Laihdutus!

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana thomas, 11.01.2003.

 1. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 920
  Saadut tykkäykset:
  459
  Tootsi, siitä on kolme vuotta aikaa tai sitten sekoitat johonkuhun muuhun. :D En enää muista mitä painoin silloin, mutta todennäköisesti korkeintaan muutaman kilon vähemmän. Olin varmaan niitä, joihin koomapoika viittasi tapahtuman jälkeisellä kommentillaan "kynäniskoja reppu selässä" :thumbsup:, mutta todellisuudessa olen indeksin mukaan yli normaalipainon. Ehkä olen ns. laihaläski tai normaaliläski eli oikeasti ongelmana on kehonkoostumus eikä niinkään paino.

  Sitten kun ei ole vuosiin liikkunut kuin kodin ja toimiston työpöydän väliä, niin suoraan sanoen ei uskalla lähteä tempaisemaan liikuntaa liikkeelle aikuisen miehen normiraivolla. Kun taas saisi jotain peruskuntoa alle, uskaltaisi salillekin, jota itsekin pidän parhaana liikuntamuotona myös laihdutusnäkökulmasta ja muutenkin pidemmällä aikavälillä.
   
 2. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 261
  Saadut tykkäykset:
  350
  Viittaatko tähän nimenomaiseen ketjuun vai plazaan yleensä? Meinaan kyllä niitä plazalta poistetaan melko aktiivisesti. Toisaalta, kun viestit häviävät kuin se kuuluisa ilmavaiva autiomaahan.... Niin miten havaitset näin tapahtuneen, ellet aktiivisesti seuraa juuri sitä ketjua?

  Jos lasketaan pelkästään Maverickin eri inkarnaatioiden poistetut viestit viimeiseltä viideltä vuodelta, niin luku lähestynee yli viittäkymmentä kertaa. Siihen muutama muu vakio kirjoittaja päälle, niin kyllähän tuo ihan tavanomaista on.
   
 3. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 179
  Saadut tykkäykset:
  524
  Luultavasti kyse on siitä, että en vain ole just niihin ketjuihin sattunut.
   
 4. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 213
  Saadut tykkäykset:
  29
  Lähti viesti. Puhdasta provoa/vittuilua sinulle. Ja meikäläisen vastaus siihen viestiin on myös bittiavaruudessa :D

  Täälläkin aloitettu proggista. Kiloja päässyt kertymään ulkomaan reissuilta. Ruokavalion vaihdoin VHH- tyyppiseen (kaikki hiilarit kasviksista/hedelmistä), lenkkeilyä ja salia säännöllisesti. Lenkit 7-10km mittaisia matalalla sykkeellä, saliohjelma arskan G6 2x viikkoon ja palauttavana lenkkinä 3km löntystelyä. Ensi viikosta lähtien lisätään ohjelmaan 3km lenkki korkealla sykkeellä (80% max).
   
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 261
  Saadut tykkäykset:
  350
  OT:
  Taitaa olla tapana poistaa varsinaisen viestin lisäksi kaikki sitä lainaavat ja siihen liittyvät, ettei ala uudestaan.
   
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 179
  Saadut tykkäykset:
  524
  OK. Eipä siinä mitään. Pitää heittää vähän lisää vettä myllyyn. ;)

  Eli olen joskus aiemmin sanonutkin, miten olen tehnyt sekä Tapout XT ykkösen että myös kakkosen, josta vieläkin teen säännöllisesti treenejä aina, kun jaksan.

  Mutta jonkin verran on homma muuttunut sitten viime kerran.

  Muistelen, että kommenttia tuli siitä, että "kuminauhoilla" ei oikeasti voi saada lihasta. Näinhän se tuossa Tapoutissa varmasti onkin, sen tarkoitus onkin polttaa rasvaa ja kasvattaa kuntoa, kimmoisuutta ja myös hieman notkeutta. Samalla hieman voima lisääntyy, mutta lihaksen kasvattaja se ei varsinaisesti ole.

  No kuitenkin kävi siten, että käyttämäni "kuminauha" Casall Exetube Hard katkesi.

