LG LH9xxx-sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana toke, 17.10.2009.

 1. Jexter

  Jexter New Member

  Liittynyt:
  03.02.2010
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asioille annetaan eri painoarvoa. Television itse vaihdan harvoin joten silloin kun kyseisen laittaa niin haluan laittaa tietenkin sellaisen mikä vastaa käyttötarkoitusta ja asetettuja odotuksia. Eli jos se tulee 80% pelaamiseen niin kyllä se input lag on mukava olla kondiksessa.

  On hyviä televisioita jotka siis pystyvät alle 10ms. Tuo 50ms on jo aika surkeaa luokkaa. Lähentelee Samsung / Sony tasoa. LG:llä tosin on hyviä LCD näyttöjä, kuten SL8000, joissa on erinomainen input lag. Tähän mennessä ainoastaan Sharpin LE700 ja LE705 tuntuvat omaavan riittävän hyvän input lagin noista LED televisiosta. Local Dimming telkuissa kaikissa tuntuu olevan erittäin huono.

  LH9000 on hyvä televisio jossa on minusta erinomainen hinta/laatu, mutta se valitettavasti on alle keskitason pelaamista ajatellen.
   
 2. toke

  toke Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 005
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä tämän LGn kohdalla testit ovat osoittaneet, että mustan taso on samaa luokkaa muiden merkkien huippumallien kanssa. Jos erot ovat luokkaa 0,09 - 0,1 - 0,11 cd/m2, niin kannattaa joskus ihan omin silmin testata onko noilla eroilla mitään väliä.
  JA helppohan se on vaatia vertailukelpoisia testejä, mutta vaikeaksi homman tekee se, että kaikki haluavat erilaista vertailukelpoisuutta.
  Yksi huonoimmista on tuo taustavalo täysillä.
  Sillä kun harvemmin saadaan aikaan laadukasta kuvaa normaaleissa olosuhteissa ja töllöjen valkoisen taso heittelee maasta taivaaseen.
  Perinteisesti käytetty tapa on ollut säätää kaikkien valkoien taso samaan, mutta kun nykyään toiset töllöt pystyvät yhtä hyvään mustan tasoon korkeammalla valkoisen tasolla kuin perinteisesti, tämä tyyli ei tee oikeutta uudelle tekniikalle.
  Huono tapa olis tietty myös tasa mustan taso ja samasta syystä.
  Monissa testeissä onkin verrattu vaan parasta dynamiikkaa säädöillä, joilla paras kontrasti saadaan nämä säädöt ilmoittaen. Sitten kun mukaan laitetaan myös mittaustuloksen min- ja max-säädöillä, niin jokainen saa itse päättää niden keskinäisen merkityksen. Näinhän tekee esim. kotimainen laatulehdistö.
   
 3. KKBoss

  KKBoss New Member

  Liittynyt:
  26.01.2010
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Philipsin 9704:ssa on 10ms input lag mikä taitaa olla ld ledien kärkeä. Itse en kuitenkaan televisiota pelikäyttöön ostanut eli sen enempää en voi asiaa kommentoida.

  Tällä italialaisella sivulla on listattu monien televisiomallien input lag -arvoja:
  http://www.dday.it/redazione/220/DDa....html#pagina-2
   
 4. VJJ

  VJJ New Member

  Liittynyt:
  18.01.2010
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puhutaankohan me samasta asiasta? Minä puhuin yllä LH9000n mustan tasosta silloin kun LD = off. Tällöin omien silmieni perusteella ero on huomattava esimerkiksi aiemmin omistamaani Sonyn W5710:aan (=W5500) verrattuna, jälkimmäisen eduksi. Ilman LD:tä musta näyttää samalta (hiukan valjulta) kuin missä tahansa aiemmin omistamassani tai näkemässäni LGn LCD:ssä. Local-dimming päällä tilanne on toinen.
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2010
 5. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 694
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mustan tason sijaan pitäisi puhua kontrastista. LG:ssä kun tuo taustavalon säätö toimii hyvin eli sitä voi vapaasti mutta ilman että kuvanlaatu isommin muuttuu. LG:n paneelin kontrasti on se 1000:1, kun taas PVA-paneelit pystyvät siihen 2000-2500:1, huippuna sitten Samsungin 8500 4500:1. Kyllä noilla on merkitystä. Ainakin minä näen nuo mustan puutteet ihan selvästi eikä tarvita mitään kuunvaloja sen erottamiseen. Toisaalta sitten LD:llä kontrasti tipahtaa vähän matkan päässä siihen 6000:1 ja yli eli sitä normaalin dynaamisen kontrastin pumppausefektiä ei ole.
   
