LG OLED televisiot

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Themikz, 11.11.2015.

Tags:
 1. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 713
  Saadut tykkäykset:
  294
  Näinhän se menee. Katsellut itse myös noita Samsung vehkeitä. Minulla on vaan laitteet, mitkä tukee Dolby Visionia, niin melkein pakosti kallistuu LG:lle. Tosin arvosteluissa TCL on yllättänyt noita arvostelijoita, mitä on Juutuubista tullut katsottua. Vissiin hinta/laatusuhde ollut kohdillaan. Minimaalinen mustan helotus olisi plussaa + enemmän sitä mustaa, kuin harmaata, niin voisin LED ostaa taas. LED hyvänä puolena on kuitenkin pelattavuus, mikä on tosin OLED puolellakin käsittääkseni parantunut viime vuosina. Niin no eihän minulla tällä hetkellä ole edes konsolia, mutta PS5 on kohta tulossa...
   
 2. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  54
  OLEDien "kirkkaan pään" ongelmien minimoimiseen tähtäävät ilmeisesti myös valkoiset alipikselit, joiden kokoa on ajan myötä kasvatettu. Ihmeen ristiriitaisia ovat arviot OLED-panelien kulumisesta ja kestosta; itse kukin voi valita "asiantuntijasivustoilta" sen arvion joka itseään eniten miellyttää.
   
  nepa tykkää tästä.
 3. HikinenM

  HikinenM Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  22
  Minusta jenkkien TCL-mallit on saanut suitsutusta koska tarjoavat FALD-malleja suht edulliseen hintaan. Euroopassa löytyy lähinnä hinnat alkaen reuna led malleja yms.

  E: Tämä siis:
  https://www.rtings.com/tv/reviews/tcl/6-series-r625-2019
   
 4. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  54
  Taitaa olla väärä ketju TCL:stä keskustelulle, mutta kerta kiellon päälle: onhan TCL:llä mini-LED-televisiokin myynnissä, ihan Suomessa. Perinteisten televisiomerkkien värin- ja liikkeentoistoon TCL:llä on vielä etumatkaa kirittävänä, testien mukaan.
   
 5. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 713
  Saadut tykkäykset:
  294
  Näin ymmärsin kanssa.
   
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 940
  Saadut tykkäykset:
  778
  En kovin kova pelaaja itse ole, joten olen voinut ymmärtää väärin, mutta nettikeskusteluissa on mielestäni juurikin OLEDia suositeltu pelaamiseen.
  Vasteaika on minimaalinen ja pelaajat eivät kauhean huolissaan tunnu olevan kiinni palamisesta. Toki tuo on pelaamisessa varmasti riski, mutta kaikissa peleissä ei kuitenkaan ole mitään staattista tekstiä näytöllä. Itse olen pleikka nelosella nyt pelaillut Last of us -peliä, joka on HDR:nä todella hyvän näköinen. Ja siinä ei ole mitään ylimääräistä staattista tekstiä ruudulla, joten ei tarvitse sen suhteen pelätä.
   
  sokka tykkää tästä.
 7. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 588
  Saadut tykkäykset:
  101
  LG:hän mainostaa noita cx-malleja juuri pelaamiseen sopiviksi. Uudet mallit tukevat tietokonepuolella g-synci ja freesynciäki, myös input lagi on melko alhainen. Itse ajattelin ostaa tuon 48-mallin tietokoneen näytöksi, mutta saa nähdä, aika isohan se on näytöksi ja kallis (Gigantti tosin myy sitä tällä hetkellä 1400 egellä) kokoisekseen. Pikselitarkkuus alkaa olla jo kohdillaan näytöksi...
   
