Lidlin kassakäyttäytyminen ABC

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana RonJ, 11.02.2003.

 1. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  :weep:

  No, eivät ainakaan roskiin lennä murkinat.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2008
 2. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Hyvin poimit oleellisen! :thumbsup:
   
 3. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, murkinat voisi kyllä antaa eteenpäin myös käärimättä niitä Jesse-päällysteisiin. :rolleyes:
   
 4. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Höpsis, jos sinä olet uljas ateisti, niin yritä ymmärtää että kaikki eivät ole. Ja jos sinun pientä päätäsi kiristää, niin pistäpäs oma hyväntekeväisyysjärjestö pystyyn, saatat saada Lidliltä kamaa jaettavaksi.
   
 5. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä olen agnostikko ja ymmärrän hyvin eri uskomuksia. Ei se tee silti herätysliikkeistä ynnä muista huuhaafirmoista yhtään sen kivempia juttuja. Jos venäläiskadulla laahustaa umpiköyhä mutta sitäkin hartaampi muslimi, kuinka mielellään hän kääntyy umpikristillisten avustajien puoleen? Meni taas offtopiciksi.
   
 6. akomu

  akomu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hassu ketju. Suurinosa haukkuu Lidln täysin naurettavista/olemattomista syistä. Toki sallittakoon kaupan boikotoiminen sisustuksen perusteella, mutta ei se minusta kovin järkevältä kuulosta. Vielä naurettavampaa on lytätä ketju sillä perusteella, että on varaa ostaa kalliimpaakin tai ei kiinnosta, jos muutama sata euroa ruokiin tuhlaa enemmän.
  Ja väittääkö nämä tietyn tuotteen haukkujat todella, ettei sieltä tuhansien neliöiden prismoista todella löydy yhtään tuotetta, joka maistuisi pahalta?
  Pakkoko sitä paskanmakuista kaljaa/siideriä on ostaa? Suomalaistakin olutta sieltä löytyy aina.

  Jokainen päättäköön missä asioi, mutta kauppaketjun haukkuminen em. syillä ei vaan ole oikein perusteltua.


  Ja loppuun omia mielipiteitä, että asiaakin tulisi:
  Lidlissä tulee käytyä melkein päivittäin ruokaostoksilla. Suurin syy on varmaan sijainti. Lidl kun toimii lähikauppana, S-marketin sijaitessa n. 2,5 kertaa kauempana.
  Edullisen kauppana pidän ja erityisesti mehut, jäätelöt, pitsat, pastat ym. muiden jo mainitsemat tuotteet ovat poikkeuksellisen laadukkaita.
  Pils-oluet eivät uppoa, kuten ei kaikki muutkaan tuotteet, joten en niitä osta.
  Lyhyet kassat ja korittomuus häiritsivät ennen, mutta asia on molempien osalta korjattu. Tämä itseasiassa antaa positiivisen kuvan palveluhalukkuudesta, koska kyse on nimenomaan asiakkaiden toiveista (valituksista) johtuvasta muutoksesta.

  Olen välttänyt saksalaisia ja joitain vieraankuuloisia merkkejä aiemmin. Ketjun läpi luettuani täytyy antaa niillekin mahdollisuus jatkossa.

  Viikonloppuisin tulee sitten käytyä yleensä autolla Prismassa, jossa tarjonta on kattavampi. Päivittäiskauppana Lidl on kuitenkin mielestäni erittäin hyvä vaihtoehto.
   
 7. geecb

  geecb Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2005
  Viestejä:
  646
  Saadut tykkäykset:
  0

  Ensin siis kritisoit Lidlin haukkujia sillä ettei heitä kiinnostaa säästää rahaa, mutta heti perään sanot itse käyväsi siellä nimenomaan siksi, koska se on lähellä. Jos muutaman kilometrin päässä olisi halvempi kauppa, kävisit varmaan itsekin silti eniten Lidlissä, koska se on lähellä. Sijainti oikeasti vaikuttaa.

