Life of Pi (2012) (Ang Lee / Tobey Maguire, Irrfan Khan, Gerard Depardieu, Suraj Sharma)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 26.07.2012.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Ang Leen (Brokeback Mountain, Hiipivä tiikeri piilotettu lohikäärme) uusin elokuva kertoo nuoresta pojasta, joka selviytyy traagisesta merellä tapahtuvasta onnettomuudesta ja ajautuu elämää suurempaan seikkailuun. Ollessaan pelastuveneessä hän luo ihmeellisen ja odottamattoman yhteyden toiseen onnettomuudesta selvinneeseen - bengalin tiikeriin.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

  Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 21.12.2012)
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2012
 2. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  Uusi traileri:
  [​IMG] trailer


  Tätä on aseteltu erinnäköisten gaalojen palkintomagneetiksi.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 29.11.2012
 3. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  Trailerit-osiosta löytyy uuden trailerin lisäksi Featurette sekä kuvagalleria lisätty.
   
 4. samuel1

  samuel1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.04.2010
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipas hieno elokuva. Elokuvan hengellinen puoli ei ehkä minua henkilökohtaisesti hirveästi koskettanut, mutta upeaa tarinankerrontaa ja hienoja näyttelijäsuorituksia katsoo ilolla (suraj sharma on pääosassa todella hyvä, mutta vielä isomman vaikutuksen teki Irrfan Khan vanhempana Piinä). Visuualisesti ehkä vuoden hienoin elokuva, jossa jopa 3d:tä katseli ihan mielellään, hieman kuten Hugossa. Ang Lee on tekijämies :thumbsup:
  Sanotaanko vaikka 4,5/5
   
 5. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 551
  Saadut tykkäykset:
  96
  Visuaalisesti harvinaisen hieno elokuva! Ehdottomasti vuoden parhaimmistoa. Elokuva toi mieleen kirjat Pikku prinssi ja Alkemisti. Hieno elokuva. Tätä voi suositella ikään katsomatta kaikille.
   
 6. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 056
  Saadut tykkäykset:
  16
  Olipa tosiaankin harvinaislaatuisen kaunis elokuva visuaalisesti. Tämän kohdalla voin jopa pienellä varauksella suositella 3D:tä, ensimmäistä kertaa se tuntui sopivan elokuvaan - syynä lienee Piin elämän hetkittäinen luontoelokuvamaisuus. Silmäkarkin lisäksi Leen ohjaus oli tyypillisen sujuvaa ja näyttelijäsuoritukset vahvoja. Irrfan Khan jatkoi Terapiassa osoittamaansa erinomaisuutta tarinankertojaroolissa. Pidin tarinan avanneesta käänteestä kaikessa
  surumielisyydessäänkin.

  :):):):)
   
 7. LOP

  LOP Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.02.2001
  Viestejä:
  4 050
  Saadut tykkäykset:
  44
  Olipas elokuva karvas pettymys. Ehkä vähän luin liikaa ja nostin odotukset tappiin. Elokuva oli välillä kaunis ja sitten välillä vähän liiankin tekemällä tehty. Tarinankerronta oli ihan toimivaa ja yllä hehkutettu Irrfan Khan kieltämättä onnistui roolissaan hienosti. Tarina vaan ei yksinkertaisesti omalle kohdalle osunut.

  2/5
   
 8. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 543
  Saadut tykkäykset:
  190
  Jotenkin leffa jätti nälkäiseksi. Jotain jäi puuttumaan, mutta vaikea sanoa, että mitä, kun idea oli sen verran erikoinen.

  3/5
   
 9. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olen tunnetusti (?) kova 3D buumin vastustaja. Viimeksi kävin kolmiulotteisena katsomassa Tarsemin Immortalsin, koska omissa kirjoissa Tarsem on visuaalisuuden jumala ja tuli pohdittua, että Tarsem jos kuka osaa jotain silmäkarkkia loihtia vaikka tällä simmut raiskaavalla 3D-tekniikalla. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan edessä oli jälleen pettymys (mitä tuli 3D-tekniikkaan, elokuva itsessään oli Matrixmaisen kliinisine taistelukoreografioineen varsin viihdyttävä juonellisesta banaaliudesta huolimatta), jonka jälkeen ei ole yhtään 3D elokuvaa tullut katsottua. Ang Leen visuaalinen silmä on kuitenkin menneisyydessä vakuuttanut lähes yhtä paljon kuin Tarsemin joten taidan luopua 3D-selibaatista kun kerran Samppakin näin elokuvan ilmettä kehaisee.
  3D suosittelu tuli kuitenkin pienellä varauksella, eli rahoja en tule takaisin Sampalta tivaamaan mikäli kokemukseeni tulen pettymään :).
   