  nepa tykkää tästä.
 8. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  269
  Tässä on varmasti perää. Näin aikaa sitten videon, jossa luultavasti HDTVTestin Vincent testaili asiaa videoblogissaan. Videota lienee mahdotonta löytää tähän, koska näin sen muistaakseni jo viime vuonna. Vertailussa oli jokin über-kallis Panasonic OLED ja LG OLED. Panaan oli rakennettu jäähdytystekniikka, jolla paneelin ledien "kuumentuminen" saatiin hallittua ja ledit jäähtymään paljon nopeammin kuin LG:ssä, joka oli ns. perustoteutus. Molemmissa telkuissa oli sama LG:n paneeli, mutta Panassa tietenkin ohjauselektroniikan ja -softan toteutus hienostuneempi. Ilmiötä oli kuvattu juurikin muistaakseni hankalalla keltaisella värillä ja videolla nähtiin, kuinka keltaisen yhtenäisen väripalkin sammuessa LG:n ruudulle jäi selvä burn-in jälki, joka alkoi pikku hiljaa hiipua pois. Sen sijaan Panassa (videolla) jälki hävisi melkein heti. Muistaakseni Vincent selitti, että ero johtui nimenomaan Panan paremmasta jäähdytyksestä paneelin takapinnalla oled-elementtien välittömässä läheisyydessä.

  Uuden CX:n arvostelu:


  En löytänyt mainitsemaani videota, mutta tässä samasta aiheesta toinen. Puolen vuoden testillä (20h /pv) ei havaittu burn-inia. Ei tietenkään tarkoita, etteikö jollain toisella käyttöprofiililla syntyisi burn-inia.
   
  Viimeksi muokattu: 28.05.2020
  nepa tykkää tästä.
 9. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 940
  Saadut tykkäykset:
  778
  Kiitoksia hyvistä videoista!
  Kiinni palaminen on omasta mielestäni saanut ihan liian suuret mittasuhteet siihen nähden, miten vähän sitä todellisuudessa tapahtuu. Ymmärtääkseni kukaan C9-omistaja ei ole vielä raportoinut kiinni palamisesta.

  Olen itse netistä luonnollisesti enemmän C9-juttuja lukenut kuin CX-juttuja, mutta ainakin toisen foorumin C9-ketjussa on mainintoja useammastakin henkilöstä, jotka ovat palauttaneet CX:n ja ostaneet tilalle C9:n. Ilmeisesti CX:ssä on vielä jotain bugeja ja C9 halvempana ja käytännössä yhtä hyvänä (ellei osittain jopa parempana) telkkuna on monelle järkevämpi ostos.

  Hieman kaikissa keskusteluissa ärsyttää se, että jos joku sattuukaan kysymään TruMotionin käytöstä, niin heti tulee kommenttia, että leffat pitää katsoa nykivänä 24fps:nä, koska niin on tehty sata vuotta. Samaa sanotaan monissa testeissäkin, kuten yllä. Että leffa pitää katsoa nykivänä, koska se on siten tehty.

  Itse kyllä käytän aina melko runsaasti noita interpolointeja. C9:n toiminto ei ole paras näkemäni (BenQ:n tykissä oli ihan loistava), mutta tarpeeksi toimiva. Välillä kuvassa voi nopeassa liikkeessä näkyä pientä repimistä, mutta todella harvoin eikä edes joka leffassa. Mieluummin otan tuon kuin 24 fps:n nykimisen, mikä oikeastaan OLEDeissa on vielä tavallista selkeämpää.

  Eilen juuri testailin jollain Dolby Vision luontodokkarilla Netflixistä tuota. Hienoja maisemapannauksia, jotka nykivät ikävästi ilman interpolointia. Se päällä maisema liikkui sulavasti. Vastaavasti saman dokkarin toisessa jaksossa, kun näyttivät merenalaista elämää, niin ilman interpolointia pannaukset ja kalat liikkuivat selkeästi nykien. TruMotion päälle ja näytti siltä kuin olisi livenä katsonut syvänmeren akvaariota.
   
 10. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 966
  Saadut tykkäykset:
  293
  Sehän on taivahan tosi, että jos töllön kuvan pysäyttää nanosekunniksikaan, se kärvähtää kiinni välittömästi!
  Tuo oli se vakioväite jo plasmoilla aikoinaan ja lienee enimmäkseen vain ns. "kateellisten paneskelua", kun ei ole rahat riitäneet kunnon kuvaa antavaan tekniikkavaihtoehtoon.
  Itsellä on ollut plasmaa -08-18 ja OLED sen jälkeen päivittäisessä n.14h sekakäytössä niin tietokoneen monitorina kuin tavan töllönakin.
  Huonolle tuurille ei kukaan voi mitään.

