Logitech Harmony Elite ‐yleiskaukosäädin kosketusnäytöllä

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana petrive, 15.09.2015.

 1. petrive

  petrive Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2005
  Viestejä:
  125
  Saadut tykkäykset:
  6
  http://www.logitech.com/fi-fi/product/harmony-elite

  re: https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...rmony-Elite-yleiskaukosaadin-kosketusnaytolla

  Kaikkien aikojen paras Harmony-kaukosäädin television, elokuvien, musiikin ja pelien ohjaamiseen. Sen kosketusnäyttö tarjoaa tehokkaan ja intuitiivisen ohjauksen jopa 15 laitteelle. Upouusi muotoilu käsittää värikosketusnäytön, jota pyyhkäisemällä tai napauttamalla voit vaihtaa kanavan, siirtyä eteen- tai taaksepäin ja säätää äänenvoimakkuutta. Liikkeen tunnistusominaisuus, taustavalaistut painikkeet ja parannettu painikeasettelu helpottavat oikean painikkeen löytämistä jopa pimeässä. Vaihdettavissa oleva ja ladattava akku tarjoaa edeltäjäänsä verrattuna 20 prosenttia suuremman kapasiteetin, ja sen käyttöönotto on nopeaa ja helppoa. Sinun ei tarvitse antaa hankalia painikeyhdistelmiä tai koodeja. Aloita tekeminen aiempaa nopeammin ja rennommin.

  Logitech Harmony kaukosäädinten ohjelmointi vaatii tietokoneen ja internet -yhteyden.

  Ominaisuudet:

  • Käynnistä järjestelmä ja siirry toiminnosta toiseen yhdellä painikkeen painalluksella
  • Ohjaa kaappien sisällä olevia tai seinän toisella puolella olevia laitteita; laitteiden ohjaaminen onnistuu myös silloin, kun olet
   poissa kotoa*
  • Ohjaa laitteita aikataulujen tai tunnistimien avulla
  • Harmony-mobiilisovellus muuttaa älypuhelimet ja taulutietokoneet täystoiminnallisiksi kaukosäätimiksi. Talon asukkaat voivat ladata Harmony-sovelluksen ja muuttaa iOS- tai Android-laitteensa henkilökohtaiseksi kaukosäätimeksi, jossa on itse määritetyt suosikkikanavat ja yhden kosketuksen toiminnot.
  • Ohjaa tavallisimpia kodin ohjauslaitteita, kuten valoja, lukkoja ja lämmönsäätimiä. Voit ohjata laitteitasi tarpeen mukaan tai määrittää aikataulun, jonka mukaan kaihtimet nostetaan ylös joka aamu, etuoven lukitus avataan saapuessasi kotiin tai valot himmennetään elokuvan alkaessa.
  • Pakkauksen sisältö: Harmony Elite -kaukosäädin (sisältää ladattavan akun), Harmony Hub -keskitin, 2 mini-infrapunalaajenninta, latausasema, USB-johto, 2 verkkolaitetta, käyttäjän dokumentaatio
  • Yhteensopivuus: (Mobiilimääritystä varten) iOS 8.0 tai uudempi käyttöjärjestelmä, Android 4.2 tai uudempi käyttöjärjestelmä, Bluetooth Smart -tekniikkaa tukeva iOS- tai Android-laite
  • Yhteensopivuus: (Verkkomäritystä varten) Windows -käyttöjärjestelmän tietokone: Windows 10, Windows 8 tai Windows 7, Mac OS X 10.7 tai uudempi versio.
  * Asetukset on määritettävä verkossa ja/tai mobiililaitteessa käyttöönoton yhteydessä. Mobiilisovelluksen lataamisesta saattaa aiheutua tiedonsiirtomaksuja.
   
 2. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 008
  Saadut tykkäykset:
  141
  No tämähän vaikuttaa erinomaiselta. Itse kapulassakin näyttää olevan korjattuna kaikki Ultimate kapulan ergonomiaongelmat. Ja yhteensopiva AppleTV, PS4 yms vempeleiden kanssa. Tosin 400 egeä on todella suolainen hinta. Katsellaan ja kuunnellaan ensiarvioita.
   
