LG:n 2010-plasmamallien hinnat

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Anssi_H, 09.03.2010.

 1. James77

  James77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2006
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koitinpa saada 60PK950:n verkkoon, siinä onnistumatta.
  Sovitin löytää purkin ja yhdistää siihen oikein. Mutta kun olen määrittänyt internetyhteyden, ei toimi automaattinen, eikä ip-osoite? Yhdyskäytävän osoite on väärä, sanoo testi.

  Purkista (DIR-615) on DHCP päällä, ja siihen on oman koneeni lisäksi onnistuneesti yhdistettynä kaksi kannettavaakin?
  Keinot on aika vähissä nyt, kokeillut olen sen PI-yhteyden kautta, ihan verkkotunnuksen laittamisella eikä ongelmaa ole tosiaan purkkiin menossa, vaan
  siitä etiäpäin.:OI
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2010
 2. Kalza

  Kalza Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.11.2002
  Viestejä:
  2 844
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eilen noita oli ainakin Turun seudun Cittareissa 699€ joku pienehkö erä.
   
 3. CMK

  CMK Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  60PK950 on ollut nyt yhden illan käytössä, tässä hieman pikakokemuksia. Edellinen telkkuni oli Pansun hienosti palvellut HD-ready plasma TH-50PV60E neljän vuoden takaa (haluaako joku ostaa? :)).

  Jos otetaan ikävät asiat ensin alta pois niin oikeastaan eniten harmittaa hutera jalusta. Koko telkku on aavistuksen kallellaan vasemmalle, ja liittimiä kiinnittäessä koko laite heiluu ikävän tuntuisesti. Kaikki ruuvit ovat varmasti kunnolla kiinni, ja itse jalusta istuu kyllä ihan tukevasti pöydällä. Kokonaisuus vaan ei ole kovin luottamusta herättävän tuntuinen. Pansussa oli ei-kääntyvä leveämpi ja todella tukeva jalusta, ehkä vaan totuin liian hyvään sen kanssa...

  Mutta itse laitteeseen. En ole mikään überhifisti joka kalibroi telkkua mittauslaitteiden kanssa, mutta näen kyllä jos kuvassa on jotain pielessä. LG:n out-of-the-box kuva oli suorastaan karmea - himmeä ja ylisaturoitunut (saattoi olla myös värilämpötila, joka oli mielestäni defaulttina warm-asennossa). Ensimmäinen lääke: helkuttiin kaikki ihmeen THX/sports/game -tilat, expert päälle, ja kaikki kuva-asetukset kerran läpi with the feeling. Johan näytti paremmalta.

  En voi tajuta miksi telkkuihin pitää tunkea noita vivid/cinema/blaablaa-moodeja jotka yleensä vaan vääntävät kuvan todella oudon näköiseksi. Vähän sama kuin vahvistimien jazz/rock/hall-jne moodit. Tarvitsevatko kaikki maailman jazz-kipaleet tietyn EQ:n jotta kuulostavat hyviltä? Ja vaikka tarvitsisivatkin, niin kuka niitä muka säätää aina sen mukaan mitä musaa milloinkin kuuntelee? Ei voi ymmärtää.

  Kuvalähteinä mulla on HD-digiviritin, Xbox360, PS3 & PC, kaikki HDMI:llä kiinni. Testailin jonkun verran kaikkia, enkä ole vielä löytänyt mitään sen kummempia ongelmia. Kuva näyttää kaikin puolin hyvältä, ja overscanniton 1:1 PC-kuva on juhlaa aikaisempaan verrattuna. Joissain yhteyksissä mainittu ylipeilaava ruutukaan ei ole yhtään häirinnyt, tosin tähän voidaan palata kunhan ulkona on taas vähän valoisampaa. :) Perus SD-kuva näyttää hyvältä vaikka tietysti kaikki puutteet paljastuvat entistä selvemmin, ja Blu-Ray näyttää aivan taivaalliselta.

  Mustan taso tuntuisi olevan samaa luokkaa kuin Pansussa, ehkä vähän parempi, näin todella silmämääräisesti arvioiden. Sinänsä harmittaa että neljässä vuodessa ei about saman hintaluokan telkussa ole mustan taso parantunut todella selkeästi, mutta tietysti kuvakokoon on tullut 10" lisää. (Ja olihan se Pansu itseasiassa 1ke kalliimpi nyt kun tarkistin....) Mutta ihan tarpeeksi mustalta näyttää.