  Koska se ei muutenkaan ollut tarpeeksi "jäykkä", tai mikä tuohon nyt oikea termi olisi, "ei tarpeeksi vastusta", "pieni jousivakio", jne. :), niin päätin tilata semmoisen välineen, jossa vastusta voi itse säätää, joten päädyin TNT:n "kaapeliin".

  Se on toiminut ihan hyvin myös Tapoutissa, mutta mukana tuli myös dvd, jossa hieman kerrottiin "kaapelitreenaamisesta". Dvd itsessään ei kovin kummoinen ollut, mutta sain siitä ajatuksen, että voisikohan netistä löytyä lisää tietoa noista kaapeleista ja miten niiden avulla voi treenata.

  Löysinkin sitten niin perusteellisen ohjeen, että ei paremmasta väliä, nimittäin FATMAN’S GUIDE TO
  CABLE TRAINING.


  Ja nyt voin täysin sataprosenttisesti seistä sanojeni takana ja sanoa, että "kuminauhoilla" voi treenata myös lihasta.

  Nykyään teen Tapouttia 1-2 kertaa viikossa, 2-3 kolme kertaa kaapelitreenin ja sitten saatan tyttären kanssa käydä pyöräjuoksulenkillä + sählyä ja muuta satunnaista.

  Hyvän vähähiilarisen ja korkeaproteiinisen ruokavalion kanssa homma tuntuu nyt pelaavan oikein mainiosti. Välillä tulee vähän lipsuttua ruokavaliosta, mutta sen verran pitkän aikaa olen jo tuota yhdistelmää (liikunta+ruoka) tehnyt, että tiedän, että siitä ei ole mitään haittaa.

  Sellaisen muutoksen tein kesällä myös, että jätin maidon pois. Juon helposti melkein purkillisen, ja joskus ylikin, maitoa päivässä ja siitä tuleva energiamäärä nimenomaan hiilareina on aika valtaisa.
   
 7. iluvai

  iluvai Member

  Liittynyt:
  20.02.2011
  Viestejä:
  773
  Saadut tykkäykset:
  9
  Oho alakerran mies,litrasta maitoa saa huimat 48g hiilaria...kvg mitä muut elinarvikkeet sisältää.
  Jos vähänkin KUNNOLLA treenaa niin hiilareita on melkein pakko ottaa ennen treenejä,,,,muuten ei oikein tahdo kulkea treenit.Kuminauhajumpat sitten varmaankin eriasia?Eikös nuo ole vähän sellaisia huppaheikki välineitä http://www.e-ville.com/fi/1115-partakoneet-ja-vaihtoterat/12992-rintalihasten-kuntoiluvaline.html muistaakseni joskus kultaisella 70-luvulla noita weiderkin myi,kuminauhat vaan oli teräsvietäreitä.Yksinäistä hommaa kuitenkin noiden kanssa huhkiminen,mieluimmin itse käyn kunnon salilla koska treenit on itselleni sosiaalinen tapahtuma,en ole mikään himaan sulkeutuva tyyppi.
  Oletko puhtaalla ketoosidietillä??
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2014
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 179
  Saadut tykkäykset:
  524
  Energiaa litrassa kevytmaitoa on kuitenkin 460 kcal, mikä ei ihan pieni määrä ole varsinkin, kun en mikään iso kaveri ole. Sen lisäksi tuo "nimenomaan hiilareina" -kommentti tarkoitti sitä, että hiilareita on grammoina laskettuna enemmän kuin proteiinia tai rasvoja. En ole ketoosidieetillä enkä haluaisikaan olla. Liian radikaalia.
  Hiilareita saan kyllä ruoasta ihan tarpeeksi. Olen myöskin huomannut sen, että syödessä veden juonti on myös siksi mukavampaa, että se ei peitä ruoan makua, kuten maito tekee.

  Kun ikää tulee lisää ja perhettä myös niin joka päivä ei voi liikkua ihan niin kuin haluaisi. Sen vuoksi ylimääräisten kaloreiden pois jättäminen ruokavaliosta on ihan hyvä asia. Maitotuotteita syön muuten niin paljon, että maidon juonnilla ei niin väliä ole.

