LG RE-44SZ20RD - lamppu ja sen vaihto

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana Mika, 26.01.2006.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Meiltä rikkoontui tuossa pari viikkoa sitten LG RE-44SZ20:n lamppu.

  Koska takuu oli jo mennyt umpeen niin piti etsiä paras tapa korjata vika.

  Seurasi sarja lukuisia puhelisoittoja akselilla LG / Powermill / Infocare ja Powermillin ahneenröyhkeän asenteen takia tuon vaihtoehdon suljin pois. Ratkaisu löytyikin sitten LG:n avustuksella -> tilataan lamppu suoraan Infocarelta ja asennetaan itse. Näin vältyin myöskin TV:n raahaamiselta - vaikka tuo nyt ei hirmuisia painakaan niin se on kuitenkin 80 senttiä korkea joten autoon sen mahduttaminen ei ole helpoimpia tehtäviä.

  Hintaa lampulle kertyi 188 euroa.

  Tässä lyhyt kuvaus operaatiosta. Tämä onnistuu helposti kunhan vain löytyy pieni annos kärsivällisyyttä ja huolellisuutta.

  ps. MUISTA ETTÄ LAMPPUUN EI SAA KOSKEA PALJAIN KÄSIN. Tämä sen takia, että esim rasvaiset sormenjäljet lampun pinnalla saattavat aiheuttaa lämpötilaeroja lamppuun -> poks!

  Lamppu tilataan esim Infocaren avustuksella LG:ltä LG:n omalla tuotekoodilla "6912b22002c" (tämä tieto saata LG:ltä)

  TV:n edestä päin katsottuna oikealla reunalla on kahdella ruuvilla kiinni oleva luukku jonka takaa löytyy lamppu. Lamppu on erittäin helppo ottaa ulos koska tuo luukku on nimenomaan sitä varten ja lamppu on metallisessa kehikossa jossa on kahva sen ulosvetämistä varten.

  Sitten alkaa tuo varsinainen lampun vaihto.
  Lamppu on siis metallisesssa kehikossa. Tuon kotelon päällä oleva suoja pitää avata joten ruuvit päältä, sivulta ja takaa auki - lisäksi edestä yksi. Suoja lähtee tuon jälkeen nostamalla se pois.

  Tuossa "6912b22002c"-lampussa on ilmeisesti väärä liitin tätä TV-mallia ajatellen - lamppu itsessään on täsmälleen sama kuin alkuperäinen. Liitin on samankaltainen kuin alkuperäisessä, mutta näyttää kuitenkin niin erilaiselta, että päätin käyttää vanhaa liitintä, mutta tämä ei aiheuta suuriakaan ongelmia sillä tuo liitin on kahdella johdolla kiinni lampussa - molemmat lähtevät ruuvilla irti joten ei muuta kuin ruuvit irti vanhasta ja johdot irti.

  Sitten siirrytään irrottamaan lamppua. Lampun kannan takana on kolme ruuvia joissa on pienet metalliset klipsut. Klipsut irti tai löysennetään ja nyt lamppu onkin irti joten ei muuta kuin vanha lamppu pois.

  Irrotetaan uudesta lampusta nuo kaksi vastaavaa johtoa. Sitten vain laitetaan uusi lamppu varovasti paikalleen, kiinnitetään ne kolme sitä paikallaan pitävää klipsua kiinni ja ruuvataan nuo kaksi johtoa kiinni.

  Ja kappas - lamppu on vaihdettu.
  Kotelon suoja asennetaan kotelon päälle, ruuvataan se kiinni ja siirretään kehiukko tuon jälkeen TV:seen. TV:n lamppuluukku kiinni, TV auki ja kappas - TV toimii jälleen!

  Koko operaatio maksoi siis 188 euroa ja aikaa kului asennukseen n. 20 minuuttia - tuosta kului varmaankin puolet ihmettelyyn, että miten tuo asennus tapahtuu ja mitä pitää irroittaa - onnistunee n. 10 miuutissa kun tietää mitä pitää tehdä.
   
