Lg47LH7000 (+ muut koot)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Ohan se varmaa, 18.03.2009.

 1. jonniv

  jonniv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.03.2006
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan varmasti saa jokaiseen verkkokauppa.comista ostettuun LG:n telkkariinkin tuon "nollapikselitakuun". Ainakin viimeistään valittamalla, jos ei muuten.

  Ajatellanpa tilannetta, että Matti Meikäläinen lukee linkissä olevan jutun joko lehdestä tai internetistä

  http://nordic.lge.com/fi/ir/html/AB...seq=5474&page=6&target=pressreleases_read.jsp

  ja tuosta jutusta innostuneena lähtee lähimpään Verkkokauppa -myymälään ja nappaa itselleen hyllystä 32lh7000 -telkkarin.. Miten tässä tllanteessa tavallinen tallaaja voisi mahdollisen takuutapauksen kohdalla mitenkään tietää, että tuo LG:n lupaus ei koskekaan Verkkokaupan myymiä telkkareita. Verkkokauppa tai LG ei mainitse tuota asiaa missään kohtaa eikä tavallinen tallaaja voi edes mitenkään tietää, että Verkkokauppa tuo telkkarit itse maahan..
   
 2. vihhaa

  vihhaa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Verkkokauppa.comin Oulun myymälästä luvattiin nollapikselitakuu kun viikko sitten kauppaa hierottiin.

  Mikäs tähän LH7000-sarjaan on viimeisin firmware-päivitys ja mistä se ois ladattavissa? Nyt koneessa sisässä 3.24.
   
 3. lemm

  lemm Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.10.2009
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari ärsyttävää ominaisuutta näin muutaman päivän testin perusteella on tullut havaittua 42lh7020 -mallista. Ensinnäkin sirinä, kyllähän sen kanssa varmaan elämään pystyisi, mutta kun täysin äänettömiäkin televisiota ihmiset ovat saaneet, niin mieli tekisi laittaa huoltoon. Taustavalolla kikkailemisella äänettömäksi saa, mutta niin. Mielenkiinnolla ottaisin vastaan kokemuksia miten verkkokauppa.com:sta ovat ihmiset asian saaneet hoidettua, kuinka pitkään meni jne.

  Toisekseen, käyttäessä suoraan virransäästö -ominaisuuksia tai valitsemalla Kuvatila -> älykäs tunniste -toimintoa, Divisionin tallentava kaapelidigiboxi sekoaa kaukosäädintä käytettäessä. Ei ota vastaan komentoja tai tekee napeista mitä lystää. Muilla kuvatiloilla sitten toimii normaalisti. Onkohan tähän mitään loogista ratkaisua ja mistä tämä johtuu?
   
 4. Työmies

  Työmies Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2008
  Viestejä:
  76
  Saadut tykkäykset:
  0
  Totta, aivan varmasti saa jos jaksaa valittaa.. mutta jokainen varmasti omassa päässään voi miettiä haluaako / jaksaako muutaman kympin-satasen hintaeron takia ruvetä vääntämään pahimmassa tapauksessa kättä myyjän kanssa.

  Sitäpaitsi jos tietäen että jossain laitteessa ei ole jotain ominaisuutta tms ostaa sen ja kauppias jostain syystä voi näyttää toteen että olet ollut tietoinen tuosta, niin siinähän valitat.. nimittäin 99% varmuudella uskaltaisin sanoa että kuluttajariita tapauksessakin asia päätettäisin kauppiaan hyväksi.