  Taas tuli muuten hyvä lista tuotteista, joita Lidlissä pidetään laadukkaina (ja edullisina): mehut, jäätelöt, pitsat, pastat... Todella terveellisiä ja monipuolisia ruokia :rolleyes:

  Kyllä se on edelleen todettava, ettei Lidlistä tee mieli ostaa mitään muuta kuin halpaa Freeway kolaa. Coca Cola on kyllä sitäkin litkua paremman makuista.
   
 8. Laffer

  Laffer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  2 308
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pointtisi oli?
  En tiennytkään että lidlin pasta ja mehut ovat jotenkin epäterveellisiä, vai kartatko jostain syystä muutenkin em. tuotteita?
   
 9. akomu

  akomu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laiskana ihmisenä sijainti vaikuttaa paljon. Toisaalta, jos kauppa olisi mielestäni kehno (kallis/ei hyviä tuotteita jne.), tulisi varmaan käytyä kauempana. Ei tuonne S-markettiinkaan ole kuin hiukan yli kilsa.

  Se, että Lidl sattuu olemaan lähikauppa, ei mielestäni poista sitä mahdollisuutta, ettei se voisi oikeasti olla hyväkin. Jos Lidl olisi kauempana en siellä välttämättä juurikaan asioisi, mutten silti haukkuisi kauppaa huonoksi.

  Pointtina tuossa muiden mainitsemien asioiden kritisoinnissa oli se, että vaikka Lidliä ei syystä tai toista käytä, ei se silti välttämättä ole huono. Osa kommentoijista tuntui pitävän Lidliä huonona vain sen takia, ettei itse siellä käy (ei tarvitse käydä).

  En minä nyt Lidliä minään superkauppana pidä, jonne matkustaisin joka päivä 10km. Ihan perushyväkauppa, joka on monissa asioissa suomalaisia kauppoja edullisempi, mutta jossa valikoima on joidenkin tuotteiden kohdalla yhä aika suppea.  Ruokailutottumuksista:
  Hienoa, että ruokailutottumuksistani ollaan huolissaan ja kiinnostuneita :)
  Pitsoja lähinnä kehuin sen takia, että ne pesevät hinta-laatusuhteeltaan kevyesti muiden kauppojen pitsat. Ei niitä nyt kovin usein tule ostettua, kerran pari kuussa?
  Jäätelöä kyllä menee huomattavasti normaalia useammin ihan Lidlin valikoiman (ja hinnan) takia. Pastaa löytyy useimmista ruoista, mitä kotona tulee syötyä.

  Kyllähän tuolta terveellisempääkin ruokaakin löytyy, jos sitä epäilet. Lihahylly on aika identtinen suomalaisiin verrattuna ja vihannes/kasvispuoli usein jopa poikkeuksellisen laadukasta -ja edullista.
   
 10. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Noin keskimäärin väittäisin, että Lidlin tuotteista _hyvin_ harva on kalliimpia kuin normikaupassa. Jos asioita haluaa pilkkoa, jaottelut voisi olla:

  - About saman hintaiset tuotteet ja saman laatuiset. Lidl ehkä kosmeettisesti halvempi, välillä myös kalliimpi. Tälläiset ovat käytännössä kaikki suomalaiset tuotteet.

  - About saman hintaisia (tai kosmeettisesti halvempia), mutta sillä erolla, että ne ovat laadukkaampia. K- tai S-ryhmästä saat samalla hinnalla halpaa tuubaa, lidlistä saat jo oikeasti laadukkaan tuotteen. Näitä tuotteita on esim hillot (60% marjaa vs 35%), mehut (sekoitr vs täysmehu hedelmälihalla) ja pastat (100% durumvehnä vs sekoitus).