 10. Vole

  Vole Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2010
  Viestejä:
  1 926
  Saadut tykkäykset:
  77
  Näin tämän jonkin aikaa sitten DVD:ltä ja ensimmäisenä jäi fiilis, että olisi vain pitänyt nähdä tämä isolta screeniltä. Sen verta tyylikkään näköinen alusta loppuun, että olisi tehnyt silmille enempi nannaa nähdä kunnon laitteilla läppärin sijaan.

  Odotukset olivat korkeat, mutta valitettavasti jouduin pettymään. Visuaalinen puoli siis tosiaankin oli kunnossa ja äänimaailma toimi myös. Tarinaltaan ja kokonaisuudeltaan oikeastaan tämä nyt tuntui tyypilliseltä "Oscar -ehdokas leffalta". Jotenkin kovin yllätyksetön ja sellainen, että ymmärrän miksi on annettu ehdokkuus, mutta toisaalta tietää miksi tällä ei ole mahdollisuutta voittaa. Loppupeleissä arvioisin tämän aika samantasoiseksi Argon kanssa, vaikka ymmärränkin miksi Argo palkittiin, mutta kumpikaan ei vain erityisemmin säväyttänyt. Niin kuin sanoin, perinteisiä Oscar -leffoja molemmat.

  Käsikirjoitus ja pääosan esittäjä (nuoremman version) saavat minulta suurimmat miinukset. En tykännyt siitä, että tässä muisteltiin menneitä, koska tietää päähenkilön selviävän. Tietäähän sen monesti muutenkin, mutta nyt ei voinut edes leikitellä ikävämmällä lopulla, kun tiesi miten käy. Toisaalta taas tuon päähenkilön vanhemman version näyttelijä oli ihan mainio, joten olisin toivonut hänen olevan kyllä mukana, mistä päästäänkin toiseen miinukseeni eli pääosan esittäjään. Nuori mies oli mielestäni aika heikko roolissaan, fiilikset eivät välittyneet lainkaan eikä hänelle kirjoitetut vuorosanatkaan olleet mitään maailman omaperäisimpiä. Tuntui että haettiin "Slumdog Millionaire" kakkosta, mutta Dev Patelinkaan tasolle ei päästy lähellekkään. Lisäksi se jatkuva jumalista puhuminen alkoi ottamaan päähän, vaikkei minulla mitään uskontoja vastaan olekkaan, mutta tuntui ettei elokuvalla ollut tuon lisäksi muuta sisältöä.

  3,5/5 Hyvä idea, upeaa katsottavaa eikä liian pitkä, mutta silti vähän puuduttava ja tosiaankin päänäyttelijä ei pidä hommaa kasassa lainkaan. Potentiaalia oli olla "Into the Wild kakkonen" (ei nyt ihan identtinen tietenkään, enkä sellasita halunnutkaan), nyt kumminkin jäätiin potentiaalista hieman liian kauas.
   
 11. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 967
  Saadut tykkäykset:
  417
  Kaunis leffa tosiaan. Tuli katsottua kotona 3D versio, jonka kuvanlaatu oli täydellinen. Tarinakin nappasi hyvin mukaansa eikä tylsää ollut hetkeäkään. Mangustien täyttämä saari oli aika veikeä... :)

  ****½
   
 12. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ensin katselin että jahas, joku intialainen leffa peruskorostuksella. Sitten huomasin nimen, tästähän oli kohkausta aikoinaan.

  Siis joku nobody kaveri jonka vanhemmat on ilmeisesti matematiikkafetisistejä, ajautuu kauheessa sekamelskassa yön tiimellyksessä pikkuseen paattiin, jossa se alkaa seilata mm. seepran, villikoiran, orangin ja ajoittain ilmestyvän hitech-tiikerin kanssa. Oli siellä joku hiirikin mutta tämä syötettiin kissapedolle. Eli leffa on selviytymistarina ja samalla jokin tunteellinen eläintenhalausvideo jossa ne elukat on ihan eläimellisiä mutta kuitenkin pitää kaikin keinoin säästää. Täysin järjetöntä kyllä ymmärtää järkevästä pohjoismaalaisuudesta käsin. Siis tajuan intialaiset tantramystiikat yms. mutta tuota tarinan ideaa en. Joo meri on kiva ympäristö, tosi avara ja sinne on kiva eksyä kameroiden kanssa, mutta ei mua vaan tällanen kosketa. Tekemällä tehtyä hd-taidetta jota voi fiilistellä perheen parissa, mutta mitä tällaisesta leffaintoilija saa? En tahdo katsoa loppuun joten jääkööt arvosanatta mutta tosi löperöhän tämä. Pidän saduista mutta nyt oli kyllä aivan hirvittävää, kaiken takana olevaa jotain Kultasta Sanomaa alleviivaavaa juttua. Niin viimesen päälle vedetty symboliikat överiksi että varmasti jokainen tajuaa. Tämäkin on nykyään niin tyypillistä: siis kummille tämä oikein oli tehty, aikuisille vai lapsille?! Linjatonta ja rasittavaa elokuvantekoa. :mad:

