Langattomat kuulokkeet

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Tommy_FIN, 16.07.2015.

 1. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 975
  Saadut tykkäykset:
  894
  Nyt kun etätöissä saa olla luurit korvilla entistäkin enemmän, ehdoton ääni myös itseltäni nahkaisille tyynyille. Mukavuus, istuvuus, eristävyys ja hengittävyys omaa luokkaansa esim. keinonahkaisiin kammotuksiin verrattuna.

  Nuo kuvan näyttää muuten erittäin pitkälle samoilta kuin Sennheiser Momentumin (iso / over ear -malli) mukana tulevat vakiotyynyt, joista ylistämäni kokemus.
   
 2. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 588
  Saadut tykkäykset:
  216
  Oliko siis niin että RS175:n, RS185:n ja RS195:n korvapehmusteet ovat keskenään vaihtokelpoiset? 185:n pehmusteissa on kangasverhoilu ja ne vuotavat ääntä enemmän, mutta muuten ei ole juurikaan eroa?

  Olisi yhdet 175:t uusia pehmikkeitä vailla, (keino)nahka kuorii pois...
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 670
  Saadut tykkäykset:
  179
  Muistaakseni näin on, joskin tuli vasta huomattua, että esim. vanhoihin RS 160 -kuulokkeisiin ei mene RS185:n pehmusteet. Toki olen täällä suositellut sitä, että vaihtaa vaan tuohon pehmustelevyn päälle uuden pehmusteen, kun kyseessä kuitenkin on poisvedettävät pehmusteet, niin yhteensopivuusongelmia ei tule. Esimerkiksi itse vaihdoin omiin RS195:een nämä pehmusteet ja vanhoihin RS 160:iin nämä AliExpressin halvemmat mutta lähes yhtä hyvät sheepskin pehmusteet. Omaan makuun nuo sheepskin-pehmusteet ovat todella paljon mukavemmat ja yhtä hyvin suoriutuvat kuin esim. RS185:n ja RS195:n vakiopehmusteet.
   
 4. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 588
  Saadut tykkäykset:
  216
  Tällä hetkellä toimitukset Kiinasta voivat kestää jonkin aikaa, eikä kauheasti kiinnostaisi alkaa askartelemaan "tarvikepehmusteiden" kanssa. Verkkiksellä näyttäisi olevan noita 185:n velour-tyynyjä helposti tarjolla, taidan hommata kokeeksi sellaiset. Jos loppukäyttäjä ei valita, niin lienevät OK... pinnoiteputua noista ei ainakaan irtoile...
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 670
  Saadut tykkäykset:
  179
  Ensimmäinen ehdotukseni oli ihan kotimainen online-kauppa. Ostin itse nuo RS185:n velour-tyynyt mutta jäivät käyttämättömäksi, kun tosiaan tuo sheepskin-vaihtoehto oli niin selvästi paljon parempi. Toki makuja on monia.
   
 6. Collector

  Collector Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.05.2022
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  16
  Mistä voisi saada langattomat kuulokkeet, jotka tukevat:
  - Dolby Atmos
  - DTS:X

  Marek Sound myy, mutta hinta noin 1000 € ... onko kellään kokemusta, tietoa?
   
 7. Palle Ååkke

  Palle Ååkke Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.09.2020
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  6
  Perheeseen tuli vauva ja nyt hetkeksi leffat ja musat toistettava hiljaa. Vaihtoehdoksi jää kuulokkeet jos haluaa nautiskella äänistä. Vähän vähemmän tullut kuulokkeiden kanssa pelattua. esimerkiksi Sony WLA-NS7 lähetin ja WH-1000XM5 kuulokkeet voisi tulla kyseeseen. Nyt se kysymys johon en itse löydä vastausta. Voiko lähettimeen parittaa yhtäaikaa useita kuulokkeita (em. ja yleisesti blutooth kuulokkeet suoraan telkkariin)? Tarkoitus olisi molemmille aikuisille hankkia kuulokkeet.
   
 8. Moderaattori

  Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

  Liittynyt:
  27.08.2019
  Viestejä:
  688
  Saadut tykkäykset:
  262
  Onko joku tietty syy juuri noiden valintaan?
  Käsittääkseni noissa on aikalailla korostunut bassojen toisto, jotkut siitä toki tykkää, mutta että olet asiasta tietoinen ja sitä haluat.

  Tuohon laitteeseen ei voi tämän vastauksen mukaan (toinen kysymys ylhäältä).

  Esim. Fiio BTA30 tai Sennheiser BT T100, sekä monelta muulta valmistajalta, löytyy laadukkaampia laitteita tähän tarkoitukseen.
  Ja jos nuo johdottomat kuulokkeet eivät ole ehdoton vaatimus (tai vastamelu ym. ominaisuudet), erilaisia langattomia DAC-laitteita on vaikka kuinka, samaten IEM-kuulokkeilla saa murto-osalla hinnasta samaa tai parempaa äänenlaatua.
  Lähinnä kyse taitaa olla siitä millaisilla kriteereillä olette liikenteessä tämän kokonaisuuden kanssa ja millaisia asioita haluatte painottaa.
   
 9. Palle Ååkke

  Palle Ååkke Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.09.2020
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  6
  Lähinnä tuo atmos (tms. surround -toiminta) herätti huomion ja hyviä arvosteluja saaneet nuo kuulokkeet. Sonyn TV itsellä niin muutenkin settiin menevä, eikä se hyvin toimiva vastamelu toimintokaan huono ole varsinkin kun muksu on kehitysvaiheessa jossa harjoitellaan äänen käyttöä (sellaista alien kirkumista). Sennheiser merkkinä tuttu ja miellän laadukkaaksi. Näyttää ihan hyvältä tuo esimerkin lähetin. Korviin tungettavat ei kuitenkaan tunnu miellyttävältä ajatukselta.

  Periaatteessa, jos lähettimeksi hankkii tuon edellä esitetyn niin se on yhteensopiva kaikkien BT lappujen kanssa. Ei sido merkkiin. BT versio on kuitenkin vain 4.2. onko hifistely mielessä suurta merkitystä? Fiio vaikuttaa monipuolisemmalta, mutta maksaako turhaa muista ominaisuuksista tässä käytössä. Eikö TV:n (XG95) oma lähetin tue useampaa kuuloketta (ainoa tieto että A2DP)? Olen kyllä yrittänyt ohjeita ja nettiä kaivaa, mutta ei varmuutta saa (mietin nyt onko tuo lähetin edes tarpeellinen, jos unohtaa sonyn omat atmos kikkailut).
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2022
  Moderaattori tykkää tästä.