LG OLED televisiot

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Themikz, 11.11.2015.

Tags:
 1. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  817
  Saadut tykkäykset:
  175
  Juuri näin. Mulla on iPhonessa OLED-näyttö. Abcd:n mukaan siinä pitäisi olla karmea kiinnipalaminen. Itse en ole huomannut.
   
  jtvirtanen tykkää tästä.
 2. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  534
  Saadut tykkäykset:
  53
  Puhelinten suunniteltu elinikä on valitettavan lyhyt. Minulla on Samsung Galaxy S7 neljän vuoden takaa, ja tietoturvapäivitysten(kin) tulo on jo loppunut. Toivottavasti valmistajat antavat televisioille pidemmän eliiänodotteen, myös päivitysten suhteen. Niin, puhelimeni AMOLED-näyttö (AktiiviMatriisiOLED, miksiköhän tuo AM pitää erikseen mainita, onko PMOLED-puhelimiakin) on pysynyt kirkkaana ja kontrastikkaana, vaikka sitä on käytetty myös navigaattorina. Muuten olen sitä mieltä, että kenenkään keskustelijan ei kannata ottaa vain yhtä agendaa; jankkaaminen on tosi rasittavaa ja kyllä se oma asia tulee muutamalla viestillä kerrottua. Tietenkin jos tulee mielenkiintoisia väittelyitä voi esittää uusia ja uusia todisteita väitteidensä tueksi, mutta sovitaanko että normaalissa tv-käytössä OLED-paneli kestää yleensä useita vuosia; osa panellin jäävistä kuvioista on väliaikaisia ja poistettavissa, ja uudempiin OLED- televisioihin kehitetyt panelinsäästötoiminnot (mm. pikselinsiirto) suojaavat panelia pahemmilta vaurioilta. Niitä toimintoja ei kannata ottaa pois päältä!
   
  jtvirtanen tykkää tästä.
 3. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 939
  Saadut tykkäykset:
  778
  Te, joilla on Lg:n OLED-töllö, niin oletteko ajatelleet, minkä aikaa televisio tekee paneelille säätöä/huoltoa sen jälkeen, kun televisio sammutetaan?

  Television alalaidan valo menee punaiseksi heti, kun televisio sammutetaan, mutta on kaksi tapaa saada selville tuon säätämisen kesto.
  Toinen on kuunnella televisiota. Kun kuuluu selkeä naksahdus, niin säätö on tehty.

  Toisen tavan huomasin ihan vahingossa. USB-porteissa on nimittäin virta siihen asti, että tuo säätö on tehty.
  Huomasin tuon, koska meillä on pleikkarin ohjaimet lataustelineessä, johon tulee virta telkulta. Lataustelineessä on led-valo, joka kertoo, milloin ohjaimia ladataan ja valo pysyy päällä niin kauan kuin tv tekee paneelin säätöä.
  Ihan mielenkiintoisesti olen huomannut sen, että vaikka netissä muualla kerrotaan, että telkku tekee jokaisen sammutuksen jälkeen aina tietyn mittaisen (en nyt muista montako sekuntia) säädön ja sitten 2000 tunnin jälkeen jonkin puolen tunnin säädön. Niin itsellä ainakin tuo säädön pituus vaihtelee ihan muutamasta sekunnista muutamaan minuuttiin eri päivinä. Mahdollisesti katselun kesto vaikuttaa tuon säädön/huollon kestoon.

  Olisi ihan mielenkiintoista siis tietää, että onko vanhempien Lg OLED-töllöjen säätö myös samanlainen. Vai onko vanhemmissa aina sama kesto, joten paneelia säädetään/huolletaan eri tavalla telkun puolesta.
  Pohdiskelin siis tuota kiinnipalamisen mahdollisuutta ja sitä, että uudemmissa telkuissa ilmeisesti sen riski on pienempi. (Laitetaan tähän vielä disclaimeri, että totta on että uudet mallit eivät ole kauaa olleet myynnissä ja sitä kautta kiinnipalamisen ilmoituksiakin on vanhoja malleja vähemmän. Ja kaikki muut selitykset, jotka keksin, mutta eivät uppoa hardcore-käyttäjille...)

  Itselläni on siis C9.
   
  Vox tykkää tästä.
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 939
  Saadut tykkäykset:
  778
  Nyt näyttää Verkkokaupassa olevan CX 77" hintaan 3990e. Ellen väärin viime viikolla noita hintoja katsonut, niin halvin oli 5990e, mikä näyttää vk.cominkin normaali hinta olevan.
   
