Logitech Harmony Elite ‐yleiskaukosäädin kosketusnäytöllä

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana petrive, 15.09.2015.

 1. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 359
  Saadut tykkäykset:
  66
  Minulla on tuo Touch-malli ja hyvin ohjelmointi sujuu. Vähän oli taas tietysti alkuopettelua, mutta olen tyytyväinen, 3-4 vuotta ollut käytössä.
   
  Pazze tykkää tästä.
 2. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Itsellä on tuo Elite ja suosittelen kylllä kovasti. Siinä on korjattu kaikki ärsyttävät asiat, jotka vaivasivat tätä edeltänyttä ultimate mallia. Tokihan tuo Elite on hintavahko varsinkin jos ostaa koko paketin, eikä siis "päivitystä" ultimateen tms.

  Näissä hubillisissa kaukosäätimissä on se hyvä puoli, että ei enää mitään väliä minne sillä kaukosäätimellä osoittelee toimii joka tapauksessa. Toki vaatii, että kotoolta löytyy wlan verkko, mutta eiköhän sellainen nykyään ole joka taloudessa, ainakin sellaisissa jotka harkitsevat yleiskaukosäädintä :)

  Ja väittäisin, että tuolla onnistuu kyllä kaikkien laitteidesi ohjaus, ellei tosi eksoottista ole. Itse ohjaan omalla kakella:
  -Benq W1070 videotykkiä
  -Pioneerin vahvistinta
  -PS4
  -Xbox onea
  -Wbox Hd 2 digiboxia
  -Kodiin perustuvaa htpc:tä (bluetooth yhteydellä)
  -Apple tv:tä
  -Screenin taustavaloja
  -Olohuoneen muuta valaistusta
  -ilmastointilaitetta
  -muutamaa pistorasiaa
  -Pimennysverhoja (tässä elite / ultimate on kätevä, kun voi tehdä ajastettuja aktiviteettejä, minulla esim aamu ja ilta aktiviteetit ajastuksella, jotka luonnollisesti mm avaavat ja sulkevat ikkunaverhot. Lisäksi "Katso elokuvia" aktiviteetti sulkee samantien olohuoneen pimennysverhot sekä väliverhot, käynnistää tykin, htpc:n, vahvarin jne, sekä sammuttaa screenin taustavalot ja himmentää olohuoneen valot hiljalleen pois päältä)

  Lisäksi kätevää on, että voi tehdä "makroja" esim minulla pause napissa makro, joka pausettaaa elokuvan, laittaa sceenin taustaavalot 35% kirkaudelle, avaa väliverhoa 90cm matkalta (jotta voi hyvin hakea keittiöstä lisää popparia :D ) ja kun painaa playtä, menee ekana verho kiinni ja samalla valot takaisin sammuksiin, ja kunhan nämä ovat ovat kiinni jatkuu elokuva automaattisesti jne. Kätevyyttä lisää, että esim pause napin (tai minkä tahansa muun) voi varustaa kahdella makrolla, toinen normaalille lyhyelle painallukselle ja toinen pitkälle painallukselle, jolloin kake myös värähtää halutessaan.
   
  Viimeksi muokattu: 07.07.2016
  Pazze tykkää tästä.
 3. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 008
  Saadut tykkäykset:
  141
  Wlan ei ole pakollinen. Kapula ja hubi keskustelevat keskenään omalla protokollalla rf-taajuudella. Kapulan ja hubin max etäisyys on siten ~10m. Wlan on sitten pakollinen jos haluaa käyttää puhelinta ohjaukseen tai päivittää kapulaa langattomasti. Mutta tosiaan, wlan löytynee nykyisin melkein kodista kuin kodista.
   
  Pazze tykkää tästä.
 4. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 957
  Saadut tykkäykset:
  115
  Ei mulla mitään eksoottisia laitteita ole, osa vaan on aika vanhoja (~5 vuotta). Tsekkailin vähän noita listoja, ja kyllä ne varmaan kaikki saadaan toimimaan. PItää nyt vaan ruveta metsästämään tätä halvalla! Kiitos kommenteista!
   
