua Saksan Amazonista Ultimate. Muutaman kympin säästi Suomen hintoihin, ja kun VK.com vaihteeksi myy 0-saldolla. Amazon.uksta olisi myös voinut ostaa, kun näemmä laite käyttää standardi micro-usb liitäntöjä, joten parilla puhelinlaturin laitolla olisi päässyt pistokeongelmasta. Joka tapauksessa hintasäästö olisi ollut niin pieni, päädyin Saksan Amazoniin.

  Pistetään kommentteja, kun niitä on kerrottavana. Odotan, että IR-laajentimilla saisin vähän potkua vähän esimerkiksi Dreamboxin käyttöön, kun se tahtoo olla vähän turhan tarkka silmänsä kanssa, ja jää monesti aktiviteetin matkasta Harmony 885:n kanssa.

  EDIT:
  Ultimate saapui pari päivää sitten, ja ollut nyt lähes saman verran käytössä - mitä nyt on ehtinyt käpisteleen. Alkuvaikutelma on ollut vähän ristiriitainen. Laite minusta näyttää hintaisekseen edelleen kohtuullisen halvalta ja muoviselta. Sentään käyttö on suhteellisen sujuvaa, mutta kaipaisin edellisen 885-mallin pohjalta pause/stop/play fyysisiä nappeja alapuolelle. Nyt ne on päätetty sijoittaa kapulan yläalueelle.

  Muuten laitteesta ei hirveesti ole paljon pahaa sanottavaa. Alkuasetus on tehty entistä helpommaksi (myharmony.com), kun vielä 885 kanssa piti erillinen ohjelma asentaa, ja asennusviidakko oli insinöörimäisesti lähestyttävää tasoa. Suorilta ei tälläkään kertaa kaikki laitteet pelanneet, niin kuin olisin halunnut. Esimerkkinä Dreambox 8000 -digiboxin ja Sony HX855 -television valikoissa sukkulointi ei ollut miellyttävää, koska näppäintoistoja oli oletusasetuksena liikaa. Tämä aiheutti sen, että pitämällä nuolinäppäimiä (Direction up/left/down/right) pohjassa, saattoi laite tehdä ihan omiaan (Dreamboxissa teki valinnan (select) , Sonyssä ei hievahtanut eteenpäin). Nämä asiat onneksi sai MyHarmonyn kautta säädettyä asentoon '0', ja homma korjaantui. Myös joitakin painikkeita oli esimerkiksi Dreamboxin oletusleiskaan lisättävä, mutta tässähän ei ole mitään uutta ennestään Harmony-laitteiden kanssa tuuskanneille.

  Laitteen näyttö on semmoista halpaa puhelintasoa kosketuspinnaltaan. Kosketuspinta reagoi kohtuullisesti, mutta ei voi sanoa, että olisi suunnaton ilo käyttää. Mieluummin tulee käytettyä HW-painikkeita. Testasin myös nopeasti Harmonyn iPad-sovellusta, joka näytti toimivan ihan hyvin, mutta kuten aiemminkin todettua, ei ole kovin miellyttävä tapa käyttää kotiteatterin ohjaukseen.

  Suurinpana parannuksena Ultimate mielestäni tarjoaa Hub-lähetysmistavan ohjaukseen. Hub ottaa vastaan RF-taajuudella signaalin kaukosäätimeltä, ja lähettää IR:nä lähellä oleville laitteille signaalit. Kahdella IR-laajentimella on mahdollista parantaa IR-kuuluvuutta entisestään hubilta. Myös kaukosäädin mielestäni lähettää IRrää, joten IR-kantama on vanhaan 885-harmonyyn verrattuna aika lailla räjähtävästi moninkertainen. Jopa ennen niin ronkeli IR-silmältään ollut DM8000 lähtee joka kerta käyntiin, koska kaukosäädintä ei tarvitse enää edes suunnata laitetta kohti.
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2014
 14. painman

  painman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2001
  Viestejä:
  512
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ultimate ollut nyt pari viikkoa käytössä. Tilasin amazon.uksta, maksoi pikkasen reilu 200. Toimii todella hyvin paitsi kun katsoo 3d leffaa ja hubi on samassa paikassa, missä JVC tykin 3D ir-lähetin, eli tykin päällä, niin se sotkee hubin signaalin niin, ettei mikään komento mene perille mihinkään laitteeseen. Korjaantuu kun kaukosäätimestä säätää komennot lähtemään pelkästään kaukosäätimestä eikä hubista. Harmillista.
   
