Lg Dbrh198

Keskustelu osiossa 'DVD-laitteet' , aloittajana tco, 02.06.2006.

 1. nicodocet

  nicodocet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2007
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  @QAku

  Enabling DVD-RAM support, you can record also on this media type which, otherwise, is unrecognized by the recorder.
  In my point of view, DVD-RAM is the most versatile rewritable media.

  Autoclock adjustment needs to work that on first program you tune a channel which transmit clock signal.

  I sent you a PM.
   
 2. dbr

  dbr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  I have exactly the same device, OP codes and firmware as QAku, I tried the DVD-RAM rec support (OP5:8F), it recognized it as a data disc instead of rejecting, but recording didn't work neither way (direct rec or dubbing). If this would work somehow, would it create a menu structure to the disc or would it be in data mode? XviD recording to HD did work anyways.
   
 3. nicodocet

  nicodocet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2007
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Probably you loaded a DVD-RAM not new, but already used on a PC, containing data.
  As general suggestion, when using a rewritable DVD media already used as DATA disc, you have to manage a lilttle with it on the PC to make it unrecognizable (as DATA disc) by the recorder. I use this procedure: with Nero I burn it as UDF, one session, placing a random file inside.... when you will load the disc so managed in the recorder, it will not be recognized as DATA disc, but you will be asked to initialize it.
   
 4. dbr

  dbr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  I burned the disc like you suggested and DVD-RAM (direct) recording worked like a charm. I don't know how this differs from using a DVD-RW, but it's a good addition to the device I guess. A useful feature would be if the XviD files could be transfered to PC somehow (other than connecting the HD directly to PC). Without a way to do that, XviD recording feature can only be used to save HD space. Do you have any other OP codes that I/we could try out? :)
   
 5. nicodocet

  nicodocet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2007
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  The ones I suggested to QAku. (*)
  You can use the same procedure you followed for DVD-RAM also for DVD-+RW, when containing data.

  The changing of the HDD and / or the connection to the PC is an easy operation, and I have also a solution about mounting an USB/IDE adaptor inside the recorder.
  But to check for compatibility, I need an hi-res photo of the inside of the recorder and one detailed of the main board labeled "RH1000 main".
  Can you send them to me? ... there are no label on the case, so no risks for warranty.

  (*) edit:
  If you don't have Show-view/Video+/Gcode and want it, this is possible by OP changing.
   
 6. diver

  diver Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.07.2006
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jouduin jokin aika sitten virittämään kanavat uudelleen ja sen jälkeen palasivat vanhat ongelmat, jotka edellinen päivitys oli jo poistanut.

  Nyt YLEn tekstit näkyvät vain satunnaisesti yleensä vain joka kolmas. Tallenteeseen ei tule ollenkaan tekstiä. Olen koittanut säätää kaikkia mahdollisia Subtilte asetuksia mutta tallenteeseen ei enää tule teksitä. Lisäksi tuttu kanavapaikka ongelma palasi takaisin MTV3 on 71 ja Nelonen on 72.

  Laite on ostettu Vantaan Hirvoxista ja kun kävin siellä he sanoivat että ota yhteys PowerMill huoltoon. Laitoin sinne viestiä ja sanovat että eivät voi päivitystä minulle lähettää ja sain sellaisen käsityksen että heillä ei ole päivitystä. Kerroin että käynti siellä olisi hankalaa kun asun 80km päässä enkä haluaisi omalla kustannuksella tehdä useampaa reissua. Sanoivat huollossa että ota yhteys LG:n tekniseen tukeen. Sieltäpä tulikin viesti että he eivät voi tehdä asialle mitään ja ota yhteys huoltoliikkeeseen eli PowerMilliin. Piiri pieni pyörii...

  Neuvoivat LG:llä ensin tarkistaan ettei talleenteen kuvasuhde ole sellainen että kuvaa on venytetty niin että teksti jäävät pois näkyvistä. Kokeilin ja testailin 16:9, Letterbox ja PanScan asetuksia eikä niillä ole vaikutusta tallenteen tekstiongelmiin. Kun katseltaessa suoraa lähetystä näkyy YLEn tekstit mutta kun tallentaa tekstit häviää vaikka kuvasuhde on tallenteessa sama.

  Neuvoivat myös että ajastettu nauhoitus pitäisi aloittaa yhden minuutin myöhässä että YLEn tekstityspalvelu ehtii käynnistyä, SIIS MITÄ!!! Jos vaikka aloitan TV2 ulkomaisen sarjan nauhoituksen 1 min myöhässä ehtii siinä tapahtua koko jakson kannalta olennainen....

