Lg 60pa6500

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana c-son, 02.03.2013.

 1. c-son

  c-son Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.08.2007
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hetki sitten harkitsin päivitystä 46" Samsungin LCD:stä isompaan plasmaan. Keskustelujen ja arvostelujen perusteella ei täydellistä plasmatelevisiota tuntunut löytyvän mistään hintaluokasta (pörisee, kuva palaa ruutuun, ...), joten lopulta päädyin valitsemaan parhaan hinta/koko-suhteen sieltä halvimmasta päästä tarjontaa.

  Ostin plasmatelevision LG 60PA6500-ZG pari viikkoa sitten hintaan 899,90 euroa, Verkkokaupasta kolmen vuoden takuulla. Tämä kyseinen malli on Verkkokaupan omaa tuontia ja se on alunperin tarkoitettu Venäjän vientimarkkinoille, joten myöskään EU-mallien ohjelmistopäivitykset eivät tietääkseni ole tähän yhteensopivia.

  Olen ollut tähän ostokseen nyt sen parin viikon kokemuksella hintaansa nähden hyvin tyytyväinen ja kyllä se 60" kuva aina postimerkkiruudun voittaa. Kuvamateriaali on ollut lähinnä 720p/1080p HD 24/50/60Hz, PS3 pelit ja vähemmässä määrin 576i SD TV. Katseluetäisyyteni on noin 2,5 metriä.

  LG60PA6500 värit ja liiketoisto ovat mielestäni hyvät. Mustan taso voisi olla parempikin, mutta on entiseen LCD:hen verrattuna joka tapauksessa huomattavan paljon parempi ja ennen kaikkea tasainen; ei vuotoja / bandingia. Image retentionin huomaa, mutta ainakin tähän saakka ilmiö on pahimmillaankin esim. pelisession jälkeen poistunut hetkessä itsestään, eikä asiasta ei koitunut pysyvämpää ongelmaa.

  Lasiruutu peilaa kohtisuorat heijastukset voimakkaasti ja sen asian johdosta tuli katselutilaan suoraan johtaviin ikkunoihin hankittua pimennysverhot. Itselläni ei ole vertailevaa kokemusta muista plasmoista tässä asiassa, mutta ainakaan tämän LG60PA6500 heijastuksenestopinnoitteen toiminta suoralla valolla ei erityisempiä kehuja ansaitse. Vallitseva epäsuora valo ei kylläkään tuota havaittavia ongelmia.

  Smart TV tai 3D -ominaisuuksia tässä mallissa ei ole. Minulla on tällä hetkellä televisioon liitettynä kolme laitetta verkko-ominaisuuksin, jotka todennäköisesti ylittävät tyypillisen Smart TV -sovelluksen kyvyt, joten niitä toimintoja en itse enää televisiolta kaipaa. Myöskään 3D:stä en vielä nykytekniikalla ole hirveän hurmaantunut, mutta sitä tarvitseville 3D-ominaisuuden puuttuminen saattaa rajata tämän television pois mahdollisista vaihtoehdoista.

  Jos tämä kirjoitus olisi televisioarvostelu, niin antaisin LG 60PA6500 teknisistä ominaisuuksista toiveisiin nähden 3/5 tähteä, mutta kokonaisuudesta hinta huomioiden täydet 5/5 tähteä. Keskustelufoorumeilla on riittämiin juttua Panasonicin ja Samsungin plasmatelevisioista, mutta mitä te muut LG:n plasman hankkineet olette tykänneet televisiostanne?

  Itseäni kiinnostaisi erityisesti kuulla, miten LG:n plasmat kokemusperäisesti vertautuvat noihin "premium" valmistajien - Panasonic ja Samsung - plasmatelevisioihin? Kovasti saavat hyviä olla, jotta kaksin-kolminkertaiset tuotehinnat olisivat käyttäjän kannalta järkisyin perusteltavissa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2013
 2. jupeha

  jupeha Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.03.2004
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  27
  En itse Samsungia minään premium merkkinä pitäisi. Aivan samalla tasolla LG:n kanssa.