  - Sitten on tuotteita, jotka reilusti halvempia, mutta laatu tosi jees. Näitä on esim leikkeleet, jäätelöt, juustot, makkarat, lihat ja monesti suurin osa kasviksista. Muutama esimerkki päivittäistavaratuotteista jossa toinen lidl ja toinen s-market:

  * Kanan fileepihvit 10e/kg vs 13e/kg
  * Atria naudan jauheliha: 7e/kg vs 8e/kg
  * yli 90% lihaa sisältävä leike 10e/kg vs 15e/kg
  * Pecorino 15e/kg vs 22e/kg
  * Jne jne jne

  Tuo freeway kola ei tosiaan aidolle kolalle pärjää, mutta sen kyllä voi päätellä jo hinnasta, joka on jo liian edullinen, jotta tuote voisi olla hyvää... toi lidlin kola on ihan jees drinkkeihin, mutta sellaisenaan sitä ei kyl juo. Onneksi lidistä voi kuitenkin ostaa myös sitä ihan perinteistä kolaa ja vielä ihan suht kilpailukykyiseen hintaan :)

  Tässä kesällä me ollaan aika paljon järjestetty grillipartyjä kavereille ja ollaan sitten ostettu lidlistä kaikki tarpeet. On ollut tosi hauska huomata, miten jengi aluksi vähän nyrpistää nenää, kun pakkauksissa ei ole atrian, hk:n tai kariniemen leimaa. Mutta kun safkaa aloitetaan syömään, muuttuu suhtautuminen ihan kokonaan... sitten jos vielä ollaan sovittu, että ostokset on yhteisiä, jengillä keskimäärin loksahtaa leuka auki, kun kuulee, kuinka vähän safka maksoi.... ollaan tehty aika monesta tutusta tyytyväisiä lidlin asiakkaita :)

  Itse sitä jotenkin vaan toivoisi, että ihmisillä olisi kokemuksia kyseisen kaupan tuotteista ennenkuin lauotaan suuria totuuksia. Kyseisessä lafkassa moni asia voisi olla paremmin, mutta se tärkein eli ruoka on testien / ruokakorien mukaan varsin kilpailukykyisesti hinnoiteltua ja laadukasta. Kaupan suuret heikkoudet eli suht pieni valikoima ja käsittämättömän ruma ulkonäkö, ei kuitenkaan pitäisi olla syy lytätä koko ketjua eikä varsinkaan sen tuotteita :)
   
 11. Valhalla

  Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 543
  Saadut tykkäykset:
  4
  Sun on pakko saada jotain provikkaa noista jatkuvista kehuista ja puolustuspuheista lidlin puolesta, ei kai kukaan muuten mitään ruokakauppaa (ketjua) noin fanita? :rolleyes:
   
 12. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Liiterin tuotteet eivät sovi Härmälääseen makuun, tai ainakaan minun makuuni.

  Kaikki sakemannien leivonnaiset/pullat ovat liian keveitä ja pehmeitä, ei ole mitään pureskeltavaa, siinä misä kotimaiset pullataikinat ovat tukevampia ja painavia ja antavat hampaille puruvastusta. Kunnon taikina ei liukene suussa olemattomiin, pitää nielläkin jotain. USEITA erilaisia pullatyyppisiä tuotteita olen maistanut, kaikissa on täsmälleen sama vika, sama "väärä" taikina. Saadaan myyntiin suurelta vaikuttava halpa tuote, jonka massa on lähes ilmaa keveämpi. Oikeastaan ne pullat nousisivat itsekseen kattoon, ellei seassa olisi jotain kreemiä tai sokeria tai hilloa.

  Kaikki sakemannien suklaat/suklaatyyppiset patukat ovat liian mauttomia, munattomia, verrattuna kotimaiseen suklaaseen tai (hurrien?) Marabouhun. Ei ole tarpeeksi rakenteellista vahvuutta, murtuu ja sulaa suussa liian nopesti ja vaivatta, eikä synnytä mitään makuelämyksiä. Hämmästyttävällä huijaustekniikalla on saatu taas aikaan kookas ja halpa syötävä, joka ei maistu tai tunnu syödessä miltään. USEITA erilaisia suklaatyyppisiä tuotteita olen maistanut, kaikissa on täsmälleen sama vika, sama "väärä" rakenne. Muiden ketjujen halpasuklaapatukatkin ovat parempia (etenkin Valintatalossa myytävät 0,33...0,36 euroa maksavat tukevarakenteiset kookkaat halpispatukat), saati tunnetut hyvät merkkisuklaat, joita syödessään tuntee ja maistaa syövänsä suklaata, (maitosuklaata) eikä mautonta kevyttä vaahtoa.  Onneksi Liiteri tekee myös vahingossa hyviäkin tuotteita. Ei älyä huijata jokaisen tuoteryhmän kohdalla. Epähuomiossa raaka-aineet ja menetelmät ovatkin laadukkaita, lopputuote parempi kuin kilpailijoilla, tai ainakin yhtä hyvä ja samalla edullinen hinnaltaan.

