Lg Dbrh198

Keskustelu osiossa 'DVD-laitteet' , aloittajana tco, 02.06.2006.

 1. Sneik

  Sneik Guest Guest

  Liittynyt:
  29.01.2007
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen verran kokeilin, että DVD-RW:llä pystyy splittaan filen. Eli alut ja loput pystyy trimmaan,Mutta "delete part" toiminto ei onnistu.
  Ja ihan van vihjeeksi, on muuten helevetin hidasta splitata isompia pätkiä.

  edit. DVD-R iä ei luonnollisesti voi editoida.
   
 2. diver

  diver Guest Guest

  Liittynyt:
  25.07.2006
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näihän siinä ohjekirjassakin lukee. Tosin tuntuu ihan älyttömältä miksi näin on.

  Onko joku ihan oikeasti kokeillut että "leikkaamattomissa" tallenteissa HDD -> DVD kopiointi toimii nopeammalla kuin 1x nopeudella?
   
 3. Tarantul

  Tarantul Guest Guest

  Liittynyt:
  06.03.2007
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli Lg Dbrh 198 ja Lg:n 50" plasma aiheuttavat päänvaivaa.
  Telkku ja tallennin kytketty hdmi-piuhalla sekä tallennin ja Sonyn viritinvahvistin optisella kaapelilla. Jos haluan että saan äänet 5.1:nä ulos vahvistimesta täytyy tallentimen Dolby Digital valikosta valita "bitstream" ominaisuus päälle - tämä ok. MUTTA kun sitten Dvd-levyä (joko alkuperäistä tai tallennettua) katselee niin että äänet tulevat television kautta seurauksena on vain hirveää vinkunaa ja vonkunaa. Ainoa joka asiaan vaikuttaa on se että tallentimesta kytkee Dolby Digital-asetuksen "pcm"
  tilaan. Tällöin äänet kuuluvat normaalisti televisiosta ilman mitäään ongelmia.
  Mainittakoon vielä että vaikka bitstream on päällä niin kovalevylle tallennettu materiaali kuuluu aivan normaalisti television kaiuttimista. Kahta eri hdmi-piuhaa olen jo kokeillut sekä televisiosta molempia hdmi-liitäntöjä...:OI
   
 4. zamstr

  zamstr Guest Guest

  Liittynyt:
  10.03.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistäköhän johtuu, että osassa hdd->dvd tallennuksista kuva ja ääni kulkevat omia polkujaan? Kovalevyltä katsoessa nuo ovat ok, mutta dvd:lle siirron jälkeen jotain muuta. Mitään yhteistä yhteistä tekijää en ole epäonnistuneille tallennuksille keksinyt...
   
 5. ONG

  ONG Guest Guest

  Liittynyt:
  10.02.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin uusi ongelma havaittu: Kun DVD:n (poltettu tallennus tai DivX) katselun jälkeen poistaa laitteesta levyn ja sulkee levykelkan, niin sen jälkeen laitetta ei saa enää powerinapista sammumaan (ei kakesta eikä itse laitteesta), myöskään levykelkan avaus ei enää toimi -> vain IVO-buutti auttaa :mad: Onko joku muukin havainnut samaa?
   
 6. Sneik

  Sneik Guest Guest

  Liittynyt:
  29.01.2007
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onneksi olkoon, sulla toimii DivXät....mulla ei...
   
 7. dbr

  dbr Guest Guest

  Liittynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo samanlaisia kokemuksia löytyy, etenkin DivX-toistossa laite menee tosi usein jumiin eikä suostu sammumaan. Sen kyllä sammuu kun painaa virtanappia n. 4-5 sekuntia pohjassa (samalla lailla kuin pc:ssä). Suurimpia ongelmia itselläni on ollut se, ettei asema suostu kunnolla lukemaan poltettujen levyjen loppuosia, esim. cd-r täynnä mp3'sia soi vaan n. 80% asti. Eikä soittimessa ole mp3'sten kelausta :(

  Yksi yllättäväkin puolikin löytyi vastikään, eli se, että ajastinnauhoituksen ollessa käynnissä laitetta voi käyttää tallennusten toistamiseen tai nauhoitettavan ohjelman katsomiseen (ei tosin levyltä), kun vain älyää painaa "menu"-näppäintä. Ilman sen painallusta ruudussa näkyy vain lumisadetta.
   
