LG OLED televisiot

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Themikz, 11.11.2015.

Tags:
 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 865
  Saadut tykkäykset:
  740
  Ikävä juttu. Nuo ei taida takuuseen mennä tuon osalta muutenkaan. Ainakin se on ymmärrykseni.
  Sekalainen käyttö lienee paras hoito tuolle. Teoriassa sen pitäisi pienentää palamisalueen ja muiden alueiden eroja. Käytäntö voi olla toinen.
  Näkyykö tuo palaminen tavallisessa kuvassa vai ainoastaan tuollaisella testikuvalla?
   
 2. Muke

  Muke Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  160
  Saadut tykkäykset:
  17
  Onko muilla tullut sellaista vastaan että Youtube sovellus on jäätynyt? Itselläni on C6 ja ei ole youtube hetkeen toiminut. Harmi kun ei voi sovellusta poistaa ja asentaa takaisin.
   
 3. jtvirtanen

  jtvirtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2016
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  41
 4. Muke

  Muke Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  160
  Saadut tykkäykset:
  17
  Kiitos!! Joo toimi noin. Muistelin että pystyy muokkaamaan tuota alkuvalikkoa ja appsien paikkaa. Olisi pitänyt vain kokeilla eikä lähteä kyselee. :D Poistin ja asensin uudelleen ja nyt toimii.
   
  jtvirtanen tykkää tästä.
 5. jtvirtanen

  jtvirtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2016
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  41
  Hieno juttu!
   
  Muke tykkää tästä.
 6. JiiJii70

  JiiJii70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.01.2007
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ei ne häiriöt näy kuin esim keltaisessa tai punaisessa kuvassa. Eli normi-tv ohjelmia katsottaessa todella harvoin. Silti ne kiusaa kun niistä tietää.

  Nyt sitten polttelee hommata uusi tv, ja kun olediin on tottunut, ei muuta voi ajatellakaan. Ja tietty sitten pitää olla isompi, eli 65-tuumainen. Kai noissa uusissa on kiinni palamisen riski taas pienempi, se pleikka kun on pakko olla, muuten kakarat teloittaa meikäläisen.

  Varmaan LG B9 on hommattava, vissiin ihan soiva peli.
   
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 865
  Saadut tykkäykset:
  740
  Niin ne varmasti kiusaa. Se on jännä, miten tuollaiset asiat häiritsevät takaraivossa, vaikka niitä ei normaalissa katselussa juurikaan näe. Sama homma dlp-tykkien sateenkaarien kanssa.

  B9 on kyllä loistava telkku sekin. Mietin sitä itsekin, vaan kun siitä ei tarpeeksi isoa kokoa ollut olemassa. Jossain testissä muistaakseni mainittiin, että siinä on vähemmän agressiivinen ABL kuin C9-mallissa, mikä on hyvä juttu. Tosin maksimikirkkaus ei ole ihan yhtä hyvä, mutta ei ehkä edes käytännössä huomattava ero. Hyvin pitkälle samat paneelit vissiin käytössä. Ihan omassa päässäni mietin, että lieköhän ovat tehneet siten, että samat paneelit ovat käytössä, mutta ne paneelit, joissa on mitatusti pienempi kirkkaus laitetaan B9-malliin. Tuota periaatetta on käytetty muissakin elektroniikkatuotteissa. Esim JVC X7900- ja X9900-mallien ero on siinä, että jälkimmäiseen on käsin valittu osat.

  Jos uuden telkun hankit, niin eikös silloin tuo vanhan voisi laittaa lapsille pleikkarikäyttöön? Ei tarvitsisi pelätä palamista yms. :)
   
 8. JiiJii70

  JiiJii70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.01.2007
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  2
  Niin vähän itsekin ajattelin, mutta neuvottelut sisustusvastaavan kanssa on kesken...
   