  Olen "koukussa" seuraaviin tuotteisiin, joita en enää muualta osta, koska muualla hinnan ja laadun suhde on surkea:

  (330 ml / 240 g) Linessa Ice cream sorbet Exotic (Oranssi Solero-jäätelöpuikko, 1,49 € / 3 kpl) eli muun merkkisiä saa 1,5 eurolla noin yhden, näitä saa kolme. Ajoittain maistelen myös violettia ja vihreää makua, mutta oranssi on paras.

  (250 g) Danish Pepper Drops 0,99 € (TurkinPippuri-klooni, esikuvaansa miedompi ja paremman makuinen), moninkertaisesti halvempi kuin alkuperäinen. Näiden karkkipussien vieressä asustava Oudot Sammakot tms. -karkkipussi myös maistuu (sisältö tietysti maukkaampaa kuin itse muovipussi), mutta ne ovat jopa niin hyviä namuja, että tulee syötyä koko pussi kerralla tai yhdessä päivässä, siinä missä turkinpippuripussi kestää 2-3 päivää ja tulee täten halvemmaksi.

  (500 g) Linessa rahkavalmiste 1,69 €. Muualta en ole moneen vuoteen kirsikan makua löytänyt, siispä tätä mussutan. Vaniljan makuinen myös maistuu. Muut Liiteri-maut eivät kieleeni niin hyvin sovi. Rakenne on hyvä kaikissa näissä, paksu. Ravistettava/sekoitettava -kehotus on hieman koominen. Samaan mahaan se sisältö päätyy, ravistaa sitä tai ei. Mahalaukku ei ymmärrä onko tuotetta ravistettu vai ei. Alumiinifoliokannesta nuolen jähmeimmän seoksen talteen kielellä (näin paksua saisi olla koko purkin sisältö). Purkissa seos on lievästi epähomogeeninen, on klimppisempiä ja litkuisampia kohtia, mutta varsinaista sekoituspakkoa ei ole, lusikka hämmentää rahkaa tasaisemmaksi samalla kun sitä kauhoo purkista suuhun. Oikean ravistuspakon alaisissa tuotteissa erottuvat eri nesteet eri kerroksiin, mutta vastaavasta ilmiöstä ei ole kyse rahkoissa.  Kaikki Liiterin Tonnikalat ja Makrillit sun muut purkkifisut myös kävin läpi, (raakaan?) Loheen en uskaltanut koskea. Vedin noin kilon purkkikalaa päivässä naamariin, kun innostuin mausta. Mutta liian kalliiksi tämä käy, purkitetun kalan hinta on liian suuri, ilmeisesti laatu ei ole tarpeeksi huono, jotta tätä voisi käyttää "opiskelijan/eläkeläisen dieetillä", vaaditaan pankinjohtaja ostamaan näitä kaloja. Muualta siis saa halvemmat tonnikalat ja vastaavat. Testasin myös kaikista kalleimmat öky-tonnikalapurkit Liiteristä ja muista kaupoista. Hienojahan ne rakenteellisesti ovat, valikoituja fileitä, mutta ilman lottovoittoa en ala niitä käytellä. Kaipaisin markkinoille halpis-tonnikalaa, 0,50 euroa per purkki.
   
