Langalliset kuulokkeet elokuvakäyttöön

Keskustelu osiossa 'Kuulokkeet sekä muut audiolaitteet' , aloittajana Polite, 05.03.2021.

 1. Polite

  Polite Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.08.2003
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  3
  Löytyykö täältä kautta suosituksia langallisiin mahdollisesti over-ear kuulokeisiin, jotka tulisivat pääosin elokuvakäyttöön ja satunnaiseen musiikin kuunteluun. Kuuntelupaikasta on AV-vahvistimelle max 1,5 metriä. Hintahaarukka 100-150 eur. Saa toki halvemmatkin olla jos löytyy helmet.

  Jos ei suoranaisia suosituksia ole, niin onko mitään vinkkiä mitä pitää mielessä? Elokuvat voivat olla pitkiä joten varmaan keveys ja korvien rasittamattomuus tärkeitä aspekteja.
  Mites äänen sävy? Jos ovat bassovoittoiset niin kärsiikö leffankatselu muutenkin bassovoittoisissa elokuvissa?
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 665
  Saadut tykkäykset:
  175
  Miksi juuri langalliset? Vanhan liiton miehiä? Langallisissa parempaa laatua halvemmalla? Ei ääniviivettä? Moni kuitenkin nykyään valitsee langattomat ko. käyttöön, kun etsimerkiksi minäkin. Käytin kyllä aikanaan langallisia over-eareja kuulokevahvistimen kautta ko. käytössä, mutta kyllä se lanka häiritsi, etenkin etäisyyksillä, jossa ei istuta aivan vahvistimen vieressä.
   
  Polite tykkää tästä.
 3. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 615
  Saadut tykkäykset:
  388
  Onko kahdeksan euroa liian vähän?
  "Pärjäävät kivasti vertailussa satasen luureihin"
   
  Polite tykkää tästä.
 4. Polite

  Polite Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.08.2003
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  3
  ihan hyvä kysymys. Pieni vanhaliittokin jossain syvällä varmaan asustaa. Tosin ajattelin että tosiaan samaan hintaan saisi enemmän langallista laatua. Ajattelin myös että 80-120cm etäisyys av-vahvarista tekis langan käytöstä ihan sujuvaa. Voihan siihen siihen roikkuvaan naruun kyllästyäkin. Toisaalta tuhannen ladattavan laitteen kotiin ei kaipaisi yhtään ylimääräistä laturia lisää, mutta saa toki bluetooth kuulokkeitakin suositella, ne saan varmaan kotiteatteritelkun kanssa synkkaan helposti - oletan.
   
 5. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 144
  Saadut tykkäykset:
  793
  Sennheiser HD 599
  Oikeat kuulokkeet ne pitää olla. Ei ole lanka koskaan häirinnyt, kun minä keskityn katsomaan sitä elokuvaa ja istun kuin tatti. Sitten kun duunissa olen joutunut pitämään kaikenlaisia vessoja päässä, niin jos omissani (595) olisi myös mikrofoni, niin en muita pitäisikään.
  HD 600 tai 650, jos oikein haluaa alkaa hifistelemään.
   
  Polite tykkää tästä.
 6. Polite

  Polite Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.08.2003
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  3
  Näistä oonkin kuullut :D.
  Olikohan näissä haasteena että kun lidl seuraavan kerran toi myyntiin niin ei ollut enää takeita käyttikö samaa tavarantoimittajaa/komponentteja?
  Around-earia oon siinä mielessä aatellu että kuvittelen omien kokemusten pohjalta sen painavan korvia vähiten...
   
 7. Polite

  Polite Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.08.2003
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  3
  Hienoa! Tutustun näihin...
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 665
  Saadut tykkäykset:
  175
  En toki lähtisi mitään kaapelilla ladattavia BT-kuulokkeita suosittelemaan tähän käyttöön. Ennemminkin suosittelisin Sennheiserin RS-sarjan kaltaisia langattomia kuulokkeita, jossa signaali menee lähetinasemaan, joka toimii samalla laturina ja kuuloketelineenä. Itselläni on ko. sarjan RS195-kuulokkeet. Myös Sonylla on vastaavia, mutta Sennkut tuntuisivat olevan varmempi valinta. Kannattaa huomioida, että eroja RS-sarjalaisten kanssa tulee esim. pehmusteissa sekä myös lähetinaseman liitännöissä. Tosin juuri pehmusteiden takia ei kannata valintaa tehdä, sillä olen näihin vaihtanut 20-30 eurolla Brainwavzin lampaannahkaiset pehmusteet, jotka menevät parhaimmankin Sennheiserin pehmusteen edelle.

  Tällaisessa ratkaisussa on toki se huono puoli, etteivät taivu yhtä moneen kuin BT-kuulokkeet lähetinasemariippuvuuden takia.

  Itselläni muuten oli aikoinaan kotiteatterikäytössä juuri Sennheiser HD600-luurit yhdistettynä kuulokevahvistimeen. Omaan makuun aivan liian neutraalit ko. käytössä, minkä takia vaihdoin ne Beyerdynamicin DT-990 Edition 2005 -kuulokkeisiin, joiden soundissa taas oli tarpeeksi iskua elokuviin ja toisaalta pehmusteet olivat kuin pilvenhattarat. Siitä ei vaan päässyt mihinkään, että johto oli tiellä ihan paikallaan ollessakin.
   
 9. ISPF3.4

  ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  2 615
  Saadut tykkäykset:
  388
  Sehän tuossa on se ongelma, että onko seuraava versio se sama.
  Vastuuvapautus: en tykkää kuulokkeilla kuuntelusta ja en ole kuulokkeiden suhteen millään tavalla hifisti.
  Minä en kuule noissa kuulokkeissa mitään sellaista suurta vikaa, että en voisi niillä kuunnella mitä tahansa lyhyen aikaa. Elokuvaa minulla ei tulisi mieleenikään katsoa kuulokkeet päässä. Nämä on näitä makuasioita.

  Jos bluetooth-kuulokkeet haluat, niin tämä on oikein hyvä valinta:
  https://www.iltalehti.fi/digitestit/a/ff0b4a7d-71c0-48de-ac7e-f44701a833b5
  "Tiivistettynä voi todeta, että Lidl on onnistunut tuomaan markkinoille jälleen hyvät kuulokkeet erinomaisella hinta-laatusuhteella. Kuulokkeet tuntuvat mukavalta päässä ja sokkotestissä olisi varmasti vaikea sanoa, minkä hintaisista kuulokkeista on kyse."
  Hifiharrastajat eivät ehkä hyväksy, mutta hinta-laatu-suhde on loistava.

  Paras tapa parantaa kuuntelun laatua kuulokkeilla on poistaa vaikut korvista.
  Pätee tietysti myös kaiutinkuunteluun.
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2021
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 144
  Saadut tykkäykset:
  793
  No, oikeasti elokuvia katsellessa, en voi itsekkään ymmärtää oikein kuulokkeita. Mutta jos on pakko, niin otan kunnolliset kevyet langalliset.
  Mutta mitä ei mies tekisi pesän takia.
   
 11. Polite

  Polite Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.08.2003
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  3
  Koska aihe selvästi aiheuttaa hämmennystä niin tähdennetään nyt vielä että yleensä leffat kuunnellaan kajareiden kautta mutta kotiteatterihuoneen yläpuolella asustaa nykyään kolme muksua jotka näkee painajaisia kun toimintapätkän subbari jylisee rakenteiden läpi. Nyt on alkanut kaipaamaan sitä että joskus on kiva vaan antaa äänimaiseman pauhata korvien läpi elokuvateatterivolyymeillä. Satunnaisesti siis voisi kuulokkeet korville ottaa.
   
 12. Polite

  Polite Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.08.2003
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  3
  Oon ymmärtänyt että osassa näitä langattomia kuulokkeita on mukana jo kaikenlaisia ominaisuuksia, kuten Dolby Atmosta. Miten lie sitten toteutettu kuulokekupin sisällä tuollainen äänimaisema...
   
 13. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 074
  Saadut tykkäykset:
  817
  Täältä iso suositus myös tälle. Itsellä on käytössä kolme paria ko. kuulokkeita ja hyvin toimivat leffakäytössä. Toki ongelmana on se, että on vain yksi latausasema, joten pitkän leffaillan jälkeen joutuu sitten yhdellä lataamaan jokaisen erikseen. Tosin eipä noita iltoja ole paljoa ollut ja ei tuosta juurikaan vaivaa ole, koska olohuoneessa muutenkin tulee vietettyä niin paljon aikaa, että kuulokkeita on helppo vaihtaa laturiin.

  Itseasiassa toinen latausasema on myös, mutta virtapistokkeita ei ole tarpeeksi. Ja toisaalta kuulokkeet paritetaan aina siihen asemaan, jossa ne ovat, joten jos ne ovat väärässä asemassa lataamassa, niin niistä ei kuulu mitään ennen kuin ne käyttää toisessa asemassa. Eihän tuo itselle ongelma ole, mutta yritäppä noin yksinkertainen asia opettaa muulle perheelle. Toki tuon ratkaisisi se, että jakaisin äänisignaalin molemmille latausasemille, mutta en ole jaksanut (vielä) sitä tehdä.
   
  ElvisThePelvis tykkää tästä.
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 665
  Saadut tykkäykset:
  175
  Itsellänihän menee juuri niinpäin, että kuulokkeet (RS195) ovat se ensisijainen äänentoistojärjestelmä ja kaiuttimet toissijainen (lähinnä sillon kun on vieraita tai katson jotain sellastai hömppää, minkä aikana voi tehdä muutakin). Asun toki kerrostaloasunnossa, mutta täytyy sanoa, että vaikka olisi pieni kotiteatteri kellarissa, niin taitaisin edelleen käyttää noita kuulokkeita, kun en yksinkertaisesti keksi mitään huonoa sanottavaa niistä. Varsinkin parempien pehmusteiden modauksen jälkeen.
   