 8. snapsix

  snapsix Guest Guest

  Liittynyt:
  15.09.2004
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikähän ihmeen selostus tulee Yle Extralla Suomi-Ukraina pelissä näillä LG:n yhdistelmäbokseilla? Tuntuu asiantuntevuus olevan ainakin aivan uudella tasolla. "Onks toi nyt pakki vai hyökkääjä? Saaks ne näistä MM-kisoista jotain palkkaa?" Ihme tarinaa eikä jääkiekko tunnu juuri kavereita kiinnostavan.

  Perusdigiboksilla tulee sitten sellainen selostus mihin olen tottunutkin.

  Jos joku tietää mistä tuo ääni on peräisin ja miten sen saa normaaliksi niin pikaisia neuvoja kaipailisin!

  EDIT: Näyttää tuon ihmeselostuksen saavan toisessakin boksissa kun valitsee valikosta englanninkielisen ääniraidan. Miten tuossa LG:ssä saa vaihdettua ääniraitaa, ainoa valinta jonka löydän on finnish ja sieltä tulee tuo kaamea selostus!
   
 9. JASMA

  JASMA Guest Guest

  Liittynyt:
  27.04.2007
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei toimi täälläkään LG DBRH198:ssa äänet.Samsungin perusboxissa antsan selostus toimii niinkuin pitää.Taas näitä 198 bugeja
   
 10. Naukkis

  Naukkis Guest Guest

  Liittynyt:
  16.02.2003
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehkä hölmö kysymys mutta kun tällä laitteella tallentaa DVD:lle digilähetystä, niin onko välissä joku analoginen välivaihe vai tallentaako boksi lähetyksen kuten tietokone ja DVD-koostetaan kovalevyltä? :confused:

  Miten jossain Pioneer DVR-545:ssa tai Sony RDR-HXD760:ssa?
   
 11. Naukkis

  Naukkis Guest Guest

  Liittynyt:
  16.02.2003
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  0
 12. Bayer

  Bayer Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2007
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin laitteen 30.01.2007. Aluksi laite tuntui ihan näppärältä vehkeeltä joskin DVD kuva vanhaan Philipsin tallentavaan DVDR 3320V oli paljon kehnompi. No sitten huomasin YLEN tekstien puuttuvan. Seuraavaksi kun Formulat olivat alkamassa asensin Conax kortinlukijan ja plussa kortin . Laite ei ikinä löytänyt maksukanavia ja lopulta sekosi totaalisesti. Urheilukanavan kohdalla laite tilttasi, kadotti kaikki digikanavat uudelleen haulla ne kyllä aina löytyivät mutta sama toistui aina uudelleen. Kanavia ei saanut järjesteltyä uudelleen vaikka käyttöoppaan mukaan se pitäisi onnistua. Lopulta lähetin laitteen LG takuuhuoltoon. Noin kuukauden odoteltuani rohkenin kysellä LG huollosta oliko laite edes saapunut sinne. Kertoivat odottavan uusia osia mutta myönsivät että eivät ehkä saa laitetta kuntoon joten sain valita saman ostohintaisen laitteen tilalle. Uuusi on Topfield 5100PVRt HDMI joka on kuukauden verran pelannut loistavasti. Jotenkin ihmetyttää LG toiminta tuodaan testaamattomia laitteita suoraan kaupan tiskille ! : https://www.dvdplaza.fi/forums/images/smilies/bangwall.gif:OI :OI :OI
   
 13. dbr

  dbr Guest Guest

  Liittynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan pakko kysyä kun alkaa pikku hiljaa k*rpiintymään ajastusnauhoitusten kanssa, eli ajastinnauhoituksella jää ainakin joka kolmannesta ohjelmasta 1-2 minuuttia lopusta pois. Kellon säädöt on "Auto":lla, kokeilin kyllä yhdessä vaiheessa säätää kelloa minuutin taaksekin päin, sillä lopputuloksella että alusta jäi pätkä pois. Ajastuksen syötössä on kyllä PDC (Programme Delivery Control) ON/OFF kohta, mutta sitä ei saa päälle lainkaan!? :OI

  Onko muilla ollut samoja ongelmia?
   
 14. Gordon

  Gordon Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2004
  Viestejä:
  2 230
  Saadut tykkäykset:
  6
  PDC ei ole ollut enää vuosiin Suomessa käytössä.
  Digilähetyksissä vastaavaa systeemiä ei ole käytössä, eli joudut lisäämään ajastusten loppuun ekstra-aikaa.
   
 15. Champ

  Champ Guest Guest

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli näiden kaikkien kehujen saattelemana hommattua kyseinen laite.
  Kovin on hidas kaikissa toiminnoissaan.

