late night with conan o'brien

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana big j, 11.02.2002.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Onkohan tuo yläpuolella oleva teksti kritiikki minua kohtaan? Hmmmm...

  Jokatapauksessa, eilisen Conan-jakson katsominen tuntui nyt vähän luontevammalta. Katsoin sitä laajakuvaTV:ni "14:9" tilassa. Edelleen oli sitä yliterävyyttä havaittavissa, mutta muuten Conanin katsominen ei tuntunut enää niin pahalta. Saisivat tuolla SubTV:llä ottaa sen käytönnön, että tekstitykset saisi käännettyä pois päältä.
   
 2. Wade

  Wade Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.07.2002
  Viestejä:
  695
  Saadut tykkäykset:
  0
  ??

  kritiikki on kyllä kokonaan subtv:tä kohtaan
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  OK, ei kun mä vaan sitä, että jos sä meinasit tuolla tekstilläsi sitä, että mun pitäisi ennemmin kirjoitella näitä mun valituksia sinne Subin palautepostiin eikä Conan-ketjuun. Sori, mulla on viime aikoina vain ollut hieman ongelmia joidenkin tyyppien kanssa. Joskus ei tiedä, onko joku kritiikkiä tai sarkasmia vai ei. Forget it.
   
 4. Joergen

  Joergen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.11.2004
  Viestejä:
  267
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taas nähtiin oikein KOULUKIRJAesimerkki siitä miten maikkari osaa kusta lähetykset. Sensijaan että KAUANODOTETTU HDTV-lähetys antaisi meille PAL katsojillekin kunnolla downsamplatun ja terävän huipputason SDTV kuvan subtv tarjoilee puuroa mustien palkkien kera.

  Subbari ostaa letterboxatun NTSC nauhan VHS:llä ja vääntää ihanan NTSC-puurokonversion ruudulle.

  Jahka esim NHL siirtyy HDTV lähetyksiin emme näekään terävää anamorphista laajakuvaa kunnon konversiolla vaan samaa väritöntä suttua mitä aina ennenkin, tämä siis jos MTV3 saa päättää (ja sehän saa esim urheiluruudussa).

  Tästä katsomaan miltä se OIKEASTI näyttää, ja siitä photoshoppiin resize 720x576 ja constrain proportions pois päältä = mitä meidän olisi pitänyt nähdä jos maikkarilla olisi töissä edes joku asiansa osaava.

  http://www.raincube.com/misc/nbc/conan_in_HD/20050427_002.jpg
  (kuvat ovat vaivaiset 200KB joten laadusta viis mutta yleisidea on selvä).

  Niin ja automatiikkaa ihmetteleville pälleille tiedoksi Digitaalikuvassa (jota se HDTVkin on isolla D:llä ja mpeg2:lla) on lähes idioottivarma kuvasuhdeautomatiikka joka kertoo WSS bitillä näyttölaitteelle että moodi on 16:9 nyt ja jos ei kerro se on 4:3 (oletus). Toki senkin voi kusta kuten maikkari on varmaan monen iloksi tehnyt. Täysin sama automatiikka löytyy DVD:stä (eli kuvasuhdetieto on mpeg2 streamissa josta se muunnetaan jännitteeksi piuhassa josta TV tietää moodin). Tätä kutsutaan Anamorphisuudeksi (eli kuva on aito laajakuva mutta mpeg2 purkulaite kuten digiboksi tai dvd voi letterboxata sen 4:3 tv:lle sopivaksi).

  Esim maikkarilla Käenpesä on anamorphinen digissä ja mainoskatko-animaation tullessa ruudulle kuva ponnahtaa takaisin 4:3 kuvaan ja taas 16:9 muotoon ohjelman alkaessa. Sama nelosella. Ylellä ei mainoskatkoja ole mutta muuten sama. Maikkarilla on jo nähty jopa anamorphinen mainos sekä toki anamorphisia ohjelmainserttejä.

  Analogipuolella (harava) EI lähetetä anamorphista kuvaa, ainoastaan PalPlus komentoa eli Zoomia. Kaapelipuolella riippuu kaapelitarjoajasta mitä heidän digiboksinsa tarjoilevat analogiseen kaapeliverkkoon (kyllä, analoginen kaapelikuva on digikuvaa kera kohinan).
   
