Logitech Harmony 1000

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana Persearska, 18.09.2006.

 1. f55tvi

  f55tvi Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  619
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei jumalauta mitä valitusta:OI
  Jos sinulle tuottaa vaikeuksia neljän laitteen konffaaminen, niin kyllä jossain muualla on vikaa kuin kaukosäätimessä:hitme:

  Itsellä on 9 laitetta joita ohjaan ko. kaukosäätimellä, eikä minulla ole ongelmia näiden laitteiden ja eri aktiviteettien ohjaamisessa, jopa PS3:n ohjaaminen onnistuu.

  Hyvällä suunnittelulla 1000:sta saa hyvän kaukosäätimen, mutta asenne pitää olla hiukan toinen kuin mitä sinulla on.
   
 2. Yen

  Yen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole tonnista käyttänyt, mutta vaikuttaa kurdt:n puheista siltä että devices-moodi on hankalasti tavoiteltava ja on hidas.

  Periaatteessahan devices on samanlainen toiminnoiltaan kuin muut yleiskaukot. Harmonyiden laitekohtainen valikko on vaan harvinaisen sekava oletuksena. Ainakin omissa laitteissa on kaikenlaista bullshittiä valikoissa, mitä laitteet ei ees välttämättä ota vastaan, esim. useita power on/off. Ja kun 525:n näytöllä oli 4 nappulaa kerralla, vahvarin device-moodissa on reilu 20 alasivua - koita siitä sitten etsiä TV-input...

  Sitten kun on konffannut/siivonnut, ja pistänyt ekalle sivulle kaikki useimmin käytetyimmät nappulat, toimii devices yhtä kätevästi kuin kameleonit yms. Ja tällöin kun on "väärässä" aktiviteetissä, voi kätevästi käydä nopeasti pistämässä jotain muuta, esim. digiboksi tallentamaan ilman aktiviteettikikkailuja.
   
  Viimeksi muokattu: 02.09.2008
 3. Okkraj

  Okkraj Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.05.2005
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ei se nyt ihan "kätevästi" kuitenkaan käy. Tuossa kurdt:n esimerkissä valitset ensin näytön, sitten valitset digiboksin sekä lopuksi palautat vielä näytön takaisin alkuperäiseen tilaan. Eli 3 kertaa joudut vierailemaan devices-valikossa. Lisäksi sille ensimmäiselle sivulle voi olla vaikea lisätä laittaa kaikkia tarvittavia komentoja, mikäli käyttötapauksia on useita erilaisia riippuen tietysti myös laitteista...
   
 4. Yen

  Yen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  1 412
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ei se tietty toimi kuin ihmisen mieli...

  Kun lisää suosituimpiin aktiviteetteihin (ks tv, dvd yms) näytön input valinnat, täytyy vain kerran käydä devices valikossa (digiboksi).

  Vaihtoehdot huomioon ottaen tuo lienee kuitenkin yhä kilpailukykyinen käyttötapa. Muissa perinteisissä kaukosäätimissä joudut "devices valikkoon" jokatapauksessa ja käymään kolme kertaa laitteiden profiilissa...

  Ongelma lienee miten hyvä devices-moodi 1000ssa on, ja esim. montako nappulaa on kerralla käytössä.
   
 5. Stringer

  Stringer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2005
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nopeasti ei tällä laitteella tee yhtään mitään. Se kun on umpi paska ennen kaikkea siksi, että se on älyttömän hidas paska. On se muutenkin melkoinen failure ergonomian ja käytettävyyden kannalta, joten kannattaa välttää ja ennen kaikkea ei kannata vertailla ennen kuin on itse käynyt piinapenkissä.
   
 6. Touho..

  Touho.. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.04.2005
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä tuo "tonninen" on vain varalla, petyin siihen hyväksi koetun 668 jälkeen. Nyt käytössä on 885. Lähinnä ongelmaksi tuli jatkuva ikkunoiden vaihtaminen vaikka siirtyi vain saman activityn sisällä. Esimerkkinä vaikkapa teksti teeveen käyttö. Itse arvostan enemmän klassista muotoilua jossa vain extra toiminnot löytyvät valikosta.
   