  Viimeksi muokattu: 09.07.2008
 13. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ei mulla olisi ketjusta mitään sanottavaa, jos sitä mollattaisiin niistä asioista, joista sietääkin haukkua ja annettaisiin krediittiä niistä asioita, missä liiteri oikeasti on hyvä. Jos joku julistaa tuotteiden surkeutta, niin kyllä mä pyrin parhaani mukaan lyttämään sen toisen mielipiteet, koska näen, että niille ei vaan yksinkertaisesti löydy perusteita.

  Noin muuten kyllä mulle kelpaisi provikka, pitäs varmaan kysyä liiterin joltain pomolta :D
   
 14. akomu

  akomu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikka olikin säätäjälle osoitettu....
  Näitä kommentteja tuntuu löytyvän kokoajan enemmän ja enemmän. Aina jos joku ilmaisee hiukankaan vahvemman (ja tässäkin tapauksessa perustellun) mielipiteen, heti kuvitellaan henkilön olevan firman palkkalistoilla.
  Ihan yhtä järkevää olisi epäillä sinua vaikkapa S-ryhmän palkalliseksi, jonka tarkoitus on mollata Lidliä. En tosin muista oletko täällä Lidliä edes arvostellut, mutta pointtina toiminee.

  Kai näissä on kyseessä vain se, ettei tahdota sulattaa toisten mielipiteitä, jotka poikkeavat omista. Yleensäkin juuri vastavirtaa arvostellaan firman palkkalaiseksi. Eihän yksi ihminen nyt voi muuten olla eri mieltä, kuin kymmenen muuta.

  Ja mitä sitten, vaikka jotain palkkauksia olisikin takana. Niin kauan kuin mielipiteet ovat perusteltuja, jokainen voi suhtautua niihin, miten haluaa. Perustelemattomat taas kannattaa poikkeuksetta jättää huomioimatta.
   
 15. Staalo

  Staalo Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2005
  Viestejä:
  128
  Saadut tykkäykset:
  0
  En jaksa lukea koko ketjua, niin kertokaa mikä ihme siellä Lidlissä haisee? Kaikissa
  missä olen käynyt haisee samanlaiselle oudolle.
   
 16. -Force-

  -Force- Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.06.2005
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  0
  Liiteristä en kyllä itse löydä koskaan mitään ostettavaa... Tuotteet aivan outoja ja pari kertaa kun on kokeiltu jotakin pakastekalaa tms. niin ollut aivan karmeata. Keksejä, karkkia jne. sieltä kyllä saa mutta ei mitään sellaista mitä jokapäiväisessä syömisessä tarttisi, ne on haettava sit muualta. Senpä takia ei ole tullut käytyä enää moneen vuoteen siellä kun on muutenkin omaan makuuni erittäin epämiellyttävä kauppa. Tavarat kasoissa, pakasteiden päällä yllättäen jotakin meikkejä jne. outoa...

  Ihmettelen, että miten paljon noi kaupat tuottaa tappiota koska niillä asiakasmäärillä mitä täälläpäin näkee noissa kaupoissa niin ei paljon ole hurraamista. Ja suurinosa niistä vähistäkin on sitten sellassia asiakkaita, jotka ostaa vaan vaikka sen yks kaks tavaraa joista tykkää...
   
 17. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
  Viimeisen parin vuoden aikana Litli on laajentanut huomattavasti tuotevalikoimaansa, aluksihan se yritti pärjätä vain muutamien tuotteiden avulla, mutta tämä taktiikka ei ollut Suomessa kovinkaan kannattavaa, joten litlin piti alistua ja ottaa enemmän tuotteita hyllyihin.
   
 18. Laffer

  Laffer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  2 308
  Saadut tykkäykset:
  2
  En tiedä millainen ruokavalio sulla on mutta ihan "normaalia" sapuskaa sieltä löytyy kuin muualtakin ja nykyisin paljon myös ihan suomalaisten tekemää brändättynä vain eri nimelle.
   
 19. hmv

  hmv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.04.2005
  Viestejä:
  380
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minullakin kai on erikoinen ruokavalio, kun en pysty perusostoksia tekemään Lidlistä valikoiman puutteellisuuden takia. Vaihtelun vuoksi ja täydennyksien ostamiseen on tietysti ihan hyvä olla olemassa sekin.

