LG:n 2010-plasmamallien hinnat

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Anssi_H, 09.03.2010.

 1. Padex

  Padex Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.09.2005
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sanyo Z4 vaihtui LG 50pk350-televisioon. Kuvakoko pieneni 30 tuumaa, mutta kuvanlaatu ja käytettävyys parani huomattavasti. LG:ssä on tällaiselle säätäjälle sopiva määrä kuvansäätömahdollisuuksia.

  + Kuva ei pumppaa kirkkauden vaihdellessa. Mustan taso pysyy vakiona.
  + Ansikontrasti parani varmaan 10-kertaiseksi Sanyoon verrattuna.
  + Mustan taso hyvä, laitoin tarraledit LG:n taakse ja mustan kokemus silmälle parantui.
  + Värilämmön ja väriavaruuden saa kalibroitua todella hyvin kohdalleen hyvien säätöjen ansiosta. Myös Elisan Viihdeboksin kuvan onnistuin kalibroimaan AVSHD-mpegmateriaalilla. Eli myös tv-kuva on kondiksessa nyt.
  + Color uniformity täydellistä, ei enää valkealla kuvalla erottuvaa sinistystä/punerrusta kuvan reuna-alueilla.

  - Valkealla kuvalla TV pitää surinaa.
  - Haamukuvia havaittavissa joskus tummassa kuvassa.
  - Tuumia saisi olla enemmän, ehkä 5 vuoden päästä saa jo 90 tuumaisia kohtuuhintaan?
   
 2. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 946
  Saadut tykkäykset:
  234
  Ainoastaan jos maailmanjohtajat hurahtavat siihen Zeitgeist -kulttiin ja raha poistuu käytöstä. :rolleyes:
   
 3. poissaoleva

  poissaoleva Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.01.2007
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa hommattua ensimmäinen plasma tv taloon, LG 50pk350N. Kuvaan olen kyllä tyytyväinen hintaan nähden. Nyt kysyisin teiltä jotka olette pidempään laitteen (plasma) omistaneet tästä "Orbiter" toiminnosta... Kuinka moni pitää tuota kokoajan päällä?

  Onko siis vaaraa, että kanavan logo (esim.pro 1 kanavalla kun se on niin törkeän isokin) palaa kiinni... Tekeekös se "normaali" vaihtoehto jotakin? Ne muuthan on sitten apuna jos palaa kuvaa kiinni. Kiitos :thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2011
 4. Jan1one

  Jan1one Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.01.2011
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on kanssa LG 50PK350. Sanotaan, että kiinnipalamisen riski on yleensä suurin ensimmäisen kolmen sadan tunnin aikana.

  Ehkäpä siis on järkevää pitää Orbiteria päällä aluksi 300 ensimmäistä käyttötuntia, jos ei aja ns. break in:iä. Itse ajoin break in dvd:tä ekan viikon yöt kun olin nukkumassa, enkä ole pitänyt sen jälkeen orbiteria päällä. Saman saa tietysti tehtyä tuolla LG:n omalla "Colour wash" toiminnolla jos tv on sellaisessa huoneessa, että se ei häiritse katsoa.

  Mutta jos tv on sellaisessa paikassa että break iniä ei pysty tekemään, niin sitten pitäisin tuon orbiterin tosiaan päällä sen 300 katselutuntia.

  Tuo kanavalogohan ei mainoskanavilla ole mainosten ajan kuitenkaan näkyvissä.

  Riski tuohon palamiseen tai oikeammin image retentioniin on enemmänkin konsolipeli- tai tietokonekäytössä. Tai jos vaikka chattikanava tai Harju- ja Pöntinen on päällä tuntitolkulla, kun siinä on se kiinteä alue.
   
 5. CMK

  CMK Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä on muakin pikkaisen alkanut häiritä. Aina kun kuvassa on enemmän vaaleita asioita ja ääniraidalla hiljaisempaa niin surina erottuu selvästi. Viime aikoina TV on myös muutaman kerran päästänyt todella kovaääniset surinat heti käynnistyksen jälkeen, jonka jälkeen häiriöääni on onneksi palannut normaalille tasolle. Ärsyttävä juttu, mutta edelleen kokonaisuutena hintaansa nähden oikein hyvä telkku. :)
   
 6. Rooivalk

  Rooivalk Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Surinaa ei kuulu ja Orbiteria en ole kertaakaan käyttänyt. Ei ongelmia.
   
 7. kaviaari

  kaviaari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.08.2005
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Missä olisi nähtävissä ihan kuvan kanssa LG 50pk350. Akselilla Espoo/Helsinki. Ainakaan Helsingin Verkkokaupassa ei ollut esillä.
   
