LG 47LM670T vai Sony KDL-46HX755 - kokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana aeniemi, 27.01.2013.

 1. aeniemi

  aeniemi Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jompikumpi pitäisi ostaa, mutta valinta on vaikea. Suurimmat kysymykset:

  Sony: katselukulma - onko todella niinkuin TM 2012 numeroissa kuvataan, että värit vääristyy/haalistuu huomattavasti vähänkään sivulta katsottaessa? Pystyykö kuvaa katsomaan sivuilta "häiriintymättä"? valovuodot - onko Sonyssä muita enemmän niitä (ainakin testeistä saa sen kuvan)?

  LG: mustan taso. onko tarpeeksi mustaa? Tämä on tietysti makuasia, mutta riittääkö se ns. peruskatsojalle? Katselukulma - kestääkö katsoa sivusta?

  Sonyssä houkuttelee 400 € halvempi hinta, mutta heikko katselukulma mietityttää. LG on kalliimpi, mutta mustuuden "riittävyys" askarruttaa.

  Onko liiketoistot tarpeeksi hyvällä tasolla kummassakin?

  Kaikki kommentit tervetulleita!
   
 2. petekki

  petekki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noista kahdesta Sony! Mihin hintaan saat kyseisen töllön ja mistä ostat sen?
   
 3. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 384
  Saadut tykkäykset:
  17
  Vähän kyllä ihmetytti tämä TM:n huomio. En ainakaan omassa 75G:ssä (käytännössä sama malli) ole ilmiötä häiritsevässä määrin havainnut. Tosin aika lailla suoraan edestä tv:tä tulee katsottua. Esim. vanhassa W4500-mallissa ilmiö oli huomattavasti paljon selvempi. Jos mahdollista, niin kannattaa käydä katsomassa liikkeessä.
   
 4. aeniemi

  aeniemi Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  LG 47" 3D LED Smart-TV 47LM669T 1299 €
  Sony 46" 3D LED Smart-TV KDL-46HX75G 999 €

  molemmat Gigantista, ero olikin 300€.

  Joka tapauksessa, lisää kommentteja erityisesti LG:stä, kiitos!
   
 5. Brilleaux

  Brilleaux Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.10.2003
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä LG 47LM670T, olen erittäin tyytyväinen. Tuo tuli hankittua Sampan 6715:n tilalle jonka palautin giganttiin verkko-ongelmien vuoksi. En ole katunut; kuva on kautta linjan ainakin Samppaa parempi, Sonystä en osaa sanoa. Ainakin Samppaan verrattuna jo SD-kuva on huomattavasti parempaa katsottavaa.
  Hyvin pientä valovuotoa on vasemmassa ylänurkassa, ei muita "vikoja". Valovuotoa tosin joutui hiukan himmaamaan LED Dimmingin asetuksilla. Kuvanlaadusta pidän kovasti; entinen oli Panan G20 plasma, ja mieluummin LG:tä katselen.
  Ja bonuksena tuo "älykapula" on aivan huikea :D
  Ja muotoilu miellyttää ainakin omaa silmää.

  Omien kokemusten perusteella ainakin suosittelen.

  EDIT: en yleensäkään ymmärrä tuota sivustakatsomisen painotusta; itse ainakin katson ruutua aina suurinpiirtein edestä, en kurki eteisestä. Ja kyllä omaan silmään LG toimii sivusta katsottuna(piti oikein kokeilla) ihan ok, jos sillä nyt merkitystä on. :D
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2013
 6. JJu

  JJu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on telkkarina KDL-55HX755, mutta kenties se antaa osviittaa myös pienemmän mallin suhteen.

