LG OLED televisiot

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Themikz, 11.11.2015.

Tags:
 1. scented

  scented Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 565
  Saadut tykkäykset:
  96
  Silmäni eivät kestä led-monitoreja, joten käytän nykyäänkin vielä ccfl-taustavalaistuja näyttöjä. HP:n erinomainen LP2065 näyttöön on palanut Windowksen alareuna kiinni - tosin HP:n LP2475w kanssa ei ole vielä ilmennyt samaa :). Liekö johtuu jotenkin paneelista itsestään, vaiko näytön kuumenemisesta tuo kiinni palaminen, mutta sellanen mutu itsellä ettei ledin kanssa pala kuva (tai tule haamukuvia) niin helposti kuin ccfl:n kanssa.
   
 2. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 148
  Saadut tykkäykset:
  41
  Kyllä se totta on. Itsellä on Acerin 43" 4k monitori ja vähän oli pelko puserossa kun sellaisen ostin. Näissä malleissa kun on tunnettu selvä kiinnipalamisongelma kyseisessä mallisarjassa. Monitorissa se ei itsellä niin paljon haittaa jos sitä kohtuudella on. Ruutuun saa helposti jäämään haamun. Toistaiseksi ne on kyllä ajan kanssa sitten kadonneetkin. Eivät ainakaan haittaa päivittäisessä käytössä. Monitorilla ei tule työskenneltyä täysin pimeässä eikä katseltua leffoja.

  En ymmärrä jtvirtasta. Häiritseekö tuo artikkeli jotenkin mielenrauhaasi? Jos asia ei ole tärkeä sinulle niin miksi sen pitäisi olla yhdetekevää myös muille?

  Minulla ei ole kantaa tekniikoiden välillä. Harmillista vaan että ei tunnu löytyvän konetta missä ei olisi selviä puutteita.
  Tärkeintä kuitekin on (IMO) että kaikki puutteet on tiedossa etukäteen eikä tule ylläreitä ja että löytää itselle vähiten huonon kompromissin. Tämä varmasti tuntuu oudolta jos on tapana tehdä päätös muutamien huippuominaisuuksien perusteella.
  Odotettu käyttöikä on yksi asia. Koneen pitää pysyä käytännössä uuden veroisena seuraavat 8v. Laite siis ei saa kulua merkittävästi käytössä. Se voi toki hajota mutta se on eri asia. Ja tämäkin on taas yksi niistä asioista missä kaikilla on omat preferenssit. Jos vaihtaa konetta 2v välein niin miksi vaivautua edes miettimään asiaa.
   
 3. jtvirtanen

  jtvirtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2016
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  41
  Ei häiritse, enkä menetä yöunia yhden reddit postauksen perusteella. Kaikki, jopa sinäkin olet taatusti ollut jo aiemmin tietoinen, että oled ei ole mikään täydellisyys ja siinä on omat heikkoutensa, kuten tämä burn-in mahdollisuus. Tästä on puhuttu jo useampi vuosi, joten siksi lähinnä vähän hämmetelen, että tuot tommoisia asioita esiin, aivan kuin kukaan niistä ei tietäisi tms. Mutta ihan sama ja lopetetaan tän ketjun paskominen siihen kuulumattomilla asioilla, kuten lcd-monitorit tai plasmat mitä ikinä. Ja edelleen suosittelen sinulle testaamaan kotona töllöä, muuten menee huuteluksi, kuten esim asian esität ”ei taida kirkkaus riittää” jne.
   
 4. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 692
  Saadut tykkäykset:
  294
  ^ Juttelin tuosta oled kuvaruutu poltosta huoltosedän kanssa ja sanoi, että ongelma on lähes aina paikoissa, missä ei laiteta koskaan ruutua sammuksiin. Näin koneisto ei pääse "puhdistamaan" itseään ja näin ollen kuvaruutu palaa kiinni. Kotikäytössä siis todella harvinainen tilanne.
   