 5. TPR

  TPR Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.05.2003
  Viestejä:
  735
  Saadut tykkäykset:
  11
  Laitetaan vertailun vuoksi edellisen viestin kuva SubTV:n DVB-kuvasta otettuna. Kuvalle ei ole tehty muuta kuin mustat reunat poistettu. (Tämä on siis todellakin suoraan digitallennuksesta.)

  Lisäksi HDTV-kuva samassa koossa. Tämä piti tallentaa hiukan huonommalla jpg-laadulla kuin SubTV:n kuva että tiedostokoko meni alle 50 KB:n, liitetiedoston rajan. Näistä näkee silti miten paljon parantamisen varaa on.
   

  Liitetyt tiedostot:

 6. AnkorTet

  AnkorTet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.03.2005
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikki tuosta kuvanlaadusta *****ntuneet sitten vain antamaan palautetta tuonne! Minä ainakin kävin jo.
   
 7. Pace

  Pace Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.03.2004
  Viestejä:
  292
  Saadut tykkäykset:
  0
  Henk. koht. olen laittanut palautetta jo useasti... mitään reaktiota ei tunnu sieltä päästä kuitenkaan tulevan.
   
 8. red_ross

  red_ross Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  TPR, eihän haittaa kun lähetin Subbarille vähän palautetta ja käytin noita sun kuvia?
   
 9. grumby

  grumby Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.11.2003
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jees kävin laittamassa palautteen vaikka uskon ettei tuosta ole mitään apua.
  Ihmetyttää vain mitenkä hailakka ja suttuinen kuva tänne on saatu.. Ilmeisesti
  he todellakin saavat originaalin NTSC VHS kasetilla.
  Uskoisin että Conan on saatavilla HDTV versionakin mutta maikkari ei halua maksaa sitä extrahintaa (?) mitä se toisi.. Eli homma jatkuu samalla (halvalla) menetelmällä kuin aikaisemminkin. IMO.
   
 10. AnkorTet

  AnkorTet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.03.2005
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinhän se taitaa olla. Mutta parempi laitta palautetta kuin vain olla hiljaa..
   
 11. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7

  Kyllä se taivaalta tulee niin kuin tähänkin asti.

  on tullut nauhoilla, mutta pidemmän aikaa jo satelliitistä
   
 12. Wade

  Wade Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.07.2002
  Viestejä:
  695
  Saadut tykkäykset:
  0
  ihmettelen vaan kuka näistä letterbox lähetyksistä lopulta hyötyy koska tekstit joko näkyvät jolloin kuvaa ei saa venytettyä koko television alalle tai sitten kuva on venytetty mutta osa tekstityksistä ei näy (vai onko vika vain minun telkussani?)

  ettei ole ihan täysin offtopic:ia niin oletteko huomanneet että mitä isompi tähti on haastattelussa niin sitä lyhyemmän ajan he ovat paikalla eikä synny oikeastaan minkäänlaista vuorovaikutusta, vain pari kysymystä ja leffan esittely yrtsi naama päällä...luulisi miljoonapalkoilla olevan jokaisen päivän lauantai.
   
 13. E. P.

  E. P. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12
  Ei minulla ole nyt valittamista Conanin kuvasuhteesta. Kuvanlaatu voisi tietty olla paljonkin parempi.

  Näyttölaitteen kuvasuhde on 4:3. Jos teillä 16:9-laitteiden omistajilla on ongelmia, niin hankkikaa parempi 4:3-vehje, jolla kaikki kuvasuhteet toimii mainiosti. :D
   
 14. Zester

  Zester Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2002
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm.. CNBC:ltä tuli viikonloppuna noita Conaneita, ja olipa kyllä hyvälaatuinen kuva verrattun näihin SubTV:n vastaaviin. Taisi olla ihan tuota downsamplattua HDTV matskua.
   
 15. Alobek

  Alobek Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2003
  Viestejä:
  685
  Saadut tykkäykset:
  3
  Valitus lähti itseltäkin tuosta kuvanlaadusta (jolle SubTV todennäköisesti ei voi/osaa tehdä mitään). Samalla ruikutin "ruutukasvojen" yleisestä ammattitaidottomuudesta, ja siitä, että iso osa SubTV:n ohjelmista näkyy tulevan venytettyinä.
   
