LG OLED televisiot

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Themikz, 11.11.2015.

Tags:
 1. eddie63

  eddie63 Eddie Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  1 574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmmm, pahus :) Täytynee valita 55E6 ja tuon Sonyn väliltä.... o_O
   
 2. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 731
  Saadut tykkäykset:
  704
  Sitä siis odotan minäkin.
   
 3. chriscole911

  chriscole911 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain hieman siedettävämmäksi tämän jääkiekon katsomisen. Olin säätänyt näytönohjaimen asetuksista jo 60hz päälle ja tästä ei ollut apua, löysin sitten vielä jostain Windowsin asetuksista säädön jossa oli 30hz ja vaihdoin tämän myös 60hz.

  Inputin laitoin PC:ksi ja vaihdoinpa varulta HDMI- piuhan eri porttiin pois siitä missä on ARC. Trumotionin pois kytkeminen ei auttanut, asetuksena pitää olla pehmeä.
  Nyt ei kiekko välky eikä häviä kuvasta nopeissakaan liikkeissä, mutta edelleen pientä nykimistä havaittavissa jos kamera liikkuu nopeasti esim hyökkäykseenlähdöissä.

  Mielenkiinnolla odotellaan kuitenkin ensimmäistä tv-lähetystä, että miltä näyttää.
  Kaikki kiekko mitä katson tulee kuitenkin katsottua ruutu.fi tai viaplayn kautta, niin harmi jos tuota nykimistä ei saa kuriin. Joutuu ehkä harkitsemaan muuten loistavasta telkkarista luopumista.
  Nyki myös tuolla telkkarin omalla viaplay sovelluksella, joten ei kyllä pelkästään tuo hdmi ollut ongelma.
   
 4. JuhaN

  JuhaN Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Antaako PC valita näytön virkistystaajuudeksi 50Hz? Ainakin omien kokemusten mukaan sillä on saanut toistumaan nykimätöntä jääkiekkoa Ruutu+-palvelusta. Omana kokoonpanona toimii tosin iPad, josta kuvan siirto Airplay:lla AppleTV:n kautta LG OLED -telkkariin.
   
 5. chriscole911

  chriscole911 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä, kokeilin myös 50hz asetusta ja oli huonompi. Fanseat- palvelusta tuli katsottua viikonloppuna kiekkoo. Ruudusta ei vielä kokemuksia kyseisellä telkkarilla. Mitä tuolta fanseatista, youtubesta ja viaplaysta katsonut niin kaikki nykii.

  Tällä nykimisellä en sitten tarkoita sitä ruutu.fi:n ominaista nykimistä jota tapahtuu vauhdissa kuin vauhdissa, vaan ihan selkeästi telkkari ei "pysy perässä" noissa nopeissa liikkeissä.
   
 6. Jmt1

  Jmt1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.04.2009
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  12
  Oletko kokeillut laittaa pois päältä kummatkin TruMotionin sekä "Todellinen Elokuvateatteri" -asetuksen? Kannattaa myös kokeilla niin että tuo Todellinen Elokuvateatteri -asetus on päällä ja TruMotion pois päältä. Jossain suositeltiin myös sitä, että laittaa TruMotionin tilaksi Käyttäjä/Custom tms. ja laittaa De-Blurin ja De-Judderin arvoiksi 0. Itse kyllä huomasin televisiolähetyksillä välillä jotain ihme nykimistä kun TruMotion oli asetettu tuolla edellä kuvatulla tavalla. Nyt kun olen ottanut TruMotionin pois päältä niin vastaavia nykimisiä en ole huomannut. Todellinen Elokuvateatteri -asetus on sitten päällä ainakin silloin kun katsoo elokuvia ulkoiselta lähteeltä.
   
 7. chriscole911

  chriscole911 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, muistaakseni on nyt niin et trumotion on pehmeä ja todellinen elokuvateatteri käytössä. Trumotionia kokeilin myös tolla "käyttäjä" - säädöillä ja molemmat kun laittoi nolliin, niin nykiminen oli pahempaa kuin millään muulla asetuksella.

  Aika jännä juttu miten eri säädöt toimii erilailla toisilla ihmisillä.
  Nyt tuo on kuitenkin ihan siedettävällä tasolla tuo nykiminen, kun sitä esiintyy enää silloin kun kamera liikkuu nopeasti. Aikaisemmin siis myös mm pelaajat kentällä nyki ja kiekko välkkyi ja hävisi kuvasta kokonaan kun mentiin vähänkin kovempaa kentällä. Nyt siis nykii enää kun kameraa käännetään nopeasti toiseen suuntaan, mutta kameran ollessa paikoillaan kiekko näkyy koko ajan eikä pelaajat puuroudu ja nyi vaikka kovaa menisivätkin.
   