 7. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Tai sitten olet vaan vähän hidas ... special needs sarjaa. Kallistun enemmän tämän vaihtoehdon puoleen kuin oman asenteen vaikutukseen kaukosäätimen nopeuteen ja käyttöliittymään.
   
 8. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on kake toiminut ihan hyvin, kunhan sain säädettyä sen kohdilleen. Kaikki jokapäiväiset teen sitä kautta ja toimii nopeammin kuin että alkaisin kelaamaan 4-5 kaukosäädintä läpi sopivaa nappia etsien.

  Laitteet:
  H/K AVR235, H/K DVD 21, Optoma HD70, Wii, Humax C-fox II

  Aktiviteetteinä:
  - Computer, kaikki säätyy tietokoneen käyttöön.
  - Watch TV, kaikki säätyy tvn puolelle
  - Play game, kaikki säätyy Wiihin
  - Listen radio, vaikuttaa vain vaffeen
  - watch DVD, kaikki säätyy DVDlle

  Ainoa mihin kake ei vaikuta on tykin virtakytkin. Laitekohtaisista valikoista käynnistän sen. Toinen minkä takia tarvin laitekohtaisia säätöjä, on TV katselun aikana vaffen säätäminen TVn ja tietokoneen välillä. Voisinhan tuonkin valinnan laittaa suoraan aktiviteettiin itseasiassa.

  Ainoa ongelma on, etten ole löytänyt komentojen järjestyksen säätömahdollisuutta. Wii menee vaffen kautta tykille -> jolloin vaffe pitää säätää ensin wiin liitäntää ja sitten vasta tykki. Tällä hetkellä menee väärin päin.
   
 9. Okkraj

  Okkraj Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.05.2005
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä on taas näitä harmonyn "ominaisuuksia", käynnistysjärjestykseen vaikuttaa mielestäni se missä järjestyksessä laitteet on lisätty aktiviteettiin... Tee toinen wii-aktiviteetti testimielessä ja lisää laitteet siinä järjestyksessä kuin haluat eli vaffe/wii ja lopuksi tykki, testausta varten ei ihmeellistä säätö tarvitse tehdä. Mikäli tällä toimii niin ei ole aavistustakaan millainen työmäärä tarvitaan, jotta saa nykyisen aktiviteettisi muokattua toimivaksi.

  Eikö tykki osaa "neuvotella" yhteyttä uudelleen, mikäli vahvari vaihtaa lennossa laitetta?
   
 10. sakali

  sakali Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aktiviteetin käynnistysjärjestyksen pystyy muuttamaan.
   
 11. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Yksi näiden "älykkäiden aktiviteettien" ongelma on tosiaan se, että jos et koko ajan käytä ainoastaan Logitechin kakea, olet tuhoon tuomittu. Esimerkiksi jos käynnistät digiboxin vaikka käsin ja laitat nauhoittamaan kanavaa Y ilman että käynnistät vaffea tai tv:tä turhaan, sammuttaa 1000 digiboxin ja avaa teeveen sekä vaffen kun painat aktiviteettiä. Tämähän ei siis ole Logitechin ongelma eikä oikeastaan ratkaistavissa mitenkään koska tietääkseni se on hankalaa ellei mahdotonta kaukosäätimellä haistella onko vehje päällä. Kuitenkin ärsyttävä ominaisuus johon on itse tullut monta kertaa karahdettua. Vieläpä kun minun ihana Vision digiboxini ei edes kysäise että onko ok sammua kun nauhoitus on päällä vaan sammuu kiltisti heti kun komento annetaan. Siinä meni sitten se nauhoitus ;)
   
 12. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuohon ongelmaan olisi helppo ratkaisu laitteiden valmistajien osalta. Oma nappula päälle ja pois laittamiseen. Tai edes erilainen painallus, jolloin voisi molempiin ohjelmoida omat käskynsä.
   
 13. Okkraj

  Okkraj Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.05.2005
  Viestejä:
  244
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä on varmaankin lisätty jossain vaiheessa softaan (pisteet siitä), vuonna miekka ja kilpi näin ei kaiketi ole ollut?
   