  Itselläni ollut nyt hieman yli vuoden LG:n 60PK250 plasma tv (maksoin 1400€), eli LG:n silloisen ajan karvalakkimalli, josta tosin huoltovalikosta otettu mm. THX-kuvatila käyttöön.
  Tv on toiminut täysin ongelmitta ja olen kuvanlaatuun kaikinpuolin tyytyväinen. Ei kuvan kiinni palamisia, tosin en juurikaan pelaile. Ei mitään sirinöitä tai surinoita mistä monet valittavat plasmatelevisioissa. Ainoastaan tuo lasiruudun heijastus hieman häiritsee, hoitunee toki huoneen pimentämisellä. Sekä pikkuhiljaa alkaa häiritsemään "pieneltä näyttävä kuva" joka hoitunee 70 tai 80 tuumaiseen Sharppiin vaihtamisella :)

  Tätä ennen käytössä oli samanlainen plasma, mutta 50 tuumaisena (LG50PK250), se oli käytössäni noin vuoden ajan, ennen vaihtoa isompaan. Tämän 50 tuumaisen myin kaverilleni, ja on toiminut ilman mitään ongelmia hänelläkin.

  Vaikea uskoa että ostamalla huomattavasti kalliimman, esim. Panasonicin, saisi merkittävästi parempaa kuvaa.
   
 3. jt.syrja

  jt.syrja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.05.2010
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari vuotta sitten telkkaria etsiessäni mietin juurikin noiden "parempien" mallien ominaisuuksia ja lopulta otin kuitenkin edullisen ison kuvan. Nyt ostin yläkertaan juuri tämän 6500:n ja siirtäessäni vanhaa alakertaan, tajusin ettei koneessa ole koskaan ollut antenninjohtoa kiinni :) Vain virtajohto ja HDMI. Viritinvahvistin, tallentava digiboksi, Apple TV ja genelecit ovat tarjonneet kaiken tarpeellisen ja enemmänkin kuin smart tv:ltä voisi odottaa.. Eli kone käyntiin, kaikki mahdolliset "parannuspiirit" ym pois päältä, kuva kuntoon ja volumet nolliin -näillä on pari vuotta menty..

  Nyt uutta telkkaria hankkiessa ajattelin Smart TV:n ajan olevan jo täällä. Meinasin jo ostaa LG:n 47 tuumaisen 1190€ maksavan magic remotella varustetun valkoisen uberhienon. Gigantissa ihailin ruutua tunnin verran ja lopulta totesin ettei kyseisen telkun tallennuksella tee mitään, kun siinä on vain yksi viritin, iPadilta tai iPhonelta ei pysty helposti peilaamaan kuvia ym. sisältöä, TV kaista ei toimi suoraan telkulla, selainta en ihan varmasti telkussa tarvitse jne :(

  Nyt olkkarissa vanha 50 tuumainen seinätelineessä ja Apple TV piilotettuna koneen taakse (IR toimii hienosti, vaikka kone ei ole näkyvissä). Yläkerrassa 60" ja Apple TV ym vehkeet ja varmasti molemmissa kerroksissa vehkeet on kätevämpiä kuin smart TV:t :) Netflix, TV Kaista iOS-laitteen kautta tai mäkeiltä, youtube, airplay peilaus videolle ja äänelle iOS-laitteilta ja mäkeiltä, elokuvavuokraamo, Kaikki puhelimella otetut kuvat on muutaman sekunnin päässä katsottavissa kuvavirrasta ja järkkärillä kuvatut heti, kun ne on koneelle siirretty...

  Kyllä erillislaitteet vaan vie ihan satanolla näitä kaikki yhdessä virityksiä edelleenkin..
   
 4. Kuminauha

  Kuminauha Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.04.2006
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin olen harkitsemassa kyseistä mallia....Hieman kuitenkin arvelluttaa kuvan kiinni palaminen, koska aika paljon on tietokone ohjelmalähteenä. Myös PC:n kanssa joskus aikoinaan käytössä ollut panasonicin 46" plasmassa kuva "sirisi" aika huomattavasti käytettäessä hdmi:ltä natiiviresoa (1080p/60). Onko havaittavissa kuvan sirinää pc lähdöllä vs esim ps3 tai blu-ray lähteeseen?
   
