LG OLED televisiot

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Themikz, 11.11.2015.

Tags:
 1. sokka

  sokka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 770
  Saadut tykkäykset:
  318
  Kuullostaa kyllä vähän samalta, kuin minun ongelmat.

  EDIT: Mulla putosi DNA Hub ensin ykkösessä ja sitten Xbox One S kakkosessa. Siitä se alamäki sitten tosissaan alkoi.
   
 2. P.Kosunen

  P.Kosunen Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2005
  Viestejä:
  1 374
  Saadut tykkäykset:
  14
  OLEDeissa on pieni riski kuvan kiinnipalamiseen, jos pelissä on kiinteitä juttuja aina samassa paikassa ja pelaa pitkiä sessioita. Muutama tunti päivässä ei pitäisi haitata, jos katsoo muutakin välillä.

  Tuohon kyseiseen viiveeseen eli input lagiin vaikuttaa enemmän muu elektroniikka kuin paneeli ja se vaihtelee merkki- ja mallikohtaisesti. Input lagit kannattaa Googlettaa jostain luotettavasta kolmannen osapuolen arvostelusta, valmistajat ilmoittavat usein mitä sattuu.

  Kaikki laitteet kannattaa aina sammuttaa ennen HDMI-johtojen kytkemistä. Vaikka periaatteessa niiden pitäisi tuokin kestää, niin käytäntö on usein toinen.
   
  2cv tykkää tästä.
 3. Jmt1

  Jmt1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.04.2009
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  12
  Mitä arvosteluita olen lukenut niin LG:n 2016-2018 OLED-malleissa input lag on ollut 21-22ms luokkaa peli-tilassa, joten ne sijoittuvat aika hyvin vertailuissa muihin televisioihin.
   
  2cv tykkää tästä.
 4. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 619
  Saadut tykkäykset:
  525
  [testi, toinen käyttäjä raportoi, ettei tänne voi kirjoittaa, poistan kohta]
   
 5. Make73

  Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Millä tavoin koet television huonommaksi kuin tuon aiemman Sonyn?
  Kyllähän SD-näyttää huonolta miltei millä tahansa nykytelkulla ja 4k OLED:lla varmaan vielä pahemmalta, mutta HD kyllä ohjelmasta riippuen välillä oikeinkin hyvältä, myös OLED:lla.
  Olet varmaankin kokeillut "technicolor Asiantuntija (Käyttäjä)" kuvatilaa ja tarkistanut että värilämpö on Warm2 ?

  Itsellä nykyään myös tämä C8 65 kokoisena.
  Paneelilotossa kävi tuuri enkä ole löytänyt vielä mitään mistä olisi pitänyt lähteä vaihtorumbaan eli musta ei oletuksena ole tukossa, ei bandingia tms.
  Jonkin aikaa sisäänajaettua tein ensimmäiset mittailut ja säädöt.
  Ihmettelin kuvan punertavuutta vaikka muuten olikin ihan ok.
  Sitten sain vinkin että "metamerism failure" takia mittari näyttää eri mitä silmä ja kun kalibroin custom white pointilla x=.3076 y=.3261 tuli kuvasta viimein sellainen johon oli tottunut, ihonsävyltään luonnollinen.
  Hieroin myös gamman kohdilleen ja tein kolme eri kalibrointia pimeästä kirkaaseen ja siltä väliltä 2.2 ja 2.4 gammalla.
  Nyt ollut näiden kalibrointien jälkeen kyllä kuvaan hyvinkin tyytyväinen ja tarjoaa ehdottomasti parasta kuvaa niistä televisioista joita itse omistanut (mm 5 eri plasmaa)

  Tämä kuva, vaikkei samana päivänä olekaan otettu, niin kertoo siitä lähtötilanteesta kun aloin kalibroimaan.
  Toinen normaalilla white pointilla ja toinen customilla.
  Normaalilla lähdetään punaista nostamaan ja customilla laskemaan.
  [​IMG]

  Toinen mitä nyt jälkikäteen olisi voinut harkita niin Panasonic TX-65FZ800E, mutta kun paneelilotossa kävi näin hyvä tuuri niin mitäpä sitä muuta toivomaan ja onhan tässä LG:ssä Dolby Vision tuki joskaan ainakaan vielä tuo HDR ei ole innostanut mihinkään laitehankintoihin vaikka demojen perusteella upealta kieltämättä näyttääkin.
   
 6. 2cv

  2cv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.01.2014
  Viestejä:
  74
  Saadut tykkäykset:
  5
  Kiitokset input lag -asiaan vastanneille, eli poijjaalle vihreää valoa sen suhteen. Ja muistuttelen tuosta kiinnipalamisriskistä.
   
 7. Metanaut

  Metanaut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2008
  Viestejä:
  282
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puoli vuotta vanha C7 alkoi temppuilemaan. Sammui itsestään kesken käytön ja nyt kun käynnistää, valkoinen viiva kulkee vasemmassa reunassa ruutua ylhäältä alas ja sammuu itsestään.

