LCD / LED töllöt, yleinen valovuotoketju

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana Xbow, 24.11.2009.

 1. kktune

  kktune Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2002
  Viestejä:
  231
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen sitä mieltä että asia on todella ikävä sillä ilman tuota valovuoto-ongelmaa kyseessä olisi tällä hetkellä markkinoiden paras televisio. Lukemissani arvosteluissa kautta netin on ainoat moitteet koskeneet ko.ongelmaa, muuten tulee aika ylistävää arviota.
  Lisäksi onhan aika ikävää laittaa pari tonnia myyjien hehkuttamaan huippukoneeseen ja totuus onkin tällainen. Toivottavasti asia saadaan kuntoon jotenkin, myös jo myytyihin laitteisiin.
   
 2. Murri

  Murri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  207
  Saadut tykkäykset:
  0

  Itsellä oli ongelmaa saman mallin kanssa, mutta uusin firmis teki ihmeitä:

  http://www.samsung.com/fi/consumer/d...d&menu2=detail

  FM/200911/20091124161213125/T-CHU7DEUC.exe
  (size : 49764 KBytes / updated : 2009-11-24 )
   
 3. Xbow

  Xbow Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2009
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sinänsä olisin ihmetellyt, jos firmis olisi auttanut probleemaani, mutta ei, niin se ei tehnyt. Edelleen saapi "nauttia" pilvistä / valokeiloista tummempien kuvien kanssa. Tiedä sitten, tais neliöilyt Nelonen HD kanavan osalta loppua, en ole varma.
   
 4. Raitzi

  Raitzi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  se nelosen hd:n ajoittainen suttu johtuu lähetyksestä (muillakin merkeillä välillä samaa, ainakin mulla tampereella sonylla)
   
 5. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 946
  Saadut tykkäykset:
  234
  Latasin sampan sivuilta uusimman softan led 46"7070 töllöön, ja valovuodot vähenivät huomattavasti, ellen sitten ole sokeaksi muuttunut.
   
 6. freq

  freq Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2009
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve!

  Joo elikkä kun nyt minä sain hyvitykseen tuon minun samsungin ue40b7070 ja uuden sitten samanlaisen tuossa eilen tilalle niin tämä telkkari on nyt sitten vielä pahempi kuin edellinen. Soitin nyt sitten eilen oulun stockmanniin ja sanoivat että telkkarin vaihtoon suostuvat. Telkkari on ollut muuten täydellinen minulle mutta tämä valovuoto on ollut oikea riesa joten ei se vissin autakko vaihtaa merkkiä, mutta en ole vielä ihan varma minkä laitan tilalle.
   
 7. Xbow

  Xbow Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2009
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mjoo, taitaa mulla valovuoto olla keskimääräistä pahempaa laatua tai sitten poppoo ei ole käyttänyt telkkaria pelitilassa, dynaaminen kontrasti pois päältä. Ei sillä, etteikö ne kuviot näkyisi ihan autodimminginkin kanssa, kun tummempisävystä kuvaa tulee... grr..

  Tästä sitten näkee tuonkin, että toiset kauppiaat sentään haluavat olla kunniallisia, ajattelevat jopa asiakasta. Minun tapauksessa mikään hyvitys ei luultavimmin käy, ilman raastupaa. Mikäli en asiaa saa hoidettua, kyllä tulen "mainostamaan" kyseistä firmaa melko aktiivisesti. Ilmeisesti heitä ei tyytymättömät asiakkaat juuri huoleta, että semmosta.
   
 8. Rooivalk

  Rooivalk Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sony 46W5500 ostettu Sonycenteristä vähän ennen joulua.

  Tämä on otettu kuvavalikosta, ruudulla on 1920x1080 kokoinen täysin musta kuva ja valovuotoa on tätä kuvaa katsottaessa huomattavasti vähemmän kuin joissain muissa ns. "mustissa" kohtauksissa tai valikoissa kun laite vaihtaa inputia tms.