 5. sammy73

  sammy73 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2006
  Viestejä:
  337
  Saadut tykkäykset:
  8
  Pikkasen houkuttelisi Oled mutta kukkaro antaa myöden vain 65" kun olen tottunut videotykin 124" kuvaan. Kysyin muuten verkkokauppa.comista että kattaako takuu jos kuva palaa kiinni, eivät julkaisseet kysymystä lainkaan vaan ilmoittivat "Lähetä vastauksesi uudelleen!

  Kiitos, että kirjoitit kysymyksen tuotteesta LG OLED65C9 65" Smart 4K Ultra HD OLED -televisio. Valitettavasti kysymyksesi ei noudata sivustomme kirjoitusohjeita."
  Lg: n sivuilla mainitaankin (päivitetty 2014) että:
  "Tuotteen takuu ei kata kuvan kiinni palamista."
  Edit. lisäsin Avforumsin äänestystulokset, ei noissa uusimmissa malleissa taida olla huolia?
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2019
 6. jtvirtanen

  jtvirtanen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2016
  Viestejä:
  163
  Saadut tykkäykset:
  41
  Ja kun katsoo tuota avforumin pollia, niin huomaa, että ei niitä ongelmia taida olla vanhemmissakaan malleissa. Ja tosiaan näissä uudemmissa tietääkseni vielä paneelia parannettu, joten kiinnipalaminen entistä hankalempaa. Mutta toki jos pidät oled-valon täysillä ja töllön päällä päivästä toiseen ja ruudulla joku esim cnn logo, niin kyllähän se siihen aikanaan kiinni jää. Mutta aika kaukana normikäytöstä tuo esimerkki. Itse en pelaa tällä näytöllä, joten siihen en ota kantaa monta vuotta tai tuntia pitää jonkin staattisen hudin tms ruudussa olla, että ongelmat alkaa näkyä, mutta menee lienee samaan gategoriaan tuon cnn esimerkin kanssa.
   
 7. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 692
  Saadut tykkäykset:
  294
  Jos pelkää sitä palamista liikaa, niin sitten ostamaan vaan normi led, niin loppuu se itkeminen siihen. Musta ei ole koko mustaa, mutta pelko palamisesta helpottaa. Itsellä on 55" nanocell ja tällä hetkellä houkuttaa kovasti 65". Nanocelliä saa 900€, kun olediä 1800€, niin houkutus on melko suuri ostaa halvempi.
   
 8. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  OLEDien yhteydessä ei tulisi enää puhua kiinni palamisesta samassa mielessä kuin plasmojen kanssa. Plasmassa palaneet kuvat sai poistettua kohinalla tai rollingbarilla pikseleitä herättelemällä. OLEDin tapauksessa kyse on epätasaisesta kulumisesta, kyseiset pikselit ovat kuluneet ja menettäneet kirkkautensa lopullisesti, niitä ei voi pelastaa eikä elvyttää eikä korjata, ei mitenkään. LED menettää kirkkautaan käyttötuntien myötä, jokseenkin suunnilleen tuon näköisellä käyrällä:
  ledlifetime.jpg
  Eli ne punaiset alipikselit jotka ovat näyttäneet tuhat tai kaksi tuhatta tuntia täydellä maksimikirkkaudellaan CNN punaista logoa, ovat lopullisesti kuluneet ja himmentyneet. Nyt siltä kohtaa ruutua puuttuu lopullisesti punaisen kuvan kirkkaudesta merkittävä prosentti. Vieressä oleva sekalaista vaihtuvaa väriä tai mustaa sivupalkkia näyttävä pikseli on kulunut vähemmän ja säilyttänyt alkuperäisen kirkkautensa. Siksipä kuva näyttää pysyvästi vääristyneeltä. Ei ole olemassa korjausta. Sikäli väittämä oli totta, että ongelmat tulevat esiin tuhannen staattisen tunnin suuruusluokassa, eli lähinnä vain 24/7 päällä olevassa yrityskäytössä, tyyliin hotellin respassa se CNN ikuisesti tms. infotaulujutut.
   
  sokka ja jtvirtanen tykkäävät tästä.
 9. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  794
  Saadut tykkäykset:
  166
  Oliko aheikkiselle itsellä OLED vai perustuiko tämä analyysi interwebistä opittuun?
   