  T: Vesku
   
  TheRealThing, Vanha_susi ja nepa tykkäävät tästä.
 11. jmo

  jmo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  1 079
  Saadut tykkäykset:
  111
  Juu kyyllä palaa kaikki kiinni eli ei.
  24.11.2017 ostettu LG:n 65B7V.
  Mitään ongelmia ei ole tähän mennessä ollut, joka tietysti tällaisen skeptikon mielestä on hämmentävä suoritus GoldStarilta.
   
 12. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  54
  Kovastihan se OLED-televisio itsekin tekee "huoltotöitä" pitääkseen kuvanlaadun hyvänä. LG:llä mm. taisi olla niin, että jokaisen pitemmän katselujakson jälkeen käynnistyy panelin sähköinen "höyläys", ja silloin tällöin on vuorossa laajempi rassaus. Sen voi käynnistää manuaalisestikin, mutta mm. Sony varoittaa että ao. toiminto kuluttaa panelia, joten suositellaan käynnistettäväksi korkeintaan kerran vuodessa. Tällaiset toiminnot minua hiukan hämmentävät. Kun puhutaan televisioiden sähkönkulutuksesta, harvoin muistetaan nämä OLED-panelien "huoltotyöt".
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2020
 13. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  822
  Saadut tykkäykset:
  179
  Kyllähän nuo huoltotyöt ovat merkittävä lisä sähkölaskuun. Jos televisio kuluttaa 170 W ja sähkö maksaa 0,15 €/kWh, niin tuollainen puolen tunnin höyläys maksaa jo runsaan sentin. Jos tuon tekee vuodessa 50 kertaa, niin siitä tulee yli 60 senttiä.
   
  =Rike= ja jtvirtanen tykkäävät tästä.
 14. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 544
  Saadut tykkäykset:
  664
  Huoltotoimista puheenollen, onko OLED-paneeleille suositeltavaa tehdä sisäänajoa, niin kuin plasmoille (uskottiin olevan ja oman kokemukseni mukaan ei ainakaan haittaakaan 100 h "burnauksesta" ollut)? Tuli mieleen tuostakin tiedosta, että maksimikirkkaus olisi aluksi pienempi eli rajoitettu.
   
 15. JiiJii70

  JiiJii70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.01.2007
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  2
  Laitanpa nyt varoittavan esimerkin kuvan palamisesta. Elikkäs reilut kaksi vuotta vanha B7V johon paloi kiinni Fortnitestä kuvaa. Eikä sitä pelattu edes aivan hirveitä määriä, ehka pari tuntia päivässä. Ja lisäksi ihan normaalia tv-katselua. lg.jpg
   
 16. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 940
  Saadut tykkäykset:
  778
  Kyllä yleisesti keskusteluissa on ollut, että pari sataa tuntia pitäisi käyttää ennen säätämistä. Ja tosiaan tuo kirkkauskin (ainakin yhden henkilön mittausten perusteella) voi muuttua. Ja en ole nyt varma, kun silmät ja aivot ovat niin sekava hässäkkä, mutta tuntuu, että ajan myötä omassa telkussa myös tuo valkoisen tint-ongelma on käytännössä poistunut.

  Muistelen myös, että vertical banding on ihmisillä vähentynyt ajan myötä ja myös käyttäen pixel refresheriä, jota tosin muuten ei liiaksi kannata ajella.

  Mistä päästäänkin siihen, miten jotkut ovat vaihdattaneet telkkuja parin päivän katselun jälkeen. Tuntuvat kaikilla mahdollisilla testikuvilla etsivät vikoja kuvasta. Toki kalliin telkun kohdalla on hyvä varmistaa, että saa hyvän yksilön, mutta en ainakaan itse jaksaisi välittää mahdollisista pienistä vioista kuvassa, jotka luultavasti vielä pienenevät tuntien myötä sekä eivät näy oikeassa katselussa.

  Auts. Kerrohan sitten lisää, miten käy, että lähteekö palamisjälki pois yms.

  C9/CX käyttää eri paneelia ja toivon mukaan nuo LG:n tekemät varotoimet toimivat ja estävät palamista uudemmissa malleissa.
   