  Mutta, jokainen tietysti saa päättää itse mitä tekee .. sitten kuitenkin tulee niitä urpoja jotka tulee tänne valittamaan ja itkemään kun ei mene niikuin piti :OI
   
 5. Vanaja79

  Vanaja79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.01.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kolme viikkoa nyt ollut hyllyssä 47LH7020 telkkari ja ei voi kyllä tyytyväinen olla ollenkaan..hirveät valovuodot on kyllä etenkin ruudun yläosassa..verkkokaupasta ostettu laite..soittelin tossa verkkokauppaan, huoltoon ja lg:n tukeen ja kaikki oli samaa mieltä että se on ominaisuus, ei vika..huvikseni katselin tänään citymarketin halvempia lg:n 47" telkkareita ja ainakin mun silmään niiden kuvat näytti paljon paremmilta ja mitään noin pahoja valovuotoja ei ollut nähtävissä, harmittaa etten palauttanut heti koko roskaa verkkokauppaan. :OI Ilmeisesti viimeistään nyt täytyy uskoa, että halvalla ei todella saa sitä hyvää :D
   
 6. xCrea,

  xCrea, Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.12.2008
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen saapui oma 47LH4000:nen tuohon pöydälle. Ensi vaikutelmat on hyvät. Katseluetäisyys 2,5m ja on sopivan kokoinen. Valovuotoja ei juuri ole. Pieni haalea läikkä vasemmassa yläkulmassa. Digitv näytti yllättävän hyvältä pienen säätelyn jälkeen (television sisäinen viritin) ja DVD:t näyttivät todella hyvältä. Teräväpiirtoa en ole vielä päässyt kunnolla kokeilemaan mutta tänään luultavasti sekin puoli kokeillaan. HTPC toimii loistavasti television kanssa.

  Tässä ensitunnelmat. Lisäillään myöhemmin tunnelmia.
   
 7. Iukki

  Iukki Guest

  Liittynyt:
  06.04.2006
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt sain uuden laitteen kolhitun tilalle ja kuva vaikuttaa hyvälle. Ehkä pientä pilveilyä/haaleutta alareunassa taistavalon ollessa täysillä, mutta itse ajan tuota 50%, jolloin sekin häviää. Sirinöitä ei kuulu, mutta tv:n oma kaiutin on kyllä ollut pois päältä kokoajan -> äänet vahvistimesta.

  Tuo kuvan säätö wizard ei ainakaan omaan silmään anna mielyttävintä kuvaa niillä ehdottamillaan säädöillä. Tällähetkellä luonnollinen profiili lisäsäädöillä vaikuttaisi hyvälle.
   
 8. ajuusto

  ajuusto Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.08.2009
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ne sirinät kyllä sieltä tv:n kaiuttimista tule. Mites porukka on saanut takaisin noita jotka on ollut huollossa sirinän takia? Mietin vaan, että pitäskö vielä yrittää itse kolmanen kerran laittaa huoltoon.. ärsyttää periaatteestakin jo niin paljon toi sirinä...
   
 9. Prike

  Prike Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.09.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Reilut kolme viikkoa ollut huollossa ja ongelmana on ettei varaosia ole saatavilla. Tietoa niiden saapumisestakaan ei ole, joten tässä sitä sitä vain odotellaan. Usko alkaa kyllä kohta loppua ja kaupan purkukin on pyörinyt jo mielessä.
   
 10. Iukki

  Iukki Guest

  Liittynyt:
  06.04.2006
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok, siinä tapauksessa suomessa on tällähetkellä liikenteessä myös ehjiä/äänettömiä 7020 mallin tv:tä.
   
 11. Hejst

  Hejst Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2005
  Viestejä:
  229
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täs on nyt kohta viikon päivät kytätty 47lh7020. Mitään valituksen aiheita ei ole, mutta tuolla aiemmin oli juttua .mkv tiedostojen DTS äänien konvertoinnista stereoksi (muita toimivia ratkaisuja?), mutta linkki ohjelmaan oli rikki. En tiedä edes mikä ohjelma linkin takana olisi ollut. Handbrakea on kuitenkin nyt tullut testattua ja yritin muuttaa sillä yhdet DTS äänet stereoksi, mutta eipä auttanut kyllä yhtään. En sitten tiedä, että teinkö jotain väärin.. Kaiken lisäksi operaatioon kului lähes vuorokausi, joten ihan huvikseen ei viitsisi testailla..:) Onko joku käyttänyt kyseistä ohjelmaa ja saanut äänet toimimaan tätä kautta? Vinkkejä ja ohjeita otetaan mielellään vastaan :)
   
 12. lemm

  lemm Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.10.2009
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitystä tilanteeseen. Lg:n tuen kautta pyydetty huoltoa paikallisesta huoltoliikkeestä. Katsotaan mitä tuleman pitää. Hyvää tässä on, että televisio on kotona odottamassa huoltoa.