 5. c-son

  c-son Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.08.2007
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  PC:tä en ole kokeillut, mutta PS3, Apple TV ja iPad ovat käytössä. Lähteestä ja resoluutiosta riippumatta ihan normaalit plasmapörinät sieltä kirkkaalla kuvalla tulee.
   
 6. PerttiPasanen

  PerttiPasanen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.07.2005
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koska tämä ko. malli on ns. harmaatuontia, onnistuuko tällä HD-maksukanavien katselu kaapelitalouksissa? Onko jollain käytännön kokemuksia? http://www.testatutlaitteet.fi/fi/fi_3.html sivulta ei tätä mallia löydy.
   
 7. Make73

  Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Operaattorilla linkitetään kortinlukija sekä kortti, televisioksi voit valehdella minkä tahansa hyväksyttyjen listalla olevan jos ne sellaista jostain ihmeen syystä kyselevät.
   
 8. Mahonki

  Mahonki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2013
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  2
  Moro!
  Tulikin ostettua kyseinen malli, vaikka piti uusia halpis samppoja odotella.. Mites tuohon saa helpoiten aktiivikaiuttimet kiinni? Optisesta johonki DA muuntimeen, ja siihen kaiuttimet? Entä totteleeko äänenvoimakkuuden säätämistä TV:n omasta kakesta silloin? TV:n kaiuttimethan saa pois päältä valikoista. Vielä on vaihtoehtona myös AV vahvari ja passiivit..

  Pienellä varauksella odottelen kyllä f5500/5300 revikoita, tässä on vielä vajaa 1kk aikaa harkita palautusta..

  PS. IMO parempi/yhtä hyvä ainakin kuvanlaadultaan kuin vanha "tweakattu" 50pk550, musta on tummanharmaata, mutta eipä sitä 60" alta 1000e hintaluokassa parempaa voi odottaakkaan.. (tai no, viimevuoden sampan e535)
   
 9. ddude

  ddude Guest Guest

  Liittynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mun oma kyssäri sivuaa tätä niin en perusta uutta threadia:
  Onko takana analogiset äänilähdöt? (RCA)
  Joiden speksien mukaan kyllä joidenkin ei tämän kuvan mukaan ehkä sillä oletan että ylemmät on menot ja alemmat tulot?
  http://a248.e.akamai.net/pix.crutch...products/2012/40/689/x68950P6500-o_back2.jpeg
   
 10. c-son

  c-son Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.08.2007
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
 11. c-son

  c-son Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.08.2007
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tweakkauksella tarkoitat varmaan mustan tason säätöä ramp-up/down potikoista. Kirjoittelehan kokemuksia, jos päätät tehdä saman operaation tälle uudelle, itseäkin vähän kiinnostaisi. Ainakaan näin parin kuukauden käytön jälkeen musta ei vielä ole paha, mutta saa nähdä miten se tuosta tuntien kertyessä vielä nousee. Näkeekö tuosta televisiosta muuten käyttötunnit jostain? En ole löytänyt laskuria normivalikoista, voisiko olla jossain huoltomenussa tms.
   
 12. Burana

  Burana Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 027
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tämä LG:n plasma olisi harkinnassa vanhan 42" LCD:n korvikkeeksi. Tila on valoisa ja isot ikkunat juuri katsojan takana, joten televisioon tulee varmasti päiväsaikaan katsoessa paljolti valoa. Ikkunat saa pimennettyä vain sälekaihtimilla. Television jo hankkineet, miten arvioisitte
  • onko lasipinnan häikäisy pahasti katselua häiritsevä?
  • jos verrokkina muutaman vuoden vanha LCD, kumpi olisi valoisassa tilassa katsottavampi?
   
 13. c-son

  c-son Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.08.2007
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suorassa ikkunaheijastuksessa tämän plasmatelevision lasipinnan häikäisy on niin häiritsevä, että itselläni ei sälekaihdin enää riittänyt, vaan piti laittaa pimennysverhot. Edellisellä Samsungin 46" LCD:llä nuo ikkunaheijastukset eivät olleet häiritseviä.

  Onhan se katselukokemus nyt kokonaisuudessaan kuitenkin aivan toista luokkaa. Jos ikkunoiden pimentäminen vain on mahdollista, niin suosittelen tätä hankintaa.
   
