Logitech Harmony Elite ‐yleiskaukosäädin kosketusnäytöllä

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana petrive, 15.09.2015.

 1. Tuike

  Tuike Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.05.2004
  Viestejä:
  666
  Saadut tykkäykset:
  6
  Voisiko tässä yleiskaukojen luopumisessa olla syynä se että ihmiset eivät pidä yleiskaukosäätimiä hintansa väärttinä? Maksoin itse Elitestä 240 euroa Verkkiksessä ja se oli ilmeisesti hyvä tarjous, koska Logitechin sivulla hinnaksi on merkitty 429. Yks sano että mitä sä tommosia maksat, se on vain kaukosäädin kamoon. Tuo Elite oli kalliimpi, kuin aiempi Harmony One kaukosäädin ja Harmony One oli kalliimpi kuin aiempi All-in-one Kameleon kaukosäädin. Kaukosäätimien hinnat on noussut koko ajan.
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 634
  Saadut tykkäykset:
  170
  Epäilemättä. Itseäni ainakin syletti maksaa jo se 99 euroa omasta Logitech Harmonysta. Kuitenkin kyseessä on kaukasäädin kaikesta huolimatta ja moni mielummin satsaa tuon ylimääräisen esimerkiksi astetta parempaan telkkuun kuin yleiskakeen, jolla on harvan kodissa niin laajasti käyttökohteita, että hinnalle saa enemmän vastinetta.
   
 3. noeikujoo

  noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2002
  Viestejä:
  3 529
  Saadut tykkäykset:
  46
  Eiköhän suurin syy ole siinä, että kysyntä vähentynyt, kun kuluttajat on siirtyneet käyttämään striimauspalveluja, jotka löytyy uusista älytelkkareista? Äänetkin jos toistetaan soundbarin kautta, slloin riittää yksi kaukosäädin eikä yleiskaukosäätimelle ole tarvetta.
   
 4. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 050
  Saadut tykkäykset:
  44
  Myös monien laitteiden kaukosäätimissä on nykyään yleiskaukosäätimen perusominaisuuksia, joilla voi käyttää 1-3 laitetta yhtä aikaa, joka myös vähentää peruskuluttajan tarpeita erikseen ostetuille yleiskaukosäätimille.

  Kyllähän tällaisen varsinaisen yleiskaukosäätimen hyödyt alkaa näkyä, kun av-vahvistimessa alkaa olla kiinni vähintään 5 laitetta, ja haluaa ohjata myös verhoja sekä valaistusta.
   
 5. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 299
  Saadut tykkäykset:
  198
  Luin viestit tuosta eteenpäin, kun kerrottiin Logitechin lopettavan kaukosäätimien valmistuksen. En ihmettele, jos esim. tietokonesofta on tasolla 90-luku ja muutenkin asiat teknisesti kankeita konfiguroida. Jos tuote on lähinnä teknistä velkaa eikä sillä ole enää tarpeeksi tuottonäkymiä, niin tokihan iso korporaatio vetää liinat kiinni, kun ylläpito ei enää kannata eikä toisaalta refactorointikaan.

  Olisihan noille varmaan paikkansa kaiken kattavissa kotiteattereissa. Toisaalta moneen laitteeseen on jo appi ja osassa jopa web-protokolla, jonka avulla laitteen voi integroida erilaisiin automaatiojärjestelmiin. Ja lopuille riittää 55" töllö ja soundbar.
   
 6. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 011
  Saadut tykkäykset:
  141
  Itse taisi tulla myös maksettua 240e Elitestä, ja on kyllä ollut joka euron väärti. Ihan jo pelkästään muun perheen takia, Harmonyn aktiviteetit ovat yksinkertaisesti nerokas tapa ohjata kotiteatteria. Nyt jo murehdin, että mitäs sitten kun tuo lahoaa tai Logitech vetää piuhat servereistä.
   
  Viimeksi muokattu: 06.08.2021
  ISPF3.4 tykkää tästä.
 7. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 276
  Saadut tykkäykset:
  284
  Minulla on ollut käytössä 525, 900 ja Elite.
  Muistaakseni pidin 525:n hintaa aika isona. Sitten kun käytin sitä huomasin, että se oli hintansa arvoinen potenssiin jotain. Sama homma noissa muissa. Hippoa lainaten: "Nyt jo murehdin, että mitä sitten kun tuo lahoaa tai Logitech vetää piuhat servereistä?"
   
 8. masterson

  masterson Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.04.2003
  Viestejä:
  416
  Saadut tykkäykset:
  18
  niin no kyllä harmonyn onglema oli se että kaikissa noissa säätimissä menee ihan saatanasti aikaa siihen konffaamiseen jos on yhtään monimutkasempi järjestelmä ja taas et sä oikein ei yleis säädintä tarvi jos ei ole.
   
 9. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 050
  Saadut tykkäykset:
  44
  Mielestäni tässä on Harmonyn hub-generaation vahvuus - konfiguraatioiden tekeminen on helpompaa ollut kuin koskaan aikaisemmin Harmony-tuotteiden historiassa. Edelleenkin uusien laitteiden käyttöönotto on todella näppärää tabletilla tai puhelimella. Lähinnä pysähtynyt kehitys näkyy siinä, ettei kaikki asiat toimi kuten pitää, mutta suurin osa toiminnoista kuitenkin toimii hyvin.

  Yleissäätimissä kilpailua ei juuri ole, ja käsittääkseni Harmony on kuluttajille se valovuosia helpoin ratkaisu ollut tähän asti. Ammattimaiset ammattilaisten säätämät ratkaisut ovat kankeita, ja erittäin kalliita.