  KILLPATRICK ja nepa tykkäävät tästä.
 9. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 565
  Saadut tykkäykset:
  96
  Näköjään tänä vuonna tulossa myyntiin 48'' tuumainen oled-tv lg:ltä. Lieköhän vieläkin pienempää mallia tulossa? Lähinnä mietin, jos tietokoneen monitoriksi ostais, saisi olla vielä pienempi kuin 48 tuumaa, noin 40 ois passeli :). Tosin tuossa 48'' tuumaisessa on jo pikselitarkkuus samaa luokkaa kuin nykyisessä 24'' monitorissani.
   
 10. petrive

  petrive Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2005
  Viestejä:
  125
  Saadut tykkäykset:
  6
  Houkuttelisi jossain vaiheessa. Hinta on alkuun melko kova. Oledia ei yleensä suositella tietokone käyttöön koska liikkumaton kuva voi palaa kiinni.

  https://www.power.fi/televisiot-ja-tarvikkeet/televisiot/lg-48-4k-oled-tv-oled48cx6lb/p-1067936/
   
 11. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 423
  Saadut tykkäykset:
  207
  No niinhän sitä kuulee sanottavan, mutta mites kannettavissa sitten? Onko niiden OLED sitten jotenkin erilainen kuin telkkareiden OLED? Esim. tällaisiä OLED kannettavia on tarjolla:
  https://www.digitaltrends.com/computing/best-oled-laptops/

  Noita markkinoidaan myös pelaamiseen soveltuvina, ja niissähän HUD saattaa loistaa samassa paikassa tuntikausia.
   
 12. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 881
  Saadut tykkäykset:
  268
  Sehän on totinen tosi, että jos OLED:in kuva pysähtyy nanosekunniksikin, niin se palaa pohjaan välittömästi.
  Samaa sanottiin aikoinaan plasmoista, onneksi kukaan ei ole moista kertonut meikun töllöille joita käytän myös tietokoneen näyttönä.
   
 13. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  500
  Saadut tykkäykset:
  45
  Tuttavallani on LG:n OLEDC8-televisio, 65-tuumainen. Hän on laitteeseen erittäin tyytyväinen, ainoa pieni kauneusvirhe jonka hän on havainnut on kuvan nykiminen esimerkiksi YLEn tai Maikkarin HD-kanavia katsottaessa. Muistelin että siitä kirjoitteli joku lehtikin, itsekin olin ilmiön huomaavinani, tosin ihan häiriöksi asti tuosta ei ollut. Mietin vain, miksi 50 Hz HD-kuva aiheuttaa nykimistä joissakin televisioissa? Senhän pitäisi olla aika helppo "nakki". Kotona katselin omaa halvahkoa Sonyani, enkä huomannut siinä vastaavaa ilmiötä. Ajatuksissani painelin kaukiksen nappeja, ja (i+) -nappia painaessani näkyviin tuli lähetyksen tiedot: 1080i 25Hz. Tosiaan, 1018i-laadulla kokokuvan virkistystaajuus on vain 25 Hz, ja koska lcd-paneli ei toista lomitettua (interlaced)kuvaa, tv tekee lomituksen poiston (deinterlace) ja sovittaa lähetteen panelin taajuuteen sopivaksi. Siinä onkin jo askaretta, skaalauksen lisäksi. Voisiko tässä olla syy nykimiseen ?
   
 14. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 865
  Saadut tykkäykset:
  740
  Nyt on LG C9 77" korkattu ja ensimmäiset ohjelmat katseltu.
  Mitäpä tässä voi muuta sanoa kuin että kuva on ihan uskomattoman hyvä.
  Eikä SDR-katselussakaan tarvitse kyllä kirkkautta yhtään enempää.
  Pitää erikseen mainita vielä tuo uskomaton musta, joka telkussa on. Se on siis ihan mustaa. Ei mitään todella todella harmaata melkein mustaa, johon parhaimmillakin tykeillä tottui, vaan mustaa.

  Eikä tuo kokokaan lopulta nyt niin iso ole. Paketti vaikutti aika hurjan isolta ja itse telkkukin aluksi, mutta nyt kun siihen on tottunut niin ihan passelin kokoinen se on. Voisi olla jopa isompikin, kun tykin isoon kuvaan on tottunut.