 5. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 050
  Saadut tykkäykset:
  44
  Kannattaa toki huomioda se, että yleensä aina laitteen x kohdalla voi vaatia vähän särmien hiomista eli säätöä, että se juuri sillä tavalla toimisi yhdistelmäkaukosäätimessä juuri niin kuin käyttäjä sen haluaisi toimivan. Harmony toki tarjoaa parhaan mahdollisen ekan arvauksen miten käyttäisit, mutta yleensä sieltä täältä pitää vähän säädellä, että se olisi siihen omaan makuun juuri passelisti toimiva. Näin ainakin omalla kohdalla - eli vaikka kerrasta jokaista laitetta on päässyt käyttämään, niin joitain yksittäisiä toimintoja on pitänyt käsin ruuvailla paikalleen. Koko ajan tosin Harmony-tuoteperhe on mennyt eteenpäin alkuasetusten käyttöönotossa, ja mielestäni se on tällä hetkellä helpompaa ja käyttäjäystävällisempää kuin koskaan.
   
 6. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Tuli mieleen, että Logitechillä on sivusto josta voit tarkistaa etukäteen toimiiko kaukosäädin laitteillasi. Löytyy osoitteesta https://support.myharmony.com/en-us/compatibility
  Ja jos jotain laitetta ei jostain syystä löydy niin sen saa silti toimimaan jos on vanha kaukosäädin tallella, Elitelle ja ultimatelle (varmaan myös muillekkin?) pystyy opettamaan muista kaukosäätimistä komentoja, sitä varten kaukotäätimessä on infrapunailmaisin johon vanhalla kaukolla osoitetaan ja painetaan nappia minkä haluaa opettaa.
   
 7. henkkaxx

  henkkaxx Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä tämän mainoslauseen loppuosa tarkoittaa käytännössä?
  • Ohjaa kaappien sisällä olevia tai seinän toisella puolella olevia laitteita; laitteiden ohjaaminen onnistuu myös silloin, kun olet poissa kotoa*
  Pystyykö Harmony Hubia käyttämään esim. tabletilla ottamalla VPN yhteyden kotiverkkoon kännykkäverkon yli? Vai onko Harmony appi sidottu wifi-yhteyteen?

  Ajatuksena olisi ohjata esim. Sonoksen laitteita Harmony Hubin kautta VPN:n yli kotiverkon ulkopuolelta. Sonoksen oma appi vaatii yhteyden samaan WiFi-verkkoon.
   
 8. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 008
  Saadut tykkäykset:
  141
  VPN:n läpi ei toimi, pitää olla wifi yhteys. Mutta Harmony appin kautta pystyy kirjautumaan ja käyttämään 'pilven' läpi. Juuri testasin ensimmäistä kertaa ja näköjään oli pentu jättänyt vehkeet päälle Netflix session jälkeen :D Heräsi myös kysymys että minkä kautta tuo ui palomuurin läpi, mitään avauksia tuolle en ole tehnyt, oliskohan upnp?
   
  henkkaxx tykkää tästä.
 9. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Hienosti toimii tuon harmonyn softa "pilven" kautta. Eli voi siis mistä päin tahansa maailmaa (kunhan on joku nettiyhteys, esim 3g / 4g tai wlan tms) säädellä kotona olevia laitteita, aivan kuten olisit paikalla fyysisesti kaukosäädin kädessä. Itsekkään en puhkonut aukkoja palomuuriin, joten oletettavasti upnp:n avulla availee itse tarvittavat portit.

  [​IMG]
   
  henkkaxx tykkää tästä.
 10. henkkaxx

  henkkaxx Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  No sittenhän tuo pilven kautta ohjaaminen ratkaisee ongelman. Pitääkin laittaa tuote tilaukseen.

