Logitech Harmony 900

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana hkj, 28.08.2009.

 1. nygarjaa

  nygarjaa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2002
  Viestejä:
  1 856
  Saadut tykkäykset:
  1
  Muutama kysymys koskien Harmony 900:sta.

  Voiko kaukosäädintä käyttää ilman rf-pulikoita, siis "tavan" ir-säätimenä ilman, että tarvitsee viritellä noita lisäpalikoita. Omassa konfiguraatiossani niistä olisi enemmän haittaa kuin hyötyä.

  Onko säätimessä merkittäviä eroja (rf-pulikoiden lisäksi) One-malliin nähden. Sen olen saanut selville, että tässä 900-mallissa on minulle tarpeelliset värinäppäimet (pun., vihr., kelt. ja sin.) ihan konkreettisina painikkeina.

  Saako säätimen muokattua niin, että täältä ladatut kanavalogot näkyvät tv-tilan lisäksi myös DVR-tilassa. Ja vielä niin, että kummassakin tilassa kanavalogot ovat juuri itse haluamassani järjestyksessä (toki samassa järjestyksessä kuin ne on viritetty laitteisiin). Maksukortti kun on Pioneerin dvd-digiboksi-kombossa ja tätä tulee käytännössä käytettyä aina television katseluun. Niin ja toimivatko Harmony Onen logot tässä mallissa, linkitetyllä sivustolla kun 900:n logo-valikoima on huomattavasti suppeampi kuin Onen.

  Montako kanavalogoa näyttöön mahtuu kerralla. Entä niiden selaus - onko toteutettu yksinkertaisesti.

  Saako näyttöön monta erilaista "tilaa". Jos esimerkiksi tv:tä katseltaessa näkyvillä on kanavalogot (ja niitä klikkaamalla vaihtuu kanava?), voiko näytön tilan vaihtaa niin, että siinä näkyisi esim. tulon valinta (HDMI-1, HDMI-2, ym)?

  Voiko säädintä muokata niin, että kaikissa tiloissa volume vaikuttaa vahvistimen volumeen eikä television. Siis myös tv-tilassa volumen säätäminen säätää vahvarin volumea.
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2010
 2. ErgoWanker

  ErgoWanker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2007
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taitaa tulla kovin myöhään vastaus, mutta vasta tänään tuli H900:nen hankittua...

  Voi käyttää ilman rf-pulikoita.

  Värinappulat tosiaan löytyy (ja ne pulikat) ja siihen ne erot sitten taitavat jäädäkin. Onesta ei henkilökohtaisia kokemuksia ole, mutta mitä olen lukenut niin ei niitä eroja taida juuri olla. Mahtoiko joku jossain mainita että 900:nen näppäimet olisivat paremmat.

  DVR-tilasta en osaa sanoa, kun en nyt millään hoksaa mitä sillä tarkoitat. Lienee syynä muutaman tunnin ankara säätämissessio :-D
  Kanavalogot saa laittaa haluamaansa järjestykseen ja näytölle mahtuu 6 kanavalogoa kerralla.

  "Tilahommeli" menee niin, että näyttöön ilmestyy SUOSIKIT -painike jonka takaa löytyy asennetut kanavalogot ja KOMENNOT -painike josta pääsee valitsemaan vaikkapa noita inputteja tai mitä sinne nyt on laittanutkin. Eli noita sitten vuorotellaan. Kapulasta voi valita kumpi on oletuksena ensin, komennot vai suosikit.

  Volumen voi muokata juurikin kuvailemallasi tavalla.

  Muutaman tunnin säätämisen ja testailun jälkeen laite vaikuttaa varsin kelvolliselta.
   
 3. Teukka76

  Teukka76 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  2 376
  Saadut tykkäykset:
  2
  H900 ja PS3 adapteri lähti Jimmsiltä tilaukseen hintaan 229+32€ toimituskuluineen.
   
 4. Touho..

  Touho.. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.04.2005
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos kenelläkään ongelmia laitteen buuttaamisen kanssa? Nimittäin satunnaisesti kun säätimen laittaa laturiin niin laite buuttaa, ongelmana tuossa on että kello sekoaa ja se korjautuu vain päivittämällä kaukosäädin tietokoneella.
   
 5. Joe

  Joe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.10.2002
  Viestejä:
  1 010
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onko joku saanut tämän kikkailtua ohjaamaan myös Nexan kauko-ohjattavia pistorasioita?

  Minulla on ennestään Harmony 895. Pitääkö minun silti ohjelmoida kaikki uudestaan vai onnistuuko siirto?

  Tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta onko jossakin nurkan takana jo uusi malli tulossa?
   
 6. Joe

  Joe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.10.2002
  Viestejä:
  1 010
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nyt hyvä kysää vieläkö olet tyytyväinen ja onko tullut vikoja esille pitemmän käytön aikana?
   
 7. Borje

  Borje Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2004
  Viestejä:
  2 270
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei onnistu siirto ja ohjelmointi onnistuu vain winukalla. Ei haittaa hakkaa 895:n 15000-0
   
 8. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Z-wave olisi kiva lisä, muuten ei oikestaan pahaa sanottavaa. Tyytyväisempi ole ollut kuin 895:een aikanaan
   
 9. Joe

  Joe Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.10.2002
  Viestejä:
  1 010
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kiitoksia vastauksista. Houkuttaa kyllä ostamaan, koska 895 on toiminut minulla ihan hyvin ja jos tämä on vielä parempi...

  Minun pitäisi päästä säätämään verhoja ja geneleccien virransaantia Harmonylla. Onko olemassa vermettä mikä ottaisi vastaan Harmonyn IR signaalin ja osaisi lähettää halutun RF signaalin ulos?

  Verhot vielä menis erillisellä, mutta kajareiden virtaa pitäisi olla jatkuvasti rämpyttämässä. Minulla oli edellisessä asunossa jatkojohto joka seurasi vahvistimen virtaa, mutta uudessa paikassa johtojen vetäminen taakse on vaikeampaa.
   
 10. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nykyinen 785 alkaa olla vaihtokunnossa ja pitäisi jotain näistä uudemmista kait harkita tilalle, mutta onko tässä 900:ssa päästy miten noista ainakin minua käytännössä jokaisessa Logitechissa tähän mennessä vaivanneista ikuisuusongelmista eroon, eli lähinnä nyt:

  * kello jätättää niin paljon, että sillä ei tee käytännössä mitään (mikäli kakea ei koko aikaan käytä koneessa kiinni)
  * välillä laite menee jumiin ja jää "syöttämään" komentoa jatkuvasti, kunnes joko buuttaa tai vaatii peräti akun irroituksen
  * latauslaitteen kosketuspinnat vaativat suht usein intensiivistä hankaamista sekä kaken, että latausaseman päässä, koska siihen ilmestyy jonkin sortin kosketushäiriöitä
  * ajan kanssa laite degeneroituu käytettäessä niin, että se alkaa yhä useammin jumittelemaan, buuttaamaan ja lopulta menee sellaiseen kuntoon, että käyttäminen ärsyttää enemmän, kuin helpottaa (tätä nyt ei ehkä kukaan osaa vielä tästä laitteesta sanoa)

  Logitechin kaket ovat sinänsä olleet monella tavalla huippuja lisiä kodintekniikan käyttömukavuuteen, enkä itse esimerkiksi ole jaksanut tuosta kieltämättä edelleen melkoisen kehnosta asetussoftasta niin nillittää, koska sen kanssa tulee toimeen, mutta kyllä olen edelleen sitä mieltä, että tämän hintaisten kapuloiden tulisi kestää enemmän, kuin nuo ovat minulla kestäneet. Nuo mainitut ongelmat ovat eri asteisina vaivanneet käytännössä jokaista omistamaani Harmonyä ja lopulta menneet sellaiseen kuosiin, ettei niistä ole ollut enää normaaliin päivittäiseen käyttöön ja tämä 785 on tosiaan minulle jo kolmas kyseisen sarjan kapula. Saattaisin harkita merkin vaihtoakin, mutta en ole ainakaan missään onnistunut törmäämään vastaavantasoiseen, mutta laadukkaampaan tuotteeseen, joka olisi saatavilla järkevässä hintaluokassa.
   
 11. Borje

  Borje Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2004
  Viestejä:
  2 270
  Saadut tykkäykset:
  0
  900 on täysin eri muotista kuin vanhat esim 895 jossa tosiaan kosketuspintojen kanssa meni hermot. Kello tosin jostain syystä sekoaa vieläkin mutta evvk.
   