 2. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 273
  Saadut tykkäykset:
  29
  Niin - lampun vaihdon jälkeen tuntimittari kannattaa nollata:

  Service Menuun pääsee yhtäaikaa painamalla TV:n etupaneelin menu ja kaukosäätimen menu-näppäimia n. 5 sekuntia TV:n ollessa päällä.

  Lampun mittari löytyy valikosta 9. Version & Lamp
  Mitään nopeaa tapaa en keksinyt tuon nollaamiseen joten ei muuta kuin kaukosäätimen vasemmalle-painikkeella vain tuntimäärä kohti nollaa.. tuossa menee pieni hetki, mutta ei mitään mahdottomia.
   
 3. SF100

  SF100 New Member

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 326
  Saadut tykkäykset:
  0
  188 euroa on kohtuullinen hinta lampusta eli eipä sitä lamppua kannata kauheasti sitten säästellä.
   
 4. Tingle

  Tingle New Member

  Liittynyt:
  11.06.2007
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulta poksahti lamppu jo aikaa sitten ja ajattelin ryhtyä sitä vaihtamaan. Huoltoliikkeeseen soitellessa kertoivat että alkuperäistä 5kW lamppua ei saa ja tilalle pitäisi asentaa 15kW lamppu sekä ballasti. Mitenkäs tuo 6912B22002C sitä näyttäis olevan netissä myynnissä. Voiko sen siis huoletta vaihtaa tilalle miettimättä tuota ballasti asiaa? Mistä kaupasta noita kannattaisi ostaa?
   
 5. Hismo

  Hismo Member

  Liittynyt:
  19.11.2004
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minun muistaakseni toi 6912B22002C lamppu vaatii 15 KV ballastin. Eli ballastikin pitää vaihtaa. Ilman ballastin vaihtoa uusi lamppu ei yllensä syty. 15kV ballasti maksaa alle satasen.
   
 6. Tingle

  Tingle New Member

  Liittynyt:
  11.06.2007
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tietäiskö joku tuon ballastin tuotekoodia, jotta pystyisi metsästämään. Huoltoliike pyysi muistaakseni tuosta jotain 120-150€.
   
 7. Hismo

  Hismo Member

  Liittynyt:
  19.11.2004
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  44SZ21RD service manuaalin mukaan se olisi 6316000002B (onkohan 5kV vai 15kV). Mutta saatavilla on jo 6316000002C tai 6316000002D.
   
 8. suffeli

  suffeli New Member

  Liittynyt:
  02.12.2004
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi pe*kele!

  Oma telkku on LGn RZ-44SZ80DB eli tämä on varmaan se uudempi versio. Tuossa äsken laitoin telkun päälle ja pari minuuttia ehdin katsoa kunnes kuului pamaus/rusaus ja kuva katosi. Ääni oli juuri sellainen mikä lähtee kun lamppu hajoaa tai ainakin se tuli itselle heti mieleen. Ostin telkun 2.1.2005 eli takuuta ei enää ole ja tunteja taisi lampulla olla jotain 3000. Juuri kuukausi sitten laskin, että ainakin 4v pitäisi vielä pärjätä tuolla lampulla. Luin tuolta toisesta ketjusta, että noita on hajoillut ja vikoja on ollut monessakin paikassa ja lamput on hajonnut paljonkin ennen tuota 8000h luvattua käyttöikää. Ja jos uudet lamput maksaa 200-400e, niin aika pahalta tuntuu! Jos esim. vertaa siihen, että nykyään saa kaupasta UUSIA >40" telkkuja 999e hintaan (Esim. Panasonic 42" Th-42px7). Itse taisin tuosta maksaa aikoinaan jotain 2000e

  Yritin käynnistää telkkua parikin kertaa, mutta kuvaa ei tule. Jotain hieman omituista ääntä sieltä kuuluu eli kaippa se lamppu on nyt hajonnut. Päätin kuitenkin tutkia lamppua ihan omin silmin, mutta en oikein tiedä mihin siellä uskaltaa koskea ja mitä ruuveja voi ruuvailla auki?

