LCD / LED töllöt, yleinen valovuotoketju

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana Xbow, 24.11.2009.

 1. Taimen

  Taimen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.11.2009
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hhmm...en kyllä tuossa sun postaamassa kuvassa näe mitään valovuotoa. :)
  Joten itse oisin varmaan ihan tyytyväinen jos omassa Sonyssa olisi ongelma noin pieni, kun sun Sampassa, ja etenkin jos valovuotoa ei näy ollenkaan jos huoneessa on edes vähän valaistusta päällä. Auttaako sun tapauksessa taustavalon tiputtaminen lähelle minimiä yhtään, tai jos lisäät hieman huone valaistusta? Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin Sampoissa on tehdas asetuksena taustavalo aika korkealla.

  Itse en edes enää yritä katsoa omaa 46W5500:sta ilman huonevalaistusta. Mutta kun telkku on useamman tunnin päällä, niin silloinkin joskus huomaan valovuodot yläkulmissa, vaikka taustavalo on 1 ja olkkarin kattovalo on päällä. Ja se on kyllä välillä hieman masentavaa....täytyy kai vaan yrittää oppia elämään sen kanssa.

  Itse sain myös aikanaan Telehuolto Niinimaan huollosta suunnilleen samat vastauksen kuin mitä sinä ja Rooivalk, että "Että valovuoto ei ole vika...turhaan valitat". :(
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2010
 2. Touhori

  Touhori Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tällaisten vikojen kanssa tarvitse oppia elämään. Ei ainakaan siihen asti kunnes saadaan jokin virallinen päätös. Eli otahan sinäkin yhteyttä Kuluttajaneuvontaan (puhelin/sähköinen yhteydenotto) tai tee asiasta reklamaatio Kuluttajariitalautakuntaan.

  Kuluttajaneuvonta:

  http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kuluttajaneuvonta/kuluttajaneuvoja/

  Tuolta löydät ohjeet ja lomakkeet valituksen tekemiseen Kuluttajariitalautakuntaan:

  http://www.kuluttajariita.fi/
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2010
 3. 035674

  035674 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.01.2010
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  tuossa minun LG:n tapauksessa valoläikkä loisti oli valot päällä tai ei, taustavalon pisti mihin säätöön vaan ja se näkyi jopa vaaleassa kuvassa, yhdessä nurkassa ihan kirkkaasti. Ainut hetki kun sitä ei näkynyt oli päiväsaikaan, kun television vastakkaisella seinällä on ikkunat lattiasta kattoon niin valoa riittää olohuoneessa. Tässä uudessa vehkeessä kuva on aivan eriluokkaa. Ymmärrän sen, että jos vuoto ei näy normaalissa kuvassa, se voidaan "myydä priimana"(joskaan en hyväksy sitäkään ellei asiasta erikseen mainita ennen ostoa), mutta jos vuoto näkyy tavallisessa kuvassakin, niin eikö se ole selkä vika? Eihän kuva silloin ole virheetön.
  Tekisi mieli tehdä tästä asiasta valitus, oli sen verran käsittämätön show koko juttu, kaikki sanoivat, että onhan siinä sanomista, mutta sitten siihen se jäi. Ei mitään ehdotusta tilanteen korjaamiseksi tai edes yhteydenottoa. Paras vastaus jonka sain LG:ltä kun yritin tivata, että mitä asialle tehdään ja ei tätä voi hyväksyä oli, että "kiitos raportista, asia on arkistoitu tunnuksella XXXXX".
   
 4. makkeu

  makkeu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.06.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, ei se kuvassa näy kovin selvästi, mutta sanotaan niin, että vaimokin sen valovuodon selvästi huomaa, eikä sen silmä ole yleensä kovin tarkka tollasiin asioihin :) Taustavalon säätö ei käytännössä vaikuta, mutta jos pistää energiansäästön/dynaamisen kontrastin päälle, ongelma vähenee jonkun verran. Kuten sanoit, vuoto ei ole lähellekään sitä, mitä näissä Sonyn malleissa näyttäisi olevan. Huonevalaistus tosiaan auttaa myös, mutta olen tottunut katsomaan elokuvat suhteellisen hämärässä. No seurataan tilanteen kehittymistä, voi olla että olen turhan kriittinen. On se myöskin osittain periaatteesta kiinni, jos kukaan ei noista valita, ei valmistaja tietenkään ongelman ratkaisuun yritä mitään panostaakaan. Tuntuu, että nykysin tyydytään liian paljon heikkoon laatuun (vertaa esim. digiboksit).
   
 5. 035674

  035674 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.01.2010
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuossa olen samaa mieltä, että etenkään täällä suomessa jossa laitteista maksetaan kohtuu kova hinta, ei vaadita tarpeeksi ponnekkaasti sitä mistä maksetaan. Kuten omalla kohdallani, asia oli häiritsevä, mutta myös periaatteellinen, en käsitä miksi minun pitäisi hyväksyä laite jonka kuvassa on selkeä virhe, television tehtävä on tuottaa kuvaa ja maksoin hieman enemmän, että se kuva olisi vähän parempi, eikä tuo ensimmäinen laite täyttänyt sitä odotusta. Aivan sama kuin ostaisin mersun joka nykii, kyllähän se perille vie... mutta ei varmasti ollut ihan odotusten mukainen.
   
 6. Rooivalk

  Rooivalk Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitetaan tämä tännekin.

  -------------------------------------------
  Tässä vielä pari kuvaa tästä suoraan sanottuna katselukelvottomasta Sonyn telkkarista:

  Kuvat on epäteräviä, mutta se ei ole pointti, tarkoitus oli vaan tuoda valovuodot esiin.

  Tämä kuva on selkeästi ylivalotettu, mutta kertoo karua kieltään:
  [​IMG]

  Toinen otos, lyhyemmällä valotusajalla.
  [​IMG]

  Kolmas otos.
  [​IMG]

  Ei tuota peliä voi edes perkele pelata, kun hämärämmissä nurkkauksissa ei näe ympärilleen noiden vuotojen takia. Asetuksina pelitila ja taustavalo on tasolla 3.

  Tämmöisen kun ostaa Sony Center Lanternasta hintaan 1390€, niin laitetta ei korjata, ei vaihdeta uuteen, eikä kauppaa peruta.

  Onneksi sain jo eilen vastauksen tunti sen jälkeen kun täytin netin kautta kuluttaja-asiamiehen yhteydenottolomakkeen, jossa kerrottiin asiaa käsittelevän kuluttajaoikeusneuvojan nimi ja että ottavat viikon sisään yhteyttä.

  Kiitos Sony, kiitos Sony Center Lanterna ja edelleen tervetuloa paikanpäälle katsomaan konetta jos kiinnostaa nähdä minkälainen kuva on "valmistajan raja-arvojen sisällä".
   
 7. Iso-Mies

  Iso-Mies Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  693
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huh, oli lähellä että olisi samasta paikasta lähtenyt pari viikkoa sitten kantoon sama laite. Oltiin Lanternassa ostamassa kalusteita kun ajauduin Sony Centeriin tuota katsomaan ja hinta just oma budjettini. Näyttihän se ihan ok kuvalta siinä kirkkaassa demo-valaistuksessa.
  Kysyin myyjältä, saako tämän palauttaa jos ei näytä kotisohvalla hyvältä. Myyjä vähän kangerteli ja totesi jotenkin näin:"Meillä ei ole tälläistä palautusmahdollisuutta mutta viallinen tv kyllä vaihdetaan/korjataan".

  Herääkin kysymys, onko Sonyllä eri laatustandardit eri sarjoille V,W,Z.. jne..

  Tarkoitan siis sallitaanko halvemmissa enemmän pilveilyä ja kalliimmissa vähemmän, jos oletetaan että asiakas saa hiukan keskivertomallia vuotavamman yksilön?

  Magnet-e:stä olen miettinyt Z5500, mutta vanha mallihan sekin alkaa jo olla ja taas varmaan kannattaisi odottaa uutta jne...


  Iso
   
 8. TV:n orja

  TV:n orja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2009
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päätinpä sitten itsekin kuvata Sonyni vuodot. Malli on 40V5500.

  5 sek valotus, taustavalo 5
  [​IMG]

  2 sek valotus, taustavalo 5
  [​IMG]

  2 sek, taustavalo max
  [​IMG]

  2 sek, taustavalo min
  [​IMG]

  10 sek, taustavalo 5
  [​IMG]
   
 9. sakali

  sakali Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nämä itse hyväksyisin "raja-arvojen" sisälle.
   
 10. Rooivalk

  Rooivalk Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oikeastaan olen myös samaa mieltä, nuo ei näytä enää kovin pahoilta.
   
 11. Xbow

  Xbow Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2009
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  @rooivalk -- jos noissa kuvissa kontrastit oli vielä korkeilla asetuksilla, dynaaminen kontrasti päällä niin ei helvata... Toivottavasti saat asiat järjestykseen :)

  Itsellä dyn. kontrasti päällä menee halpiskameran kanssa kuvaaminen vaikeaksi. Kamera kun ei kykene vangitsemaan tummempia sekä vaaleampia välisävyjä samaan aikaan, natiivi kontrasti ilmeisesti kameralle liian iso. Kuvistani näkee, kirkkaammista osista, että kameran kennon max. valotus on tullut jo aikoja sitten vastaan.

  Tämä meininki on kyllä sen verta mätä nykyään, että jotain korjausta lakiin kaivattaisiin. Ei voi olla kenenkään etu, että kuluttajille myydään kaikenmaailman roskaa ylihinnalla, eikä ominaisuudet ole selkeästi prosyyrissä esillä. Samsungia ei tuo valovuoto juuri jaksa kiinnostaa. Huollossa kuulemma silmämääräisesti katsoisivat, onko "ok" tasolla vai ei.

  No, pääsääntöisesti omassa töllössä kuva on hyvä, mutta tummien kuvien laatu ei mielestäni ole sillä tasolla, mitä yli puolentoista tonnin telkkarista saa odottaa. Virallisen kannan mukaan kun laatukriteerit tuntuvat olevan samalla tasolla, oli kyseessä sitten halpispeli tai vähän kalliimpi. Eli huijausta.

  Koska noista negatiivisista ominaisuuksista valmistaja vaikenee, pitäisi kuluttajalla olla automaattinen palautusoikeus ilman mitään pellemäistä jahnaamista. Ovatko sanktiot liian pienet, kun koko ajan yritetään qusettaa?
   
 12. Rooivalk

  Rooivalk Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  En muista kaikkia asetuksia ulkoa, mutta käytössä oli pelitila ja taustavalo oli asetuksessa 3, eli melko himmeällä.

  Muistaakseni muut perussäädöt olivat suurinpiirtein pelitilan vakiot, ulkomuistista:

  -kontrasti 90
  -kirkkaus 50
  -värikylläisyys tms 60

  Noita lisäasetuksia en noita kuvia ottaessa muistanut katsoa, mutta muistaakseni pelitilassa monet noista kuvanparannustoiminnoista on pois päältä. en kyllä tykkää niitä käytellä paljoa muutenkaan. Muistaakseni normaalikatselussa mulla on mustan taso matalalla ja lisäkontrasti poissa päältä muutenkin.
   
 13. Taimen

  Taimen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.11.2009
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä Eco asetuksia käytät? Off, Low, vai High?

  Nuo meinaan vaikuttaa myöskin jonkin verran valovuodon määrään, tosin valkoisen värin puhtauskin muuttuu sen mukaisesti.
   
 14. Simplicitas

  Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  1 160
  Saadut tykkäykset:
  1
  Miten tämä nyt voisi olla Verkkokauppa.com:n vika? Eivät he oikeasti VOI tehdä tuon enempää. Eivät he hyväntekeväisyyttä harrasta ja he eivät saa korvausta tuosta laitteesta Sonylta jos Sony ei tuota viaksi katso. Varsin asiallisen postin sieltä kuitenkin sait. Olen toki pahoillani, jos TV:si on katsomiskelvoton, mutta SONY on tässä se suuri saatana joka pitää saada noista vastuuseen, ei jälleenmyyjät. Onnea Sonyn hätyyttelyyn, toivottavasti saatte kaikki vuotavat TV:nne vaihdetuksi :)

  En ole töissä Verkkokauppa.com:ssa
   
 15. Rooivalk

  Rooivalk Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo asetus on off. Taustavalon määrä on kyllä omilla asetuksillani omaan makuuni liian alhainen, valkoinen näyttää harmaalta, mutta jos sitä nostaa yli neljän, niin valovuodot puhkaisevat reiän ympäröivään todellisuuteen.


  Jos voit vaan välttää laitteen lähettämistä Simson Niinimaan valohoitolaan, niin hyvä niin, siellä asialle ei tehdä yhtään mitään. Kun kävin hakemassa oman koneeni tuolta, niin nauratti kun kyseisen putiikin jokaisessa huoneessa oli valaistus kun jossain Hyksin leikkaussalissa. Ei siellä varmaan mitään valovuotoja pysty edes näkemään.
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2010
 16. Touhori

  Touhori Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämän threadin pitäisi jollakin tavalla saada enemmän julkisuutta, jotta Sonykin heräisi saamaansa negatiiviseen huomioon. Itse jo aikaisemmin vinkkasin tästä Kuluttajavirastolle, josko tekisivät Kuluttaja-lehteen jutun. Ehkä iltapäivälehdet ja Helsingin Sanomat voisivat olla näkyvämpiä vaihtoehtoja.
   
 17. Rooivalk

  Rooivalk Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitoin viimeisessä sähköpostiviestissäni tämän ketjun tiedoksi Widenetin (Sony Center) toimitusjohtajalle, Sonyn edustajalle ja Niinimaan toimitusjohtajalle. Totesin, että ketju on luettu vasta 11000 kertaa tähän mennessä. Nythän se on luettu melkein 14000 kertaa. Varmaan ei ole sen väärtiä myyjälle ja valmistajalle, sekä valtuutetulle huollolle.
   
 18. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  "LED-LCD"
  Eli LCD-televisio, jonka taustavalo on toteutettu jonkunlaisilla ledeillä eli valodiodeilla. Replyän tähänkin termiin, jotta kukaan ei vain joutuisi ojasta allikkoon. Nimittäin täälläkin on muistaakseni rutistu Samsungin EdgeLED -mallien taustavalon epätasaisuudesta, siis niiden joita mainostetaan "LED-televisioiksi", vaikka ne ovatkin LCD-televisioita. Automaattisen, kuvan kirkkauden mukaan tapahtuvan himmennyksen (CE Dimming) poistaminen tuonee mahdollisen ongelman häiritsevämmin esille.
  Itse olen ymmärtänyt niin (= en tiedä varmaksi), että EdgeLED -mallit eivät ole ainakaan vähempää alttiita valovuodolle/pilveilylle, kuin perinteisimmillä putkilla taustavalaistut LCD-televisiot. Ehkeivät tosin enempääkään, mitä nyt nurkkien "valoviuhkoja" on kenties useammin? Tai sitten ei...​

  "LD-LCD"
  Veikkaan, että tarkoitit kirjoittaa "LD-LCD" mikä tuntuu olevan epävirallinen, mutta helposti sekoittava (LED vs. LD) lyhenne LCD-televisioille, joissa on ns. Local Dimming -tekniikka. Eli taustavalo koostuu useista osista, sen sijaan että olisi perinteiseen tapaan "yhtä puuta". Se ei ainakaan vähennä sekaannusta, että LD-malleissa on käytännössä aina LED-taustavalo. Eli ne ovat täten "LD-LED-LCD-televisioita"... :)

  Itselläni on reilut 1½ kk ollut eräs "LD-LCD", eli Sony KDL-46X4500, eikä siinä ole valovuotoa. Tai tarkemmin: LD-toiminto päällä ei pilkkopimeässäkään huomaa yhtään minkäänlaista epätasaisuutta, vaan "musta" on täysin tasainen. Ilman LD-toimintoa kyllä näkyy hienoista eroa valoisuudessa panelin nurkkien tienoilla, jos tarpeeksi hämärässä katselee mustaa/tummaa kuvaa (useimmat eivät varmaankaan vielä sanoisi pilveilyksi). Taustavalon säätö ei tunnu vaikuttavan mustan tasoon tai valovuotoonkaan, eli poikennee siinä mielessä kaikista muista Sonyista.
  Tosin parina ensimmäisenä päivänä oli valovuotoa monessakin kohtaa ruutua, ainakin kun Local Dimming -toiminnon otti pois päältä ja oli tarpeeksi hämärää. Ns. "kaupan valaistuksella" ei edes silloin näkynyt yhtään mitään. Onneksi se pilveily siis kuitenkin katosi, näillä näkymin pysyvästi. Kenties lämpölaajeneminen poisti kuljetuksessa kylmenneestä panelista jännitykset takaisin speksien mukaisiksi tms.
  En osaa sanoa, että onko X4500:ssa käytännössä yhtään sen tasalaatuisempi LCD-paneli tai tiukempi laaduntarkkailu, kuin muissa Sonyissa tai kilpailijoiden tuotteissa. Ehkä on, ehkä ei. Rutinaa ei kovin paljoa näy, mutta toisaalta kyseessä on suhteellisen harvinainen malli.

  EDIT: HIFIMAAILMA 2/2009 testasi Sony KDL-55X4500:n, antaen paljon kehujakin, mutta myös tälläisen yllättävän miinuksen: "Taustavalon vuoto kulmissa". Ehkä kyseessä oli sama väliaikainen ilmiö, joka omassa 46" versiossani oli pari ensimmäistä päivää, ehkä pysyväkin juttu. Itselläni ei kuitenkaan ole valovuotoa, kulmissakaan. Oman töllöni takana lukee: Assembled in Slovakia 09/2009.
  TM 4/2009 testasi X4500:n 46" version, eikä kommentoinut yhtään mitään valovuodoista. Näin siitäkin huolimatta, että he testasivat ilman Local Dimming -toimintoa! Hifimaailman testi onkin toistaiseksi ainoa näkemäni, joka on valovuodosta maininnut, siis 46" ja 55" Sony X4500:sta puhuttaessa. Eli tuo saattoi siis olla koko Suomen ainoa oireileva X4500, tai sitten vain yksi sadoista...​  Pieni epävirallinen sanastoni:
  LED = "ledi" eli valodiodi. Polttimoa ja putkia nopeampi ja vähävirtaisempi valotekniikka.

  EdgeLED = "reunaledi", ledejä on siis vain tv:n reunoilla. LCD-panelin tasaisen valaisemisen kannalta haastava tekniikka, mutta mahdollistaa erittäin ohuet televisiot.

  DirectLED = harvemmin nähty termi, jolla viitataan suoraan (= Direct) LCD-panelin takana sijaitseviin, tasaisesti jaoteltuihin ledeihin. Edut ja haitat periaaatteessa päinvastoin kuin EdgeLED:ssä. Kannattaa huomata, että kaikissa DirectLED -malleissa ei suinkaan ole Local Dimming -tekniikkaa.

  "LED-LCD" = LCD-televisio, jonka taustavalo on toteutettu "ledeillä", eli LED-tekniikalla. Saattaa olla Local Dimming -malli, mutta useimmiten ei ole.

  LED-televisio = Samsungin esitteissään käyttämä -virheellinen- termi, tarkoittaa samaa kuin "LED-LCD". Jos televisiossa on LCD-paneli, niin silloin se on LCD-televisio, täysin muista virityksistä riippumatta. Aitoja, taustavalottomia LED-televisioita ei vielä ole, ei ainakaan kuluttajamarkkinoilla tai suurikokoisina.