  Oikeastaan ihan samoja syitä, joiden takia inhosin valtavasti Slumdog Millionaire -roskaleffaakin. :sick:

  EDIT. Heh, no nyt aukeaa. Ohjaajana piti olla M. Nighty Smyhyalalan. Nuff said.
   
 13. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 957
  Saadut tykkäykset:
  115
  Tämä oli nätti elokuva. Elokuvan henkinen puoli oli köykäinen, mutta varmaan Paulo Coelhoa nerona pitäville ämmille juurikin riittävän syvällinen. Tarina oli typerä, enkä oikein päässyt sisään elokuvaan missään vaiheessa. Ei, tämä ei ollut minulle liian syvällinen ja haastava, tämä oli vaan paska ja turha leffa. Mielestäni Ang Lee osaa ohajata, oikeasti vain ja ainoastaan siksi jaksan hänen leffoihinsa kuluttaa kallisarvoista elämääni pettyäkseni kerta toisensa jälkeen. Paska leffa, joka ehkä 3D:nä olisi saanut vielä puolikkaan lisää. 1½/5
   
 14. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  CGI oli taas niin paskaa, että elokuvasta ei voinut nauttia.
   
 15. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  Missä kohtaa?
   
 16. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkä pullon pohjalta katseltuna?
   
 17. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 817
  Saadut tykkäykset:
  723
  https://www.youtube.com/watch?v=zf0sIKypI4g

  No jos tuo on jonkun mielestä realistisen näköistä, niin siitä vaan. Itselleni tuli lähinnä mieleen nykyaikaiset 3d-tietokonepelit. Hienon näköistähän tuo on, mutta tuntuu aina, että hieno on yhtä kuin realistinen, mitä se ei tietenkään ole. Ei tietenkään passaisi sanoa, että paskaa cgi:tä, koska cgiksi tuo on vallan hienoa, mutta epärealistista cgitä kuitenkin. En tiedä miksi, mutta en voi yhdistää oikeaa näyteltyä elokuvaa ja selkeää tietokonepelianimaatiota yhteen, jos niin ei elokuvassa erikseen ole tarkoitettu. Cgi on parhaimmillaan silloin, kun sitä ei voi erottaa. Toistaiseksi siihen päästää vain kun cgi on vain osa efektiä tai cgi:n kohde on yksinkertainen. Esimerkiksi pienoismallien ja cgi:n yhdistelmä tai avaruusalus. Eläimen animointi ja turkin karvojen realistisuus on kuitenkin vielä niin vaikeaa, että cgi-eläimet erottuvat heti oikeista eläimistä ja ainakin meikälle tulee olo, että seuraisin tietokonepeliä.

  Puhtaat animaatiot ovatkin sitten eri asia.

  Cgin mollaaminen ei sinänsä ole tarkoituksellista eikä tämänkään elokuvan kohdalla ole kyse siitä, etteikö tarina ja elokuva muuten olisi hyvä. Mutta en vain pysty nauttimaan leffasta, jos cgi pistää jatkuvasti silmään. Ja sitähän tässä leffassa oli todella paljon. Vedessä oltiin pitkä aika.
   
 18. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 957
  Saadut tykkäykset:
  115
  Aika tehnyt tehtävänsä, sillä uusintakatselun jälkeen en ollut läheskään yhtä kriittinen leffan suhteen. Varauksellisesesti lähdin elokuvaa uudelleen katsomaan, ja tällä kertaa "syvällisyys" ei haitannut yhtä paljon kuin ensimmäisellä katselulla. Symboliikka oli myös oikeasti ihan typerää, mutta menihän satuna. Jos joku tätä aikoo katsoa, niin valitkaa se 3D-versio. Mutta joo, roima parannus sillä räpäytetään 3½/5 tällä kertaa. Johtunee siitä, että en odottanut mitään ja tiesin mitä tässä on tarjolla.