LG OLED televisiot

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Themikz, 11.11.2015.

Tags:
 1. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33
  Mitäköhän nämä hurjat jutut ovat?

  Itsellä vaatimaton: LG OLED 65C9 ja revin siitä aivan äärimmäistä kuvaa tällä hetkellä. Päivitykset niin TV kuin mediatoistin ovat parantaneet kuvanlaatua entisestään. TV:n omat säädöt ovat avainasemassa, kuvatilassa: "Cinema"

  Oma haaveeni on nimen omaan OLED mutta 85" koossa. Noin 3 metrin katseluetäisyys.
   
 2. terppa666

  terppa666 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  446
  Saadut tykkäykset:
  49
  Viimeksi muokattu: 17.01.2021
 3. Tege

  Tege Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itse en noista välittäisi vaan katsoisin sitä ohjelmaa. Jos häiritsee niin TV vaihtoon.

  Jos noihin alkaa kiinnittämään huomiota menee itse sisältö ohi.
   
 4. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 219
  Saadut tykkäykset:
  53
  ^minäkään en taida uskaltaa tarkemmin tutkia paneelia. Kuva on visuaalisesti ihan ok enkä ala mielenrauhaa tuhoamaan jos jotain pientä marginaalista löytyykin.
  Keskitynpä vähän hienosäätämään jossain vaiheessa. kuva on vähän elämää suurempi mistä en pidä. Tulee sama fiilis kun vertaisi kännykän/pokkarin kuvaa järkkärin kuvaan. Säihkettä ja upeutta on mutta luonnollisuus on kateissa.
  En ole vielä varma johtuuko se leffojen / ohjelmien tuotannosta (=suunniteltua) vai mistä.
  Lääke tuohon on varsin simppeli hienosäätö.
   
 5. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33
  OLED kuvasta saa väärillä säädöillä erittäin epäluonnollisen.

  Oikeilla säädöillä lähes täydellisyyttä hipovan. Lähdemateriaalin laatu on kaikki kaikessa. 4K, Dolby Vision HDR, esim. nyt vaikkapa Tenet (2020). Lähtee sitä kuvaa laittamaan luonnolliseen kuntoon. Taikka Joker (2019) se kohta kun DeNiro ja Jokeri ovat studiossa. Jos tuo kuva ei kelpaa niin "just shoot me" ...
   
 6. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 250
  Saadut tykkäykset:
  347
  Palataanpa asialle, C8 ilmoitti päivittävänsä ohjelmiston uuteen.
  Jotain iJakoja ja muita asiaan liittyviä tai -liittymättömiä.
  T: Vesku
   
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 191
  Saadut tykkäykset:
  864
  No, miten tuo olisi mielestäsi pitänyt tehdä? Hyshys hiljaa olla?

  Olen oman elämäni aikana kaksi näyttölaitetta (Optoman projektori ja tämä tv) huollattanut maahantuojan ilmoituksen perusteella. Parempihan se noin on, että kun huomataan, että on virhe tullut, niin huolletaan se ilmaiseksi kuin alkaa salaamaan ja uskottelemaan, että mitään mahdollista vikaa ei ole.

  En kyllä ole huomannut, että tuo yleisesti olisi tv-valmistajien tapa myydä huonosti tehtyä tuotetta ja huoltaa sitä jälkikäteen. Paljon kalliimmaksihan tuollainen jälkikäteen tapahtuva huolto tulee kuin se, että tuote tehtäisiin kerralla oikein. Itse ainakin olen valmis uskomaan, että nyt on vain käynyt moka, joka sitten korjataan. Ja nytkin oli kyse vain mahdollisesta virtalähteen hajoamisesta, joka halutaan huoltaa etukäteen. Ei mistään varmasti tapahtuvasta viasta. Eli luultavasti 99% olisi elänyt tuon alkuperäisen virtalähteen kanssa ihan ilman ongelmia.

  Softan kohdalla asia sitten on eri ollut jo pitkään. Keskeneräistä tuotetta pusketaan markkinoille ilman mitään tunnontuskia ja korjataan sitten softapäivityksillä.
   
 8. HikinenM

  HikinenM Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  22
  Turha selittää mistään vääristä säädöistä. Kyllä se on ihan paneelista johtuvia vikoja ja toisilla sattuu olemaan parempia yksilöitä kuin toisilla.

  Minulla on nyt kahdesta OLEDista kokemusta (aiempi LG OLED65CX ja nyt OLED77CX) ja molemmissa on paneelissa vikaa. Tässä uusimmassa on jo palautusaika umpeutunut kun raidat alkoivat näkyä selvemmin vasta käytön myötä joten piti lähteä takuukorjauksen puolelle. Olen keskusteluissa LG:n asiakaspalvelun kanssa ja viimeisin viesti heiltä oli ajaa kohinanpoisto muutamia kertoja ja ottaa lisäkuvat + sarjanumerotiedot ja ostokuitista kopio. Jos heidän mielestään tuo olisi normaalia tai käyttäjän säädöistä johtuvaa niin luulisi heidän sitten opastavan käyttäjää tilanteen oikaisemiseksi.