  Tänään soitin ja reklamoin, laittavat kuulemma huoltoliikkeestä jonkun katsomaan, saas nähdä kuinka tämän kanssa käy. Tulee ajateltua että jos olisin tämän ostanut Gigantista niin olisin jo vienyt takaisin ilman mitään arpomisia huollon kanssa, mutta kun sattuivat olemaan joulun alla loppu tuolta ja toistaalta Sonycenterin hinta oli ok...

  Valotusaika 10 sek.
  [​IMG]
  Valotusaika 13 sek.
  [​IMG]
  Valotusaika 1.3 sek.
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 28.12.2009
 9. pker

  pker Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  no ei helvata, vieläkö näissä lätyissä on tätä valovuotoa. pari vuotta sitten viimeksi suunnittelin putken vaihtoa lcd:hen ja tulin testikierroksia tehdessäni tulokseen että 65kilon sony vega saa vielä olla pääpaikalla olkkarissa. nyt kun alkais olla vaihdon paikka taas niin eiköhän näissä näemmä ole vieläkin samoja valovuoto ongelmia ja myyjät hehkuttaa 2.8cm ohuudella, hieman pienemmällä wirran kulutuksella ja youtuben katselu mahdollisuudella, laittaisivat nyt ekana tekniikan toimivaksi ! hyvä että kerrotte näistä ongelmista täällä, television ostopaikaksi määräytyy entistä varmemmin se liike missä palautus/vaihto toimii mukisematta kun asiakas ei ole tyytyväinen.
   
 10. Xbow

  Xbow Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2009
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, tosiaan valotusaikoihin en ole päässyt perehtymään. Oma halpiskamerani automatiikka tuntuisi joko yli - tai alivalottavan. Joka tapauksessa 25fps videossakin vuotoilut näkyy, tässäpä matskua Pari pätkää, lopussa näkyy noi alkukuvan kuviot. Autodimming oli päällä, kuten huomaa ("salattu kanava"). Mutta se helposti voi näyttää räikeämmältä tuossa, johtuen esimerkiksi tietsikkanäytön asetuksista yms.

  Vuodatusta spoilerissa.
  Joka tapauksessa Veikon Kone yksiselitteisesti kieltäytyi telkkarin vaidosta, edes pienellä vastaantulolla. Että oletuksena ei mitään tyytyväisyystakuuta, kiitti vaan. Kun kyse on tän hintaluokan ostoksesta, turha toivoa, että en mouhoisi. Pahoittelen jos jotain vuodatukseni kyllästyttää, koitan olla hienovarainen :(

  Toivottavasti huolto saa korjattua, mutta tosiaan sanoivat, että erittäin epätodennäköistä ( vaikkeivat vielä telkkaria ole nähneet ).
   
 11. Collusion

  Collusion Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 821
  Saadut tykkäykset:
  10
  Ratkaisuehdotus: Osta plasma.
   
 12. Taimen

  Taimen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.11.2009
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Odotan mielenkiinnolla kuinka sun tapauksessa käy, meinaan itse ostin elokuussa 46W5500 Verkkokauppa.com:sta, ja siinä on muuten samanlaiset valovuodot kuin sinulla, paitsi että vain yläkulmissa.
  Olen ollut tästä jo yhteydessä Verkkokauppa.com:iin, ja sieltä minua pyydettiin viemään telkku suoraan PK-seudun Sony valtuutettuun huoltoon Telehuolto Niinimaan.
  Sony Center käyttää kuulemma myös tätä kyseistä huolto-firmaa PK-seudulla.

  En ole vielä telkkua huoltoon vienyt, kun olen seuraillut josko vika katoaisi käytössä, ja kun ton telkun kuljetuskin ois aika työlästä. Mutta, nyt kun tv on ollut käytössä noin 4kk, niin eipä valovuoto ole mitenkään pienentynyt.
  Taustavalon joutuu pitämään todella himmeänä (max 3) ja Eco Moden Low, jotta valoviuhkat saisi edes jotenkin häivytettyä. Tämä taas ei anna telkusta sen parasta kuvanlaatua ja valkoinen väri ei ole kirkas/puhdas.