 6. toke

  toke Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 005
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heetkonen,
  eiköhän tässä ole pieni ajatteluvirhe?
  Ei se LD sitä taustavaloa mihinkään pois ime.
  Eli jos LD pois päältä mustan taso on korkeampi kuin jos LD on päällä, niin silloin pitää LD-off moodissa laskea se taustavalon taso halutuksi.
  Vai eikö taustavaloa voi manuaalisesti laskea yhtä alas kuin mihin LD sen automaattisesti laskee?
   
 7. VJJ

  VJJ New Member

  Liittynyt:
  18.01.2010
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla voi tässä olla isokin ajatteluvirhe kun en ole alan asiantuntija tai edes kunnollinen harrastaja - jopa massiivisen ajatteluvirheen riski on olemassa ;)

  Ymmärrän tuon sun pointin, tai ainakin luulen ymmärtäväni. Minun mielestäni kun LD=on, taustavalo on mustien alueiden kohdalla niin matalalla, että jos sen säätäisi fixatusti tuohon arvoon (ts. LD=off tilanteessa kattamaan koko paneelin alueen) niin kuvasta tulee yleisilmeeltään liian tumma. Ainakin minun mielestäni. Toki kuvan vaaleampien alueiden tarvitsema taustavalo vuotaa tietysti osin läpi myös mustan kohdalta - missä määrin, riippuu tietysti itse näytettävästä kuvasta. Joka tapauksessa, kun kuva on voittopuolisesti musta, tuntuu että ns. 0, 0, 0 -alueen LEDit ihan aidosti sammutetaan, en ainakaan itse näe tällaisessa tilanteessa eroa sammutetun TVn ruudun ja tuon "referenssimustan" välillä.

  Onko tuosta muuten sinulla (tai muilla) tietoa että sammutetaanko noita led-ryhmiä aidosti kun inputti on "tarpeeksi" mustaa?

  Edit:
  Nyt huomaan, että ehkä tässä tosiaan olisi paras puhua kontrastista....
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2010
 8. Jexter

  Jexter New Member

  Liittynyt:
  03.02.2010
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa listaa olen itse katellut. Harmi ettei siinä ole uudenpia televisioita vielä. Philipsin 9704 olen kyllä tarkastellut ja kyllä himottas, mutta siinä tulee itsellä hinta vastaan. Esim. Sharpin LE705 saa tonnia halvemmalla, samoin myös Panasonicin G20. Tiedän että näissä teknologia on hieman eri, mutta ei niin paljon että se minun käyttöön olisi sen tonnin arvoinen.
   
 9. toke

  toke Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 005
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oisko hyödyllistä kerää kaikki LH9000-testit, joissa on oikeasti mitattuja tuloksia yhteen viestiin?
  Oisko jollaan aikaa?

  Vielä tuosta mustan tasosta: on varmaan aika selvää, ettei LG ole keskittynyt LD-off-moodiin, kun koko töllön idea on LD.
  Onkos tässä mallissa muuten sitten IPS-paneeli?
  Miten mustan taso vertautuu muihin vastaaviin? (Onko niitä?)
   
 10. VJJ

  VJJ New Member

  Liittynyt:
  18.01.2010
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa mieltä LD-off -moodiin keskittymisestä. Ja jos itse olisin päättämässä tuotantolinjan asioista, en laittaisi tähän malliin edes A+/A -luokan huippuyksilöitä paneeleiksi vaan käyttäisin ennemminkin hyödyksi laadultaan korkeintaan keskiverrot kappaleet, LD kun tosiaan antaa anteeksi vähän suuremmatkin epätasaisuudet. Kuten itselläni; oman yksilöni paneeli olisi ilman LD:tä melkeinpä katselukelvoton, sen verran pahat pilvet siinä on. LD:n kanssa taas ei huomaa mitään. Ja hyvä näin, sillä alun perin halusin LD-mallin nimenomaan sen takia ettei tarvitsisi enää välittää valovuodoista/pilveilyistä. Syvät mustat tulivat vähän niinkuin bonuksena :)

  Pika-googlettamisella yleinen "foorumitieto" näyttäisi olevan, että LH9000:ssa on (S?-) IPS -paneeli. En ikävä kyllä löytänyt sen kummemmin faktaa, esim. valmistajan tietoja tämän tueksi.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2010
 11. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 694
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sanon vielä kerran että vaikka musta onkin hyvää niin tummissa kohtauksissa missä on myös vaaleampia yksityiskohtia, 30000:1 natiivikontrastin tykki vie voiton. Tässä auttaisi parempi paneelin kontrasti paljonkin.