 15. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 144
  Saadut tykkäykset:
  793
  Tämä oli juuri se syy itselläni. Tosin sillä erolla, että vaimon unta varjelen, jos hänellä on aikainen aamu ja itsellä ei ole herätystä. Kuulokkeilla pystyn kuuntelemaan elokuvateatterivolyymeilla. Mutta, jos hän on työmatkalla, niin en kyllä kuulokkeita päähän pistä vaan normaalisti luukutan. Sitä vartenhan tämä olohuoneteatteri on hankittu. Niin ja en asu kerrostalossa.
  Olen kyllä harkinnut jotain tuollaisia 5.1 kuulokkeita, mutta kun mikään ei ole rikki ( Sennheiserit), niin nykyään minusta tuntuu, että miksi tuhlata rahaa, kun entinen toimii ihan hyvin ja kuuntelu kuulokkeilla on kuitenkin aika satunnaista.
  Esimerkkinä tästä: Putosi Logitech yleiskake lattialle ja hetkeen ei toiminut. Ilmeeni suorastaan valostui. Nytkö pääsen ostamaan tilalle, jonkun viimeisen pimpan päälle hienon vehkeen? Lähti toimimaan ja tuossa se sama kake on pöydällä edelleen. Oli muuten perkeleellinen homma saada parempi puolisko oppimaan sen käyttö, vaikka koetin tehdä sen kuinka yksinkertaiseksi. "katso tässä on vain kolme sinistä kuvaketta, Katso TV, Katso digiboksi, Katso Blu-ray. Paina mitä haluat ja osoita laitteita" Niin ei toimi. Aina välillä tulee puhelu töihin. Help ei auta. Nykyisin tosin todella harvoin. Kuka väittää, ettei nainen pysty vuosikymmenessä oppia käyttään kotiteatteria.
   
 16. Polite

  Polite Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.08.2003
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ootko käyttäny kuulokevahvistinta vai onko av-vahvari ajanut suoraan näitä 595sia?
   
 17. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 144
  Saadut tykkäykset:
  793
  Siis vahvistimesta vaan suoraan. Kun ne ovat vain elokuva ja TV-sarja käytössä, niin en ole nähnyt syytä ruveta kikkailemaan ja tuskin eroa huomaisin. Käyttö on myös vain satunnaista. Lähinnä kriteereinä itselläni oli, miten sopivat päähän ja etteivät ihan rimpulat ole. Korva pitää peittyä ja kuulokkeiden pitää tuntua kevyeltä päässä. Suljetulla mallilla tai vastamelulla en tee mitään, kun hiljaisessa olohuoneessa käytän, joten mukavuus ja hinta ohjasivat ostopäätöstä.
  600 ja 650 olivat jo astetta kalliimmat ja en nähnyt syytä hinta/laatu suhteessa ostaa niitä. Nykyisin tilanne on suoratoistopalveluiden buumin takia vähän toinen, kun valmistajia on ilmaantunut kuin sieniä sateella ja moni hiljaiseloa viettänyt on palannut markkinoille uusilla malleilla. Tullut myös tonnin luokka ja monen tonnin luokka. Onhan kalliita kuulokkeita aina ollut, mutta nyt voisi järjestää vaikka testin, kun on niin paljon eri malleja.
   
 18. Polite

  Polite Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.08.2003
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  3
  No näin itekin olin aatellut että satunnaiseen käyttöön riittäisi ilman vahvistimia, koska muuten projektista tulee suhteettoman kallis. Sit erehdyin googlaileen ja vastaan tuli juurikin tietoa että av-vahvareiden kuulokeliitännän ääni olis lähinnä lattea ja bassoton. Mutta oot ollut siis ihan tyytyväinen kuitenkin av+595 yhdistelmän ääneen?
  Tuossa 599 mallissa 50ohm impedanssi.. luulis sen toimivan ihan ok kuitenkin vahvarin kanssa...
   
 19. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 144
  Saadut tykkäykset:
  793
  Nyt alkaa mennä oman osaamisen ulkopuolelle, kun en ole kultakorva. Minä olen ollut tyytyväinen, mutta sinun varmaan kannattaa koekuunnella kuulokkeet ja eri vaihtoehdot. Myös tuo 100-150€ hintahaarukka sai minut ajattelemaan, että tuskin kuulokkeille olet omaa vahvistinta hankkimassa, mutta tuo googlaileminen on vaarallista, kun tuppaa ruokahalu koko ajan kasvaa.
   
  Polite tykkää tästä.
 20. Polite

  Polite Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.08.2003
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  3
  Joo.. missään nimessä en erillistä vahvaria tule ostamaan, vaan jos ääni olis tässä setupissa kehno niin siirtyisin katselemaan paikallisen tokmannin 50 euron laitteita :D