 3. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 050
  Saadut tykkäykset:
  44
  400 euroa on aika paljon kaukosäätimestä, josta ei edelleenkään löydy fyysisiä numeronäppäimiä. Aika monessa laitteessa numeronäppäimillä kirjoitetaan tekstiä ja valitaan kanavia.

  249€ näyttäs olevan pelkkä säädin, jos verkkokikkula löytyy jo kotoa:
  http://www.amazon.de/Logitech-915-0.../B014GXQILQ/ref=sr_1_8?ie=UTF8&qid=1442388196

  80€:lla saa kaukosäätimen, jossa numeronäppäimetkin (huonoa on puute taustavalaistuksesta):
  http://www.amazon.de/Logitech-915-0...1S/ref=sr_1_13?ie=UTF8&qid=1442388247&sr=8-13

  Millainen lienee akkukesto - ainakin luvataan 20 pinnan parannusta Ultimateen. Ultimatessa on sanalla sanoen surkea akkukesto, ja sitä saa istuttaa lähes joka ilta laturissaan.
   
 4. petrive

  petrive Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2005
  Viestejä:
  125
  Saadut tykkäykset:
  6
 5. weirdinin

  weirdinin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.11.2014
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  ei varmaan kannata päivittää mikäli omistaa jo harmony ultimaten?
   
 6. Staafe

  Staafe Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.12.2009
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika turha päivitys
   
 7. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Kovasti pitää harkita. Ultimate ergonomia on hellästi sanottuna aika, noh, perseestä :)

  Mutta ~290€ Elite paketista tai 200€ pelkästä 950 säätimestä on hieman liikaa ergonomian parantamiseen.
   
 8. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 050
  Saadut tykkäykset:
  44
  Ultimate on kyllä hintaisekseen todella erikoinen tapaus muotoilultaan ja tuntumaltaan, ja touch toimii vähän nahkeasti tyyliin Nokian ensimmäiset touch-luurit. Sen lisäksi hw-painikkeetkin tuntuvat käteen todella halvoilta. Tosin täytyy myöntää, ettei se yllätä, kun muistelen aiempia Logitechin Harmony-säätimiä.

  Ehkä suurin ikävyys on heikko akkukesto - akkua pitää ladata yhteenään. Toisaalta akun varaus on nopeasti tapissa - eli ei tarvitse ladata pitkään.

  Nykyisellä ohjemistoversiolla olen itse havainnut pari näkyvää bugia, jotka osaavat myös vähän häiritäkin:
  • Sync säätimessä vaihtaa kaukosäätimen kielen takaisin englanniksi. Korjaukseen tarvii käyttää säädin mutka PC:ssä micro USB:llä, ja synkata sitä kautta. Tämä on jatkuva vaiva - eli koodikielellä feature.
  • Säätimen kello meni useita tunteja metsään. Korjaukseksi kelpasi se, että hubista virrat yli 10 sekunniksi pois, ja sitten säätimelle boot (virtanapin pitäminen pohjassa). Tämä bugi on onneksi tapahtunut vain kerran jo kohtuu pitkän historiansa ajanjaksolta.
  Joitain satunnaisia säätimen jumittumisia on ollut, mutta onneksi tarpeeksi harvoin (ehkä kerran 2-3 kuukaudessa), ja niistä on selvinnyt säätimen bootilla. Joka tapauksessa Ultimate on paras Harmony, mitä olen tähän mennessä käyttänyt (525 ==> 885 ==> Ultimate).
   
 9. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Joo en tiedä minkälaiset kädet on tämän suunnitellut, ei tunnu sitten yhtään hyvältä kädessä, terävät reunat jne, mutta kun ´halvalla´ sai :)
  ja kun Play/Pause yms napit tuolla touchin yläpuolella, niin ei ole yhtä tai kahta kertaa tapahtunut jotain muuta touchin hipaisusta, kun yrittää tavoitella ylänappeja. En käytä näytönlukitusta, ehkä se pitäisi ottaa käyttöön.

  Kyllä. Onneksi on sentään tuo telakka missä ladata. Vanha 700 kesti varmaan parikin kuukautta, mutta näyttöhän tuossa virrat syö.