 5. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 535
  Saadut tykkäykset:
  661
  Oliskohan ens vuoden Black Fridayna jo sitten 1990, toivottavasti. :)

  Pakkohan meinaan OLED-leirin on alkaa saamaan isompaa kohtuuhintaisempaa näyttöä ulos. Olisi hyvin mielenkiintoista tietää, mikä noissa isommissa OLEDeissa on kate vai onko ne niin paljon vaikeampia tehdä, että paneelien saanti on heikko.
   
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 939
  Saadut tykkäykset:
  778
  Tuo hinta on hyvä kysymys. Ellen ihan väärin ole noita hintoja seurannut täällä ja jenkeissä, niin täällä Samsungit (pois lukien nyt tämän vuoden mallit jotka menivät uudistumaan, niin en ole niin seurannut) ovat olleet Lg:tä halvempia, mutta jenkeissä taas toisinpäin.

  CX:n hinta voi tuosta vielä tämänkin vuoden BF:ään ehkä tippua, mutta mikäli Lg tekee, kuten viimeksi, niin CX:n valmistus loppuu ensi keväänä ja uusi malli tulee tilalle. Joten ensi vuoden BF:ässä ei CX:ää enää ole saatavilla. Ja uusi malli on sitten taas kallis.
  Tosin korona voi toki laittaa kaikki suunnitelmat uusiksi.
   
 7. 007

  007 Secret Agent Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  753
  Saadut tykkäykset:
  16
  Jo pelkästään se, että halpamerkitkin alkavat tuottamaan Oled-tvtä markkinoille tiputtaa hintaa selvästi. Saatavuus ja sitä kautta paneelin hinta on varmaan syy miksi vasta nyt hinnat alkavat tippua (toivottavasti) Led-tasoille. Jopa yllättävän pitkään ovat pystyneet pitämään hinnan noin premium luokassa.
   
 8. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  977
  Saadut tykkäykset:
  91
  ^ Onko nuo halpamerkkienkin paneelit LG:n tekemiä ? Jos, niin onko ne jotain vanhempaa mallistoa tai QC-hylättyjä tjtn?
   
 9. spessu

  spessu Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.12.2003
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  6
  Jo viime vuonna LG:n 77" C9:ä sai pitkään 3999€ hintaan, joten ei tuo CX:n 3999€ mielestäni vielä kovin hyvä tarjous siinä mielessä ole.
   
 10. 007

  007 Secret Agent Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  753
  Saadut tykkäykset:
  16
  Ovat LGn tekemiä, eiköhän ne ole ihan uuden veroisia paneeleita kaikki muu härpäke ja merkki tuovat hintaeron. Vizio panostaakin micro-tekniikkaan ei olediin, muistin tämän väärin. Tämä micro/Nano etc. taitaakin olla sitten se seuraava The teknologia.
   
 11. HikinenM

  HikinenM Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  22
  Ja HDTVTest kertoo miksi on turha odotella microLED-televisioita lähivuosina tai edes välttämättä edes tällä vuosikymmenellä kuluttajamarkkinoille.

   
 12. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 617
  Saadut tykkäykset:
  216
  En jaksanut kuunnella 12 minuuttia puhuvaa päätä, mutta joissakin ennusteissa ainakin odotetaan että vuonna 2027 myytäisiin jo yli 3 miljoonaa MicroLED-töllöä. Hyvin ehtii kyllä käyttää yhden telkkarisukupolven loppuun ennen tuota.
  https://www.displaydaily.com/articl...nts-set-to-rise-to-16-7-million-units-in-2027
   
 13. Collapsed

  Collapsed Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2005
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  9
  Veikkaan, että microLED-telkkujen hinnat alkavat olemaan järkevällä tasolla aikaisintaan 2030- tai 2040-luvulla.
   
 14. HikinenM

  HikinenM Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  22
  Käytännössä microledit on vieläkin vaikea siirtää substraatille tarkasti ja tiiviisti jotta pisteväli olisi tarpeeksi pieni kuluttajalaitteisiin.

  Siksi kaikkien valmistajien microled televisiot maksavat törkeän paljon sekä ovat jotain +150" kokoisia.

  Esim. LG:n uusin microled TV on koottu kabineteista ja yhden 27" kabinetin resoluutio on 640 × 360, joten kaukana ollaan halvoista kuluttajaluokan kokoisista 4k/8k microled televisioista.