  Tosin vielä on käyttämättä 14pv palautusoikeus, mutta muuten olen televisioon tyytyväinen niin tuskinpa lähden palauttamaan. Suurempi riski saada huonompaa yksilöä tilalle.
   
 13. Buckley

  Buckley Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  5
  Meninpä tekemään sitten semmoisen tempun, että hain eilen Gigantista LG 47LH5000-töllön. Toista iltaa tässä testailen. Edellinen tv oli Sonyn 40 W4000, yritän tässä päättää, että mentiinkö syteen vai saveen.

  Sonysta luovuin pahojen valovuoto-ongelmien vuoksi ja ainakin tällä osastolla LG hakkaa Sonyn. Tuli kuitenkin eilen illalla mieleen, että Sonyn 46 W5500 olisi saanut samaan rahaan ja pikkuisen alkoi jo mietityttää, että olisiko sittenkin pitänyt ottaa se. Mutta se valovuoto...

  Kuva-asetuksia on LG:ssä ehkä liikaakin minun makuuni, miten näistä ikinä saa parhaan kuvan säädettyä. PIP/PAP ominaisuutta kaipaan Sonysta ja myös mustan taso on LG:ssä huonompi. Ainakin yhden illan ruuvaamisella. Mitään suositusasetuksia en ole vielä mistään löytänyt, joten ihan käsikopelolla mennään.

  Lueskelin jostakin, että LG:tä vaivaa aivan karmea input lag ja se hieman pelottaa, pelikäyttö kun on yksi tärkeimmistä kriteereistä minulla. Tänään pitää joku BD-leffa katsoa niin sitten ollaan hieman viisaampia tv:n tasosta. Mitäs mielä forumin väki tuosta Sony/LG-vertailusta, kumpaanko kallistuisitte?


  Ai niin, anteeksi jos viesti tuli väärälle osastolle mutta tuolle LH5000:lle ei taida omaa threadia olla.
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2009
 14. Bercon

  Bercon Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.09.2009
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä oli puntarissa LH70x0 ja Sonyn V5500, lopulta päädyin jälkimmäiseen. Vaakakupissa painoi parempi kuvanlaatu (esim. mustantaso). Pelotti kyllä hieman input lagi mutta eipä se onneksi itseä haittaa.

  LG:ssä pitäisi olla input lagi erittäin pieni eli jotain 0-16ms kun Sonyssa on huimaavat 40-60ms. Mutta nuo 200Hz ynnä muut ominaisuudet pitää olla disabloituna, ne aiheuttavat huomattavaa viivettä.

  Itse en tuota 40-60ms ole huomannut desktop käytössä taikka xbox360:stä pelatessa mutta varmaan siitä jossain FPS:ssä haittaa olisi.

  Ymmärtääkseni 5000:ssa on erona juurikin tuo 200hz tila. Paneeli saattaapi olla jopa sama kuin 7000:ssa.
   
 15. 45hz

  45hz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.08.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tällainen ongelma tuli eteen.

  Koska mulla on paljon digikuvia järkkärillä kuvattuna, niin olisi kiva nähdä ne myös isolta ruudulta (47 tuumaa LG 7020 ajatellen, sen ammattimaisen kuvakalibraation mukaanlukien), mutta onko kellään tosipaikan kokemuksia, miten homma saadaan handuun - vai onko digikuvat vaan parempi editoida läppärillä (kalibroitu) tai mitä LG:n kalibrointi tuo tullessaan ??