 17. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  536
  Saadut tykkäykset:
  54
  Niin jos televisiota katsoo 50 kertaa vuodessa, mutta kukapa sitä telkkua viitsii tuijottaa melkein joka viikko. Televisioiden kokonaisvirrankulutus euroina ei välttämättä ole suurta, mutta keskinäisiä eroja on, ja OLEDien virrankulutusarvioon tulisi lisätä "huoltotöiden" osuus. Tosin emme tiedä miten paljon "höyläys" kuluttaa sähköä. C9-mallin käyttöohjeesta:
  Tietoja tilapäisiä haamukuvia ehkäisevistä toiminnoista
  •• LG:n OLED-televisioissa on kohinanpoistotoiminto, joka auttaa ehkäisemään tilapäisiä haamukuvia.
  •• Kun television kokonaiskatseluaika ylittää 2 000 tuntia (vastaa television katselua viisi tuntia päivässä vuoden aikana), kohinanpoisto aktivoituu automaattisesti, kun televisio sammutetaan. Kun televisio sammutetaan, näyttöön tulee ilmoitus kohinanpoiston aktivoinnista. Toiminto on käynnissä tunnin ajan television ollessa sammutettuna. Näytön ylä- tai alalaidassa voi näkyä vaakaviiva, kun prosessi on valmistumassa.
  •• Kohinanpoisto voidaan aktivoida myös manuaalisesti television valikosta: → ( ) → [Kuva] → [Lisäasetukset] →[OLED-paneeliasetukset] → [Kohinanpoisto].
  •• Kun televisiota on katsottu yli neljä tuntia kumulatiivisesti,kohinanpoisto aktivoituu automaattisesti muutamaksi minuutiksi,kun televisio sammutetaan. (Huomautus: kohinanpoisto ei aktivoidu, jos television virtajohto ei ole pistorasiassa tai jos virta
  on pois päältä.)
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2020
 18. UHD4KXBOX

  UHD4KXBOX Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.04.2020
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  4
  Itse kanssa en tykkää yhtään nykivästä kuvasta, aina olen pitänyt liikkeenparannukset päällä. Mieluummin vähän artifakteja, kuin nykivä kuva, joka on historiallinen jäänne siitä että aikanaan päätettiin 24 fps olevan riittävä.

  Olen todennäköisesti tänä vuonna ostamassa uutta telkkaria, ja ykkösvaihtoehtona on LG CX sarja, joka sopii hyvin yhteen uusien konsolien kanssa. Black Friday:hin asti varmaan odottelen TV:n ostamista, toivon että hinnat puolittuisivat julkaisusta siihen mennessä kuten viime vuonna.

  Liiketoisto on iso asia mikä on mietityttänyt Oledin ostossa, mutta CX malleissa on uusi Cinema Clear optio, jonka pitäisi poistaa nykiminen lähes ilman artifakteja. Tuossa HDTVTest-Youtube kanavan arvostelussa oli juttua tuosta. Voi olla että omaan makuun tuollakin asetuksella liiketoisto on nykivää ja päädyn säätämään päälle voimakkaamman interpolaation. Kiinnipalaminen ei huoleta HDR-pelikäytössäkään, luotan valmiustilassa tapahtuviin kuvan siivousalgoritmeihin. Enemmän huolenaiheeksi tulee varmasti se, että millainen yksilö osuu kohdille paneelilotosta tummien sävyjen toiston osalta.
   
 19. Muke

  Muke Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  160
  Saadut tykkäykset:
  17
  Itseänikään ei kiinnipalaminen huoleta vaikka C6 paneeliin paloi Youtuben sovelluksesta muutama kohta kiinni. Meni jopa mutkitta taakuuseen. Katsoin juuri HDTVtestin viimeisimmän videon C9 vs CX ja käytännössä CX on ainoastaan liiketoistossa parempi kuin C9. Eli jostain pitää C9 hankkia ja jättää CX hyllyyn.

   
 20. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 416
  Saadut tykkäykset:
  318
  Haluan kysyä aivan tosissani ja ilman mitään riidanhalua: olen ymmärtänyt, että haluat säätää kuvan tarkkaan mittalaitteilla (kalibrointi, niin kuin sitä tavataan sanoa). Miksi hyväksyt esimerkiksi TruMotionin käytön, vaikka se muuntaa kuvaa välillä aika radikaalisti? Eikö tässä ole joku ristiriita? Vai olenko ymmärtänyt jotakin täysin väärin?

  Haluan vielä sanoa, että omasta mielestäni jokainen saa säätää kuvansa tai äänentoistonsa ihan oman mielensä mukaan ja olla onnellinen.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2020