  Lähellä on Prisma ja Lidl, Prismassa käyn yleensä, ja joskus sitten käväisen myös Lidlissä. Kyllähän siellä halpaakin on, mutta tuntuu kuitenkin, että Lidlin huokeutta on hiukan liioiteltu tässä keskustelussa.

  Täällä ainakin löytyy Prismasta Huhtahyvän 91 % kinkkua alle 10 e/kg. Hintaeroa Lidlin verrokkiin ei ole tuossa. Alemman prosenttiluokan leikkeleissä Lidlin Kartano-tuote taisi olla halvin 2,49 e/300g. Prismassa halvimmat 2,59 e, tosin nämä maistuivat minulle paremmin, joten ostan Prismasta 10 sentin hintaerosta huolimatta.

  Mehut, on tullut osteltua yleensä Marlin granaattiomenamehua, jota ei Lidlistä löydy. Paria muuta Marlin mehua siellä oli, ja hintakin oli halvin (muistaakseni Lidl 1,25, K-kauppa, 1,30, Prisma 1,39), noita voi harkita Lidlistä ostavansa. Muuten en havainnut Lidlin mehuvalikoimassa mitään erityistä hyvyyttä, kun se kehuttu täysmehu hedelmälihalla ei ole edes erityisen halpaa (Lidlin appelsiinimehu lasipullossa 0,99 e/0,75l, eli 1,33e/l, Prismassa Rainbow-merkkinen appelsiinimehu (täysmehu hedelmälihalla) pahvitölkissä 1,10 e/l. Lisäksi ilman hedelmälihaa löytyy sitten jo useampaakin täysmehuvaihtoehtoa ~1,3 e/l hintoihin).

  Leipäosasto, enpä löytänyt Lidlin valikoimasta oikein mitään syötävää. Ruispalat tai -revityt ovat halpakopioita Vaasan leipomon tuotoksista, eikä 10 senttiä halvempi hinta oikein riitä kompensoimaan huomattavasti huonompaa makuelämystä.

  Hedelmät ja vihannekset, mieluiten ostaisin (jos mahdollista) suomalaisia vihanneksia, ja Lidlin tarjonta on tällä osastolla usein aika nihkeää, joten hintaseuranta on jäänyt vähiin. Vihannesten hintahan vaihtelee aika paljon sesongin mukaan, joten pitäisi ravata ahkerasti kaikissa kaupoissa, että tietäisi missä on halvinta. Suomalaiset tomaatit ovat kuitenkin olleet usein jonkun verran halvempia Lidlissä, joten niitä on tullut jokusen kerran ostettua (jos eivät ole loppuneet, tai olleet huonon näköisiä - toisinaan on käynyt niinkin). Parsakaali oli sen sijaan joku aika sitten kilohinnaltaan peräti euron kalliimpaa Lidlissä Prismaan verrattuna.

  Halvimmat (riisto-)banaanit ovat olleet 0,99 - 1,19 e/kg Lidlissä, 0,99 - 1,29 e/kg Prismassa, joten ei suuria eroja tuossa. Reilun kaupan banaaneja tulee kuitenkin yleensä ostettua, niitä on ollut tarjolla vain Prismassa. Klementiinit olivat viimeksi halvempia (ja paremman näköisiäkin) Prismassa, 1,79 e/kg vs. 1,99 e/kg.

  Kivennäisvedet ovat yksi Lidlin valttikortteja, tosin Saskia Quelle näytti sisältävän natriumia, ja eihän se käy. Sitruunanmakuisesta Freewaysta ei löytynyt selostetta, joten en tiedä, onko siinä myös. Jos ei ole, niin sitten tuota voisi ostella, hinta oli muistaakseni 0,60 e/l (tarjouksista 0,50 e/l), ja Prismassa vastaava tuote 0,73 e/l. Harmi vaan, ettei Lidlin pullo mahdu jääkaappiini pystyyn.