  Ekana ongelmana tallennuksessa, tiedot itse syöttäen tai suoraaan guidesta valiten seuraava: ensin ilmoittaa listalla että rec OK. Ei kuitenkaan tallenna ja statukseksi ilmestynyt dublicate date? Mitä ihmettä tämä meinaa, ajastuksia ei ollut kuin tämä yksi.

  Tämä tulee joka kerta, löytyiskö jelppiä.
  Piti oikein manuaalia ryhtyä lukemaan ja tuli ikävä Nokian kovalevyboksin UI:tä.
   
 16. diver

  diver Guest Guest

  Liittynyt:
  25.07.2006
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulle Duplicate Date tulee silloin kun kahdella nauhoituksella on päällekkäinen aika. Ajat kun sovittaa ettei ole päällekkäisyyksiä niin nauhoitus pelaa. Kannattaa tarkistaa Home - Timer record valikosta ettei listalla ole useampaa äänitystä.
   
 17. jouniku

  jouniku Guest Guest

  Liittynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo duplicate date lienee taas yksi lukemattomista bugeista tässä laitteessa. Tee laitteelle kunnon reset: sammuta se virtakytkimestä pitämällä sitä pohjassa yli 5 sekuntia ja vedä sitten töpseli pois seinästä vähäksi aikaa.
  Jos ei auta, siitä vaan suoraan takuuhuoltoon ja muista valittaa myös netissä suoraan LG:n maahantuojalle. Ja kaikki muutkin LG:n omistajat! Laatikaa vikalista, valittakaa suoraan maahantuojalle ja vaatikaa korjauksia pieniinkin ongelmiin. Itse olen tapellut jo puoli vuotta eikä loppua näy...
  Oman laitteeni emolevy on vaihdettu kaksi kertaa ja sisässä on uusimmat softat ja aina vaan on ongelmia. Käytin jonkin aikaa samanlaista lainalaitetta ja se oli paljon huonompi kuin omani, esim. hukkasi kanavat itsestään kesken katselun ja kuvasuhde oli pielessä koko ajan.
  Oman laitteeni digikanavat eivät vieläkään asetu kohdalleen. Urheilukanava (oikea paikka 7) on tällä hetkellä listan lopussa paikalla 76. LG:n mukaan tämä on muka "ominaisuus". Ei tasan tarkkaan ole! Se on ilmiselvä ohjelmistovirhe, koska kanavatiedot on helppo tallentaa yksinkertaiseen taulukkoon eikä siinä ole mitään ihmeellistä ohjelmoinnin kannalta kun signaali tulee vain yhdestä lähettimestä (ymmärtäisin paljon helpommin vaikeuden, jos täällä näkyisi jokin toinenkin lähetin; standardi antaa siinä tapauksessa vapauksia laitevalmistajalle). Sitä paitsi olen nähnyt vähän aikaa itsekin kanavat oikeassa järjestyksessä jopa tässä laitteessa. En vaan ole uskaltanut nyt virittää kanavia uudelleen viimeisen kuukauden aikana, koska aiemmin uudelleenviritykset johtivat aina vain pahenevaan sekasotkuun kanavalistassa eikä minkäänlainen resetti auttanut.
  Tällä emolevyllä (ja softalla) ei ole (vielä) epäonnistunut yhtään tallennusta, mutta molemmilla edellisillä oli tavallista pelkän pysäytyskuvan tallentuminen ajastintallennuksissa, joten on ehkä toivoa paremmasta. Luotettava tallennushan on tämän laitteen ehdottomasti tärkein ominaisuus.
  Skandinaavisten merkkien näyttäminen display-nappulan näyttämässä tekstissä ruudulla takkuaa edelleen. Joka toisen käynnistyksen jälkeen ne ovat OK, joka toisen jälkeen väärin. Edistystä on toki se, että ennen ne olivat joko aina väärin tai sitten resetin jälkeen oikein vähän aikaa. Nyt ko. tiedot myös useinmiten saa ylipäätään näkyville, tosin se on ajoittain arpapeliä ja joskus niitä ei vaan saa näkyviin tai laite muistelee ikivanhoja tietoja. Eli taas ihan bugista koodia... Joskus EPG:stä katoaa tietoja joidenkin kanavien kohdalta. Aiemmat versiota eivät sitä tehneet.
  Monikielisten (YLEn) lähetysten tukea tässä laitteessa ei ole näköjään ollenkaan, vaikka on hienot asetukset menuissa ja audio-nappula kaukosäätimessä. Aiemmin äänikieli oli näytön mukaan English tai Finnish (mitään ei kuitenkaan voinut valita, tai valinnalla ei ollut vaikutusta), nykyisin aina Swedish, täysin asetuksista riippumatta. Moniäänisiä lähetyksiä on kuitenkin sen verran harvoin, että en tiedä, mitä kieltä tuosta nyt mahtaa kuulua ko. lähetyksissä. Edellisellä emolevyllä suomea ei kuulunut, jos esim. Ylen dokumentin alkuperäiskieli oli englanti ja piti olla suomenkielinen selostus. Samassa ohjelmassa analogilähetyksessä oli kyllä suomenkielinen selostus, LG puhui vain englantia! Jääkiekon MM-kisojen alussa LG:ssä pälätti Juuso kumppaneineen (ohjelmatietojen mukaan englanninkielisellä "raidalla") asetuksista riippumatta eikä Mertarantaa saanut kuulumaan millään asetuksilla. Kun valitin LG:lle tästä, väittivät Digitalla olleen ongelmia, mutta minä en enää usko mitään mitä sieltä väitetään, koska en ole vielä tähän päivään mennessä kuullut tästä laitteesta muuta kuin yhtä kieltä, joka ei yleensä ole suomi. Aiempien vastaavien ongelmien kohdalla olin itse yhteydessä digitaan ja sieltä vakuutettiin kaiken olleen kunnossa lähetyshetkellä. Silloin eräs perusdigiboksi puhui kyllä suomea, mutta LG vain englantia.
  Aiemmin kanavanvaihto oli tasaisesti hidas (n. 3 sek), nyt se on useinmiten erittäin hidas (5-6 sekuntia nippujen välillä, hiukan vähemmän nipun sisällä). Sekin siis vain huononi entisestä. Muutenkin laite reagoi nyt paljon tahmeammin kaukosäätimeen. Ei mikään hätäisen näppäilijän laite, koska aina on pakko odottaa pari kolme sekuntia, jotta näkee menikö komento perille.
  Että sellaista p***** LG myy. Älkää vaan erehtykö ostamaan! Ja te kaikki erehtyneet, vaatikaa korjauksia! Yksin ei jaksa eikä ääni kuulu...
   