  Tietty kehitys kehittyy, mutta eivät ne vielä ns. nurkan takana ole ja kuten sanoit, nyt on vielä turvallista ostaa LCD tai oled televisio.
   
 15. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 856
  Saadut tykkäykset:
  727
  Mutta kiva tietää, että tulevaisuudessakin joutuu päivittämään:eek:
   
 16. Pasiiba

  Pasiiba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2020
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni tulee kohta hetki päivittää televisio nykyaikaan ja 12 vuotta vanha Pioneer saa väistyä.

  Oled kiinnostaisi mutta pohdin että mitenkä kiinni palaminen koska pelaan todella paljon konsoleilla. Monia monia monia tunteja putkeen ja muutenkin valtaosan päivästä yleensä touhuan konsolilla pääosin pelaillen siten että tv on kiinni vain kun nukun tai olen töissä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2020
 17. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 939
  Saadut tykkäykset:
  778
  Jos OLED pelottaa, niin Samsungin telkut ovat kyllä kans hyviä. Jos telkulla pääasiassa pelataan, niin onhan siinä aina se vaara, että joku kohta voi palaa kiinni.
  Tosin pitää todeta, että meillä on lapset pelailleet todella paljon nyt korona-aikana eikä Lg:ssä ole mitään näkyvää kiinnipalamista. En ole testikuvilla kokeillut enkä aiokaan. Jos palaminen ei näy tavallisessa kuvassa, niin se ei haittaa.

  Mutta tuskin Samsungiin millään tavalla petyt. Eikä tarvitse huolehtia kiinnipalamisesta.
   
 18. Collapsed

  Collapsed Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2005
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  9
  Jos nykyinen telkkusi on Pioneerin plasma, niin eipä sitä sitten oikein muuta vaihtoehtoa ole kuin OLED. Itsekin olen hankkimassa paljolti pelikäyttöön OLEDia. Paneelin epätasainen kuluminen oli ongelma LG:n 6- ja 7-sarjoissa, mutta 8-sarjasta alkaen alipikseleiden (etenkin punaisen) kokoa on kasvatettu, mikä on vähentänyt riskiä. Itse en enää missään nimessä ostaisi LCD:tä. Niissä on ne samat vanhat ongelmat heti alusta pitäen: harmaa musta, olemattomat katselukulmat, blooming jos FALD jne. Nimenomaan pelikäyttöön OLED on oikea valinta, koska esim. noissa Samsungin LCD-telkuissa menee pelitilassa kaikki kuvanprosessoinnit minimiin, että input lag saadaan tarpeeksi alas. Tällöin esim. taustavalaistuksen paikallinen himmennys ei toimi, eli kontrasti menee ihan vituiksi. Mieluummin otan pienen riskin epätasaiselle kulumiselle kuin kärsin enää LCD:n surkeasta kuvanlaadusta. :D Yritän silti kaiken varalta saada Gigantista myyjältä kuittiin merkinnän, että laajennettu viiden vuoden takuu kattaisi myös kuvan kiinni palamisen. Toiselta palstalta luettua, että jotkut ovat tässä onnistuneet.

  Best Buylla on yhdessä LG CX:n arvostelussa pientä käytännön kokemustakin aiheesta:
  "Let me start this review off by going right at everyone's fear that want to buy an Oled TV but fear the word "Burn in" by stating the history of OLED TVs I've owned. I am a heavy gamer and my tv is on for over 8+ hrs a day between my little one, my wife and then myself gaming at night. I had a C6 that developed burn in after 2 years (roughly 8000 hrs in) gaming heavy and not understanding the whole "burn in effect". My warranty replacement was the C8 and I gamed even longer and harder on this set and had 0 burn in effects."
   
  nepa tykkää tästä.
 19. spaguman2

  spaguman2 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.10.2012
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  34
  Muutama Oled katsottuna, suosittelen Samsung Q80r, jossa hinta ja laatu kohtasi. Itsellä myös Pioneer Plasma.
   
 20. kinks-58

  kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.10.2001
  Viestejä:
  1 850
  Saadut tykkäykset:
  26
  Jep, tuota itsekin suosittelisin mutta ei taida enää löytyä isompaa kuin 65" ja Powerilta. Hinta on näköjään kivunnut 1499€ kun sitä sai aiemmin 1299€ ainakin verkkikseltä.

  p.s. Jos 55" kelpaa niin sitä saa Powerilta 999€.