  Tämä sun postaus vimeinkin todistaa sen, että ei ne Sony Centerin laitteet sen parempia ole kuin "harmaatuodut", vaikka niin kovasti SC:n myyjät antavat liikkeeseen astuville uusille asiakkaille mielikuvan, että heidän laitteet on harmaatuotuja laitteita parempia ja luotettavampia.
  Kävin tossa aikasemmin joulukuussa kysäsemässä Espoon Sony Centerissä ihan uteliaisuuttani neuvoja, että kuinka tuon valovuoto ongelman kanssa kanttais edetä, vaikka en sieltä olekaan tv:tä ostanutkaan, niin ensimmäisenä sanoivat, etteivät ole kuulleetkaan aiemmin, että W5500:ssa olisi valovuoto vikoja.
  Tyyppi vaan sano ettei heille ole asiasta rapotoitu ollenkaan...jep..jep. :D
  Luulis, että nyt ton sun tapauksen jälkeen viimeistään vika tunnistettaisiin myös Sony Centerissä. (tai sitten ei)

  Täytyy varmaan taas täs lähiaikoina soittaa tonne Telehuolto Niinimaalle uudestaan ja kysyä josko he ois jo onnistuneesti onnistunut korjailemaan näitä W5500 malleja. Sen verran mitä aikasemmin syksyllä puhelimessa juttelin Niinimaan huollon kanssa, niin tuo yläkulmien valovuoto voi johtua tehtaalla liian tiukkaan ruuvatusta LCD-paneelista, mutta eivät sillon ainakaan luvalleet siihen varmaan korjausta, mutta sanoivat silti, että telkun voi sinne "tarkastusta" varten toimittaa.
  Ei vaan oikein viittis telkkua huoltoon asti raahata, vain pelkkää tarkastusta varten, vaan ois myös kiva tietää jo etukäteen, onko mitään tehtävissä vai ei.

  Postailehan tänne taas kuinka sun telkun kohdalla huolto-keikka auttoi, vai etenikö juttu mihinkään suuntaan.
   
 13. Xbow

  Xbow Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2009
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pahin ongelma tässä on, kun ei itse pysty vertailemaan töllöjä vieri vieressä. Tai, vielä paremi - ottamaan valokuvaa, jossa vertailtavat töllöt ovat.

  Tätä asiaa pähkäillessäni tuli mieleen idea: Voi hyvinkin olla, että pystyn toimittamaan kooltaan tosi pienen GIF muotoisen testikuvan, jossa on esimerkiksi punaisen eri sävyjä laidasta laitaan + muutama tarkistusjuttu kalibrointia varten. Tätä kuvaa kun katsoo mahdollisimman pimeässä, niin pitäisi valovuodon määrä olla hyvinkin vertailtavissa ja kun kuvan ottaa pimeässä ilman sanomavaloa ja täsmälleen halutut detaljit löytyvät kuvasta -> pystyisi kohtalaisen objektiivisesti etävertailemaan valovuodon määrää head 2 head. Punainen väri on siinä mielessä ilkeä LCD töllöille, että se muuttuu tummissa sävyissä melkeimpä siniseksi. Kenties jotain muitakin värejä laitan, ihan vaan sitä varen ettei tuu "porsaanreikiä". Detaljeina voisi olla vaikkapa N ja E kirjaimia, joista kaikkien N:ien pitäisi näkyä, mutta E:iden ei -> kalibrointi mahdollisimman samalle tasolle. Kuvassa kun vielä näkyy täysin mustat telkkarin karmit, niin silloin vertailtavuus olisi hyvä? Asiantuntijoilta kaivataan mielipidettä. Ikävä, että kuluttajatasolla joutuu tälläistä pähkäilemään.