 14. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 673
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tässä mun 60PA5500 mallissa palaa kuva tosi helposti kiinni, lähtee kyllä vähän ajan päästä mutta on silti erittäin häiritsevää. Aijemmissa Samsungeissani tätä ongelmaa ei ollut, tässä ei vaan ole automaattista pixelien siirtoa samsungin tapaan.

  Alku epäilys osoittautui todeksi "LG paska mikä paska". Mielummin pieni sirinä kuin kiinni palaminen, palautukseen lähtee. :(
   
 15. c-son

  c-son Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.08.2007
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asetus -> ISM-menetelmä -> Orbiter

  Tuo on se automaattinen pikselien siirto, jos sitä tarvitsee.
   
 16. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 673
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kokeilin kaikkia kolmea, ei auta netin käytössä jos ei koko ajan liikuta sivua..
   
 17. pulkkinen87

  pulkkinen87 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.01.2006
  Viestejä:
  308
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itselläni on ollut kyseinen LG Plasma tosin 50tuumaisena käytössä reilun viikon verran. Olen ollut tyytyväinen ostokseen eikä näytön heijastukset valossa ole pahemmin haitanneet. Kiva nyt selvisi mitä tuo ISM menetelmäkin meinaa :). Ennen käytössäni oli Samsungin HD Ready 32 LCD tv ja kyllä tämä sen kirkkaasti pesee. Mukavempi nyt katsella töllöstä leffoja ja pelailla :). Käytettekö elokuvia/pelejä pelatessanne valmiita kuvatiloja vai vedättekö vakiona vai peräti virransäästötilalla? Ja voiko kuva vaurioitua jos pitää ensimmäisten viikkojen aikana kontrastia liian korkealla? Elämäni ensimmäinen Plasma tv kyseessä joten kysyn teiltä asiantuntijoilta tällaisia perusnippeli tietoa. Jotkut puhuivat kuvan kiinni palamisesta ja haamukuvista minä en niitä pahemmin ole huomannut, joskus joitain harmaata jäänyt hetkeksi kun katsoo mustaa kuvaa esim salattua kanavaa. Sirinästä ja pörinästä sen verran sekö on jonkin verran normaalia Plasmassa? Mitä enemmän valkoista sitä enemmän pörinää? Ei kuulu häiritsevästi vaan silloin kun volat nollilla.
   
 18. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 812
  Saadut tykkäykset:
  505
  Jokainen plasma pörisee ja nimenomaan sitä enemmän, mitä kirkkaampaa kuvaa pyydetään...
  Ei sen töllön pitäisi mitään "sisäänajoa" vaatia, omaa 55" VT30 FullHD-plasmaa en ainakaan ole erityisesti "sisäänajanut".
  Ehkä sillä palamisherkkyydellä on jotain tekemistä kuvasäätöjen kanssa, ehkä ei.
  Itse en ainakaan viimeisintä suorituskyvyn hippusta hae, enkä 3D:tä tarvitse....

  T: Vesku
   
 19. c-son

  c-son Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.08.2007
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuvatila ; Pois
  Virransäästöt ; Pois
  Kuvasäädöt ; Expert 1 tai 2

  LG:n omalla avustajalla saa kuvan perussäädöt tehtyä hehtaarilleen oikein. Lopuksi tarvitaan vielä mustan tason säätö, kirkkaussäädöllä musta juuri sen rajan alapuolelle, jossa sitä kirkkaammalla alkaa tulemaan vihreää pikselikohinaa. Sama pitää tehdä joka inputille erikseen ja jos on useita HDMI-laitteita samassa tulossa AV-vahvistimen kautta, niin joka laitteessa pitää olla sama RGB High, RGB Low tai YCbCr lähtöasetus, jotta sama television asetus pätee kaikkiin. Mustan tason saa hyvin kohdalleen letterboxatulla elokuvalla, niistä palkeista.
   
 20. pulkkinen87

  pulkkinen87 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.01.2006
  Viestejä:
  308
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kiitoksia vinkeistä:) Voiko olla mahollista kun tein ohjatun kuvatoiminnon ja seurasin yläpalkkia ja alimpaa keskipalkkia kun säädin niin esim kontrasti täysin 100% että sai vastaavaksi suosituksen kanssa? Ja pysty ja vaakaterävyys miksikä ne on hyvä laittaa?