  Sanoivat että huollosta pitäsi löytyä päivitys kanavapaikkaongelmaan. Voisit myös kokeilla Factory Set toimintoa eli tehdasasetusten palauttamista. ONKO JOKU TESTANNUT FACTORY SET TOIMINTOA? Miten käy kovolla oleville tallenteille, säilyvätkö ne?

  Jatkan vielä keskustelua LG:n tuen kanssa, katsotaan miten asiat etenee. Pistää kyllä vihoiksi tämä laite...
   
 7. dbr

  dbr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain huoltoliikkeestä kysymällä asiakaspalautusnumeron jonka kanssa kun menin postiin ja täytin sinisen asiakaspalautuslapun, sain lähetettyä sen maksutta huoltoon. Huoltoliike on tosiaan tuo Infocare/Powermill (kahden firman fuusio), sinne ohjasivat minutkin LG:n kautta. Takuuhuollon pitäisi tapahtua "kohtuullisessa ajassa", ja ellei näin käy, on asiakkaalla oikeus vaatia vastaavaa laitetta tilalle tai jopa rahoja takaisin. Kohtuullinen aika on sitten tulkinnallinen juttu, yli kuukautta ei saisi kuitenkaan kestää (mitä nyt olen netistä asiaa tutkinut).
   
 8. kattiakans

  kattiakans Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään alkanut LG DBRH198-laitteesta DVD-toisto tökkimään? Nyt on useamman hiljattain ostetun lasten DVD-elokuvan kanssa käynyt niin, että tulee herja "cannot play back due to the navigation error" ja sitten "disc error" ja sitten levy ulos tai vehje ihan jumissa. Lisäksi sellaisia levyjä, jotka alussa (ostettu 12/2006) toimivat, niin nyt levyt jumiutuvat.
  Tällä palstalla esitetyt ongelmat ovat hyvin tuttuja, mutta olenko ainoa, jolla vuoden käytön jälkeen ei DVD-levyjen katseleminenkaan enää onnistu?
   
 9. dbr

  dbr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Et ole ainoa, täysin sama juttu täällä. Sama virheilmoitus tulee, jos sitä tulee laisinkaan. Yleisin oire on se, että dvd-ohjelma lähtee pyörimään mutta aika laskuri ei liiku, eli pysyy 00:00 kohdassa. Tuolloin viimeistään 30 sekunnin päästä alkaa pätkiminen johon ei tule loppua. On tehnyt nykimistä kyllä myös ohjelmien keskellä. Eikä tämä johdu edes levystä (uusia ja vanhoja levyjä), kun toimivat toisella soittimella. Ohjelman olen saanut katsottua kun on tarpeeksi sammutellut ja käynnistellyt laitetta ja ottanut levyn ulos ja taas sisään. Huoltoon vaan, ei pitäisi haitata vaikka 12 kk on täynnäkin, koska kyllähän näin kalliiden laitteiden pitää toimia ja kestää käyttöä pidempäänkin kuin vain vuoden.
   
 10. kattiakans

  kattiakans Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos tiedosta. Muistaakseni laitteella on kahden vuoden takuu. Minun rakkineeni on heti oston jälkeen vaihdettu Veikon koneessa uuteen vastaavaan ja kerran käytetty huollossa päivitettävänä. Nyt taas pitäisi toimittaa huollettavaksi ja olla ilman nauhoitusvälinettä, varsinkin, kun Muumilaakson tarinoiden tulevat 105 jaksoa pitäisi joka arkiaamu saada nauhoitettua lapsille.
   
 11. diver

  diver Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.07.2006
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tästä tietoa?
   
 12. diver

  diver Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.07.2006
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin sain LG:n tuesta ohjeen miten laitteen voi postittaa huoltoliikkeeseen heidän laskuun. Sain myös tiedot ettei Factory SET tyhjennä kovoa. Ajattelin kuitenkin vielä itse räplätä laitetta hieman. Tein Factory asetusten palautuksen. Ajoin uudelleen Firmwaren version 605820c ja viritin kanavat uudelleen ja voila...Kanavat on taas oikeilla paikoillaan, tekstitys tosin pätkii edelleen ainakin kakkosella. Tallennuskin toimii taas tekstien kanssa ainakin TV1:llä. TV2:lta en vielä päässyt kokeilemaan kun tekstetty lähetys loppui.
   
 13. Sami J

  Sami J Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2005
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä kans yksi 190 mallin onnellien omistaja. Laitteen koko olemassaoloajan oon kärsinyt samoista ongelmista. Mtv3 ja nelonen kanavapaikalla 71 ja 72. Dvd levyjen herjaaminen on kerrassaan raivostuttavaa. Maanantaina laitoin koneen matkalle Powermilliin. Onneksi sain postilta asiakaspalautusnumeron, ni en joutunu maksaan postareita. Tänään kyselin et mikä on koneen tilanne. Joo teknikkojen arvio on, että 20.3 olis kone valmis:thumbsup:..................... Ja et ensi tulee korjauskustannusarvio ja sit katotaan mitä sille tehään. Hei nyt tarviin tietoo, että eikö nuo viat ole jo sellasia laitteen "pakollisia ominaisuuksia" et LG saa maksaa huollon ihan ite. Mähän en tohon pistä killinkiäkää enää kiinni. Pian Powermill saa pitää koneen lahjana ja haen liikkeestä uuden niitten piikkiin.
   