  Telkun omaa viritintä ja nettiominaisuuksia testailin vain pikaisesti. Tuntuvathan ne toimivan, mutta en varmaan niitä tule mihinkään käyttämään kun PC tekee samat asiat paljon paremmin ja kätevämmin. Kuka ihme haluaa käyttää telkun kaukosäätimellä Facebookkia tai edes Youtubea (jossa kuitenkin pitää kirjottaa hakuja)?. Mutta se on kieltämättä erittäin kätevää että telkku osaa päivittää softansa netistä.

  Edelliseen liittyen - tästä on varmasti puhutti ennenkin, mutta aina välillä ihmettelen miksei alan harrastajille myydä telkkuja joissa olisi hyvä kuva ja rivi HDMI-inputteja, ja se siitä? Ei virittimiä, ei kaiuttimia, ei nettiyhteyksiä (paitsi ehkä softapäivityksiä varten), jne. Ehkäpä tollaisille ei ole tarpeeksi markkinoita jotta niitä kannattaisi erikseen tehdä, eikä näiden ominaisuuksien poistaminen alentaisi massatuotettujen vehkeiden hintaa juurikaan.

  Kaukosäätimet ovat LG:n peruskapuloita, niitäkään en varmaan tämän illan jälkeen enää käytä kun Harmony oppi telkkarin ongelmitta. Menut ovat myös LG:n peruskauraa, aavistuksen tönköt, mutta eipä niissäkään tarvitse juuri liikkua kunhan kuva on säädetty kuntoon. Tässä ei sentään ole yritetty tehdä samanlaisia ylilyöntejä kuin vaikkapa LG:n Blu-Ray -soittimessa jossa alkumenu on käsittämättömän hidas ja tönkkö animoitu viritys jota laitteen teho ei riitä pyörittämään mitenkään järkevästi. Mutta voiskohan LG joskus vaikka palkata jonkun joka vois kirjottaa niiden menutekstit ihan oikealla englannilla. :)

  Yksi kysymyskin johon en löytänyt vastausta tuli eteen: Onko HDMI/DVI 1 -liitttimessä jotain eroa muihin HDMI-liittimiin verrattuna? Muissahan lukee pelkästään HDMI, ja ykkösessä HDMI/DVI. Kytkin kuuliaisesti PC:n ykkösliittimeen, ja hyvin se siinä ainakin toimii. :)

  EDIT: Muutama lisähuomio vielä parin päivän käytön jälkeen:

  Harmonyyn pitää laittaa ihan järjettömän pitkä power-on delay (8s), telkku alkaa näköjään ottaa vastaan ir-komentoja vasta kun kuva tulee ruutuun. Aiemmissa telkuissa on mielestäni komennot menneet perille jo ennen kun tv saa kuvan näkyviin. Ei kaada maailmaa, mutta käynnistettäessä pitää vaan muistaa osoittaa kakella ruutua koko aika mikäli haluaa varmistua että tv menee varmasti oikeaan inputtiin.

  Telkkarin sirinä ei ole kovin paha, mutta muuttuu sen mukaan mitä ruudulla näkyy. Enemmän valkoista = enemmän sirinää. Menetän hermoni yleensä saman tien jos jokin laite pitää jotain ylimääräistä meteliä, mutta LG:n sirinä onneksi jää pienenkin metelin alle piiloon, yleensä sen huomaa vain jos on äänet mutella ja seikkailee jossain telkun menuissa tms. Vanha Pansu piti silti vähemmän ääntä, väittäisin.

  Mulla on myös D-linkin tukiasema, ja ainakin siihen telkkari otti ihan nätisti langattoman yhteyden, ja siitä eteenpäinkin. Telkkarin päässä ei kovin paljon asetuksia ole joten veikkaan että kyse on purkin conffista. Oletko kokeillut piuhan kanssa?
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2010
 4. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä tuntuu nykyään olevan käytäntö niin telkuissa kun näytöissä, laitetaan sellainen jalusta joka tuntuu siltä että se vain juuri ja juuri kestäisi laitteen painon. Eli tehdään niin halvalla kun vaan mahdollista.

  Vai liekö noissa ideana että jalusta tehdään ikään kuin joustavaksi että televisio antaa periksi jos sitä vahingossa tönäisee, mutta ihmettelen kyllä esimerkiksi tätä syksystä ostamaani Samsungin näyttöä, joka väpättää joka suuntaan kun vaikka laitteen nappeja painaa. Tulee lähinnä mieleen ne amerikkalaiset bubblehead-maskottilelut..
   