  Ei näitä vikoja kannata etsiä mutta minun telkkarissani on oikeasti niin selkeitä virheitä näkyvissä ihan normaalilla tv-sarja/elokuva/pelikäytöllä että en voi ummistaa silmiäni niille.

  Kuva ensimmäisestä OLED telkkaristani jonka palautin Giganttiin:
  [​IMG]
  Hassusti tämän raidat olivat normaalissa katselussa näkymättömät ja loppujen lopuksi oli parempi laadultaan kuin tuleva 77" malli. Tuo tumma palkki oli todella harvoin häiritsevä ja näkyi vain todella harvoissa kohtauksissa.

  Ja pari valittua kuvaa 77" mallistani.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Lisäksi tässä 77" mallissa näkyy vaaka- ja pystyviivoja kirkkailla pinnoilla. Sellaista ristikkoa. Nämä kuvat eivät ole minun ottamia kun kännykkäkamerani kuvat menevät puhki.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 191
  Saadut tykkäykset:
  864
  En tiedä oliko tätä tietoa vielä täällä, mutta jos haluaa nähdä ylimääräistä infoa ja statistiikkaa telkusta, niin ne näkee, kun menee Kanavat-valikkoon ja vie valinnan "Kanaviritykset ja asetukset" päälle. Eli ei siis valita sitä klikkaamalla, vaan tehdään vain siten, että punainen laatikko on tuon valinnan päällä tai sitten taikakakea heiluttamalla osoitin on tuon päällä. Sitten vain viisi kertaa numeroa "1" ja salainen tietosivu aukeaa. :)
   
  rauttiz tykkää tästä.
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 191
  Saadut tykkäykset:
  864
  Tuo onkin se juttu, miksi en omasta telkustani noita viitsi alkaa testikuvilla ja kameroiden pitkillä valoitusajoilla tutkimaan. Ihan varmasti kaikeanlaisia virheitä telkkujen kuvasta löytyy, mutta jos niitä ei normaalissa katselussa näe, niin miksi niistä pitäisi välittää?

  Toki eri asia on sitten se, että joillakin paneeleilla nuo ovat paremmin/pahemmin nähtävissä ihan omin silmin ja totta kai silloin vaihto tai palautus on oikeutettu.

  Onneksi omassa telkussa ei näy mitään.

  Tuo pikseliverkko nyt löytyy jokaisesta telkusta. Jos sen perusteella lähtee telkkua vaihtamaan, niin pitää ostaa tilalle kuvaputkinäyttö. Mitä isompi töllö ja mitä lähempää katsoo, niin sitä paremmin sen näkee. Tosin eipä sitä kyllä omassani (77") näy miltään järkevältä katseluetäisyydeltä.
   
  Matti Virtanen tykkää tästä.
 11. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 885
  Saadut tykkäykset:
  474
  Tuo oli lähes OT kuten sanoin ja en puhunut juuri sinun televisiostasi.
  Yleisesti ottaen: kannattaa suunnitella paremmin ja laittaa laadunvalvonta kohdalleen.
  Aikanaan ainakin Samsung valmisti telkkareita, joiden konkat kuolivat aivan liian aikaisin.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2021
 12. HikinenM

  HikinenM Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  22
  Tarkoitin siis sitä että 65" versiossa näkyy nuo raidat todella harvoin normaalilla katselulla, mutta uudessa nuo raidat näkyvät todella selkeästi normaalilla katselulla. Ei tarvitse avata testikuvia, kuten yksikään linkkamastani kuvasta ei ollut.

  Näinhän se on. Jokaisessa paneelissa taitaa olla pieni määrä vaihtelua, mutta osalla vaihtelu on niin pientä ettei sitä näe ja käyttäjä voi olla tyytyväinen ja osalla taas vaihtelu on niin suurta että se häiritsee normaalia käyttöä.

  Hyvä paneeli:
  [​IMG]
  Toinen hyvä paneeli:
  [​IMG]
  Huono paneeli:
  [​IMG]
  Toinen huono paneeli:
  [​IMG]

  Ei ole pikseliverkkoa ja tuo näkyy sohvalle asti n. 3m päähän. Ja tuota mainitsemaasi "pikseliverkkoa" ei näy kuin kirkkailla pinnoilla.