 18. JASMA

  JASMA Guest Guest

  Liittynyt:
  27.04.2007
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä meikän vikalistaa mitä on käytössä huomannut:

  -- Digikanavan moniäänikanavan vaihto ei onnistu/ei ota vastaan ääntä

  -- Ylen tekstityksissä epävarmuutta

  -- TV guide näkyy ruotsiksi välillä

  -- Kun vaihtaa kanavaa salatulta kanavalta maksuttomalle,tv access ilmoitus jää näkyviin.
  Samalla teksti-tv ei toimi.Ongelmasta pääsee eroon kun painaa guide nappia(Guide valikossa värit sekaisin)


  -- Digikanavia ei pysty muokkaamaan haluttuun järjestykseen

  Softa:Main-60820c STB-4.0.2.11

  Onkos tästä uudempaa softaa,jos on miten pelittää uudemmalla?

  Edit:Just soitin paikalliseen LG huoltoon ja sieltä sanottiin että korjaavaa päivitystä olisi tulossa n.kahden viikon päästä
   
 19. puula

  puula Guest Guest

  Liittynyt:
  13.07.2006
  Viestejä:
  115
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan kuin minullakin. Tosin jo viime syksynä. Sitten kun se kaksi viikkoa oli ehtinyt kulua 4-5 kertaa, kyllästyin ja vaihdoin merkkiä. Nämä LG:n tuotteen eivat ole toimivia. Välttelen niitä nykyään 100 prosenttisesti.
   
 20. Hatered

  Hatered Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.12.2004
  Viestejä:
  180
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro
  Laitan tämän minun kysymyksen tännekin, jos te suuret gurut tietäisitte, mitä tämä seuraava tarkoittaa:

  Mulla on tämä 3kk tutustumistarjous(siis se ilmainen)PlusTv:lle ja kun koetan nauhoittaa kovalevylle(lg dbrh-190) digiboxista Vauva-Tv:tä scartilla yhdistettynä, niin jonkin ajan kuluttua (5-47 min) tulee ilmoitus: record blockin signal detected..ja nauhoitus loppuu siihen:hitme: siis waaaad?

  Tiedän että monet ei vauva-tv:tä katsele, saatikka nauhoita, mutta oletteko huomanneet missään tälläistä?
  Muut kanavat kyllä tulee kovolle ihan normaalisti.

  H