 8. xtn

  xtn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2001
  Viestejä:
  331
  Saadut tykkäykset:
  27
  EG910V hommattu ja muutama leffa katsottu. Testikuvia en ole lähtenyt tutkimaan, kokemukset leffoista ainoastaan. Mitään uutta ei ilmennyt mitä ei internetsin muilta käyttäjiltä olisi kuultu. Kalibrointivehkeitä mulla ei ole mutta otin lähtökohdaksi flatpanelshd.comin lukemat.

  Pettymyksiä itsellä oikeastaan vain pari tässä vaiheessa:
  - tumma pää hieman tukossa. Tämä ei lopulta häiritse yhtä pahasti, sillä musta "mössö" menee paremmin mitä harmaa "mössö"
  - scan linet. Näköjään itsekin kuulun niihin, jotka nämä näkevät. Sain kasvatettua katseluetäisyyttä ilmeisesti kriittisen rajan yli, jolloin niitä näkee harvemmin. Pääosin onnistuu leffaan keskittyminen katseluetäisyyden ollessa n. 2,7m.

  Plussia:
  - no onhan kuva kyllä mielettömän hieno verrokkiin nähden (about 5 vuotta vanha Samppa, oisko 8005 malli, ei voi muistaa :))
  - kaarevuus ei ollutkaan miinus

  Kysymysmerkkinä:
  - oledeissa ilmeisesti valoteho laskee käytön myötä, paljonkohan tälle mallille tunteja luvataan?

  Ei täydellinen kone mutta erittäin hyvä valinta tässä hintaluokassa mielestäni. Nyt katsoo leffoja taas uudella innolla.
   
 9. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  ^Yllätyksenä ei varmaan tullut tuo tumman pään oletuksena tukkoon säätö tai sen artefaktit.
  Sama koskee tämänkin vuoden malleja.
  Scanlinet ollut myös täälläkin tapetilla.

  Syvälle näemmä juurtunut tuo että näytön voisi kalibroida kopioimalla netistä asetukset, anna mieluummin olla vakiona ne jos et omista mittaria jolla valkotasapainoa ja värejä voisit säädellä.

  Tyytyväinen taidat kuitenkin olla loppujen lopuksi :)
   
 10. xtn

  xtn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2001
  Viestejä:
  331
  Saadut tykkäykset:
  27
  Ainakin toistaiseksi! Huomasimpa kirkkaussäätöjen kanssa leikkiessäni, että musta ei ollutkaan enää mustaa osassa näytössä kun nostin arvoa vakiosta hieman. Näinkö "banding" efektin vai mistä oli kyse? Täytynee jossain välissä liittää pari esimerkkikuvaa selventämään tilannetta.
   
 11. chriscole911

  chriscole911 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen nyt monesta paikasta kysellyt tuosta huonosta liiketoistosta HDMI:n kautta urheilulähetyksiä katsoessa 910V:llä ja joka paikassa oltu sitä mieltä, että laitteessa on oltava joku vika.
  LG laittoi huoltopyynnön paikalliselle firmalle ja sieltä saman päivän aikana soitettiinkin jo ja sanottiin, että tilataan laitteeseen uusi emolevy ja tullaan vaihtamaan.
  Jospa sitä jääkiekkoa pääsis sit vihdoin ja viimein katsomaan ilman nykivää kuvaa.
  Rtings.comilta kyselin, sekä gigantista että expertiltä. Expertin myyjä vielä soitti siinä paikanpäällä tutulleen joka on LG:llä kouluttajana ja hänkin sanoi, että ei ole kuullut kyseisestä ongelmasta eikä sellaista pitäisi olla. Sama tuon Rtings.comin kanssa, eivät olleet kuulleet, mutta pyysivät pitää heidätkin ajan tasalla miten tää case etenee.
   
 12. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tietokoneen näyttiksessä ja/tai asetuksissa se vika olisi todennäköisesti kuitenkin ollut. Kun online-kiekkopalvelun käyttämä framerate mahdollisesti poikkeaa joillakin hertseillä tai vaikka hertsin desimaaleilla näyttiksen näytölle tarjoamista hertseistä, niin nykytystä on luvassa. Näytönohjaimen pitäisi osata tahdistaa lähdemateriaali ja näytölle lähtevät output-hertsit samaksi. Välttämättä se yleinen 60Hz output-reso ei mene yksiin materiaalin kanssa. Jos katselet videoitasi kunnollisen mediaplayer-softan asemesta jollakin nettiselaimella, niin ongelmapotentiaali lisääntyy vielä entisestäänkin... Olisi kannattanut edes testata telkkarista löytyvät natiivisovellukset ko. palveluille, tai lähettää matskut kännykästä miracastina töllöön. Silloin ainakin telkkari osaisi itse tahdistaa itsensä videovirran mukaisesti.