 12. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sinänsä totta, että kello ei ole ominaisuuslistalla ihan siellä olennaisimpien joukossa, mutta hämmentää, miten tuollaista ei saada kuntoon? Sama ongelma on ollut luultavasti kaikissa Logitechin malleissa alusta asti ja edelleen siis ilmeisesti firma julkaisee laitteita, joissa kello on alusta asti täysin käyttökelvoton. Ottaisivat vaikka pois koko kellon, koska nykyisellään siitä ei käytännössä ole muuta kuin haittaa. Lisäksi tuo kello-ongelman korjaamattomuus herättää väkisinkin kysymyksiä siitä, onko tuolle pohjasoftalle muutenkaan tehty mitään, vai meneekö tämä 900:nkin muutaman vuoden sisällä lähes käyttökelvottomaan tilaan, jossa se buuttailee ja jumittelee kerran-pari illassa. Minusta yli 200 euron kaukosäädin ei vain saisi tuollaista tehdä ja moinen viittaa tuotteiden lähes ala-arvoiseen laadunvarmistukseen ja -seurantaan.
   
 13. Borje

  Borje Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2004
  Viestejä:
  2 270
  Saadut tykkäykset:
  0
  Totta tämäkin, mulla ei oo kyllä vanhat kapulat menny juntturaan softan puolesta. Ainoa riesa ja iso sellainen oli lataus. Aika huonosti vaihtoehtoja kuitenkin tarjolla. 900 pelasti kyllä päivän. Logitechistä jäänyt noin yleisesti rimpula vaikutelma ihan kuin osa kamoista tehtäisiin pohjois koreassa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2011
 14. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 936
  Saadut tykkäykset:
  202
  Onko kukaan ostanut tämän Isosta-Britanniasta? Tuleeko mukana sopiva virtapiuha vai pitääkö ostaa joku sovitin?
   
 15. Sampy69

  Sampy69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.11.2008
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä ollut käytössä kyseinen kaukosäädin noin kaksi kuukautta. Tämä on ensimmäinen yleiskaukosäädin, minkä omistan ja itselleni ollut pienoinen pettymys. Ostin juuri sen vuoksi tämän kaukosäätimen, koska toimii RF:n kautta. Tämä sen vuoksi, että käytän olohuoneessa ja makuuhuoneessa samaa digiboksia ja tarvitsee saada signaali perille myös makuuhuoneen puolelta.
  Kaukosäätimestä ei ole muuten pahaa sanottavaa, mutta laajennin häviää ihan liian usein (toisin sanoen kaukosäätimeen tulee ilmoitus "laajennin ei vastaa"). Voi löytää taas pelkän helpin avulla tai vähän ajan päästä ihan itsekseen tai sitten tarvitsee ottaa laajentimesta/kaukosäätimestä virta pois, että löytää taas. Onko muilla ollut samanlaista ongelmaa ja miten olette ratkaisseet sen? Kun signaalin perille meno häviää monta kertaa päivässä, hermoja koetellaan päivä päivältä enemmän. Saisi tietysti korjattua, että ottaisi käyttöön pelkän IR-signaalin, mutta silloin olisin voinut ostaa jonkun halvemmankin kaken.
  Mikäli nyt saisi päättää, niin en välttämättä kyseistä mallia ostaisi, mikäli tuo laajennin ongelma ei ole korjattavissa. Toisaalta ei ole paljon parempiakaan vaihtoehtoja markkinoilla vai onko jollain ehdottaa parempaa kaukosäädintä, mikä tukee RF-tekniikkaa?

  + Ei tarvitse enää kuin yhden kaukosäätimen
  + IR-signaali toimii hyvin
  + helppo käyttöönotto
  + aktiviteetit hyvä juttu, ei tarvitse jokaista laitetta käynnistellä erikseen
  + kohtalaisen nopea (ei kuitenkaan niin nopea kuin esimerkiksi digiboksin oma kaukosäädin)
  + silloin kun laajennin toimii, myös makuuhuoneesta pystyy vaihtamaan olohuoneen digiboksin kanavia

  - RF-signaalin perille meno
  - kallis laatuun nähden

  Onko mahdollista saada tabletti toimimaan yleiskaukosäätimenä (hyvänä sellaisena, ei mitään keskinkertaista toimivuutta)? Mikäli jollain on hyviä kokemuksia/ehdotuksia tällaiseen ratkaisuun, ehdotuksia otetaan vastaan.
   