  Miten hyvin LG:llä huolto pelaa?
   
 8. Make73

  Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Eikös lain mukaan myyjä vastaa tuotteen virheestä takuuajalla ja virhevastuun osalta sitten sen jälkeen valmistaja?
  Sen verran joutunut olemaan näistä yhteyksissä että usein on kuluttajaoikeusneuvojalta tullut tiukkaa ohjeistusta että reklamoinnit myyjän kautta, vaikka monesti se sujuisi helpommin olemalla yhteydessä maahantuojaan ja tai heidän valtuuttamaan huoltoon.
  Tosin LG:n sivuilla on kaavake jolla voi olla heihin yhteydessä takuuasioissa.
   
 9. RedAlert

  RedAlert Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  1 296
  Saadut tykkäykset:
  90
  Toki oma C8 on kalibroimatta, mutta silmämääräisesti kuvassa ei ole samanlaista bunchia kuin Sonyssa. Tämä koskee etupäässä tv-lähetyksiä (sd/hd), toki 4k hdr näyttää hienolta. En tiedä miksi, mutta koskaan en ole tykännyt noista valkotasapainon Lämmin-asetuksista, paljon enemmän neutraalista. Jotenkin Lämmin-asetuksilla kuvasta katoaa loputkin bunchit, olkoon se sitten kuinka oikeaoppista hyvänsä. Meitä on moneksi ja makuja on monia (silmätkin ovat näkökyvyn kannalta erilaisia, omani ovat lievästi siniseen kallellaan, tutkittu joskus jossain sairaalan testiotannassa), pitäisi nähdä joskus oikein kalibroitu toosa, epäilen että omiin silmiini kuva näyttäisi tosi pliisulta. Korostan, etten ole keinotekoisten karkkiasetusten ystävä, jollaista kaupoissa käytetään esitellessä telkkareita myynnin edistämiseksi. Säädän kuvan omaan silmään sopivaksi mm. juuri ihonvärin perusteella. Toki käytän testikuvia oikeiden värikylläisyys/valoisuus/kontrasti-arvojen määrittämiseksi.
   
 10. Make73

  Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Samaa hienoista pettymystä koin kun otin tämän tulille, mutta kuten joskus aiemminkin sen säätämällä ja usein se on pienestä kiinni siihen tulee sitä syvyyttä ja pop/wow millä termillä nyt kuvaillaankaan.
  Voi olla että kuvittelen, mutta uskoisin että ne jotka näyttöjään ovat enemmän kalibroineet tietävät ehkä mistä puhun.
  Itse olen aika kriittinen ja jos en olisi ollut tyytyväinen niin luultavasti olisin palautanut, Powerista kun hommasin niin olisi palautuskin sujunut ilman kysymyksiä.
  Mut joo, makuja on monia ja jos ei ole tyytyväinen ni ei muuta kuin takas vaan.
  Pahempi kysymys on sitten että mitä tilalle.

  edit: Niin ja en ole ihan sata varma että oliko Lämmin 1 oletuksena tuossa technicolor tilassa, mutta se oli ihan vituralleen enkä puhu vain värilämmöstä, vaan myös valkotasapainosta ja gammasta.
  Lämmin 2 on lähimpänä oikeaa ja tuntuu esisäädetyltä, tosin oli siinäkin säädettävää eikä ainakaan omiin silmiin ole vielä artefakteja osunut vaikka pienoista hienosäätöä tein myös CMS:lle.
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2018
 11. Jmt1

  Jmt1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.04.2009
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  12
  Kyllähän SD-lähetykset ovat paikoin aika hurjaa katseltavaa OLED-televisiosta, etenkin MTV3:n antenniverkon suttulähetykset joissa liikkuvat kohteet joskus pikselöityvät omituisesti niin kuin bitrate olisi alhainen. HD-kanavat ovatkin sitten jo ihan kelvollista katseltavaa. Ehkä OLED-televisiot eivät ole niin armollisia lähdemateriaalille, jos siinä on jotain puutteita. Sonylla on ehkä pieni etulyöntiasema muihin nähden heikomman lähdemateriaalin prosessoinnissa, mutta ihmeisiin ei sekään pysty.
   