  UHD-leffat ovat kyllä tosi hienon näköisiä.
  Tänään pitää taas jotain leffaa illalla katsella. Eilen valitsin Dunkirkin, jossa kyllä on sinänsä hieno kuva, mutta HDR ei oikein pääse oikeuksiinsa, kun maksimikirkkaus on jotain 350 nitsiä. Pitää tänään katsella jotain, jossa se tulisi paremmin esille.

  Netflixistä katselin jotain Dolby Visionilla. Stranger Things näytti aika karkilta :)
   
 15. sammy73

  sammy73 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2006
  Viestejä:
  337
  Saadut tykkäykset:
  8
  Kyllä, tätä itsekkin hämmästelin alkuvaiheessa.
   
  nepa tykkää tästä.
 16. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 451
  Saadut tykkäykset:
  632
  Riippuu miten lomituksen poistaminen on toteutettu, siis millaisella algoritmilla. HTPC-käytössä näitä on aikoinaan päässyt testailemaan, kun on hakenut sitä parasta kuvanlaatua. Yksi perusjako menee jo siinä, onko lomituksen poistamisen lopputulos 50 vai 25 Hz. 50 Hz tuottaa useimmiten parhaan lopputuloksen oman muistini mukaan. Mutta itse algoritmilla muuten on vielä isompi merkitys.

  Valmiit laitteet, kuten televisiot ovat tämän suhteen mustia laatikoita eli niiden sisään ei näe tapaa miten toteutettu. Haluaisin uskoa kuitenkin, että nykypäivänä tekniikka on niin koeteltua, että lomituksen poistaminen erittäin hyvällä laadulla on pala kakkua nykyisille piireille. Mutta toisaalta ei se olekaan itse asiassa niin selvä juttu, kun muistelen omiakin kokemuksiani Blu-ray-soitinten maailmassa. Testaamisesta auttaa aina, jos on joku itselle hyvin tuttu lomitettu lähdemateriaali, millä asiaa tarkastelee. Näkee helpommin lomituksen poistamisen virheet, "kampaamisen".

  Millaisia kokemuksia LG OLEDin omistajilla on?
   
 17. RedAlert

  RedAlert Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  990
  Saadut tykkäykset:
  32
  Testaappa 5% harmaalla, itselleni oli liikaa vertical banding, joten palautin tv:n. Ja kun sen olemassa olon tiesi, se näkyi myös ohjelmamateriaalilla tummissa kohtauksissa.
   
 18. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 865
  Saadut tykkäykset:
  740
  Ehkäpä minun on sitten parempi olla testaamatta. :)

  Olen kyllä tuosta ongelmasta tietoinen ja tuo on vähän arpapeliä, koska joissakin paneeleissa sitä on ja joissakin ei juuri ollenkaan.
  Sen lisäksi, mikäli olen oikein ymmärtänyt, aika vaikuttaa tuohon. Muutenkin muiden foorumien mukaan töllöä pitäisi katsella parisensataa tuntia, jotta paneeli "asettuu" oikeanlaiseksi. Myöskin pixel refresher -toiminto on joillakin poistanut tuota bandingiä oleellisesti.

  Eilen katselin Dunkirkiä ja siinä pimeissä/harmaissa kohtauksissa osa näkee selvää bandingiä. Itse en nähnyt mitään, mutta voi toki olla, että en osannut katsoa oikein tai oikeasta paikasta. Sen vuoksi toisaalta ei haluaisikaan tuota testiä kokeilla, koska silloin väistämättä silmät hakeutuvat niihin banding-kohtiin telkussa aina, kun niitä saattaisi näkyä.

  Pieni määrä tuota ei haittaa, koska toisaalta vastaavanlaiseen ilmiöön on tottunut myös projektorien kankaiden kanssa. En koskaan mitään luksuskankaita ole käyttänyt, joten kankaiden pienet aallot yms. näkyvät juuri esim. panningeissä, kuten tuo bandingkin.