  Vrt. klassinen ongelma 23.976Hz Blu-Ray-videon nykimisestä 60.0Hz tietokonemonitorilla. Siihen ei auta muu kuin valita (tai luoda customina) tasan oikealla hertsilukemalla oleva output-asetus.
   
 13. chriscole911

  chriscole911 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  @aheikkinen olisin voinut kirjoittaa hieman tarkemminkin. Minulla on siis käytössä myös chromecast ja sitä testattu sekä pc:n että luurin (oneplus 3) kanssa ja myös tv:n omista sovelluksista YouTube ja viaplay testattu. Viaplaylla oli ihan paskaa ja youtubella taas jopa ihan siedettävää. Harmi vaan kun ruutu.fi ois se tärkein ja sitä ei löydy ollenkaan tv:n sovellusvalikoimasta. Chromecast paransi tilannetta ehkä jonkin verran, mutta sulavaa se kuva ei ole edelleenkään.

  Lisätään nyt vielä sen verran, että edellisellä telkkarilla ei ollut mitään ongelmia liiketoiston kanssa mistään lähteestä katsottuna, enkä koskaan joutunut asetuksia säätämään.
   
 14. karrih

  karrih Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  443
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin minulla on Chromecast toiminut ihan ok 910V mallin kanssa, lähinnä areenan ja youtuben kanssa. En muista olenko ruutu -palvelua käyttänyt sillä,
   
 15. chriscole911

  chriscole911 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2011
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä mullakin muuten, mutta urheilulähetykset nykii vaikka mitä säätäis ja millä kattois. Urheilun suurkuluttajana en kyllä tuollaista hyväksy, katsotaan auttaako emolevyn vaihto, vai onko sit oikeesti vaan ton töllön "ominaisuus". Edellisellä ei ollut mitään ongelmia niin kyllä on ärsyttänyt nyt tuolla katsoa.
   
 16. JuhaN

  JuhaN Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ruutu+-palvelu lähettää parhaimmillaan 720p-kuvaa 50fps-kuvataajuudella. Katselin viime keväänä muutaman viimeisen kuukauden Liigaa Ruutu+-palvelusta LG:n 910V OLED-telkkarilla. Parhaan liiketoiston sain mielestäni iOS-laitteesta Airplay:lla AppleTV:lle lähetetyllä kuvalla. AppleTV:n näyttöasetukseksi pitää luonnollisesti asettaa 50Hz kun näitä palveluita käytetään! Omassa LG:ssä on myös Chromecast2 kytkettynä (siitäkin 50Hz asetus päällä!!), mutta ainakaan Ruutu+-palvelun kuvan subjektiivinen laatu ei ollut ihan AppleTV:n tasoa.

  Jos siis käytettävissä on iOS-laite ja AppleTV, kannattanee ainakin kokeilla niitä. Itselläni on nykyään uudemman mallin AppleTV 1080p@60Hz-asetuksella, josta katsotaan Netflixiä ja käytetään joitain muita appseja sekä kolmannen sukupolven AppleTV 1080p@50Hz-asetuksella, joka palvelee ainoastaan eurooppalaisten videopalveluiden Airplay-toistimena.

  =)juha
   
 17. kmruuska

  kmruuska Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  1 008
  Saadut tykkäykset:
  292
  Onkos kenelläkään kokemuksia vielä B6V- C6V -malleista? Paikallisessa kivijalkaliikkeessä on tarjolla 55-tuumaiset versiot 2400 ja 2500 euron hintaan ja nyt kortti polttaa lompakossa aika lailla. Pääasiassa enemmän kiinnostaa B-malli koska se on suora, mutta toisaalta joillain foorumeilla on mainittu C-mallissa olevan parempi liiketoisto nopeamman prossun ansiosta. 3D on mulle yhdentekevä ominaisuus.
   
 18. Muke

  Muke Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  160
  Saadut tykkäykset:
  17
 19. kmruuska

  kmruuska Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  1 008
  Saadut tykkäykset:
  292
  Luxemburgissa Cinemotion -niminen alan erikoisliike. Tekevät kaikenlaisia AV-asennuksia, kalibrointeja jne. ja kouluttavat kodintekniikkaketjujen urpoja ymmärtämään edes jotain tuotteista joita myyvät. Ja lisäksi myyvät sitten myös itse laatutavaraa hyvin hinnoin.

  Nettisivun hinnoista lähtee vielä muutama satku pois kun laittaa meiliä tai käy jubailemassa. Olin itsekin yllättynyt että hinnat ovat tonnin halvempia kuin nettikaupoissa Saksassa.

  Www.cinemotion.biz
   
 20. Muke

  Muke Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  160
  Saadut tykkäykset:
  17
  Aaa.. okei. Luuli jo että Suomessa. :) Uskaltaisikohan tuolta tilata? :confused: