Lento (Flight) (2013) (Robert Zemeckis / Denzel Washington, John Goodman, Don Cheadle, Melissa Leo)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 02.10.2012.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Robert Zemeckisin uusi elokuva Lento on toiminnallinen trilleri ja kiehtova mysteeritarina erikoisen lento-onnettomuuden syistä ja seurauksista.

  Oscar-voittaja Denzel Washington näyttelee kokenutta lentokapteenia Whip Whitakeria, josta tulee kansallissankari yhdessä yössä. Hän onnistuu kuin ihmeen kaupalla tekemään vaikean pakkolaskun ja pelastamaan kymmenien ihmisten hengen. Onnettomuuden jälkeen Whitakeria juhlitaan sankarina, mutta pian tapahtumista paljastuu yksityiskohtia, jotka herättävät enemmän kysymyksiä kuin antavat vastauksia. Mistä tai kenestä onnettomuus todella johtui, ja mitä lennolla oikeastaan tapahtui?
  Lento on odotettu uutuuselokuva Oscar-palkitulta veteraaniohjaaja Robert Zemeckisiltä (mm. Forrest Gump, Cast Away - Tuuliajolla). Elokuvaa tähdittävät Denzel Washington, John Goodman, Don Cheadle ja Melissa Leo.

  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

  Ensi-ilta Suomessa 08.02.2013
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2013
 2. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Tämä onkin ensimmäinen ns. normaali elokuva Zemeckikseltä 13 vuoteen. Jossain vaiheessa ohjaaja uhosi jatkossa tekevänsä pelkkiä mocap-animaatioita, mutta onpa sitten ne puheet pyörretty.
   
 3. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Ja hyvä onkin, että puheet on pyörretty. Kyllä Zemeckis elokuvia osaa tehdä ja Denzel on yksi suosikkinäyttelijöitäni. Hyvältä näyttää! Trailerista tuli jollakin tavalla mieleen Forrest Gump, lieneekö syynä polveileva tarina vai 70-luvun soundi musiikissa, mene ja tiedä.
   
 4. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 747
  Saadut tykkäykset:
  305
  Kyllä. Täällä myös Denzel dikkari, ja tätä leffaa odotellaan innolla.
   
 5. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 635
  Saadut tykkäykset:
  298
  Hä. Denzel Washington on tosi tylsä näyttelijä, vetänyt tasan samanlaista roolia ties kuinka monta vuotta.
   
 6. CleverIndeed

  CleverIndeed Guest Guest

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Entäs Clint Eastwood?

  Denzelistä kyllä samat fiilikset ja tää leffa tuo mieleen keskinkertaisen Flight Planin, en odota mestariteosta vrt. Source Code joka oli erittäin onnistunut.
   
 7. dixi

  dixi Guest Guest

  Liittynyt:
  25.02.2003
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mutta onhan tässä John Goodman ja Melissa Leo, siinä on kova kaksikko.
   
 8. Sheedy

  Sheedy Guest Guest

  Liittynyt:
  25.06.2008
  Viestejä:
  126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Gimme Shelter on ainakin aika helvetin väsynyt biisivalinta traileriin. Ei mulla muuta...
   
 9. dj_pirtu

  dj_pirtu Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2005
  Viestejä:
  344
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tulipahan katsottua, julmetussa kuumeessa tosin. Kiteytettynä: tarina riippuvuudesta. Denzel oli loistava, Goodman sai myös pientä hymyä aikaiseksi. Jeesustelua oli Suomalaiseen makuun liikaa, ja loppu meni vähän överiksi. Ei tämä nyt niin hyvä ollut, toimii varmasti paremmin holisteille jotka pystyvät samaistumaan pääosanesittäjään.

  3/5
   
 10. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Ei kolahtanut. Goodman teki loistavan sivuroolin, Denzel nyt oli perus Denzel. 2/5
   
 11. Clef

  Clef Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  614
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika laimeaa on vastaanotto.

  Mä tykkäsin kyllä. Vaikka lentokonetemppu nyt oli mitä oli, ihan hienoa moraalista pohdintaa. Denzel oli minun mielestäni loistava, varmasti yksi uran vivahteikkaimmista roolitöistä. Eikä ollenkaan minun mielestäni "liian Denzel", mikä on ollut viime vuosina vähän vaarana. Kännin näytteleminen oli myös huikea(n hupaisa) esitys. En ehkä ihan usko Oscariin kuitenkaan, toisaalta on niitä vähäpätöisemmillekin vässyköille jaeltu.

  Ainoa, mikä tuntui oudolta, oli loppu.
  Whipin kituuttelua hotellihuoneessa, ja jännitystä siihen sortuuko se vai ei, oli kiva seurata. Mutta on vaikea uskoa, että muuten niin järkkymätön juristi ei ollut moksiskaan, kun Whipiä "lääkittiin" aamulla Goodmanin hahmon kokaiinitujuilla, jotka he vielä maksoivat. Paha saa näköjään tosin aina palkkansa, mutta ihan hienoa, että hetkeksi jätettiin se kysymys, onko Whip täysin moraaliton p*skiainen joka olisi vierittänyt syyt työkaverinsa niskoille, vai suoraselkäinen amerikkalainen (tm) joka nielee ansaitsemansa linnatuomion tunnustuksellaan.