 10. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 423
  Saadut tykkäykset:
  207
  Kyllä se on ihan sama juttu plasmallakin. Plasman itsensä valaisevat pikselit himmenee ajan saatossa käytön mukaan, alussa jopa hieman nopeammin. Siksi sisäänajo oli oleellista jotta pahimmasta palamisherkkuudestä päästiin yli. Mikäli plasmapikseli on ollut pitempään valkoisena kuin muut, se on himmeämpi kulumisen seurauksena kuin ne muut. Rolling bareilla yms. sai kyllä sitkeätkin haamukuvat pois, mutta palaminen oli pysyvää myös plasmassa, koska se rullaava kuva kuluttaa tasaisesti, ja se ko. pikseli on pysyvästi kuluneempi kuin muut.

  Olen saanut kuvan palamaan pysyvästi kiinni ihan CRT-monitoriinkin, että sikäli ongelma on aina ollut olemassa.
   
 11. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  500
  Saadut tykkäykset:
  45
  Voidaan sanoa, että käytännössä kaikissa markkinoilla nykyään olevissa televisioissa käytetään LEDejä valon aikaansaamiseksi. LCD-televisioissa LEDejä käytetään taustavalon tuottamiseen, ja LEDit ovat polttimo-tyyppisiä. LED-polttimoista on jo vuosikausien kokemukset, ja voidaan sanoa että kestävyys on erinomainen. Koska kyseessä on "vain" taustavalo, niin vuosien varrella mahdollisesti tapahtuva lievä himmeneminen voidaan korjata lisäämällä taustavalon kirkkautta asetuksista. Toki myös LED -polttimoissa tai niiden virransyötössä saattaa ilmetä yksilövikoja. OLED-televisioissa Orgaaniset LEDit tuottavat sekä valon että värin, ja nyt kyse on paneliin painatetuista "pikseleistä".
  OLEDeissa olevat värin antavat hiiliyhdisteet ovat syy miksi OLED-pikselit kuluvat. Kyse ei siis ole "yksilöviasta" vaän OLEDin ominaisuudesta. Voidaan sanoa että normaalissa tv-katselussa kuluminen ei ole ongelma moneen vuoteen, mutta on myös huomattu että OLED-paneelin valmistus on vaativaa, ja panelit ovat yksilöitä. Osassa myyntiin tulleita paneleita on myös vikoja, jotka pian tulevat käyttöönoton jälkeen näkyviin. Ja kuten tiedetään, kaikki markkinoilla olevat tv-merkit käyttävät LG Displayn valmistamia OLED-paneleja. Huomattakoon että LG Display (panelivalmistaja) ja LG Electronics (viihde-elektroniikka yms. valmistaja) ovat kaksi eri konsernia.
   
 12. nugent

  nugent Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  98
  Korjattakoon sen verran , että ovat molemmat saman konsernin (LG Corporation) tytäryhtiöitä. Eivät eri konserneja.
   
 13. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  794
  Saadut tykkäykset:
  166
  Korjattakoon sen verran, että LG Display oli alun perin LG:n ja Philipsin yhteisyritys, joka sittemmin on listattu itsenäisenä yhtiönä pörssiin. Kyseessä siis kaksi eri konsernia.
   