 5. CMK

  CMK Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jees, olen ollut huomaavinani saman trendin. Tuttu osti jokin aika sitten muistaakseni juuri Samsungin näytön, ja mietittiin yhdessä pitäisikö koko näyttö palauttaa kauppaan kun jalusta tuntui niin käsittämättömän huteralta. Lisäksi laite istuu työpöydällä täysin väärässä asennossa, melkein pöydän pinnassa kiinni ja hieman kallellaan eteenpäin. Eikä minkäänlaista säätövaraa ole.

  Itselläni on monttuna Samsungin hieman vanhempi malli, ja siinä on tukeva, käännettävä ja pystysuunnassa liikkuva jalusta jolla monitorin saa suoraan täydelliseen asentoon. Lisäksi montun saa nostettua niin ylös että keskikajari mahtuu kätevästi sen alle. Olen jonkin aikaa katsellut hieman isompaa monitoria, mutta missään ei enää tunnu olevan samanlaisia kunnon jalustoja. Tyhmää...
   
 6. sanpsa

  sanpsa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.07.2006
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikäs on nyt niinku sen bottom line tosta pk350 mallista eli risut ja ruusut nyt! Jos kilpailijaksi otetaan vaikka 47ld450...
  Näky taas 3 kipaletta olevan noita plasmoja citymarketissa.
   
 7. CMK

  CMK Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.04.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm, nyt löytyi yksi ongelma, joka ei välttämättä tosin liity nimenomaan LG:n telkkariin.

  Ainakin Pleikkarista ja PC:stä saa katsottua leffoja 24Hz outputilla, mutta molempien kanssa audio on ikävästi epäsynkassa. XBMC:llä on helppo siirtää audio kohdalleen, ja sillä myös selviää että kuva on noin 150ms ääntä jäljessä.

  Yksinkertainen korjaus on tietysti pitää outputti 60Hz:ssä, jolloin 24fps kuva liikkuu ihan tarpeeksi pehmeästi ainakin omaan silmääni. Nopea googlaus kertoo että muillakin on ollut samantyyppisiä ongelmia 24Hz kuvan kanssa erilaisilla laitekomboilla.

  Onkohan kyseessä vaan joku 24Hz kuvan perusominaisuus, ja oikeaoppinen tapa hoitaa ongelma on lisätä ääneen tarvittava delay? Vai tekeekö LG jotain väärin? Mulla menee äänet tällä hetkellä suoraan vahvistimeen joka laitteesta, joten tällä kytkennällä ei ole edes teoriassa mahdollista että asia korjaantuisi automaattisesti (jos LG vaikka olis niin viisas että lisäisi ääneen tarvittavan delayn kun äänet menee sen kautta... :))
   
 8. Nash

  Nash Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.04.2001
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lg 50PK350 mallista pieni kysymys: Kuinka paljon pöytäpinnan ja kuvan alalaidan välinen korkeus on normaalia jalustaa käytettäessä? (Olinkohan nyt tarpeeksi selväkielinen kysymystä kirjoittaessani..) Kiitos sille joka jaksaa kaivaa mittanauhan esille :D

  Nykyinen televisioni on Sony KDL40W4000 ja vastaava lukema on siinä n.13cm joka juuri ja juuri riittää nykyistä keskikaiutinta käytettäessä.
   
 9. kaahonen

  kaahonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2006
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse ratkaisin vastaavan ongelman tekemällä korokkeen TV:n alle. :thumbsup:
   
 10. Taikaviitta

  Taikaviitta Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.10.2007
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei liity quoteen, mutta ko. telkkaan kylläkin...:) Eli onko tuo Magnet-e:n malli Nordic versio, ainakaan mallinumeroon eivät ole N-ää lisänneet. Joskus luin jostain, että LG:n pohjoismainen takuu alkaa hoitamaan jatkossa vain N-mallien viat, hoidetaanko nämä ännätömät sitten jossain omassa huollossaan?

  Jimmsi muuten näyttäis mainostavan tuotteen nimessäkin, että on nimenomaan "Suomi-malli", hintaa n. 80€ enemmän kuin Magnetilla. Onko tietoa mallien teknisistä käytännön eroista, nordic mallissa sertifioitu cable-ready viritin tjsp? Onhan muuten tuossa mpeg4 viritin (en oo missään huomannut erikseen mainittavan että ois)?