  Maitotuotteet; juustoa en käytä, ja jukurteista en löytänyt oikein mieluista. Milbonan rahka ei myöskään maistu ollenkaan. Ingmanin rahkaa jos jostain saisi Prisman hintoja halvemmalla, niin se olisi hyvä, mutta eipä Lidlikään auta tuossa. Kevytmaitoa Lidlistä tulee joskus ostettua, onhan se neljän sentin säästökin jotain (Lidl 0,78 e vs Prisma 0,82 e).

  Enemmän säästöä tulee noista mainituista kanan fileepihveistä, jotka tosiaan ovat Prismassa kovin hintavia naturelleina. Ei tosin 13, vaan 12 e/kg. Lidlissä 10 e/kg, ja myös K-kaupasta saa tuonne 10 euron pintaan. Valmiiksi marinoitua onkin sitten (valitettavasti) paremmin ja halvemmalla tarjolla Prismasta. Eihän se yhtä hyvää ole, mutta toisinaan tulee noihinkin sorruttua säästösyistä.

  Pähkinät ostan Lidlistä. Xylitol-purkkaa en, kun ei löytynyt riittävästi prosentteja Lidlin tarjonnasta.

  Meikäläisen säästöt Lidlistä näyttäisivät siis jäävän aika vähäisiksi, mutta kyllähän tuolta nyt jotain ostettavaa löytyy. Ostoskorivertailua on hankala tehdä, kun vastaavia tuotteita ei oikein löydy riittävästi.
   
 20. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Safkassa kannattaa puhtaiden senttien sijaan vertailla myös prosentteja. Jos hintaero on esim 80 vs 90 senttiä (reissarissa ainakin joku aikaa sitten), on se vähän rahassa, mutta paljon prosenteissa (12,5%). Tietysti ero valuu bensaan jos tällaisen takia matkustaa, mutta jos erillistä kierrosta ei tarvitse tehdä ja ostoksia tekee vakiona liiterissä, kertyy näistä prosenttieroista vuoden mittaan ihan kohtuusuuria määriä. 5000e safkaostoksilla vuodessa jo 10% ero tekee 500e.

  Hedelmissä/kasviksissa vertailu tosiaan on hankalaa. Hinnat vaihtelee päivittäin, joten pitäisi käydä oikestaan samana päivänä katsomassa monesta liikkeestä. Itse en osaa sanoa, onko näissä merkkittäviä eroja, mutta väittäisin kyllä liiterin olevan pitkällä tarkasteluvälillä tarkempi. Varsinkin kauden alussa / lopussa, kun hinnat on ylipäätään vähän korkeammalla, suomalaiset on liiterissä halvempia.

  Noin muuten S-ryhmän tuotehintoihin jos vertaa, niin vertaan S-markettiin, koska Prismaa ei ole lähellä. Prismat kun on yleensä jossain ihan hevon tuutissa, siinä samassa rakennuksessa citymarketin, macin ja alkon kanssa.... liteerit taas löytyy ainakin omasta näkökulmasta ajatellen paljon paremmilta paikoilta. Mut jos noin ylipäätään halvinta hintaa etsii, prisma varmasti pärjäisi paremmin hintavertailussa kuin S-market :)


  Viikon vinkkinä liiteriasiakkailla: Nyt on italianviikot. Eilen taisi tulla käytyä ja muutama ihan jees löytö: arborio risottoriisiä 1.25e/kg, first cold press oliiviöljyä 500ml pullo muutamalla eurolla (muistaakseni) ja erinomaista balsamiviinietikkaa about 10e/l. Pakastealtaasta sai myös karitsan ulkofilettä 17e/kg. Vielä kun olisi ilmat kohdallaan niin pääsisi grillailemaan :)

  (edit: marinoitu liha tulee tosi harvoin halvemmaksi. Paketissa saattaa olla jopa 20% marinadia ja sä maksat siitä täyden kilohinnan, siten kannattaa laskeskella mikä tulee lopulta halvimmaksi)