  Kello on itselläni näemmä 7 tuntia edellä tällä hetkellä, en ole jaksanut ihmetellä että miten sen saa oikeaan, mutta pitääpä kokeilla :)
  Synkattua tulee harvoin, kun ei ole tarvetta niin tuota en ole huomioinut.

  Buuttia en muista tarvinneeni eli ei ole ollut jumiutumisia ja oma suosikkini on Harmony 700, mutta siinä joutuu nykyisin junttaamaan tiettyjä nappeja, että hyväksyy painalluksen niin oli pakko sokkona tämä nykyinen ottaa, ehkä pitäisi purkaa tuo 700 ja palata sen käyttöön.. Ergonomia on hyvä ja tarvitsemani nappulat löytyy helposti ´sokkona´ ja ovat aika sopivilla paikoilla. On tuo 200€ kyllä liikaa, että vaihtaisi 950 malliin, ehkä sitten kun hinnat putoavat ja saan jossain kädessä sitä kokeiltua, mutta kuvien perusteella suuri harppaus ergonomiaan, pyöreät reunat ja ristiohjain keskemmällä, eikä nappeja touchin yläpuolella pl. virta. Tästä Ultimate paketista maksoin 127€
   
 10. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 418
  Saadut tykkäykset:
  19
  Mistä Harmony 950 löytyy 200€:lla?
   
 11. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 050
  Saadut tykkäykset:
  44
  Täältä ainakin. Mukaan lisätään tietty postarit.
   
 12. HaGGe

  HaGGe Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2010
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  5
  Lyhyesti: Pystyykö näissä uusissa Harmony kaukosäätimissä ohjelmoimaan useampaa toimintoa käytettäväksi samaan aikaan?

  Ja pitkän kaavan mukaan:
  Eli tilanne on seuraava; vanhempani suunnittelivat että tulevaan kerrostaloasuntoon laitetaan saunaan kaiuttimet. Olohuoneessa, joka on saunan seinän takana, tulisi näillä näkymin olemaan Yamahan RX-V779 vahvistin. Vahvariin olisi kytketty bluray-soitin, Apple TV4 ja vahvari telkkariin kiinni. Vahvarin pääkaiuttimina olisi Genelec G3 2.0 setti olkkarissa, ja zone2 kaiuttimet saunassa. Vahvistin tukee saman äänilähteen lisäksi eri äänilähteiden käyttöä eri tiloihin. Mutta koska tää setti pitäisi ohjelmoida mahdollisimman yksinkertaisesti käytettäväsksi, niin Harmony kaukosäädintä ajattelin porukoille suositella.

  Eli saako näitä uusia kaukosäätimiä ohjelmoitua toimimaan mahdollisimman yksinkertaisesti, jos vaikka olkkarissa henkilö X katsoo telkkaria (äänet luonnollisesti geneleceistä) "Katso telkkaria"-toiminnolla ja henkilö Y haluaa mennä saunaan, niin kaukosäätimestä klikkaa "Sauna"-toiminnon, jossa vaikka AppleTV (airplayllä musiikki luurista) kuuluu saunan kaiuttimista? Ilman että tuo telkkarin katselu häiriintyy eli pitää nämä telkkari-toiminnon vaatimat asetukset myös päällä. Ja jos sitten myöhemmin henkilö Y haluaa kuulla myös telkkarista tulevan jääkiekko-ottelun äänet saunaan, niin voi vaihtaa kakesta yksinkertaisesti tuon zone2:n äänilähteen. Ja kun saunasta tulee pois niin kaukosäätimen "saunatoiminnon" voi sulkea ja telkkarin katsominen jatkuu ilman häiriöitä.

  Yamahan omalla Musiccast-kännykkäsovelluksella tuon vahvarin ohjaus pitäisi sujua leikiten, mutta sitten alkaa olla jo yksi sovellus liikaa jos Harmonyn softa otetaan leikkiin mukaan sekoittamaan vanhempien pään. Ja parastahan saada se koko paletin ohjaus toimimaan pelkästään kaukosäätimelläkin. Riittääkö tuossa 400€ kapulassa siihen kapasiteetti? :D