  Hubin toiminta kuulostaa vastaavalta kuin esim. Tellduksen Tellstickit, ottaa palomuurin takaa yhteyden serveriin ja avaa tarvittavat yhteydet.
   
 11. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Mitä hyötyä ohjailla kodin AV-vehkeitä jos itse on esim. Australiassa? "Koska Logitech Harmonikka" ja "se on teknisesti mahdollista"?

  P.S. Ja tietysti UPNP päällä ja portteja horottaa auki vaikka mihin. "Sopiva taho" kun tuon huomaa porttiskannauksessa, heti herää mielenkiinto lisätutkimuksiin kyseistä IP-osoitetta kohtaan. Tuosta tehokkaampi tapa kutsua venäläiset network-hämärätoimihenkilöt koputtelemaan olisi kutsua ne suoraan kylään suolakurkku- + kossu-iltapalalle.
   
 12. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 008
  Saadut tykkäykset:
  141
  Voi vaikka napsutella valoja pois päältä jotteivät hämärätoimihenkilöt tule fyysisesti koputtelemaan ovea :cool:

  Nojoo, ei mulla mikään tarve ole videotykkiä kytkeä päälle kotoa pois ollessa. Mutta valaistukseen, lämmitykseen liittyvään yms mihin tuon nyt saa mahdollisesti kytkettyä voi olla jollekin iloa.
   
 13. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Eihän siitä nyt suurta hyötyä olekkaan, mutta on se välillä kiva olla olemassa. Välillä tulee laitettua kotiin kävellessä tykki päälle, verhot eteen ja ilmastointilaite päälle viilentämään katselutila sopivaksi. Ja kun pääsee kotiin niin voikin heittäytyä suoraan sohvalle elokuvaa katsomaan. Toki tämän voisi tehdä vasta kotona ollessaan, mutta makuasioita, varsinkin ilmastointilaitteen etukäteen päälle laittaminen on hyöydyllistä, ehtii pahimmat lämmöt pihalle, ennenkuin pääsen kotiin (ja ei en pidä päällä jos kukaan ei ole kotona)
   
 14. MovieFreak

  MovieFreak Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Pari päivää säädelty Eliteä. Muutoin homma toimii, mutta pientä ihmetystä aiheuttaa se ettei näytä olevan mahdollista lisätä viivettä laitteiden käynnistymisen välille aktiviteeteissa. Telkkari kytketty master-slave -johtoon jota vahvari ohjaa ja on hankalaa saada se käynnistymään. Lisäksi softa nollaa välillä laitteiden käynnistymisjärjestyksen oletukseen jossa telkkari ekana. Muutoin on softapuoli kyllä kehittynyt positiiviseen suuntaan.
   
 15. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  En nyt ole aivan varma millaisia viiveitä tässä haettiin, mutta pikaisella vilkaisulla löytyi ainakin tuollaisia asetuksia.
  https://www.dropbox.com/s/y9n237qyff6ehe5/Screenshot_20160810-220149.png?dl=0 Ja
  https://www.dropbox.com/s/lblf26njwor2mgd/Screenshot_20160810-220302.png?dl=0
  Sekä tuollainen (tuossa esimerkissä kyseessä vahvistimen asetukset) https://www.dropbox.com/s/kdw3otxia4iao9a/Screenshot_20160810-220746.png?dl=0

  Itseasiassa tuolla mobiilisovelluksella pystyy tekemään asioita ehkä helpommin / kätevämmin kuin mitä pc "softalla" Esim profiilien / aktiviteettien ajastuksia (kellonajan tai auringonlaskun / nousun mukaan) en ole löytänyt millään pc softasta, ainoastaan mobiilista. Tai sitten tosiaan olen vain sokea. Tärkeintä kuitenkin, että niitäkin pääsee jostain säätämään, niin saa verhot avautumaan auringonnousun mukaan :)
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2016
 16. MovieFreak