  Toki, jos tuon ongelman huomaa joissakin ohjelmissa, niin varmaan sitten tulee testattuakin paremmin. Ennen sitä en haluaisi testiä kokeilla. :)
   
 19. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 865
  Saadut tykkäykset:
  740
  Pientä jatkoa LG C9 -kokemuksiin.
  Katselukulmat ovat tietenkin todella hyvät, mutta jos kuvassa on lumimaisema tai muu hyvin valkoinen asia, niin sohvan keskeltä reunalle siirtyminen tekee valkoiseen pientä sävymuutosta. Ei isoa eikä sitä muuten huomaa kuin täysin valkoisissa kohtauksissa. Mutta silti tuo on pienen pieni pettymys. Toki kuvan iso kokokin tässä varmasti vaikuttaa.

  Lumikohtauksista pitää vielä erikseen mainita, että kyllä LG:ssä kirkkautta niihinkin riittää ihan tarpeeksi. :) Pelkäsin vähän tuota, että miten vaaleiden kohtien kirkkaus, kun ABL vähentää kirkkautta, mutta mitään pelkoa ei ole ollut. Todellista matskua taitaa olla melko vähän, missä koko näytölle tungetaan maksimikirkkautta.

  Sitten toinen juttu liittyy HDR-katseluun. Aluksi katsoin siten, että kaikki ylimääräiset asetukset olivat pois eli siten, kuten yleensä suositellaan katsottavaksi. Ainoastaan Panan soittimesta olin laittanut HDR Optimizerin päälle siltä varalta, että jos yli 1000 nitsin levyjä on niin soitin tone mäppää ne tuohon 1000 nitsiin.
  Veikkaan, että kyseessä on nyt vain osittain huonot leffavalinnat, koska kauhean isoja HDR-kirkkauksia ei kokeilemissani elokuvissa ollut. Joten päädyin sitten laittamaan dynaamisen kontrastin hieman päälle, jotta kirkkaita alueita vähän enemmän korostetaan. Eli kyse ei siis ollut siitä, että telkussa ei kirkkautta piisaisi, koska sitä kyllä löytyy esim. tuon dynaamisen kontrastin kautta, vaan siis ilmeisesti vain leffoissa ei isoja kirkkauksia ollut käytössä. Esim. Uudessa Blade Runnerissa maksimikirkkaus oli muistaakseni jonkin verran yli 400, joten kirkkauksilla leffassa ei kauheasti leikitä. Toki mainoskylteissä on kirkkautta, mutta omaan silmään paremman sai sillä, että vähän laittoi tuota dynaamista kontrastia lisää.
  En oikein tiedä, että mikä olisi hyvä leffa, jossa olisi kirkkautta enemmänkin. Voipi olla, että sellaisessa tuota dynaamista kontrastia ei erikseen tarvitse käyttää.
  Olisi vain kiva kokeilla telkun rajoja jollain leffalla. Tuntuu vain, että monet ison kirkkauden leffat ovat jotain supersankarileffoja, joita omassa hyllyssä on tasan nolla eikä lisää tule.
  Värit olivat kyllä uudessa Blade Runnerissa oikein makeita.

  Valittamista ei oikein löydy muuta kuin, että 77" tuntuu jo vähän pieneltä. Varsinkin 2,35:1 -kuvalla kokoa saisi olla aikamonta tuumaa enemmän.
   
  TheRealThing ja IlkkaP tykkäävät tästä.
 20. Veke76

  Veke76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.03.2010
  Viestejä:
  139
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mitenkäs tuossa nanocell TV:ssä (55SM9010) toimii esim. Amazon Prime Videon äänet. En saa kuin kaksikanavaista ääntä irti. Useammassa elokuvassa 5.1 ääni.

  AV-esivahvistin HDMI ARC <-> TV:n HDMI ARC. TV:ssä HDMI ARC: Äänen läpäisy käytössä. Muuten automaatilla.
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2020