  Eniten epäilyttää tuo etupaneelin pinta ja heijastumiset. Nykyinen matta lcd ei heijasta oikein mitään mutta muistan hyvin edellisen kuvaputkitöllöni, jonka pinnasta sai välillä päivänvalossa katsella peilikuvaansa ennemmin kuin tv-kuvaa. Ei kait tässä sentään sellaista ongelmaa ole, ainakin arvostelujen perusteella heijastumat ovat jonkinlaisessa kontrollissa...?
   
 11. jarb

  jarb Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.06.2005
  Viestejä:
  307
  Saadut tykkäykset:
  0
  alle sopii 6cm vehje. Eteen, kuvaa peittämättä (12,5cm).
  Jos haluaa keskelle, niin jalusta tulee aika kauas eteen (25cm) ja on noin 1-1,5cm korkea.
   
 12. Nash

  Nash Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.04.2001
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttää siltä että on hieman sovellettava. Kerran kun on senttipeliin lähdetty niin kysyn vielä jalustan mitat? lähinnä kiinnostaa jalustan syvyys?

  Verkkokauppa.comista saisi tuon 50PK350N-mallin suht sopivaan hintaan. Tuleeko paljonkin takkiin kuvanlaadullisesti pari vuotta vanhaan Sonyn 40W4000 malliin verrattuna? Näin kyseisen laitteen pikaisesti Citymarketissa pari viikkoa takaperin ja ainakin siellä näytti hyvältä. Tällä hetkellä on siis hakusessa suht iso ja hyvä kuva ilman sen kummempia kommervenkkejä. Ei siis ole tarvetta kaiken maailman wifi/3d/tms härpäkkeille.

  Tuleeko mieleen muita asioita joiden perusteella ei kannattaisi kyseistä halpisplamaa hommata?

  Minä kiittää :thumbsup:
   
 13. Collusion

  Collusion Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 821
  Saadut tykkäykset:
  10
  Takkiin? LG on Sonya edellä, valovuosia.
   
 14. Jaggie

  Jaggie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2005
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaipaisi perusteluja. Itselläni on 40W4000 edelleen kakkostelkkarina, sekä LG:n 60PX950N (jonka pitäisi olla joka suhteessa parempi kuin PK350N), ja olen vertaillut televisioitani ihan vierekkäin samoilla kuvanlähteillä.

  PX950N pärjää kyllä loistavasti väri- ja harmaasävytoistossa, sanoisin mille tahansa nykytelevisiolle, ja säätömahdollisuudet ovat omaa luokkaansa. Sonylla ei näiden suhteen ole sanansijaa. Kuitenkin, uskomatonta kyllä, mustan tasossa 40W4000 voittaa PX950N:n, samoin kuin kirkkaudessakin. Ja nimenomaan mustan tasossa *950 -sarjan pitäisi erottua LG:n halvemmista mallisarjoista. LG:tä vaivaavat, joskin (omasta mielestäni) vain hyvin vähäisessä määrin, myös plasmojen perusongelmat kuten line bleeding, fosforilagi ja image retention. Pahempi ongelma on kuvan kirkkauden epätasaisuus, joihin brittifoorumeilla viitataan "dirty screen effectinä", mutta tuosta en tiedä onko PX950-spesifinen juttu. Tällaisia kuvavirheitä ei Sonyssa ole lainkaan. Liiketoistossa molemmilla on omat ongelmansa: Sonyssa 50Hz LCD:lle tyypillinen kuvan sumentuminen, LG:ssä phosforiviiveen lisäksi pienehköt häiriöt kuvan prosessoinnissa. LG myös surisee, joskin vähemmän kuin muut kuulemani 60+ kokoluokan plasmat. Pelaamisen kannalta ongelmaksi voi LG:ssä muodostua input lag, joka on noin 40ms, Sonyssa 0-10ms.

  Kiinnostaisi kuulla, millaisissa olosuhteissa ja millä säädöillä sinä olet ko. televisioita testannut, jos olet saanut PK350:n näyttämään valovuosia paremmalta kuin W4000.
   
 15. ritamaki

  ritamaki Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  166
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutenkin olisi mielenkiintoista tietää, millaisia säätöjä olette kuvalla käyttäneet PK350 mallin kohdalla? Jotain avforumin säätöjä kokeilinkin, eli onko ne ne "standardin mukaiset"?
   