  MovieFreak Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Toisessa kuvassa näkyy tuo viive jonka voi lisätä aktiviteetin alkuun, tarkoitin juuri sitä. Sitä vaan ei voi siirtää laitteiden käynnistymisen väliin, mikä on täysin typerää. Aktiviteetin alussa oleva viive voi siis tulla vasta sen jälkeen kun on kaikki laitteet käynnissä. :confused: Sain ongelmaa kierrettyä hieman siten että lisäsin tv:n taustavalolle inter-device delayta 2s, ja kun se käynnistyy ennen telkkaria, nyt tv ehtii myös käynnistyä suht varmasti. Taustavaloa vaan sammutetaan ja käynnistetään aktiviteettien alussa ja lopussa, joten tuo inter-device delay ei sen kohdalla aiheuta muuten jähmeyttä kaken käyttöön. Jos saman olisi tehnyt vahvarille, ei olisi esim. onnistunut kanavanvaihto digiboksista 2s aikana sen jälkeen kun olen säätänyt volumea jos nyt asian oikein ymmärsin?
   
 17. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Oletko kokeillut laittaa tv:n käynnistymiselle tuplakomennon? Josko se tällöin käynnistyisi varmasti? Toki siis toimii vain jos käynnistymiselle ja sammuttamiselle on omat komennot, ei siis power togglea, jolloin tuo tuplakomento sammuttaisikin sen :D

  Edit. Tuosta muistikin mieleen, että onhan eräs paikka josta voi säädellä käynnistys / sammutusviiveitä jne. Se löytyy kohdasta Devices -> "haluamasi laite" ->Change device settings ->power settings -> ja laitat asetukset kohdalleen, ja valitset " i press two diffrent buttons for on and for off" tai " i press the same button for on and for off" riippuen tietenkin telkkaristasi. Tämän jälkeen aukeaa ruutu jossa voit lisäillä käynnistys / sammutus viiveitä.

  Esimerkkikuva on Benq W1070 tykistä, ja jossa käytän erillistä säätöä sammutukselle ja käynnistykselle.
  https://www.dropbox.com/s/4awxwbcxsvogk0r/harmony.png?dl=0

  Tämä siis pc softalla
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2016
 18. MovieFreak

  MovieFreak Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Eipä tuokaan tuplakomento välttämättä auta jos telkkari ei ole vielä kerennyt saada virtaa. Viive pitäisi saada laitteiden käynnistymisen väliin, tämä onnistui vanhalla Onella helposti. Muutoin en Onea kaipaa. Erityisesti miellyttää se miten kaikki laitteet toimivat Elitellä yhtä hyvin kuin omilla kaukosäätimillään, eli mitään lagia ei ole havaittavissa. Ja tämä ilman minkäänlaisia säätöjä.
   
 19. Naks*

  Naks* Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.10.2006
  Viestejä:
  79
  Saadut tykkäykset:
  15
  Mitä jos kokeilisit laittaa tuolta edellisessä viestissä mainitsemastani paikasta viivettä telkkarin käynnistymiselle vaikka 5 sekuntia ? tai mikä arvo nyt sinulla toimiikin. Tämän pitäisi ratkaista ongelma. Tämähän tulisi silloin juurikin käynnistymisten väliin, koska seuraava laite ei käynnisty ennnkuin tuo telkkarin käynnistymiskomento on suoritettu, ja jos siinä on viivettä vaikka 5 tai 10 sekuntia, niin kaikki muut komennot odottavat kiltisti sen ajan, että tuo on saatu suoritettua.
   
 20. MovieFreak

  MovieFreak Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  4
  Jaa no toi voisi auttaakin... Eli tuosta voi ilmeisesti käynnistyskomennon muokata sellaiseksi että siinä on ensin viive ja sitten vasta lähtee se power on -käsky. Onneksi telkkarissa on erilliset on ja off komennot.