 14. dbr

  dbr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lainaus Kuluttajaviraston sivuilta "Kuluttajansuojalain mukaan myyjä vastaa tuotteen virheistä myös takuuajan päätyttyä" http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/faq/hakutulokset.aspx?ID=93848c5a-415f-4b64-b955-373ea6035ea7

  Nuo viat näissä dbrh190/198 laitteissa on ollut selkeästi laitteessa itsessään jo ostohetkellä eikä käytöstä johtuvia, niin yhteys oman alueen kuluttaja-asiamieheen jos ei asia muuten etene oikealla tavalla.
   
 15. Sami J

  Sami J Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2005
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos tiedosta ja tosta linkistä. Ootan innolla, että Powermill laittaa kustannusarvion. Sitte alotan kyl melkosen pommittamisen, et sais ton huollon LG:n piikkiin.
   
 16. Sami J

  Sami J Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2005
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellää kokemuksia sellasesta, että LG:nne on ollut Powermillillä huollossa/korjauksessa levyjen hylkimisestä tai kanavapaikkojen sekoilusta takuuajan umpeuduttua.
  Kyselin tänään LG:ni perään ja samalla tiedustelin maksua, koska takuu on jo umpeutunut. Totesivat tietysti, että mulle tulee kaikki kulut maksettavaksi. Sitten kyselin, että mikäs on LG:n vastuu tässä tilanteessa, kun nämä viat on tämän mallin tyyppivikoja. Siihen totesivat, että ennakkotapauksia ei ole ja että ensimmäistä kertaa kuulevat tällaisesta. Otanko seuraavaksi yhteyden LG:n poikiin?
   
 17. MikaHekkanen

  MikaHekkanen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.02.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hui!

  Jos olisin tämän threadin lukenut ennen kuin lähdin shoppailemaan tallentavaa digiboksia, niin... tai en tiedä. Toiminnoiltaan tuo 198 näyttäpi olevan tasan sellainen, mitä meillä "tarvitaan". Pieniä epäloogisuuksia tuossa vieläkin näyttää olevan, mutta ei mitään noin kriittistä mitä kuin mihin aiemmin on törmätty.

  Softaversiot ovat
  61025b
  4.0.2.22

  Yksi ISO ongelma minulla on. Tuo laitteeni ei tunnista Conax-modulia lainkaan.
  Uusi televisio toimii samaisella modulilla ja kortilla moitteetta.
  Ovatko muut törmänneet samaan ongelmaan, onko homma saatu toimimaan?

  -Mika-
   
 18. jtapii

  jtapii Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  mulla oli sama ongelma se korjaantu silleen että asensin 1.conax-modulin 2.kortti paikoilleen sitten 3.uusi softa main60820c STB 4.0.2.21 ja 4.kanavat manuali asennuksella kanavanippu kerrallaan jos ei löytänyt kaikkia kanavia kerralla ajaa uudestaan saman kanvanipun jopas rupesi toimimaan:thumbsup: automaatti virityksellä jumii 100% kohtaan ja ei löydä mitään kanavia:sick:

  alkuperäinen softa oli
  60820c
  4.0.2.13
  päivitys softa lg n lähettämä sähköpostilla
  60818a
  4.0.2.21
   
 19. Sami J

  Sami J Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2005
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin!! Laite tuli eilen takaisin. Koko homma meni takuuseen. Koneen firmware on päivitetty ja lukupää vaihdettu. Siis ainakin paperin mukaan. Kytkin koneen kiinni ja jes kanavapaikat oli kohdallaan. TV kuvaa ei silti näkynyt, eli kanavien viritykset ei ollu kohillaan. Jouduin ajamaan automaattivirityksen ja voi jesus mikä vitutus iski samantien. MTV3 ja nelonen hyppäs heti paikoille 71 ja 72. Manuaaliviritys ei onnistu. Viritin väittää koko ajan ettei se saa singaalia. Mistähän hemmetistä sekin johtuu. Mikä siinä on, ettei noita kanavapaikkoja voi muutella käsin. On tää kone niin jesuksen perseestä. DVD pelaa nyt hyvin ainakin toistaseksi. Sekin varmaan pian taas jumittaa.
   
 20. jtapii

  jtapii Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.02.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  onko kellään uusia softa versioita
  mulla uusin on
  60818a
  4.0.2.21