Lattiakaiuttimet n. 800€

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Miksu_, 17.07.2011.

 1. Juhe

  Juhe Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  891
  Saadut tykkäykset:
  0
  Läheltä liippaa tämä aihe omaa tilannetta.

  Olosuhteiden pakosta ja vähän vaihtelun vuoksi myös tuli myytyä subbari pois ja nyt pitäisi vaihtaa jalustakajarit lattiamallisiin. Nykyiset pääkajarit on Dynaudion Audience 52SEt. Olen kyllä ollut noihin tyytyväinen, mutta kuten sanoin, vaihtelu virkistää. Uusiksi pääkajareiksi haussa siis lattiamallit (subbaria ei ole tulossa tähän settiin), käytettyjen markkinoita katselen ja budjettina n. 1000 €. Suurinpiirtein tuossa hintaluokassa itseäni kiinnostaa Elac 207A, B&W CM7 sekä Dynaudion Excite X32. Noista ilmeisesti vain Dynaudio ainut, jota vielä uutena löytyy. Onko suositella vielä joitain kajareita, mitä olisi hyvä harkita?

  Tässä ei onneksi kiire aikataululla olla liikenteessä, kajarit pitäis saada hommattua kesään mennessä. Ongelmahan näitten kanssa on saatavuus sekä koekuuntelut. Onko kellään Jyväskylän seudulla yllämainittuja kajareita, joita pääsisi kuuntelemaan? Kaikenlaiset vinkit myös tervetulleita.
   
 2. v11e

  v11e Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2010
  Viestejä:
  152
  Saadut tykkäykset:
  1
  Reippaan tonnin budjetilla kannattaa harkita käytettyä Genelec 8040A-paria. Hintalaatusuhdetta parhaimmillaan.
   
 3. Juhe

  Juhe Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.07.2003
  Viestejä:
  891
  Saadut tykkäykset:
  0
  Geneleciä on tullut kyllä kuultua useamman kerran, 8040 pari on ollut jopa kotikuuntelussa. Hyvät kaiuttimet varmasti, ei vain omaan makuun.
   
 4. Miksu_

  Miksu_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.07.2011
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nostampa tämän oman topicin näin parin vuoden hiljaiselon jälkeen takaisin pinnalle.

  Elacit ne vielä olkkarissa majailee ja tyytyväinen olen ollut. Varsin positiivista palautetta tullut myös muiltakin kuuntelijoilta. Subbari koki päivityksen tässä välissä. Velodyne sai siirtyä makkarin musakorneriin ja tilalle tuli tämä http://www.hifikulma.fi/Dynaudio-Sub-300.
  TL audiosta Tapsa taas tiesi mitä oltiin hakemassa joten sieltä tarttui mukaan moinen.

  Nyt olisi sitten pienoinen pohdiskelua aiheuttava juttu. Makkarin musakorneri vaatii uutta vahvaria jossa on HDMI liitäntä pakko olla. Tästä päästään siihen että saanko Elaceista enemmän irti jos päivitän niille paremman vahvarin tämän tilalle http://soundz.gostorego.com/harman-kardon-avr-165.html ?

  Kaiuttimia en tule laitteistoon lisäämään joten 2 kan vahvari riittäisi itselleni. Tämän kautta päästään sitten taas siihen että häviänkö jotain äänessä / kuvassa jos korvaan HDMI:n RCA:lla ? DVD:ltä tulee lähinnä livekeikkoja katseltua ja soittimena toimii ( toistaiseksi ) joku Sonyn dvdpyöritin. CD:t soitellaan tämä kautta http://www.hifikulma.fi/Harman/kardon-HD-980. Mahdollinen uusikin laite saisi mielellään olla HK, olisiko esim tästä silmin kuultavaa parannusta havaittavissa tuohon nykyiseen 165 http://www.hifikulma.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/FOHI/Products/HarmanKardonHK3490

  Jos tuo AVR 165 olisi aiheellista päivittää niin löytyisi tuolle vanhalle vahvarille silti käyttöä makkarin musapisteellä.

  Vai unohdanko koko vahvistin päivityksen Elaceille ja käyn vain noutamassa paikallisesta Gigantista yms sopivan vahvarin tähän hieman maltillisempaan laitteistoon makkarin puolelle.
   
 5. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 952
  Saadut tykkäykset:
  292
  Unohdat....
  Ei kannata päivittää vain päivittämisen ilosta, mahdollisen hyödyn on oltava muutakin kuin pari wattia lisää tehoa (et huomaa) tms...

  T: Vesku
   
 6. Miksu_

  Miksu_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.07.2011
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia. Hieman tähän suuntaan olin itsekkin kallistumassa. Päivitämpä siis makkarin pisteelle vaikkapa tämän laitteen http://www.gigantti.fi/product/tv-j...56/harman-kardon-5-1-viritinvahvistin-avr-156

  Hetken vielä tutkailen eri vaihtoehtoja sekä toki kuuntelen mielelläni myös muidenkin mielipiteen asiaan.

  Olen kyllä varsin tyytyväinen tuohon olkkarin Elac FS 207 + Harman Kardon AVR 165 + Dynaudio 300 + Harman Kardon HD980 settiin joten sen päivittäminen pelkän vahvarin osalta hieman itseäkin epäilytti saatavaan hyötyyn nähden. Pelkästä päivittämisen ilosta en halua maksaa.