  Harmony 650 toiminut itselläni moitteitta. Mutta aikoinaan digiboxiaikoihin kun siirryin esimerkiksi bluray-leffan tuijottamisesta telkkarin tuijottamiseen, niin Harmony sammutti bluray-soittimen ja käynnisti digiboxin kun vaihtoi toimintoa. Toki sen sai ne laitteet sieltä muutaman valikon takaa käynnistettyä manuaalisestikkin, mutta sellainen laittaa hermot tiukille.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2016
 13. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 050
  Saadut tykkäykset:
  44
  Tämä on Harmonyn aktiviteettien perusidea - sammutetaan laitteet joita ei käytetä, kun siirrytään aktiviteetistä toiseen. Toivomassasi tapauksessa selkeästi kaipaat aktiviteettiä, jonka sisällä painike X vaihtaa esimerkiksi äänilähdettä vahvistimessa ja sitten painike Y palauttaisi sen (tällöin mikään ei sammu, koska aktiviteettiä ei vaihdeta). Tämä onnistuu totta kai. Siitä en ole ihan varma, voiko aktiviteettien sisälle upottaa ns. "lapsiaktiviteetteja" - se pitäisi ihan tarkistaa. Sellaiselle kun ei itselläni ole ollut tarvetta. Luulisi senkin onnistuvan - viisaammat valistakoon saman tien.

  Muistaakseni Harmonyssä kyllä aktiviteetinkin saa ohjelmoitua sellaiseksi, ettei sen käynnistäminen sammuta niitä laitteita, joita siihen ei sisälly. Luulenpa, että näillä pelimerkeillä aletaan olla jo lähellä toivomaasi lopputulosta.
   
 14. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 008
  Saadut tykkäykset:
  141
 15. HaGGe

  HaGGe Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2010
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  5
 16. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Itselläni on laitettu niin ettei digiboksia sammuteta koskaan, käytti sitten mitä aktiviteettia tai lähdettä tahansa.
   
 17. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 376
  Saadut tykkäykset:
  620
  Elite CDONin tarjouksessa 255, liekö saanut halvemmalla? Harmi, kun oma One+ toimii edelleen niin hyvin, saisi muuten hyvän syyn ostaa.
   
 18. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Tuolta saisi Eliten 163€. Tuo tosin on vain kaukosäädin, eli hubi jne puuttuvat, mutta jos siis omistaa nuo jo ennestään, esim haluaa päivittää Ultimaten Eliteen, niin noin se onnistuu halvemmalla. https://www.amazon.de/Logitech-915-...&qid=1465116479&sr=8-2&keywords=harmony+elite

  Edit:
  Ja pitihän se painaa tilausnappia :) Alkoi tuo Ultimaten ergonomia häiritsemään. Varsinkin siis nuo play, pause, rewind jne napit ovat ultimatessa tuolla näytön yläpuolella, ja jos käyttää kakea yhdellä kädellä, pitää sitä liikutella kädessä, että ylettää nappeihin. Ja silloin tulee monesti kosketettua näytöllä vääriä toimintoja.

  Onneksi asetusten / aktiviteettien / laitteiden jne siirto uuteen kakeen onnistuu helposti, ja koska ultimaten hubi jne on paikallaan, niin vaihto uuteen kakeen on erittäin nopea juttu. Mitä nyt kaken telakka pitää vaihtaa tähän uudemman malliseen.
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2016
 19. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Pitihän se päivittää Ultimate One myös 950:ksi eli Ultimate Eliteksi. Onhan tämä huikea parannus Ultimate Onesta muotoilultaan. Vuorokaudessa se tavara tulee Amazonista.
   
 20. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 957
  Saadut tykkäykset:
  115
  Onko Ultimate Elite nyt nimensä mukaisesti se kaukosäädin, joka pitää hommata kun haluaa parhaan? Mulla ei ole vuosiin ollut yleiskaukosäädintä, ja pikkuhiljaa on alkanut taas kaipaamaan. Muistan että se edellinen Logitechin kake oli äärettömän hankala asentaa, enkä saanut sitä ikinä toimimaan ihan kunnolla. (No kakarat käytti vasarana, ja siinä käyttötarkoituksessa se oli ihan pätevä peli.) Ilmeisesti nämä uudet on vähän helpompia tuon puolesta.

  Ja tosiaan, kakella pitäisi onnistua erilaisten konsoleiden, vanhojen digiboksien, uudehkojen vahvareiden jne. ohjailu.