 8. Gwadj

  Gwadj Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Veikon Koneesta ostin 50PK950N 999€ maanantaina, eilen toivat kotiin. Heti alkajaisiksi kuvassa oli keskellä ylhäältä alas vihreitä viivoja. Sitten alkoi pukkaamaan softapäivitystä ja viivat katosi. Mustissa kohdissa huomasin, että oli tuota "dancing green" efektiä.. vihreätä tiputtamalla se katosi. Sitten huomasin värejä säätäessä, että yksi pikseli pysyy vihreänä, näkyy varsinkin sinisellä taustalla selkeästi. Color wash jauhoi koko yön, eikä tullut muutosta.

  Eikös tässä ole 100% pikselitakuu, kun full hd? Soitin LG:lle ja sanoivat, että pitää olla 4 pikseliä rikki.. aha.. :confused:

  http://www.kauppalehti.fi/5/i/yrity...aikki&oid=20100401/12725350518550&industry=&=
  Tiedotteessa kuitenkin lukee koskien juurikin tuota mallia, että 100% takuu.

  Laitoin vielä netistä huoltotakuupyynnön saa nähdä mitä vastaavat. Vai eikö tuollainen vihreänä pysyvä pikseli ole viallinen?

  edit: Veikon Kone vaihtaa koneen, kun kävin vielä sieltä kyselemässä. Olisi vaan pitänyt suoraan hoitaa siellä. LG:ltä tuli vastaus, että noudattavat ISO 13406-2 Luokka II valmistus standardia. Luokka II sallii 4 viallista kuvapistettä ja 5 viallista alikuvapistettä, toisin sanoen 17 alikuvapistevikaa miljoonaa kuvapistettä kohtaan... Kuitenkin markkinoivat 100% pikselitakuulla, melkoista harhaanjohtamista minun mielestäni. Onneksi Veikon Kone hoiti homman niin ei mene taisteluksi. :thumbsup:

  edit2: LG vielä vastasi, että Full-HD 100% pikselitakuu on poistunut heiltä marraskuussa 2010..
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2011
 9. Rooivalk

  Rooivalk Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0

  Ainakin Vantaan Jumbon Citymarketissa on tuommoinen hyllyssä. Tosin plasma näyttää aina ylikirkkaiden LCD-näyttöjen keskellä tuhnulta, joten se pitää vaan kantaa kotiin ennen kuin kuvanlaadusta saa kunnollisen käsityksen. Kaveri uskoi minua, vaikka omaan silmäänsä LG näytti Jumbon telkkariseinällä paskalta, kone napattiin matkaan ja laitettiin katselupaikalla kuntoon ja katso, kuva oli hyvä! Ei valituksia ja hinta on halpa.

  Huono homma tuo pikselitakuun pudottaminen pois. Reilua olisi ilmoittaa tuosta yhtä suurella rummutuksella julkisuudessa kuin mitä käytettiin kun pikselitakuu otettiin käyttöön.
   
 10. Plant

  Plant Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.05.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli kans hommattua 50PK950N, aluksi laite piti sellaista surinaa vaaleissa kohdissa että olin jo varma että laite saa lähteä, jotakin vikaahan siinä on pakko olla. Mutta nyt jostakin syystä kahden päivän käytön jälkeen surina on vaimentunut, toivottavasti pysyvästi.

  Muuten täytyy olla ihan tyytyväinen. Vaihtoehtona oli PK350N mutta akka oli myös mukana ostoksilla niin tuohon päädyttiin osaksi ulkonäkösyistä. Molemmista kyllä näkee peilikuvansa ihan tarpeeksi hyvin mutta kai sen kanssa pärjää.

  Kuljetus onnistui henkilöautolla ihan hyvin kun laitteen purki paketista ja heitti takapenkille. Pahvilaatikko piti kyllä pistää puukolla keskeltä poikki että sai senkin mukaan.
   
 11. Plant

  Plant Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.05.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli hihkuttua liian aikaisin, kyllä se vaan vieläkin sirittää kohtuu kuuluvasti. Eli vaikka etäisyyttä on n. 3 metriä niin esim. mainostauokojen aikana sirinä kuuluu tosi häiritsevästi. Voimakkuuttakaan ei voi niin isolla pitää ettei sirinä missään tilanteessa häiritse.
  Pitää varmaan käydä myyjäliikkeessä kuuntelemassa esittelykappaletta (jossa en ainakaan ostaessa havainnut sirinää) ja ruveta sitten tekemään vaatimuksia.
   