 14. nugent

  nugent Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  98
  En jaksa enää vängätä. Tarkistakaa nyt aluksi faktat vaikka tuolta. Siellä ne molemmat mainitaan selvästi kohdassa subsidiaries.
  Googlatkaa sitten vaikka mitä se sana tarkoittaa.
  https://en.wikipedia.org/wiki/LG_Corporation
   
 15. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  500
  Saadut tykkäykset:
  45
  LG Electronics omistaa 37,9 prosenttia LG Displayn osakkeista, joten noin isolla osuudella voidaan toki sanoa LG Displayn olevan osa Holding-yhtiötä nimeltään LG Corporation, tietyllä tavalla mutkan kautta. LG Corporation nimittäin omistaa LG Electronics-konsernista 33,7 prosenttia. Olennaista on, että LG Display on irrallaan LG Electronics-konsernista, niin että se voi itsenäisesti luoda alihankkijana kumppanuussuhteita eri tv-valmistajien kanssa. Jaksamisen puute on vakava ongelma, kannattaa hakea apua ajoissa.
   
 16. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  794
  Saadut tykkäykset:
  166
  Tytäryhtiö edellyttää vähintään 50 % omistusosuutta ja osakkuusyhtiö 20-50 %. Väitätkö, että LG Electronics omistaa LG Displaysta yli 50 %, vai meinaatko että tytäryhtiöksi riittää alle 50 % omistusosuus?
   
 17. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Screenshot_20191230-190450.jpg Mitä näistä turhaa vääntämään kun asian voi tarkistaa LG:n omilta sivuilta.

  Edit. Tarkennetaan vielä ettei kenenkään muun tarvitse vaivautua.

  Affiliated=emoyhtiö omistaa alle 50%. Suomennos tuosta on varmaan se osakkuusyhtiö
  Subsidiaries=emoyhtiö omistaa yli 50%. Suomennos tuosta on varmaan se tytäryhtiö.

  Kummassakin tapauksessa emoyhtiö eli LG on sama ja näin ollen on myöskin samaa konsernia. Siihen on varmaan syynsä miksi omistusosuudet on noin järjestelty mutta sitähän meistä ei kukaan tiedä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2019
 18. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  794
  Saadut tykkäykset:
  166
  Soppa vaan sakenee kun tulee lisää kokkeja...

  Konserni on kahden tai useamman yrityksen muodostama taloudellinen kokonaisuus, jossa emoyrityksellä on yksin tai yhdessä muiden samaan konserniin kuuluvien yritysten kanssa määräysvalta yhdessä tai useassa muussa yrityksessä. (https://fi.wikipedia.org/wiki/Konserni)

  Tämä määritelmä siis edellyttää, että konsernin omistusosuus yrityksestä on yli 50 % eli että kyseessä on tytäryhtiö.

  Osakkuusyritykset eivät kuulu konserniin.

  En tiedä kuinka selvemmin tämän voisi vielä rautalangasta vääntää...

  LG Display on pörssinoteerattu, kuten jo tuolla aiemmin mainitsin.
   
 19. ProPatria

  ProPatria Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  734
  Saadut tykkäykset:
  139
  Paitsi että määräysvalta ei aina edellytä yli 50% omistusta joka tuosta lainaamastasi wikipedian artikkelista myös selviää. Mutta ainahan se kannattaa valikoiden lainailla.

  Edit. Osakkuusyritys ei kuulu konserniin SUOMEN kirjanpidossa. Onko LG suomalainen?

  Jos LG kokee myös displaysin olevan samaa konsernia niin niille mahtaa olla ihan sama mitä Suomen kirjanpito on asiasta mieltä.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2019
 20. Boxer

  Boxer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2009
  Viestejä:
  500
  Saadut tykkäykset:
  45
  Kyllähän autopuolella esimerkiksi Hyundain ja Kian katsotaan olevan samaa konsernia, Kun Hyundai omistaa vajaat 34 prosenttia Kiasta. Ehkä paremmin kuvaa tilannetta voimansiirtojen valmistaja Aisin jonka katsotaan kuuluvan Toyota-konserniin. Toyota omistaa Aisin Seikista 30 prosenttia. Siinä mielessä Aisin on samankaltainen toimija kuin LG Display, että kummatkin toimivat itsenäisinä alihankkijoina useille valmistajille. Tätä minä hain erottaessani LG Electronicsin ja LG Displayn.