  Ensin ruuvasin kaksi ruuvia auki ja sain kopan auki. Sit metallinen kehikko oli kolmella ruuvilla kiinni:
  [​IMG]

  Tuolla se hel*etin lamppu luuraa. Mitkähän ruuvit tuosta pitää ruuvata ja mihin uskaltaa koskea eli mistä pitää ottaa kiinni ettei mikään hajoa?
  [​IMG]

  Tuo lamppu on OSRAM, mutta mistähän saisi selville tarkan mallin? Ainakaan ohjekirjassa ei sitä kerrota. Tai käykö tuohon joku muu lamppu merkki/malli?

  Nii ja kauanko on uuden lampun toimitusaika?
   
 9. oope

  oope New Member

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  181
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se lamppu lähtee muovikehikoineen varovasti vetämällä ulos TV:stä. Vedät siis sitä mustaa muovikehikkoa. Sen ruuvit auki ensin tietty: niitä on kolme ja kaksi niistä näkyy kuvassa laitimmaisina (kuparin tai ruosteen väriset). Kolmas ruuvi on kuvassa yläreunan varjon kohdalla. Lampun tyyppi lukee sitten sen kyljessä. Se on varmaan OSRAM P-VIP 100-120/1.3 E23h.

  Minulla on just takana aikamoinen huoltorumba tämän TV:n takia. Minulla 52" versio, mutta tekniikaltaan aivan sama kapine.
  Lamppu poksahti ja sitä sitten metsästämään. Plazan ansiosta sain uuden lampun hommattua varaosahintaa halvemmalla (kiitos Hismo!). Lamppu sisään ja TV päälle. Ei kuvaa. No sitten TV huoltoon. Telkusta olikin hajonnut alunperin ballast joka oli sitten rikkonut alkuperäisen (n. 5000 tuntia käytetyn) lampun ja nyt vielä uuden lampun. Uuden ballastin ja kolmannen lampun kanssa sitten toimi. Huolto maksoi hunajaa kaikkine osineen ja töineen. Ballastin osuus laskussa oli muistaakseni 130€.
  Onni onnettomuudessa oli se että vika olikin ballastissa. Tällä perusteella kotivakuutus korvasi kaikki kulut miinus omavastuu. Loppujen lopuksi sain ehjän telkkarin ja uuden lampun vain omavastuun hinnalla eli halvalla.
  Samasta töllöstä on aiemmin vaihdettu toinen heikko kohta eli virtalähde takuuna.
  Seuraavan kerran kun hajoaa niin joutaa kyllä kierrätysromuksi.
   
 10. suffeli

  suffeli New Member

  Liittynyt:
  02.12.2004
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Soitin vakuutusyhtiöön, LG:lle ja huoltoliikeeseen eli homma lähti etenemään. Saa nähdä, että miten tässä käy.

  Huvittaa on, että huoltoliikkeessä tuo lamppu maksaa 290e ja netistä se löytyi hintaan $120 (n.80e)! http://www.replacementlightbulbs.com/lampshardtofindlcd.html

  Jos lampun joutuu itse maksamaan, niin tuolta voisi tehdä jonkun kimppatilauksen. Varmaan löytyisi muitakin joille varalamppu kelpaisi tuohon hintaan!
   
 11. oope

  oope New Member

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  181
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löytyyhän niitä netistä... suurimman osan linkeistä olin jo poistanut, mutta täältä löytyi myös: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320215783822&category=61407
  Jos huono tuuri käy niin noihin tulee alv ja tulli päälle ja tietysti toimituskulut. Varmasti kuitenkin halvempaa kuin 290€ varaosahinta Suomesta. Niinkuin ketjun alussa mainittiin, saanee lamppua alle 190€ Infocarelta. Alkaa käydä jenkeistä tilaaminen kannattamattomaksi.
   
 12. Kastori

  Kastori New Member

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kerronpas nyt minäkin omat kokemukseni tuosta lampunvaihdosta.

  Eli mulla on tuo RE-44SZ21RD ja siitähän kolmisen viikkoa sitte meni lamppu. Netistä aiheesta sitten lueskelin ja tulin siihen tulokseen että kotosuomesta en edes yritä lamppua löytää ja vähän aikaa lamppukauppoja selailtuani päädyin tilaamaan Amerikoista juurikin tuolta http://www.replacementlightbulbs.com/index.html

  Hintaa lampulle tuli postikuluineen 158 dollaria eli silloisen kurssin mukaan noin 103 euroa. Noin puolitoista viikkoa tilauksesta tuli ilmoitus että paketti on noudettavissa Tullista. Tullissa lamppuun heitettiin vielä alv päälle joka oli noin 23 euroa eli kokonaishinnaksi lampulle tuli alle 130 euroa. Itse lampunvaihto oli loppupeleissä hyvinkin helppoa niinkuin tuolla edellä onkin jo mainiosti selostettu.
   
 13. Duunari

  Duunari Member

  Liittynyt:
  24.07.2005
  Viestejä:
  208
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mites suffelin homma on edennyt?

  Minun RZ-44SZ80DB rupesi temppuilemaan.

  Kuva ilmestyy (joka on ok) muutamaksi sekunniksi ja sitten sammuttaa lampun.
  Olen rumpannut usemanpaan kertaan ja monesta inputista.
  Kurkkasin sisään ja lampun tuuletin toimii. Lampun ravistelusta ei apua.
  Tunteja en osaa arvioida mutta jotain 4000??? Ostettu syyskuussa 2005.

  Lamppu lienee tullut tiensä päähän? Vai mitä olette mieltä?
  Mistä uusi nopeasti ja halvalla?
   
 14. suffeli

  suffeli New Member

  Liittynyt:
  02.12.2004
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lamppu paskana, kuten itelläkin. Tunteja ehti tulla joku 4000h. Amerikasta uusi halvalla.
   
 15. Duunari

  Duunari Member

  Liittynyt:
  24.07.2005
  Viestejä:
  208
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kävin tänään huollossa kyselemässä asiaa ja antoivat kokeeksi käytetyn lampun. Ruuvasin sen paikoilleen ja sillähän se rupesi toimimaan, joten aikani tingattua tilasin heiltä uuden lampun. Sen pitäisi ehtiä jopa parin päivän sisään minulle.

  Edelliselle ikää kertyi noin 3000t joka on kaukana luvatusta 8000 tunnista.

  Pitää parin vuoden päästä tilata taas uusi varalle vaikka sieltä usasta.
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2008
 16. TCB

  TCB New Member

  Liittynyt:
  03.01.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  10/2003 ostetusta LG RE-44SZ21RD:tä käynnistettäessä alkoi alkukesästä kuulumaan "sirkkelimäistä" ääntä. Tätä jatkui muutaman viikon äänen hieman voimistuessa. Vaimo soitti LG:n valtuuttamaan huoltoon ja kuvaili ongelmaa. Huoltokaveri sanoi, että myllystä on lamppu rikki ja heiltä saa uuden n. 300€ hintaan! No eipä tietysti olisi pitäny uskoa puhelinneuvoja, mutta tilasin kuitenkin jenkeistä lampun. Lamppu tuli viime viikolla ja vaihdoin lampun uuteen. Ei kuvaa. Sama sirkkelimäinen ääni tallella. Viime perjantaina kävi huoltokaveri kotonamme (ei sama kaveri) ja sano heti että väripyörä rikki. Eikä uutta väripyörää saa. No uusi telkkari hankittu, mutta väripyörätön LG vielä olohuoneessa käyttämättömän lampun kanssa. Meidän lampulle tuli hintaa n.160€ tulleineen, postikuluineen ja alveineen kotiovelle toimitettuna. Joten jos kiinnostaa, niin täällä on myytävänä käyttämätön lamppu ja kaupan päälle tulee vanha lamppu (joka ei siis ollutkaan rikki) ja vielä väripyörätön televisio kauko-ohjaimineen!
   