  Suoraan edestä katsoen musta on mustaa ja kontrasti on erinomainen. Sivusta katsoen kuva muuttuu varsin nopeasti hailakammaksi ja sikäli HX755 jää jälkeen Samsungin ES8005-mallista ja nähdäkseni myös HX855:stä, sen mitä kaupassa ohi kulkeissani olen sitä vilkaissut (ei ollut saatavilla vielä kun ostin HX755:n). Meidän hassun mallisessa olohuoneessa telkkaria katsellaan yleensä lievästi sivusta ja parannusta mustan pään toistoon sain kuvasäädöillä, pienenä haittapuolena suoraan edestä katsoen kuva saattaa olla nyt tummissa sävyissä hieman tukkoinen. Olen kuvaan varsin tyytyväinen, mutta ostaisin näiden kokemusten perusteella HX855:n jos nyt pitäisi uusi töllötin hommata :)

  Valovuodot minun yksilössä ovat vähäisiä, eivät todellakaan häiritse kun huoneessa on kevyt valaistus. Vertailun vuoksi, olen nähnyt yhden Samsungin D8005-mallin jossa oli todella järkyttävä valovuoto jo ihan normivalaistuksessa.

  Sonyn kuvaa täytyy kehaista siitä, että se on mielestäni sangen luonnollinen ja hyvä liiketoistoltaan ja SD-kuvakin näyttää varsin kelvolliselta. Monissa Samsungeissa taas on yleensä (oletuksena) melko epäluonnolliset karkkivärit ja pehmeä, kenties hieman "muovinen" SD-kuva. Joissakin LG- ja Philips-malleissa on taas pistänyt silmään röpelö/halo/pikselöitytyminen liikkuvien objektien ympärillä, kenties liikaa "parannus"-algoritmeja päällä demoyksilöissä?

  Ylipäätään kannattaa pyrkiä katsomaan/vertaamaan telkkareita liikkeessä ajan kanssa, mutta ilmeisesti se ei nyt ole mahdollista?
   
 7. perola65

  perola65 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2012
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0

  Liikkeissä vertaileminen kuvanlaadun osalta on aika hankalaa, kun televisiot useinmiten tehdasasetuksin säädettynä tai jonkin myyjän "heitettyjä" säätöjä. Melko pitkälle voi luotta esim. TM:n 22/12 testivertailuun, jossa haettiin paras mahdollinen kuvasäätö jokaiselle töllöttimelle (erikseen). Joten ehdottomasti valintoja tehdessä kannattaa huomioida TM testaajien tuloksia ja arvioita, niin ei mene ainakaan mutusteluksi. TM tekee hyvin laittaessa jakoon kuvansäätöohjeet.. tätä ainakin minä arvostan :)
  http://tekniikanmaailma.fi/kuva-ja-aani/vertailut/tm-vertailu-46-tuumaiset-televisiot
   
 8. aeniemi

  aeniemi Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos hyvistä kommenteista. Meidän olkkarissakin on kolme katseleupaikkaa, yksi edestä ja kaksi sivuilla. Viisihenkisessä perheessä ei aina pääse parhaalle paikalle :) Sen takia tuo kuvanlaatu sivulle mentäessä on tärkeää. Aivan pieni muutos ei varmaan haittaa, mutta merkittävistä "vääristymistä" ei viitsisi turhaan maksaa.

  Olen lukenut ulkomaisia arvosteluja ja Sonyn kuvanlaatua (myös liikkuvaa kuvaa) kehutaan järjestäen todella hyväksi, ainoastaan tuo "sivuheikeintyminen" on miinuksena. LG:n kuvaa on myös kehuttu paljon, mutta joissain testeissä liikkuvan kuvan tarkkuutta (motion resolution) on moitittu. Tiedä sitten kuinka heikkoa se todellisuudessa on.

  Aion käydä tietenkin myös liikkeissä mallit tsekkaamassa, mutta niissä yleensä on jos jonkinlaisia asetuksia päällä, eikä välttämättä kerro koko totuutta.

  Olen ottanut harkintaan myös Panasonicin TX-L47ET50Y (myös TM:n testissä ollut). Myös tästä käyttökokemukset tervetulleita.
   
 9. Brilleaux

  Brilleaux Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.10.2003
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin LG:n kuva oli paketista repäistynä aika karsea. :D
  Kummastelen kyllä suuresti tuota liikkeiden saamattomuutta asiassa; luulisi nyt pikku panostuksen esillä olevien ruutujen säätämiseen kannattavan?