 12. Jonasz

  Jonasz Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.09.2010
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma 60PK250N pitää joskus voimakasta sirinää, mutta se häviää yleensä heti takakuorta yläreunasta painamalla. Jos ei painaminen auta niin pieni kämmenellä lyönti viimestään hiljentää laitteen. Virtalähde(et) pääsevät ilmeisesti jostain syystä resonoimaan tuohon takapeltiin, joka sitten voimistaa sirinän. Alussa itse kuulin sirinän häiritsevänä, mutta tv on siitä ilmeisesti hiljentynyt, kun häiritsevää sirinää kuluu varmaan kerran kuukaudessa. Tottuminen äänen voi toki vaikuttaa myös jonkun verran.
   
 13. CMK

  CMK Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jees, samanlaisia kokemuksia täälläkin. Telkku pitää vaalealla kuvalla pientä sirinää joka on juuri häiritsevyyden rajoilla, mutta ei ole toistaiseksi päässyt -tuttamaan liikaa. Kerran sirinä yltyi yhtäkkiä käsittämättömän kovaksi, menin painelemaan takalevyä eri kohdista ja ääni loppui saman tien. Tavallaan huvittavaa/surullista että vielä nykypäivänäkin telkku korjataan perinteisellä lyönnillä/potkulla. :)
   
 14. Harvort

  Harvort Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.05.2004
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  2
  Oletteko saaneet maksu-tv-kortin toimimaan ca-moduulin kanssa? Itsellä 60pk250n ja maksukanavat ei näy. Tulee vaan että Suojattu ohjelma - no accees. Moduulin ostin verkkokaupasta jossa luki että yhteensopii lg televisioiden kanssa.
   
 15. kaljaasi

  kaljaasi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin LG:n mallin PK350N ja pyydän heti anteeksi yksinkertaisuuttani, mutta kun digiboksista nappaamani TTV:n/Elisan maksu-tv-kortti ei tuohon töllöön sovi, niin mitäs minun nyt kuuluu tehdä?
   
 16. p4t1

  p4t1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2009
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Korttihan ei mene suoraan telkkarin kylkeen, vaan sinun täytyy hankkia conax kortinlukija, joka menee telkkariin, ja siihen lukijaan menee maksu-tv-kortti.
  Selvitä kaupasta mistä ostit tölllön mikä conax kortinlukija käy tohon LG:n malliin.
   
 17. Plant

  Plant Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.05.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitää sen verran päivittää että nyt ei ole enää telkkari sirissyt pariin viikkoon. Tai kyllähän se sirittää, mutta sen verran ettei sitä normaalisti kuule kuin ihan valkoisella kuvaruudulla ja äänet pois.
  Eli ihan tyytyväinen olen ostokseen nyt.
   
 18. Janichka

  Janichka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.04.2008
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuinkahan onnistuu pelaaminen(xbox, ps3) esim. LG 50PK350 tai 50PK750N telkkareilla? Onko havaittavissa input lagia? Kokemuksia pelitilanteista kenelläkään?
   
 19. laksu1

  laksu1 It´s all crap. Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  0
  60PK250 saapunut taloon. Ongelma esiintyi, eli HTPC kytketty telkkariin Pioneerin VSX-820:n kautta. Aikaisempien näyttölaitteiden kanssa (Epsonin TW3200, Panasonicin S20) ei tätä ongelmaa ollut. Eli siis vahvistimen ja tietokoneen ollessa päällä, äänet kuuluvat normaalisti vahvistimen kautta. Mutta sitten kun lyö telkkarin päälle, niin äänet häviävät ja LG valittaa, että ei signaalia. ATI:n 4650 näyttiksenä, ajurit ajan tasalla. Eli HTPC:n kuva ei näy telkkarin kautta ja äänet eivät kuulu. HDMI-kytkentätapana, luonnolliseti. Missä mättää?
   
 20. Rooivalk

  Rooivalk Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laksu1:n ongelmaan en suoraan tiedä vastausta, mutta sen olen itse huomannut 50PK350N telkkarin kanssa, että tämän HDMI-yhteensopivuus ei ole lainkaan sillä tasolla kuin monessa muussa merkissä. Eli tämä Simplink on joku LG:n rampauttaman HDMI-controllin irvikuva. Itselläni tekee usein sitä, että kun käynnistän pleikkarin, niin Denonin vahvari tajuaa tilanteen ja valitsee äänilähteeksi pleikkarin, mutta kuvalähde ei vaihdu automaattisesti. Sitten kun telkkarista input-valikon kautta valitsen HDMI1, niin vahvari kääntääkin inputiksi telkkarin ja tuloksena no signal, kunnes taas vaffesta valitsee tuon PS3-vaihtoehdon.

  Toinen pieni ongelma on Ylen digidigi-blingbling tekstitysten kuseminen noin 20% osuudella tekstitysten kokonaismäärästä. Eli tekstejä jää näkymättä.

  Muuten ok töllö, etenkin hinta huomioiden, kuva on erinomainen omaan makuuni.