  Kelly Reillyn "heroiiniaddikti" oli myös aivan liian siisti tapaus ollakseen sitä, ja paransi tapansa vähän liian hollywood-tahtiin.

  Paitsi Alan Silvestrin score oli yllättävän tylsä ja mitäänsanomaton. Kaverin krediiteistä löytyy kuitenkin hienoa originellia kamaa: Predator, suurin osa Zemeckisin leffoista (ainakin Paluu tulev., Castaway).
   
 12. mr.hat

  mr.hat Guest Guest

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan laadukas leffa kaikin puolin. Denzeliltä perushyvä suoritus. Kaveria vähän vaivaavat tietyt maneerit, kuten tässäkin leffassa liikaakin näkynyt "kieli poskessa kirjaimellisesti" näyttely:

   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.07.2015
 13. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 410
  Saadut tykkäykset:
  121
  Ihan sujuvan sutjakka henkilödraamahan tämä, mutta ei varsinaisesti mikään viihdearvoiltaan mieleenpainuva tapaus noin muuten. Riippuvaisuuskuvauksenakin jotenkin liian hellävaraisen helläotteinen, eli jotain uskaliaampaa otetta olisi ehkäpä kaipaillut. Tokihan siellä oli niitä viinaksia viivoituksineen pöydillä ja kännikaatumisetkin lähti vakuuttavasti, mutta ne sisäisten olotilojen ulostuonnit jäi jotenkin puolitiehen. Ehkäpä Zemeckis oli vääränlainen ohjaajavalinta tällaiseen arkaluontoisempaan materiaaliin tai sitten se vika oli jollain tapaa siellä kirjoituspuolella.

  Denzel Washington on hieno mies, joten hänen tekemisiään seurailee kyllä aina mielellään. Tässäkin mies tekee perushyvää jälkeä tuollaisena löysään hirteen päätyneenä hyvänäpahana ja hoitelee kyllä omalta osaltaan elokuvan sinne varsin tyydyttävään loppuunsa. Elokuvan viimeinen kysymys herättää uteliaisuuden kohti vastausta, jota ei tule.

  :):):)
   
 14. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Siinä on omat ongelmansa, jos elokuvan huipennus sijoittuu jo sen alkuun (enkä puhu alun nakuiluista). Jatkoon olisi kaivannut jämäkämpää otetta draamaan, nyt etenemisessä oli hetkittäin hapuilua ja esim. Goodmanin hahmo oli vedetty liian överiksi. Myös kovin kliseiset biisivalinnat häiritsivät. Hyvää työtä kuitenkin Washingtonilta, hahmon toimien arvaamattomuus piti mielenkiinnon yllä. Zemeckis on kotonaan viihteellisimmissä elokuvissa, lentokohtauksen jännityksenrakentelu osoitti kyllä jälleen ohjaajan taidot. Toivottavasti mies malttaa vastaisuudessakin tehdä muutakin kuin mocapia.

  :):):)+
   
 15. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Aika pitkälti komppaan Samppaa. Ihan kelpo elokuva, jonka parissa viettää ilta. Denzel on aina ollut suosikkinäyttelijöitäni, ja jälleen kerran suoriutui roolistaan vähintäänkin kunnialla. Olisi "hauska" tietää miten paljon elokuvassa nähtyä lentäjien krapulalentoa tapahtuu todellisuudessa.

  3½/5
   
 16. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 974
  Saadut tykkäykset:
  119
  Leffa on majaillut kovalevyllä jo ainakin vuoden, mutta ei vaan ole oikein ollut sopivaa väliä katsoa tätä. Pahimpina esteinä olivat Zemeckisin perseily viimeisen 15 vuoden ajan animation parissa ja mielikuva melkein takuuvarmasta elokuvan kuin elokuvan ryssivästä Denzel Washingtonista (juu, melkein kuin Nicolas Cage). Hylkäsin ennakkoluuloni Helsinki Priden kunniaksi ja laitoin leffan pyörimään. Alku lupasi hyvää, mutta sitten noustiin lentokoneeseen ja kohta sitä jo lenneltiin ylösalaisin ja vielä laskeuduttiin pellolle pienin henkilövahingoin. Sen jälkeen mentiikin rakennellessa otollista mielialaa lopun vakuuttavalle puheelle. Kyllä tämän kerran katsoi, mutta siirappia valui liikaa pikku-Spielbergin ohjauksesta. Washington oli oikein uskottava roolissaan, se täytyy myöntää. Ei näitä tarvita, joten 2/5 riittää.