  Olen itse asiassa tänä kesänä muutaman kerran kaverin kanssa käynyt salilla ja täytyy sanoa, että ei se sen sosiaalisempaa liikuntaa ole kuin kotona treenaaminenkaan. Ei siellä vitsit ja hassut jutut näytä kenelläkään lentävän. Porukka tulee enimmäkseen yksin paikalle ja koska ketään muita ei niin kunnolla tunne, niin perinteiseen suomalaiseen tapaan kaikki ovat hiljaa. Varmaankin eri asia, jos sitten sopii isommalla porukalla yhteiset treeniajat, mikä ei yhtään hassumpi idea ole.

  Sosiaalista liikuntaa saan kyllä ihan sählystä ja osaan ylläpitää myös sosiaalisia suhteita kavereihin, joten liikunnan ei tarvitse olla korvaamassa sosiaalista elämää. Liikun mielelläni siten, miten itse haluan, oli se sitten välillä yksin kotona tai ulkona tai porukalla sählyä.

  On harmi, että sinulla on niin kapea näkökanta kaikkeen muuhun liikuntaan kuin salilla treenaamiseen. Itse mielelläni kokeilen kaikenlaisia uusia liikuntamenetemiä ja -harrastuksia. Minulla on ollut harrastuksia maalla, merellä ja ilmassa ja olen huomannut sen, että oli harrastus sitten vaikka yhdellä jalalla hyppimistä, niin mikäli siitä tykkää, niin hieno juttu.
   
 9. iluvai

  iluvai Member

  Liittynyt:
  20.02.2011
  Viestejä:
  773
  Saadut tykkäykset:
  9
  Minun mielestäni KUNNOLLINEN salitreeni vaan polttaa rasvaa kehosta tehokkaammin kuin mikään muu liikunta,en ole milläänlailla muuta liikuntaa vastaan,päinvastoin, hyvä että ihmiset saa itsensä liikkeelle.
  Oikein suunniteltu ruokavalio on kuitenkin laihtumisen A ja O,veikkaan että dvd plazalla 90% on ylipainoisia niinsanottuja laihaläskejä joiden tarvis vaikka välillä yksi leffa jättää katsomatta ja käyttää se 1.5h liikuntaan.

  Tämän sopii myös miespuoliset lukea:http://blogit.iltalehti.fi/sami-sundvik/2014/08/13/yksinkertaista-painonhallintaa-naisille/

  Lisää sitten täältä,tohtorin juttua:http://lihastohtori.wordpress.com/
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2014
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 179
  Saadut tykkäykset:
  524
  Teoriassa tuollaisen väittäminen vaatisi jotain faktaakin taustalle, mutta melkolailla samaa mieltä olen kyllä kanssasi, että salitreeni on tehokas. En tiedä onko se tehokkain eikä sillä niin väliä olekaan.

  Tehokkain treeni on kuitenkin se mitä tekee. Vaikka joku olisi ihan ylivertainen muihin nähden, ei siitä ole hyötyä, jos sitä ei jaksa tai kiinnosta tehdä.
   
 11. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 261
  Saadut tykkäykset:
  350
  Hauskaa, kun linkittämäsi Lihastohtori nimenomaan ei ole tuota mieltä. Pari otetta:

  "Toisin kuin esimerkiksi naistenlehdet ja kuntoilumainokset väittävät, rasvanpolton (hapetus energiaksi) määrällä harjoituksen aikana on hyvin vähän merkitystä lopputulokseen eli kuinka paljon liikunta lisää kehon rasvavarastojen lähtöä. Esimerkiksi HIT (tai HIIT) eli korkean intensiteetin intervalliharjoittelu toimii läskien vähennyksessä siinä missä pitkäkestoisempi ns. ”rasvanpolttosykeharjoittelukin”, vaikka HIT-harjoituksen aikana käytetään rasvoja energiaksi paljon vähemmän (Gibala ym. 2012)."
  Koko kirjoitus.