  Samaten tässä on sellainen ominaisuus että jos valkoinen yksityiskohta on pieni, se näkyy haaleampana. Kun esine suurenee, se samalla muuttuu myös kirkkaammaksi. Toivoisin että aina minulla voisi LDn toimintaa muuttaa aggressiivisemmaksi, eli kirkkaammaksi kun en pahemmin haloja näe.
   
 12. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 127
  Saadut tykkäykset:
  0
  Anandtech tutkaillut TXH:n saloja LG:n LH90 malliston televisiolla, tätä 55" mallia ei euroopasta tainnut kyllä koskaan saada, mutta näitä pienempiä toki joita tässäkin ketjussa on käsitelty .

  http://anandtech.com/gadgets/showdoc.aspx?i=3745
   
 13. toke

  toke Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 005
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikkea ei voi näin halvalla saada. Mutta varmasti markkinoiden parhaan hinta-laatusuhteen taitaa saada.
  Pva olis kai hitaampi ja arempi katselukulmille, vaikka sitten kontrastia olis enemmän?
  Parempi näin, on monikäyttöisempi, kun on nopea ruutu ja leveä katselukulma ja sitten heikempää kontrastia kompensoidaan LD:llä.

  Btw, silmän dynaaminen(samanaikainen) kontrasti on jotain 1000-10000:1 välillä, riippuen tutkimuksista. Ja aina painotetaan vielä, että se on yksilöllinen, fysiologinen ja psykologinen juttu. Ja että testikuvasta tai jostain erityistilanteesta voi kovalla yrittämisellä erottaa jotain, mutta luonnollisesti (ei über-analyyttisesti) luonnollista kuvaa katsoen vähempikin näyttää virheettömältä.
  Tässä mielessä LD on fiksu ratkaisu, koska hetkellistä kontrastia ei koskaan tarvita niin paljoa kuin jotkut kalliit laitteet jo nykyään tarjoavat. Ja kunhan xvycc-väriavaruus tulee käyttöön blu-ray2:ssa, niin töllön ei tarvii enää arvailla huonolla tekoälyllään miten taustavaloa pitää pumpata, vaan se saa tiedon suoraan videodatasta ja kuva näyttää siltä, niin kuin tekijät ovat halunneet.

  Edit: tai siis eihän tuohon välttämättä tarvita local dimmingiä, kunhan nyt vaan on jonkinlainen riittävän fiksu dynaaminen taustavalon säätö...
   
  Viimeksi muokattu: 09.03.2010
 14. vhelin

  vhelin New Member

  Liittynyt:
  19.12.2009
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään tuli 47LH9000 Yapodosta. Vaikka olikin vähän kommunikointivaikeuksia ja DHL heitti Suomen päässä normipostin kuljetukseen ja piti lopulta hakea taksilla lähipostista se laatikko niin tossa seisoo. Ei ehkä ole TV 2010 -elämys jota odotin vanhan Samsungin M86:n jälkeen, mutta so far so good. Pitänee viikonloppuna tutustua paremmalla ajalla tuohon värkkiin. LD päällä musta kyllä näyttää kivan mustalta...
   
 15. toke

  toke Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 005
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieno homma, eka 47" on siis saatu Suomen kamaralle ja sitämyöten todistettu, että malli on oikeasti edes olemassa. Katotaan koska vk saa niitä toimituksiin...
   
 16. toke

  toke Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 005
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, vahvistivat asian.
  Eli jatkossa kannattaa hinnan laskiessa peruuttaa tilaus ja tehdä heti uus...
   
 17. vhelin

  vhelin New Member

  Liittynyt:
  19.12.2009
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Telkun takana luki, että valmistettu helmikuussa 2010, eli aika uusi laite. Firmis taisi olla 3.40 jos muistan oikein. Ja telkku on konsolipeli- (95%) ja leffakatselukäytössä (5%). Heti tuli kokeiltua, että onko sitä inputlägiä, ja en kyllä itse huomannut mitään. Eli ilmeisesti on tarpeeksi nopea laite ainakin mun tarpeisiin. :)
   
 18. Jexter

  Jexter New Member

  Liittynyt:
  03.02.2010
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Input lagia on vaikea huomata ellei ole jotain mihin verrata. Jos pelaat samaa peliä CRT putken kanssa ja sitten hetken päästä tolla LCD:llä niin eron voi jo havaita kun se on 50ms luokkaa.
   
 19. Jusa3

  Jusa3 New Member

  Liittynyt:
  04.12.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuin niin? LH9000 on 8,7cm paksu. Edget jotain 1-3cm luokkaa.
   
 20. jarith70

  jarith70 Member

  Liittynyt:
  17.08.2005
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0

  Vähänkö kade... Oishan se 47 kelvannu tännekkin.