 17. miihhail

  miihhail New Member

  Liittynyt:
  06.08.2008
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  10/ 2003 ostettu re-44sz21rd myöskin itsellä. eka lamppu 06 2004 vaihdettu takuuseen. seuraava 06 2007. (lg:n huoltoliikkeessä vaihto 410e) ja taas on lg:n paskalaatukone lamppu pimiänä. tää viimeinen lamppu kesti noin 1000h. otin yhteyttä lg:n asiakastukeen luvatusta 8000h lampun kestosta, sain tälläisen vastauksen:

  Taustaprojektiotv:n lampulle ei ole erillistä takuuaikaa. Mainitsitte että lampun tulisi kestää 8000 tuntia. Sellaista lupausta ei ole annettu, lamppu voi jopa kestää 8000 h, mutta se ei ole mitenkään virheellinen jos kesto on vaikka 2000 tai 4000 tuntia. Taustaprojektiotelevision toiminnan osalta on normaalia, että lamppu täytyy joskus vaihtaa.

  Ystävällisin terveisin

  LG Electronics tuotetuki

  Anne
  siinä lg:n asiakastukea. TCB!!!! ota yhteyttä niin saat lamppusi myytyä mulle!!!
   
 18. lennokki

  lennokki New Member

  Liittynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä on LG rz-44sz80db. Yrittäessä käynnistää TVn ajoittain kuuluu telkun takaa sirittävä ääni. Ääni kuuluu 2 kertaa per käynnistysyritys.
  Sirinän aikana tv:n takana oleva komponentti "valaistuu". Sen näkee avaamalla takana olevan huoltoluukun. Ajoittain tv käynnistyy OK ja toimii sammumatta.

  Komponentti näkyy olevan TVn ballastilla. Voin lähettää kuvan tarvittaessa. Ballastin tehtävänä on käsittääkseni sytyttää lamppu. Ballasti yrittää sytyttää lampun mutta epäonnistuu, jolloin lampun sytyttämiseen generoitu jännite purkaantuu. Tämä ilmenee sirittävällä äänellä (kesto noin 2 sekuntia) ja komponentin "valaistuessa"

  Jotain komponenttisarjanumeroita olen ballastille löytänyt ja harkitsen uuden ostamista. Ballasteja ja lamppuja on tuossa mallissa 15kV ja 5kV.

  Service manualin olen löytänyt vain mallille RT-44/52SZ80LB ja jonkun dokumentin missä selostetaan ballastien ja lamppujen tuotekoodeja LG DLP taustaprojektio malleille. Onko kellään service manualia mallille rz-44sz80db?

  Ballast/Lamp ohje löytyy täältä http://www.eserviceinfo.com/ hakusana ballast .
   
 19. cad60

  cad60 Member

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieman paivitettyä tietoa ; LG RE-44SZ20RD lamppu USA:sta postikuluineen + sisältäen postin tullauksen ja arvonlisäveron ja kotiinkannon 153,25 €.
  Tuote tilattu jenkeistä 24.4. ja posti kantoi lampun tänään 29.4. kotiin.
  Ja taas vanha LG rokkaa .... :thumbsup:
   
 20. Nakkiloinen

  Nakkiloinen New Member

  Liittynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lampun tilaus ois ihan just käsillä, eli huomenna ajattelin tilailla. Mistä tilasit tuohon hintaan cad60? Olikos tuo lamppus 15kV mallia? Tuo nopea toimitus houkuttelee myös, nykyinen lamppu kun on sirpaleina sisuksiltaan :weep:

  Vastausta odotellessa kovaa surffailua netissä, mistä löytyy edullisimmat....

  LISÄYS: Ainiin, ja olikos lamppu OSRAM vai jotain ihan muuta?
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2009