 16. mankeli

  mankeli Suurguru Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.01.2003
  Viestejä:
  897
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kauankohan tuosta HDTV:stä pitää vielä jauhaa joka ohjelman alussa? Varmaan tyhmempikin on kerinnyt jo huomata kuvasuhteen olevan nykyään 16:9. Ilmeisesti uuden teknologian suhteen konservatiivisia mummoja pitää vakuutella rapakon toisellakin puolella.

  Oli muuten hirveä Beatles-raiskaus tuossa lopussa.
   
 17. Alobek

  Alobek Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2003
  Viestejä:
  685
  Saadut tykkäykset:
  3
  Conanin (no, yleensäkin jenkkiläisten talk show-tyylin) tuntien, todella pitkään. Iso osa sarjan TV-yleisöstä on ns. satunnaiskatsojia, eli katsovat esim. jenkeissä torstaina näkyvän jakson (torstain jaksoissa onkin yleensä isoimmat vieraat), joten monelta tuo liiallinen toisto jää näkemättä.

  Isoin syy kuitenkin lienee se, että halutaan päästää käsikirjoittajat helpolla. Siksi sarjassa toistuvat jatkuvasti tietyt samat osiot (If They Mated, osavaltioiden kolikot, legendaarinen Walker-vipu). Käsikirjoittajat panostavat yleensä tiettyihin isompiin sketseihin hieman enemmän, ja kun ohjelma-aikaa on niin perhanasti, sitä on helpompi täyttää vanhoilla ja tutuilla jutuilla. Kun tässä on Conania seurannut kymmenen vuotta, niin alkaa jo nuo Conanin maneeritkin olla turhan tuttuja. Silti sitä jaksaa katsoa, kun hauskaa on. Vielä kun saisi Jon Stewartin Daily Show'n jollekin kanavalle.
   
 18. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Lisää valitettavaa. Meinasin missata eilisen Conanin, koska digiTV:n kanavaoppaassa luki, että se jakso olisi viime vuodelta. Onneksi kuitenkin aloin katsomaan alkua, ja viimeistään tuosta 16:9-formaatista huomasin, että kyseessä on (Suomessa) uusi jakso. Harmittavaa, kun tuollaisten mokien takia jää katsomatta joskus ohjelmia, koska ei minulla ole ainakaan aikaa (eikä halua) katsoa uusintoja koko ajan.

  No, eilisen jaksossa John C. Reilly oli aika hyvä vieras. Mies oli aika rento ja aika epänäyttelijämäinen, vaikkakin hän puhui intohimoisesti teatterista. Ihmettelin, miksi Conan ei vetänyt keskusteluun mukaan Simpsoneita, koska jollen nyt väärin muista, niin Conan taisi olla Simpsoneiden tiimissä mukana, kun Simpsoneiden "A Streetcar Named Marge" jaksoa tehtiin. Tätä samaa (no melkein samaa) musikaaliahan John C. Reillykin on nyt tekemässä.

  Jostain syystä minua ei oikeastaan ollenkaan huvita tuo "State quearters" osio. Sama koskee "Actual items" osiota. Tuollainen huumori kyllä joskus hymyilyttää, mutta nykypäivän mittapuissa se on vain aika kesyä. Frankenstein ei ole pitkään aikaan tuhlannut muiden ajasta minuuttia... ehkä nyt olisi jo aika.
   
 19. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Canaliltahan se tulee :)
   
 20. mankeli

  mankeli Suurguru Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.01.2003
  Viestejä:
  897
  Saadut tykkäykset:
  1
  Actual items vielä menettelee, mutta quarters/stamps -jutut ovat tosiaan tuubaa, joka jaksaa naurattaa vain satunnaisesti. Parhaita ovat sketsit, joissa on mukana se FedEx-paavia, Preparation H Raymondia ym. näyttelevä äijä. Kaverin pelkkä olemus alkaa jo naurattaa, hänen viimeisin sketsi taisi olla viikko-pari sitten tulleessa uusintajaksossa, jossa katsomosta heitettiin Ron Artest -look-a-likea mukilla.