 14. f55tvi

  f55tvi Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  619
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt en ymmärrä:confused: miten minun "hitauteni" vaikuttaa kaukosäätimen toimintaan?
  Minulla kaukosäädin toimii ja sinulla ei, niin missähän mahtaa olla vika:hitme:....ai niin, sehän on se hitaus ja joku vitun special needs sarja:rolleyes:
   
 15. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Nythän sä taas luit ihan perseelleen. Kyllä se kaukosäädin toimii minullakin. Se vaan toimii ihan ihan perkeleen huonosti minun standardeillani. Jotta pääsisimme asiassa pidemmälle on lienee hyvä selventää mitkä on minun standardini. Yleiskakelta vaadin yksinkertaista asiaa, sen pitää hoitaa usein laitteiden ohjaaminen nopeammin kuin mitä kestäisi käyttää jokaisen laitteen omaa kakea. Harmony 1000 ei tässä onnistu. En tiedä olenko sitten jotainkin poikkeuksellisen nopea yksilö, mutta jo siinä ajassa mikä kestää 1000:lla mennä devices valikkoon, olen ottanut TV:n kaukosäätimen käteen ja painanut input 1:stä ja digiboxin kaukosäätimestä on nappia.

  Kuten sanottu, jos käyttötapa on oikeasti sellainen että kaiken tekee aina ja joka kerta samassa järjestyksessä ja ei vituta 1000:n hitaus tai se että se kosketusnäyttö ei ole kovin herkkä, varmasti on hyvä kapula.
   
 16. f55tvi

  f55tvi Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2003
  Viestejä:
  619
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei pidä paikkaansa, kun oletuksena on, että sinulla on Harmony 1000 jo kädessä.

  Harmony 1000 vaatii kolmen napin painamisen, jolloin sinulla on periaatteessa ohjattavan laitteen kaukosäädin kädessä, eli ajassa n: 3 sekuntia.
  Minulle tuo nopeus ei ole niin tärkeää, minähän olen joko katsomassa leffoja, tai kuuntelemassa musaa, enkä näpelöimässä kaukosäädintä:hitme:
  Minä painan yhtä nappia säätimestä, kun haluan katsella esim. TV:tä ja kaikki 6 laitetta käynnistyy ja voin käyttää tässä aktiviteetissä digiboxia, vahvistinta, tykkiä, valoja ja subien säätölaitetta.
  Harmony 1000:lla kaikki onnistuu ja pöydällä on ainoastaan yksi säädin, mikä on juurikin tämä laitteen tarkoitus.

  Ihmettelen edelleenkin miten olet laitteesi konfannut, jos sinun pitää usein mennä sinne device puolelle, minun pitää mennä sinne ainoastaan kun säädän laitteita, eikä niitä hommia tarvitse ainakaan päivittäin tehdä.
   
 17. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  En yleensä pidä kaukosäädintä kädessäni koko ajan vaan se on siinä pöydällä.

  Juu, unohdit ensin että pitää etsiä sieltä 100+n skenaarion joukosta että löytyy se oikea.. esim. "haluan nauhoittaa TV:stä ja katson nyt Apple TV:tä joten älä sammuta Apple TV:tä mutta käynnistä digiboxi ja vaihda TV:stä oikea input". Tässä pitää olla varovainen ettei paina sitä vieressä olevaa "haluan nauhoittaa TV:stä ja katson nyt Apple TV:tä joten älä sammuta Apple TV:tä äläkä myöskään sammuta digiboxia koska se on jo päällä ja vaihda TV:stä oikea input" ja toisella vierellä olevaa "haluan pysäyttää digiboxin nauhoituksen ja katson nyt Apple TV:tä joten älä sammuta Apple TV:tä äläkä myöskään sammuta digiboxia koska se on jo päällä ja vaihda TV:stä oikea input".

  Miksi sitten oletat että se on kädessä koko ajan?

  Juu, paina vaan mutta ei kannata sitten haluta tehdä muuta kuin katsella sitä TV:tä.
  Kaikki onnistuu kyllä, tosin ei ehkä ihan niin helposti kuin mielisin.