 16. sylmaj

  sylmaj Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2012
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari kuukautta käyttänyt harmony 900:sta ja käyttökokemukset muuten hyvät paitsi RF:n osalta. Menettää yhteyden blasteriin kuten ylempänä joku kirjoitteli. Onko kuinka yleistä ollut muilla yhteyden pätkiminen?

  Ratkaisin ongelman siten, että vein takaisin liikkeeseen ja rahat pois. Nyt harkitsen Ultimaten ostamista. Kiva kuulla, että useimmilla on ollut lähinnä positiivista sanottavaa Ultimatesta muillakin foorumeilla. Onneksi en ostanut Touchia. Harmittaisi.
   
 17. Touho..

  Touho.. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.04.2005
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse kyllästyin myös tuohon 900 pätkimiseen.
  Itsellä on ollut ultimate nyt kuukauden päivät ja on aivan mahtava laite. Nopea ja plussana softa puhelimeen jolla voin ohjata kaikkia keskittimen ohjaamia laitteita. Myöskään muutosten teko säätimeen ei vaadi äätimen kytkemistä koneeseen vaan lataa muutokset verkosta.
   
 18. sakali

  sakali Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  1
  Noin kolme vuotta hyvin palvellut Logitech Harmony 900 lopetti viikko sitten toimintansa. Kapula on täysin mykkä. Ennen mykistymistä oireena oli viimeisen vuoden ajan todella lyhyt akkukesto: jos säädin jäi yöksi laittamatta lataustelakkan, niin aamulla akku oli täysin lopussa.

  Avasin akkukotelon, akku on turvonnut niin paljon, ettei sitä saa kapulasta enää pois.:OI Tämän jälkeen Logitechin asiakaspalveluun soittoa. Lupasit korvata kapulan uudella harmony Ultimate mallilla, mikäli valokuvat vahvistavat kertomukseni. Tänään tuli viestiä asiakaspalvelusta, että Ultimate on UPS:n kuljettamana matkalla minulle.:thumbsup:  J.K. Täytyy antaa tunnustusta asiakaspalvelulle:
  Reilu 2 vuotta vanhan Harmony 885 asiakaspalvelu vaihtoi uuteen Harmony 900 malliin joulukuussa 2010.

  Nyt siis lähes 3-vuotiaan Harmony 900 tilalle tulee takuuvaihtona Harmony Ultimate.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2013
 19. petrive

  petrive Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2005
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  6
  Tuli hankittua tuommoinen. Oli ollut käyttämättömänä uudesta lähtien~6 vuotta.

  Hieno laite edelleen!

  …mutta ei toimi. Asennuksen jälkeen toimi ihan hyvin. Vähän ajan päästä lakkasi toimimasta. Ulkoisesti näyttää pelaavan, mutta mikään viesti ei mene perille.

  No päivitin tietokoneella ja taas toimi jonkun aikaa=> sama ongelma.

  Akun irrotuskaan ei auta.

  Mitä tuolle voi tehdä/ missä vika?
  Tuessa pyysivät päivittämään firmiksen
  ei apua

  Laitoin IR-lähettimet vielä paikoilleen ja pientä säätöä asetuksiin
  =>näyttäisi toimivan
  Miksi toimi alkuun ilman, mutta sitten taas ei?
   
  Viimeksi muokattu: 03.09.2015
 20. Tema

  Tema Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2003
  Viestejä:
  696
  Saadut tykkäykset:
  5
  Vanha Harmony 900 on edelleen päivittäisessä käytössä.

  Kun muutama vuosi sitten ostin Windows 8 -läppärin, mielestäni sain sillä kaken päivitettyä, kunnes jossain vaiheessa säädin ei tunnistanut tulleensa kytketyksi tietokoneeseen eikä usb-kuvake enää ilmestynyt kaken näytölle. Asensin softaa ja ajureita uusiksi ja kokeilin kaikki konstit, mitä googlaamalla löysin, mutta en saanut yhteyttä toimimaan. Pari vuotta olin päivittämättä kakea, mikä ei ollut erityinen ongelma, kun ei tullut uusia laitteitakaan hankittua, mitä nyt kaken kello oli aina väärässä.

  Windows 10 -päivityksen jälkeenkään yhteys kaken ja läppärin välillä ei toiminut, mutta kokeilin vielä softan asennusta uudelleen ja kas vain, asennuspaketissa oli saman vanhan softaversion lisäksi uusi ajuri ja ilmeisesti myös uusi uninstaller. Asennus oli hieman epämääräinen, mutta homma kuitenkin lähti pelittämään.