  Eli onko tosiaan niin, että LG valovuotaa ja sirisee, ja pitää aina palauttaa takaisin, siis että pitäisikö päätyä ehkä Philipsin 8048-malliin, kun ei ne valita muusta kun 3:4 skaalauksesta, ja sen väribalanssi on kohdallaan testienkin mukaan (suunnilleen samassa kontrastisuhteessa ja hintaluokassa) ... tä mitä hä?
   
 16. joshua900

  joshua900 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.07.2008
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Todellakin on ja taatusti hyvin paljonkin.
   
 17. dj_pirtu

  dj_pirtu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2005
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tilasinpa eilen verkkiksestä nyt sitten 47lh7000:n. Ensin piti hommata 47lh5000 koska se nyt vaan näyttää paremmalta ja 200hz systeemi löytyy. Vaan 200eur hintaero kuitenkin ratkaisi ja päädyin 7000:een. Toivottavasti nyt ei sattuis kohdalle maanantaikappaletta... Taitaa muutenkin joutua odottelamaan aika pitkään. Täytynee ostaa serveriinkin lisää levyä kun 1080p leffat viekin taas tuplaten enemmän levytilaa kuin 720p leffat...
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2009
 18. Buckley

  Buckley Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tässäpä linkki jenkkiarvioon LH5000:sta.

  http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/lg-42lh50/4505-6482_7-33485118.html?tag=mncol;lst

  Silmiini pisti varsinkin seuraava pätkä:

  "Unlike most 120Hz displays, the LG LH50 failed to properly handle 1080p/24 sources. With Real Cinema engaged (regardless of dejudder setting), 1080p/24 material would catch and stutter randomly, often, and noticeably enough to render the material unwatchable in our opinion. Disabling Real Cinema fixed the issue, but caused the normal slight stuttering, hitching motion characteristic of 2:3 pull-down, not the proper 1080p/24 cadence we expect from a 120Hz TV. For films, we recommend LH50 owners disable Real Cinema as well as the 1080p/24 output of their Blu-ray players."

  Tarkoittaa tämä nyt sitä, että laite ei toista kunnolla 1080/24p-matskua? Ja miten paljon kuvanlaatu kärsii jos tuo ominaisuus puuttuu? Bd-leffa toisto on minulle kuitenkin varmaan se tärkein ominaisuus.

  Huomasin muuten juuri, että tv on pikkuisen kallellaan oikealle. Saakohan tuota mitenkään korjattua? Hirveä homma alkaa purkamaan kaikki liitännät:OI
   
 19. jkekkonen

  jkekkonen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.07.2009
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Analogisissa joo. PS2 on kiinni SCARTissa, game mode päälläkin lagia reilu 100ms. Toisessa SCARTissa on Xbox ja XBMC:stä joutuu ruuvailemaan audio delayn 150ms:iin saadakseen huulisynkan kohdilleen.

  Xbox360 on kytketty HDMI:llä, lagi on Game modessa reilusti pienempi (noin 40ms). Mitattu perstuntumalla ja kitarapeleillä (kitarasankarit ja rokkibändit).

  Mittailen lagia videomonitorin avulla tarkemmin ja tieteellisemmin joskus myöhemmin jos saan aikaiseksi.
   
 20. mikkoh79

  mikkoh79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.06.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Morjens, mikäköhän tuossa on, kun olen liittänyt PS3:n ja Wboxin hdmi liitännöillä 37lh7020 telkkuuni ja kuvasäädöistä ei pysty säätämään kuin taustavalon määrää. Muut valinnat (kontrasti, kirkkaus jne.) ovat harmaina ja niihin ei pysty vaikuttamaan - löytyisikö joltakulta jelppiä tähän ongelmaan?

  EDIT: Löysin jo syyn, oli thx media director päällä - kytkin sen pois ja voila.
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2009