Laitteiston valintaa kaksioon

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana infernoRS, 09.06.2013.

 1. infernoRS

  infernoRS New Member

  Liittynyt:
  09.06.2013
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päiviä, uusi tulokas ilmottautuu. Elikäs, meinasin kysyä täältä tällaisen kysymyksen:

  Mitä mieltä olette, kannattaisiko kaksion melko pieneen olohuoneeseen tunkea mahdollisesti 50-60" televisio seinälle vai 90-110" kangas + projektori (EH-TW5900/5910 lähinnä ollut harkinnassa)? Kyseinen viritelmä tulisi olemaan pääasiassa leffa- ja pelikäytössä, myös musiikilla kohtuu tärkeä rooli, genret laidasta laitaan. Kaiuttimina tulevat toimimaan Dali Ikon 6 Mk2:set toistaiseksi stereona, lisäilen loput kaiuttimet ajan myötä, ja AV-vahvarina Denon AVR-X1000. Katseluetäisyys sohvalta ei ole mikään järin suuri, ehkä 2 metriä.

  Mitäs tässä nyt sitten muuta tarvisi kertoa, seinät ovat toki betonia maalattuna valkoiseksi ja lattia laminaattia. Kuvaa ei ole tähän hätään laittaa, koska olen 300 kilometrin päässä kyseisestä asunnosta. Huoneessa tulee olemaan kaksinkertaiset pimennysverhot.

  Kysykää ihmeessä jos jotain kysyttävää tulee, toivottavasti joku näkee vaivaa vastata.
   
 2. juh4

  juh4 Member

  Liittynyt:
  09.01.2011
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kahden metrin katseluetäisyydellä 110" on kyllä mielestäni liikaa ainakin. Toki on vähän yksilökohtaista, mutta liian isoa kuvaa liian läheltä katsottaessa koko kuva-ala ei mahdu tarkan näkemisen alueella ja näin ollen joutuu silmillä tekemään jonkin verran töitä, että näkee koko kuvan joka taas aiheuttaa nopeasti silmien väsymistä. Itselläni on ollut 3 metrin katseluetäisyydelle 92" kangas, joka tuntui hyvältä.

  Ja toisaalta jos tykin heijastusetäisyys on n. 2 metriä niin tuskin sillä saat yli 80" kuvaa aikaiseksi.
   
 3. infernoRS

  infernoRS New Member

  Liittynyt:
  09.06.2013
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jeps, ostinkin jo viime viikolla sinne TW5900:n ja 92" Grandview Cyberin. Katseluetäisyys oli tarkemmin mitattuna hieman vajaa kolme metriä ja heijastusetäisyys hieman yli kolme metriä. Projektorin kattoteline tuli tänään, joten asentelen kaiken kiinni viikonlopun aikana. Kiitos kuitenkin vastauksesta.