  Tuota on tutkittu paljon ja ongelmaa on esiintynyt vain 2020 vuoden malleilla. Kun on vertailtu vanhempiin malleihin samoja kohtauksia niin niissä on pinta ollut normaalin "sileitä". Katsot muutenkin liikaa tuota alinta kuvaa joka näyttää eniten pikseliverkolta, mutta noissa muissa kuvissa näkyy selvästi noita "viivoja" varsinkin vaakasuunnassa eikä ne muistuta yhtään pikseliverkkoa. Ne viivat ovat myös sen verta harvakseltaan että niiden väliin mahtuu useampi pikseli kyllä.

  [​IMG]
   
  nepa tykkää tästä.
 13. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 191
  Saadut tykkäykset:
  864
  Okei. Pahoittelut asian väärin ymmärtämisestä. Tuosta viasta en ole kuullutkaan. Harmittava vika, joka omaan silmään näytti ensin tosiaankin pikseliverkolta.
   
 14. Matti Virtanen

  Matti Virtanen Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  30.12.2020
  Viestejä:
  364
  Saadut tykkäykset:
  51
  Ei kannata toimivaa vaihtaa. Kun tv ostaa ja se toimii niin kannattaa mennä ainakin 5 vuotta sillä. Koskee myös muuta elektroniikkaa pitkälti. Tietysti sit eri asia jos haluaa harrastuksekseen tapella näiden romujen kans.
   
 15. testudo80

  testudo80 Aktiivinen käyttäjä Blokattu

  Liittynyt:
  02.08.2020
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  33
  siis en missään nimessä sano ettei huonoa paneelia pidä vaihtaa, tuo on itsestään selvä asia... säädöt voivat kuitenkin tehdä kuvasta melko heikon, mutta juu hyviä kuvia
   
 16. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 380
  Saadut tykkäykset:
  383
  Onko siis harrastajapiireissä päädytty siihen, että CX-mallin oledeissa olisi jotenkin laadultaan epätasaisemmat paneelit kuin vaikkakapa vielä edellisessä 9-generaatiossa. Onko asiasta jotain hyvää ketjua esim. AVS tai AV foorumeilla? Ensi kesänä tai BF-tarjouksista olisi haaveena saada uuteen katseluhuoneeseen 65" tai 77" paneeli. Todennäköisemmin kuitenkin 65". Milloin ne C1-sarjalaisest olivatkaan tulossa käytännössä myyntiin? CX:iä mahtaa kuitenkin saada helposti ja halvemmalla vielä noin vuoden loppuun.

  Itsekin olen huomannut nykyisessä E7:ssa (55") noita läpikuultavia pystyrantuja (lähinnä kuvan tasaisilla pinnoilla), kun katseluhuone on lähes pimeä ja lähdesignaali erittäin vaativa. Eli HDR-kuvalla. SDR:llä niitä on käytännössä mahdotonta havaita ja DV:lla ei ongelma vaikuttaisi ihmeemmin vaivaavan. HDR10 kuvalla olen niitä ehkä eniten havainnut, mutta vaikea sanoa onko vain mutu-tuntumaa. En ole alkanut kiusaamaan itseäni millään testikuvilla.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2021
 17. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 471
  Saadut tykkäykset:
  86
  Onko näitä pystyraitoja näkynyt kuvapinnalla? Ainakaan minun Sonyssani ei näy, onko se LGn yksinoikeus?;)
   
 18. Kimsor

  Kimsor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.10.2006
  Viestejä:
  472
  Saadut tykkäykset:
  100
  Tässä nyt toista viikkoa katsellut olkkarissa cx77 olediani. Kuva on sitä mitä oledilta tottunutkin odottamaan. Nyt on joka kotona kaikissa kolmessa kerroksessa oled. Murheita vaan pieniä myös. Lan verkkoliitin ei tunnu toimivan, sama piuha jolla laitan ps5:sen verkkoon ei toimi töllössä. Koitin myös toisella piuhalla, ja ei toimi. Wifi toimii. Kovaa kamaa siis.
  Toinen se että Hdmi 2 jossa ARC tuntuu sekin vittuilevan. Olen siihen liittänyt samsungin hwq96 soundbarin. Kun äänen ulostuloksi valitsee hdmi arc:n, se toimii noin puolella kerroista. Välillä ei kuulu mitään.
  Koitin myös optisella piuhalla mutta siitä seurasi noin 3 sekunnin viive ääneen, jota ei voi säätää korjatakseen oikeaan suuntaan.
  Telkka myös on aina sisäisillä kaiuttimilla kun siihen laittaa virrat. Kunnon elektroniikkaa tähän rahaan näemmä.
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2021
 19. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  960
  Saadut tykkäykset:
  243
  Tässä parilla muulla ollut sama ongelma verkkoliitännän kanssa:
  https://www.avforums.com/threads/lg-oled-cx-wired-ethernet-problems.2334901/

  Ratkaisuna LG vaihtaa TV:n toimivaavn.
   
 20. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 219
  Saadut tykkäykset:
  53
  Goldstar iski jälleen :(