  "Kuitenkin toisin kuin naistenlehdet ja kuntoilumainokset väittävät, rasvanpolton (hapetus energiaksi) määrällä harjoituksen aikana on hyvin vähän merkitystä siihen, kuinka paljon liikunta tehostaa pitkällä tähtäimellä kehon rasvavarastojen lähtöä. Kerroin tästä jo aiemmin. Esimerkiksi HIT (tai HIIT) eli korkean intensiteetin intervalliharjoittelu toimii läskien vähennyksessä siinä missä pitkäkestoisempi ns. ”rasvanpolttosykeharjoittelukin”, vaikka HIT-harjoituksen aikana käytetään rasvoja energiaksi paljon vähemmän (Gibala ym. 2012). Tämä johtuu osittain siitä, että kovan intensiteetin liikunnan jälkeen energiankulutus pysyy lepotasoa kovempana ja rasva palaa siis myös useiden tuntien ajan reenin jälkeenkin absoluuttisesti lepotilaa enemmän (Hulmi ym. 2005, Borsheim&Bahr 2003). Pelkän liikunnan avulla ei kehon rasvamäärä kovinkaan tehokkaasti yleensä laske (Wilmore ym. 1999)."
  Koko kirjoitus.

  Summa summarum: liikunnalla on pitkällä tähtäimellä pieni merkitys rasvan palamiseen nähden ja toisaalta liikuntamuodolla ei ole juurikaan merkitystä. Ei se elimistö käytä olennaisesti suuremmassa suhteessa rasvaa energiaksi niitä penkkipunnerruskolmosia tankatessa kuin lenkillä käydessä. Toisaalta, kuten tohtori toisessa noista kirjoituksista huomauttaa, "Mutta rasvojen suhteellinen käyttö energiaksi on käytännössä jopa lähes 100 % myös, kun et ole syönyt vähään aikaan mitään (tai maksimissaan rasvaa) etkä tee mitään eli makaat nollat taulussa sohvalla."

  Oma arvaus on, että ns. kova salitreeni voi välillisesti auttaa laihduttamaan ihan siksi, että tosissaan treenaava yleensä tarkkailee syömistään jossain määrin ja pyrkii syömään riittävästi proteiinia ja toisaalta väistelee ylimääräisiä hiilaripullia. Tällöin ruokavalio on laakista terveellisempi. Ja tietty kasvanut lihasmassa kuluttaa enemmän energiaa...

  Dieetillä ne kehonrakentajatkin sitä kroppaa kiristelee, eikä rautaa puskemalla. Lihas kasvaa tehokkaimmin bulkilla (pienellä plussakalorilla) ja rasva lähtee dieetillä (miinuskaloreilla). Lopuksi sitten vielä nesteetkin alas ja paineet ylös, mutta se on sitten hifistelyä ennen kisaa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2014
 12. iluvai

  iluvai Member

  Liittynyt:
  20.02.2011
  Viestejä:
  773
  Saadut tykkäykset:
  9
  heh,x-jmt-x aktivoitui,hyvähän se kun hänkin on kiinnostunut liikunnasta.

  No itselläni yli 20 vuoden kokemus kuntosalitreeneistä,valmentanutkin jonkin verran olen sellaisia ihmisiä jotka eivät ole muulla liikunnalla saaneet kilojansa lähtemään,kovalla kuntosalitreenillä ne on sitten pois karistettu...ja oikealla ruokavaliolla.
   
 13. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 882
  Saadut tykkäykset:
  393
  Kesällä tuli paljon pyöräiltyä juoksemisen ja salilla käynnin ohella. 30km aloitettiin ja syksyllä tuli vedettyä jo yksi 150km lenkki pikku tauoilla (keskivauhti oli 24.6kmh). 95km oli pisin yhteen putkeen sotkettu lenkki. Aina ollu hoikassa kunnossa, mutta kyllä se paino silti mukavasti putosi kevään 90kg:sta nykyiseen 84kg. Alimmillaan kävi 82kg:ssa.

  Jos nyt talvella sais pidettyä tuon painon 85kg:ssa niin hyvä olis. Toivottavasti sataa paljon lunta. Viime talvena pääsi vain kaksi kertaa hiihtämään.
   
 14. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 261
  Saadut tykkäykset:
  350
  Oli miten oli, niin linkittämäsi Lihastohtori ei ole samaa väitettä esittänyt.
   