 15. KMS

  KMS Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2002
  Viestejä:
  1 261
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käytössä on ProntoNeo, jolla kosketusnäytön näppäinyhdistelmät on saanut rakennettua täysin mielensä mukaiseksi ja nappulat hyvin monenlaiseen eri muodostelmaan. Valitettavasti yli 10v palvellut säädin alkaa fyysisesti piiputtamaan (lähinnä yhden kovan napin osalta) ja uuden hankinta lienee edessä. Harmony Ultimaten hankinta kiinnostaa ja olen aika monta esittely(videota) säätimestä jo katsonut netistä. Noissa esittely kuitenkin pitkälti keskittyy a) favorites-kanavalogojen esittelyyn (joka ei ole ollut uusi juttu sitten Prontojen 1990-2000 luvun taitteessa) ja b) ipod-applikaation esittelemiseen, mutta missään oikein pääse näkemään kunnolla, miten räätälöitävissä kosketusnäytön näppäinet oikeasti ovat. Ts. saako activitien / laitteiden nappulat räätälöidä oikeasti haluamansa muotoisiksi, saako nappuloita kahteen riviin vai ainoastaan yksi pitkulainen nappula per rivi, mitä rajoituksia nappularakenteen muokkauksessa muuten on jne.

  Niinpä, olisko jollain heittää linkkiä / omia kuvia, miten activityn / laitteen näppäimiä kosketusnäytössä oikeasti on rakennettu, miltä näyttö siis näyttää, kun muokkauksia on hoidettu oman maun mukaiseksi? Näyttäisi, että MyHarmony -softallakaan ei pääse leikkimään ilman, että olisi kaukosäädin, joka kytkeä koneeseen..
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2014
 16. painman

  painman Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2001
  Viestejä:
  512
  Saadut tykkäykset:
  1
  Niitä nappuloita saa vain yhden / rivi, mutta grafiikka niihin on vaihdettavissa. Favorite kanavalogoja on useampi tosin samalla rivillä.
  Koviin nappeihin saa kaksi toimintoa, lyhyt ja pitkä painallus.
  Todella tyytyväinen olen ollut Ultimateen, tuli hommattua myös Philips Hue valot kun nekin pelaa sen kanssa todella hyvin, kiva käynnistää Activity, jossa tykki menee päälle ja kangas laskee alas kun valotkin sammuu samalla. Mulla on 12 Activityä ja 11 laitetta ohjelmoitu ja about pari kuukautta siinä meni,että kaiken sai 100% mieleisekseen säädettyä ja nimettyä ja järjesteltyä, sekä tarpeettomat painikkeet poistettua. Sen jälkeen en ole kertaakaan tarvinnut alkuperäissäätimiä. Logitechin iOs softa ei aiheuta kylläkään riemunkiljahduksia, sen käynnisyminen kestää ihan liian kauan, ja muutenkin oikea kaukosäädin on kätevämpi.

  Nyt odottelen, josko systeemiin nykyisin lisättävissä oleva Smark Keyboard tulisi skandi-versiona myyntiin, olisi pakkohankinta.
   
 17. Peke78

  Peke78 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  545
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ultimate hankittu ja kysymys kuuluukin, että miten nuo IR-silmät + hubi kannattaa sijoittaa? TV on tason päällä ja loput laitteet(PS3, DENON AVR-2313 ja Elisa Viihde digiboxi) on lasin takana.
   
 18. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 008
  Saadut tykkäykset:
  33
  IR-lisäsilmiä ei kannata sijoittaa tason päälle olevaa TV:tä varten, koska kaukosäädin itsessäänkin käsittääkseni käskyttää IR:rää RF:n lisäksi. Ainakin itselläni TV on myös ainoana tasolla, ja IR-lisäsilmät on suunnattu/sijoitettu ronkelimille laitteille tason sisälle. Kaiken lisäksi onhan se vietävän ruman näköistä, jos alkaa vetämään tason päälle moisia piuhanpätkiä.
   
 19. Peke78

  Peke78 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  545
  Saadut tykkäykset:
  0
  No juu on. Entäs hubi? Lasin taakse vai laitanko sen TV:n viereen tasolle?
   
 20. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 008
  Saadut tykkäykset:
  33
  Sama homma, eli lasin takana laitteiden seassa itselläni. Hub käytännössä on se laajin RF-IR-mööbeli, joka laitteita ohjaa. IR-lisäsilmät ja kaukosäätimen oma silmä ovat vain apuna, jos katveita on. Eihän niitä ole edes pakko käyttää. Itse olen kaksi lisäsilmää sijoittanut niiden kaikkein ronkeleimpien laitteiden vastaanotinsilmien eteen - Dreamboxin ja Sonyn BD-soittimen.

  Itse asiassa en kyllä ole aivan varma, onko Hubissa itsessään IR-lähetintä, koska ir-lisäsilmät ovat aina olleet siinä kiinni. Viisaampi asiaa selvittänyt valistakoot.

  EDIT: Tämän perusteella on, ja lisäsilmät ovat vain katveita paikkaamassa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.09.2014