  Eipä siinä mitään erikoista ole. Ihan normaalit Watch TV tms. meiningit. Tuo kake vaan on niin vitun taipumaton mihinkään erikoisempaan ettei siinä sen ihmeellisempää tartte.
   
 18. Diabolus

  Diabolus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  519
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tai pikemminkin käyttäjä on notkea kuin rautakanki, mitä tulee kaikkiin Harmonyihin liittyneisiin keskusteluihin ja ohjeisiin. "En halua muiden epäilevän minua tyhmäksi, vaan meuhkaan mieluummin foorumeilla ja poistan sen epäilyksen."

  Jos pitää tehdä jotain 'erikoisempaa', luo sille toiminnolle uusi aktiviteetti!

  Rautalankaa: Käytät paraikaa "Watch Apple-TV" -aktiviteettia ja haluat vaikkapa laittaa digiboksin tallentaman kesken leffanautinnon. Ratkaisu: Luot uuden aktiviteetin, missä sinulla käytössä samat laitteet kuin "Watch Apple-TV" -aktiviteetissa plus digiboksi, olkoon uusi aktiviteetti esimerkin vuoksi nimeltään "Kurdtin ego-ongelmat".

  Kun katsot elokuvaa Apple-TV-aktiviteetissa, painat "Kurdtin ego-ongelmat" -nappia, pistät ajastukset päälle ja painat "Watch Apple-TV" -aktiviteettia. Leffa jatkuu, ajastukset käynnistyvät ajallaan, kapula on edelleenkin kärryillä millä laitteella tapahtuu mitäkin ja foorumin lukijat välttyvät turhilta postauksilta.

  Homma klaari?
   
 19. kurdt

  kurdt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  7 255
  Saadut tykkäykset:
  25
  Aijai kun on kyllä kätevää luoda jokaiselle toiminnolle omat aktiviteetit :D :D

  Hei ihan oikeasti, onko 200e teille noin iso raha että jokaisesta kapulan ostaneesta tulee järjetön fanipoika. Eihän tuossa nyt ole helvetti mitään järkeä, että sulla on siellä 50+n aktiviteettiä. Jos minulla on hankaluuksia saada tuo toimimaan noin 4 laitteen kanssa niin en edes halua ajatella millaista olisi ihan oikean "automaattisen" kodin pyöritys tuolla kapistuksella.

  En kyllä nyt ymmärrä kirveelläkään miten mun ego liittyy siihen että kaukosäädin on hidas ja joustamaton? Liekkö taas pientä yritystä peitellä itse ongelmia henkilökohtaisten piikkien taakse? Voi diabolus, noita paskoja piikkiyrityksiä on nähty ja käyty läpi jo ihan tarpeeksi joten uskoisit nyt suosiolla, ei kannata. Ja Harmony 1000 on edelleenkin ihan vitun paska kapistus.
   
 20. khan

  khan Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2001
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harmony 1000:sta kun siirtysin Oneen, ensimmäisenä huomasi huimasti parantuneen nopeuden. Tonni oli hidas ja kankea, jopa painalluksissakin taisi olla viivettä siihen kun kakesta kuului "naks" painalluksen vahvistuksena.
  Aikaisemmin tonnin ongelmana oli jumittaminen joka kuitenkin korjautui firmware-päivityksillä, joten se ei enää sitä piinaa. Tässä asiassa kyllä ymmärrän kurdtin tuskaa ja myöskin aktiviteeteissa joiden "ulkopuolella häröily" voi koitua todella hankalaksi.
  Samaa mieltä olen myös Harmonyn konffausohjelmasta, tulee ihan Windows Vistan liiallinen käyttäjäystävällisyys mieleen. Toisaalta kun sen kanssa oppii elämään, on softasta löytynyt vastaus kaikkiin ongelmiin, ainakin niihin joihin itse olen törmännyt.

  Sanoisin että 1000 on erittäin mainio kake silti kunhan sen saa konffattua kohdalleen. :thumbsup: (tosin Harmony One on parempi ;) )