  Ts. Tulisi minulle käytännössä pomminvarmaksi, onko kohdalleni osunut viallinen yksilö, eli että onko korjaaminen mahdollista vai ei. Teoriassahan varmaa ei ole edes se, onko mummuni mun mummu vai ei. ( Toivottavasti joku jaksaisi kokeilla, siis ei mummua mutta kuvaa telkkarilla :p )

  Edit: Kun toimitan HD resoluutioisen muutaman kilotavun kuvan bitti bitiltä samanlaisena jonnekin ladattavaksi, niin virhemahdollisuudet menevät pieneksi. Lisäksi koitan toimittaa tiedot kameran ilmoittamista F seko ISO arvoista, jos saan ne näkyviin. Itsellä töllön asetukset tulevat olemaan pilkulleen samat kuin mitä Samsung suosittelee kokeiltavaksi ( toki kerron ne tänne ), ovat lähes identtisiä täältä jo löytyvien asetusten kanssa. Ja tulempa vielä räpäämään saman kuvan tietokoneen ja töllön kuvankatseluohjelman näyttämänä.

  Mukava nähdä kuvia muistakin töllöistä, nytkin voi jo näppituntumalla arvioida, että omassa toosassani valovuoto todennäköisimmin on vähintään samaa luokkaa kuin Rooivalk :in töllössä.

  Tulen varmaan postittamaan materiaalin lähdekuvan + valokuvien + valokuvatiedot kameroineen + asetusten kanssa samsungin tukeen, toivottavasti sieltä saan vastauksia siten, ettei huoltomiehiä juoksutella turhan takia ( Tämän luulisi olevan sekä minun, että Samsungin kannalta hyvä win-win ratkaisu, mikäli vaan käsittelevät asian kunnolla ).
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2009
 14. kktune

  kktune Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2002
  Viestejä:
  231
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuossa videossa minun mielestäni näkyy ihan normaali LCD-ruutu, ainoana poikkeuksena on erittäin huono katselukulma sekä pysty että vaakasuunnassa, sehän on Edge-LED Sampan yksi helmasynti.
  Ainoastaan ihan videon lopussa vilahtaa pienet yläkulmien valovuotoviuhkat.
   
 15. Xbow

  Xbow Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2009
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinpä, mutta korostettakoon että videossa autodimming oli maksimissa ( seuraava pykälä sitten onkin telkkarin sammuttaminen, jonka töllö tekee, kun kuva on täysin musta ). Toki sentään dimmaus täysillä valovuoto on kohtuullisella tasolla, havaitsee muttei häiritse, luojan kiitos.

  Edit: Ei sillä, että voisin ylireagoida. Kun noita edge LED samppoja ei vaan ole täällä useampia, eikä tule ainakaan allekirjoittaneen ostamana :p. Btw, saattaa olla, että uusi firmis dimmaa vielä voimakkaammin, mutta kyl ne viuhkat näkyy aina kun jotain tummavoittosta ja töllö päällä, oli dimmingiä tai ei. Mutta tosiaan, sopivien testikuvien avulla töllö saadaan "pakotettua" sellaiseen jamaan, että vertailukelpoisuus on parempi. ( toivottavasti ).

  Kun kuvassa on paljon kirkasta, silloin musta on aikas ownage tasolla, jotain hyvääkin sentään siinäkin :) Southparkin piirretyissä ( MTV ) kuva on usein varsin laadukas. Riittävän kirkas kun saa tummat kohdat näyttämään täysin mustalta.