 15. iluvai

  iluvai Member

  Liittynyt:
  20.02.2011
  Viestejä:
  773
  Saadut tykkäykset:
  9
 16. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 179
  Saadut tykkäykset:
  524
  Iluvai, kun tunnut tietävän jotain tuosta salitreenistä niin laitetaanpas ihan sulle kyssäriä.

  Satuin saamaan halvalla 4 kk salikortin (kaveri loukkasi itsensä ja joutuu lepoon joksikin aikaa, joten kauppasi omansa mulle) ja ajattelin käytää mahdollisuuden, vaikka tosiaan mikään lempipaikka sali ei ole.
  Ajattelin, että pari kolme kertaa viikossa olisi mahdollista päästä käymään salilla. Haluan kuitenkin myös muut nykyiset harrastukset myös ainakin osittain mukana pitää. Uusimpana seinäkiipeily, joka kyllä saattaa jäädä kesken, mutta vielä kiinnostaa.

  Ajattelin 2-jakoista ohjelmaa, mutta en per viikko. Eli, jos siis tulee kolme kertaa viikossa käytyä, niin aina joka toisella kerralla teen toisen ja toisella toisen. Ainakin nyt alussa.

  Salin pitäisi ainakin olla uusi ja hyvä ja jos itsensä saa tuohon motivoitua, niin hienoa olisi.
  Olisiko tällainen ohjelma hyvä aloitukseen: http://www.kuntosaliohjelma.fi/treeniohjelmia/aloittelija-2krt-vko/
   
 17. JuccaKo

  JuccaKo Member

  Liittynyt:
  03.02.2012
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikka en ole iluvai, niin minusta tuo ohjelma vaikuttaa ihan hyvältä. Tuo jako toimii aika hyvänä perustana sitten jatkossakin, kun kyllästyt noihin samoihin liikkeisiin ja haluat vaihtaa niitä. Netti on pullollaan eri ohjelmia ja jos innostut kulkemaan pitemmän ajan niin kannattaa vaihtaakki välillä.
  Itse teen 4-jakoisena eli
  1.päivä Jalat
  2.päivä rinta ja hauis
  3.päivä olkapäät ja ojentajat
  4.päivä selkä
  Olen kokenut tämän hyväksi jaoksi itselleni.
   
 18. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 213
  Saadut tykkäykset:
  29
  Itse tekisin ehdottomasti ja ainoastaan 1-jakoista tuolla treenimäärällä ja kestolla. Esim. Arskan g6 tai starting strenght. Google auttaa, en jaksa perustella kun iPadilla näppäilen :)
   
 19. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 179
  Saadut tykkäykset:
  524
  Mietin myös 1-jakoista, mutta sitten, jos tulee kolmesti viikossa käytyä salilla, niin sama ohjelma kolmesti viikossa ei ehkä ole paras valinta, ja saattaa olla hieman tylsääkin. Mutta katsotaan. Aloitan nyt tuolla 2-jakoisella ja fiilistelen, että miten se sopii.
   
 20. latexii

  latexii Well-Known Member

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 952
  Saadut tykkäykset:
  295
  1 -jakoinen mutta yhtenä päivänä teet hieman erilaisen treenin.. Eli esim. kylkiä,vatsoja, pohkeita, takaolkapäitä..eli annat huomioo "jälkeenjäänneille" lihasryhmille.. Venyttelet huolella, rullailet etc. 1 jakoisessa on erittäin vaikea saada kunnolla damagee jokaiselle lihasryhmälle. On vaikea määrittää mm. liike mikä ottaisi selässä kantaa paksuuteen, alaselän leveyteen, hartialinjaan, takaolkapäihin jne jne. Maastaveto se ei ole. Kulmasoutu se ei ole. ... Tässäkin tulee heti mieleen se että yksjakoinenkaan ei kannata olla identtinen.. toisena päivänä mave, toisena päivänä kulmasoutu .. .. kolmantena päivänä vaikka vetelee leukoja pari sarjaa ja tekee tehotreeniä takaolkapäille (lähes kaikki laiminlyö takaolkapäitä, sitten ryhti alkaa olemaan perseestä kun hartiat kääntyy eteenpäin jne jne) ...

  Sori tuli kirjoiteltu mitä sylki suuhun tuo, mutta toivottavasti sait jotain pointtia tuosta irti.