 16. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 917
  Saadut tykkäykset:
  218
  Tämä todella kuulostaa uskomattomalta. Eikös ton PX950N:n pitäisi olla LG:N lippulaiva plasma?
   
 17. isf?

  isf? Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2008
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minullakin 60" PX, ja on helppo uskoa W4000:n syvempi musta. Britti-ja jenkkisivuja kun lukee, ihmetyttää onko pohjolan version firmis syynä vai mikä, kun ovat niin tyytyväisiä LG:n mustan tasoon siellä. Kirkkautta tässä on kyllä ihan riittävästi ainakin minun tarpeisiin.

  "Dirty screen" tulee esille varsinkin sivuttaispanoroinneissa, kuten bandingista puhutaan lcd:n kohdalla. Liekö heijastuksia vähentävän pinnoitteen vika, mutta laikukkuus erottuu vielä selvemmin jyrkästi sivusta katsoessa.

  IR ja line bleed ei henk.kohtaisesti niin kovin häiritse, ilmiöt vaikuttaisi lievemmiltä koneen lämmettyä kunnolla, ehkä n.15min.

  Harmaatasapainon ja värit saa kyllä hienoiksi, säätömahdollisuudet tässä on tosi hyvät. Vielä kun olisi plasmateknologiassa säädettävä taustavalo lcd:n tyyliin...

  3D on ollut toistaiseksi pettymys. Liikaa on haamukuvaa/crosstalkia, jotta voisi keskittyä sisältöön. Johtuuko laseista vai onko levyt huonoja? Mulla on vain Saiturin Joulu ja Liisa Ihmemaassa, mutta ainakin ne katson mieluummin 2D:nä. Syvyysvaikutelma niissä on kyllä mainio. Harmin paikka.
   
 18. Jaggie

  Jaggie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2005
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mittaukset taas tukevat sitä, että LG:n plasmoissa on (muuallakin) huono mustan taso. Esim. CNET on mitannut seuraavia arvoja:
  Panasonic P50VT25 (vast. VT20): 0.004 ftl (0.007 ftl 1500h käytön jälkeen)
  Panasonic P50G20: 0.007 ftl (0.012 ftl 2400h käytön jälkeen)
  Samsung PN50C8000 (vast. PS50C7705): 0.019 ftl
  LG PX950: 0.030 ftl

  HDTVtest ei ole arvostellut PX950:aa tai PK350:aa, mutta PK590:n mustan tasoksi mitattiin 0.09 cd/m^2. 40W4500:lle mitattiin 0.05 cd/m^2.

  Materiaalissa ei ole vikaa, koska itse 3D-tehoste on television tekemä. Mutta ainakin osittain syy on laseissa. Mulla on kolmet LG:n lasit, niissä ei keskenään ole eroa. Mutta Xpandin X103 universaalilasit vähentävät crosstalkia selvästi. Toivo elää, että tulevaisuudessa pelkästään lasien päivitys riittää crosstalk-ongelman ratkaisemiseksi kokonaan.
   
 19. prosurfer

  prosurfer Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  19.10.2001
  Viestejä:
  2 111
  Saadut tykkäykset:
  2
  Samsungin 3D-plasmoissa on aivan loistava jalusta, tukeva ja kääntyykin. Positiivinen poikkeus nähtävästi.
   
 20. Samuli^

  Samuli^ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.04.2005
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  PK350:ssä vaikuttaisi olevan n. tuplasti parempi mustan taso kuin THX-malleissa joissa on reunanterävöitysbugi (liittyvätköhän toisiinsa?)

  PK350/jenkki PK550, ChadB:n arvostelu plasmasta sekä vertailua Panasonic G25:seen:
  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=18358288

  "light output with a small 100% white window measured 50 fL, and the pre-dimmed black level measured around .0132 fL."

  PK750, samaisen henkilön arvostelu:
  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=18454144

  "The set’s black level, measured with a profiled colorimeter that takes very accurate readings at low levels, was approximately .026 fL"

  PK950:ssä pitäisi olla parempi mustan taso TruBlack -filtterin ansiosta. hdtvreviews mittasi arvoksi 0,04 cd/m^2.

  PS. ei olisi muuten ensimmäinen kerta kun 3D-mallissa on ongelmia mustan tason kanssa. Esim. Samsungin laitteistahan tätä ongelmaa löytyy.
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2011