  Mixed fiiliksiä telkkari antaa. Kirkasvoittoiset kuvat ovat tosi komeita, blu-ray elokuva tummuudessaan voi sukata pahasti. Yksi juttu on aikas selvä: Mikäli vuodot saisi pysymään sillä tasolla, mitä se on autodimming päällä + kontrastit samalla tasolla kuin ilman dimmingiä, meitsi hykertelisi tyytyväisyyttä :)

  Väsy painaa, hyvää uuttavuotta :)
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2009
 16. JuPe84

  JuPe84 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.07.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tuossa uudenvuoden aattona Sampan 40B656 töllön ja ainaki mua häiritsee pieni valovuoto, jota telkkarissani näen. Vasen ylä- ja alakulma näyttäisi päästävän valoa. Se ei kuitenkaan ole ihan niin pahaa, mitä joissain kuvissa kyseisessä threadissa olen nähnyt. Syö se silti miestä ihan perkeleesti! Vanhassa lcd samsungissa ei vastaavaa "vikaa" ollut, joten se tässä varmaan eniten päähän ottaakin. No ei varmaan auta muuta kuin tyytyä siihen mitä on. Ilmoitelkaahan muut mitä mielipiteitä Samsungilta saa. (tai kauppiailta..) Itse ostin telkun gigantista. Vielä en ole sinnepäin ollut asiasta yhteydessä.
   
 17. Rooivalk

  Rooivalk Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Gigantissa on 30 päivän palautusoikeus, sen kun viet takaisin ja toteat että töllössä on valovuodon takia huono kuva.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2010
 18. Rooivalk

  Rooivalk Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitanpa tänne päivityksen.

  Eli tilanne on edelleen, auki, ostin Sony Center Lanternasta Sony 46W5500 telkkarin vähän ennnen joulua ja reklamoin valovuotojen takia 28.12.2009. Kuvat löytyvät tuosta ylempää. Viime perjantaina Telehuolto Niinimaan kaveri kävi vain vilkaisemassa telkkaria ja lähti pois, ottavat kuulemma myöhemmin yhteyttä. Töllöä en viitsi paljoa katsella kun siinä on niin huono kuva, joten laitan sen kohta laatikkoon odottamaan ratkaisua tähän asiaan. Harmittaa jos laite lähtee jonnekin viikoiksi korjattavaksi, vähän tuntuu että tuo vaihto on aika nihkeää tämän liikkeen kanssa.

  Vähän karvas maku on suussa, ainakaan Sony Centeristä ostamisesta ei tässä tapauksessa ollut mitään hyötyä, tuntuu että lähinnä päin vastoin. Moni muu liike olisi vaihtanut koneen mukisematta ja hoitanut asian valmistajan kanssa, tai vaihtoehtoisesti Giganttiin tuon olisi voinut palauttaa kun siellä on 30 päivän palautusoikeus.

  Onhan myyjällä toki oikeus ensisijaisesti korjata laite, mutta kannattaako se maineen takia varsinkin kun kyseinen televisiomalli on pikagoogletuksen perusteella kärsinyt näistä valovuodoista laajemminkin. Eli valmistaja tekee potaskaaa ja asiakas kärsii nahoissaan ja järjestelee vapaita huoltokäyntejä varten, joissa konetta käydään tuijottamassa 5 minuuttia ja lähdetään sitten menemään.
   
  Viimeksi muokattu: 05.02.2010
 19. Taimen

  Taimen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.11.2009
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika käsittämätöntä myös toi Telehuolto Niinimaan toiminta tässä.
  Miksi ihmeessä se huoltomies ei voinut saman tien ottaa sitä sun telkkua mukaan huoltoon korjattavaksi.
  Tuntuu vaan että pelaavat vaan aikaa, kun pistävät odottaamaan yhteyden ottoa, ja kattovat, että josko asiakas sillä välin luovuttaisi asian suhteen, ja oppisi kattomaan valovuotoista kuvaa. Toivotaan kuitenkin, että asia etenee.
   
 20. Rooivalk

  Rooivalk Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asia eteni nyt kuitenkin niin, että täällä on myyjäliikkeen ja huollon toiminnasta nyt ainakin kirjoitettu. Jos ei homma etene, niin laitetaan aiheesta ihan oma ketju pystyyn.