  Local Dimming = "LD-LCD" = "LD", eli paikallinen himmennys (ja kirkastus) moniosaisella taustavalolla, käytännössä aina LED-tekniikalla. Ei kykene ihmetekoihin tavallisella kuvasignaalilla (= älä usko esitteiden miljoonakontrasteihin), mutta antanee useimpien mielestä enemmän hyötyä kuin haittaa, ainakin paremmissa malleissa. Poiskytkettävissä haluttaessa, ainakin omassa töllössäni on (itse pidän päällä, kuten myös HIFIMAAILMA testissään, mutta TM ei [1]).
  Eri tv-mallien välillä voi olla suuriakin eroja käytännön toimivuudessa ja toteutuksessa, jopa saman valmistajan eri vuosimalleissa. Käytännössä esitteissä käytetäänkin täysin valmistajakohtaisia ja jopa mallikohtaisia nimityksiä, esim.:
  Sony X4500: RGB Dynamic LED / LED Dynamic Control / Dynaaminen LED-ohjaus (löytyy vain 46" ja 55" malleista)
  Philips 9704: LED Pro
  Philips 9803: LED Lux (vanha malli)
  Samsung A796 ja A956: Smart LED (nyt jo "vanhoja" malleja)
  jne.


  Valitettavasti minkäänlaisia päteviä, luotettavia, julkisia ja aidosti puolueettomia tutkimuksia laadun tai valovuotojen suhteen ei liene olemassa. Ja kun edes eri mallien myyntimääriäkään ei tarkkaan tiedetä, on vain luettava nettiä, kuunneltava pettyneitä tuttuja ja tehtävä sen perusteella valistuneita arvauksia. Kuningaskuluttaja, TM ja muukin media: vink vink...

  Näillä perusteilla pitäisi kuluttajaparan sitten arvailla vikaprosentteja ja tehdä mallikohtaisia johtopäätöksiä laadun suhteen. Myyjienkin jutut tuntuvat usein olevan mitä sattuu esitejargonia, pahimmillaan jopa virheellistä tietoa tyyliin "Osta tämä LED-televisio, näissä kun on markkinoiden täydellisin musta, juuri ledien ansiosta." Ja sitten asiakas ihmettelee kotisohvallaan, että eihän siinä vanhassa kuvaputki-Salorassa näkynyt mitään valoviuhkoja tummissa kohtauksissa, mutta uudessa "LED-televisiossa" näkyy vaikka minkälaisia "valoilmiöitä".

  Itse sanon varmuuden vuoksi niin, että valovuoto, pilveily tms. on potentiaalisesti kaikkien LCD-televisioiden ongelma, lyhenteisiin katsomatta. Lienee kuitenkin niin, että Local Dimming -malleissa riski on pienempi, vaikkei itse LCD-paneli yhtään parempi olisikaan. Kunhan vain se Local Dimming - toiminto on kytketty päälle. EdgeLED -malleja en sen sijaan uskalla lähteä kehumaan lainkaan perinteisemmillä putkilla varustettuja töllöjä paremmiksi, siis valon tasaisuudesta puhuttaessa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2010
 19. Taimen

  Taimen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.11.2009
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen samaa mieltä. Tästä saisi esimerkiksi Iltalehti tai Kunigaskuluttaja hyvän jutun aiheen.
  Iltalehden Digi-osiossa on muistaakseni kerran aikasemminkin ollutkin juttu LCD-telkkujen kuolleista pikseleistä, ja vertailtu eri valmistajien pikseli takuu-ehdoista.

  Ja valovuotohan on isossa LCD-telkussa vielä selvemmin huomattavissa oleva vika kuin yksi kuollut pikseli.
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2010
 20. Simplicitas

  Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  1 160
  Saadut tykkäykset:
  1
  Iltalehdessä oli myös hiljattain (nettiosiossa) kysely "Hajosiko taulutelevisiosi takuuaikana?". Sinnehän voisi tulla myös valovuotokysely, ainakin jos joku ehdottaa. Tosin suurimmalla osalla kuluttajista ei taida olla edes hajua mitä tuo on..