 12. northrob

  northrob Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.03.2006
  Viestejä:
  371
  Saadut tykkäykset:
  26
  Mitä silmämääräisiä testikuvia voi nykyään käyttää värikylläisyyden määrittämiseen? Käsittääkseni ne vanhat välkkyvät sinisuotimen läpi katsottavat testikuvat eivät sovellu nykyisille OLEDeille. Kokeilin juuri LG B6:n sisäisellä sinisuotimella em. kuvaa ja väriksi pitäisi laittaa n. 60 mikä on aivan liikaa ainakin mittarin mukaan. Itse olen päätynyt arvoon 47 mikä sekin on pikkuisen liian värikylläisen puolella. AVS:n asiantuntijoiden mukaan kontrasti kannattaa SDR materiaalilla LG:ssä pitää arvossa 85, joka on signaalin by-pass-arvo eli sitäkään ei kannata testikuvilla väkisin korottaa, vaikka se siltä vaikuttaakin. Oikeastaan ainoat mihin silmällä voi tehdä säätöjä tietyn värilämpötila-asetuksen sisällä ovat OLED valo ja kirkkauden säätö, johon silmäsäätö on jopa mittaria tarkempi.
   
 13. Make73

  Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Kirkkauden säätö mittaria tarkempi?
  En ole kokeillut kirkkauden säätöä kun musta ei ollut tukossa, mutta IRE0 = 0, IRE1 = 0.009, IRE2 = 0.018 jne
  En tiedä mitä kirkkauden asetuksella 51 olisi nuo olleet ja huomaanko tuon paremmin silmämääräisesti kuin mittarilla.
   
 14. northrob

  northrob Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.03.2006
  Viestejä:
  371
  Saadut tykkäykset:
  26
  Ei kirkkaudella mitään IRE 1 tai 2 arvoja säädellä vaan IRE 0:aa eli milloin sen arvo lähtee nousuun. Väitän, että tässä asiassa silmä on tarkempi kuin i1 Display Pro. Toki jos löytyy joku tarkempi mittalaite, niin silloin asia on ehkä toinen.
   
 15. Make73

  Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Pitää kuitenkin kokeilla vielä asetus 49 kun en sitä huomannut mitata, musta on 0 ja IRE 1 ja 2 arvot kun seuraavat hyvin sitä mitä pitääkin, olettaisin asetuksen olevan oikein.
  Paperirulla ei tullut edes mieleen, i1D3 kun on ihan tarpeeksi tarkka erottamaan heikkoakin valoa vaikka värien erottelukyky ei tuolla alhaisilla lukemilla olekaan tarkkaa.
   
 16. Metanaut

  Metanaut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2008
  Viestejä:
  282
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olin suoraan LG:hen yhteydessä tuolla kaavakkeella. Näin Verkkokaupan kuitissakin opastetaan. Luulisi menevän nopeammin näin, ei kai Verkkis pysty muuta tekemään tässä tilanteessa kuin ilmoituksen asiakkaan puolesta. Panasonicilla ainakan homma toimi, toivottavasti LG:lläkin. Voisi tosin laittaa myyjällekin viestin.
   
 17. northrob

  northrob Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.03.2006
  Viestejä:
  371
  Saadut tykkäykset:
  26
  Jos tilanne olisi niin harvinaisen onnellinen, että tummat eivät olisi yhtään tukossa, niin siinä tapauksessa kirkkautta voisi käyttää IRE 1, 2, 3 jne arvojen säätöön laskemalla sitä normaalin optimiarvon alle. Tätä kyllä vaikeuttaa mittarin viralliset speksit: Luminance Measurement Range: 0.1 cd/m2 to 1,000 cd/m (http://www.vpixx.com/datasheets/ds_i1display_pro.pdf).
   
 18. Make73

  Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Sepäs se, kun ennalta luetun perusteella luki tukkoisista mustista ja ongelmista niin tilanne tosiaan vaikuttaa onnelliselta.
  Nuo viralliset speksit on siis värienerottelukykyyn jolla tarkkuus vielä luvataan, valoa mittari aistii hyvin tuon alle.
  edit: 0.003 nits mainittu tässä.
  Niin ja toki olen samassa tilassa kuin TV sitä säätäessä, kirkkauden arvolla 50 en havainnut minkäänlaista valoa paneelissa pimeässä huoneessa.
  Mutta kokeillaan paperirullaa ensi kerralla, ehkä viikon päästä pitää tarkistella säädöt kun 200 käyttötuntia alkaa olemaan täys.
   
  Viimeksi muokattu: 18.11.2018
 19. Muke

  Muke Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  18
  LG:n kautta kaikki. Voit laittaa vaikka s-postia sinne. Myyjää ei kannata sen enempää vaivata, ei pysty tekemään mitään.
  Mulla C6 paloi muutama jälki kiinni omasta youtube sovelluksesta. Meni takuuseen onneksi ja uusi näyttö töllöön kiinni. Kaikki meni aika hyvin ja suht nopeasti. (noin viikko)
   
 20. tmtm

  tmtm Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2008
  Viestejä:
  340
  Saadut tykkäykset:
  45
  Löytyykö tähän jotain linkkiä? Kiinnostaisi lukea. Itse olen käyttänyt E6:ssa asetuksia OLED-valo 100 ja kontrasti muistaakseni 55. Näin ABL ei käynnisty yhtä aggressiivisesti.