Laihdutus!

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana thomas, 11.01.2003.

 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 184
  Saadut tykkäykset:
  527
  Mennyt talvi oli siinä mielessä erikoinen, että uuteen kaupunkiin muutto aiheutti sen, että liikuntaharrastukset jäivät todella vähiin. Kerran viikossa on ollut sählyä ja sinnekään en aina ole päässyt. Hiihtämässä kävin alle kymmenen kertaa. Asuminen kaupungin keskustassa ja kaikkien uusien asioiden omaksuminen: työ, kaupunki, ihmiset, pitkän matkan opiskelu veivät paljon aikaa ja pahin juttu oli se, että uusien liikuntamahdollisuuksien selvittäminen ei ollut mitenkään simppeliä. Vaikka sinänsä sen pitäisi olla helppoa, että ottaa vain sukset mukaan ja lähtee hiihtämään, niin jotenkin se vain oli vaikeampaa, kun piti autolla kurvailla ja etsiä paikkoja netistä. Lopputalvesta löytyi mukava hiihtopaikka, mutta talvea ei enää pahemmin ollut jäljellä.

  Se, mihin tuo kaikki vaikutti, oli se, että vaikka miten vähän yritti syödä ja terveellisesti, niin paino on vain noussut. Kotona tehty kuntoilu ei ole kuitenkaan korvannut pitkäkestoista liikuntaa. Tangolla tehdyt leuanvedot ja vatsalihakset ovat kyllä pitäneet ne osastot voimallisesti hyvinä, mutta läski ei kyllä pidä niitä ulkonäöllisesti hyvinä. :)

  Onneksi kohta alkaa rullaluistelukausi ja sitä on helpompi harrastaa ihan kotipihasta lähtien. Sen lisäksi tytön hoitopaikka vaihtuu, minkä vuoksi voin kulkea pyörällä töissä.
   
 2. pokkus

  pokkus Member

  Liittynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse ole kohta tainnut olla jo 5 viikkoa ihan tavallisella dietillä ja painoa on tippunut noin 4kg. Pari viikkoa vielä jäljellä ja sitten alkaa loma voi taas palata "normaali" kuntoon :) Selkeä ero on kyllä ulkoiseen habitukseen itsella tuon 4 kilonkin ansiosta.
   
 3. Arpa

  Arpa Member

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse on tarkoitus aloittaa "paasto" jos pääsisi rasvaprosenteissa alle kahdenkymmenen kesäksi. Tarkoitus olla syömättä 24H kerrallaan, mutta samalla harjoitella normaalisti (tai siis aloittaa vaihteeksi punttisali). 1-2 kertaa viikossa kun pitää syömisestä taukoa (mutta syö muuten "normaalisti") tippuu syödyn ruoan määrä n. 20%:lla ja samalla metabolismi kiihtyy paastopäivinä.
   
 4. prkl

  prkl Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 032
  Saadut tykkäykset:
  0
  3 kertaa viikossa (ma-ke-pe) olen vetänyt 12kg kahvakuulalla setin: Etuheilautus 15+15 X3, Vartalon kierto 15+15 X3, Maastaveto+pystysoutu 10+8+6 X2, Rinnalleveto+pystypunnerrus 10+8+6 molemmilla käsillä, Kulmasoutu 10+8+6. Nyt on noin 2kk takana ja hyvin tehonnut, nyt on kohtapuoliin edessä joko 16kg murkulan osto tai toistojen lisäys. Lenkillekkin pitäisi lähteä mutta sitä olen aina vihannut, nyt alkaa vaan tekosyyt loppua :)
  Sapuskana perus kotiruoka+ruisleip+ ja melko paljon kasviksia. Kaljaan tulee silti sorruttua aikas usein ja välillä jostain se pulla tai springlespurkkikin tuppaa ilmaantumaan :( Paljon siis asioita persiillään mutta tuohon kahvakuulailuun olen ihastunut eli suunta on hyvä.
   
 5. CleverIndeed

  CleverIndeed New Member

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 653
  Saadut tykkäykset:
  1
  Luin eka että "kohta alkaa rakastelukausi". Muutti vähän tuon lauseen loppuosan merkitystä.

  Syksyllä on kaikki toisin, kesähän on hikoilua varten.
   
 6. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 213
  Saadut tykkäykset:
  29
  Raskaampaa morkulaa!!
   
 7. prkl

  prkl Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 032
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, kyllä täytyy käydä hakemassa 16kg seuraavaksi, ei uskalla hypätä kaksikymppiseen suoraan. (12 -> 16 -> 24-> 32 on lajia enempi treenannut serkku mennyt ja taidan seurata mallia).
   
 8. prkl

  prkl Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 032
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on kolmet treenit takana 16kg kuulalla, jaksaa jaksaa perkele ;) Syksyllä isompaa :)
   
 9. pokkus

  pokkus Member

  Liittynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä dietillä jossain vaiheessa iskee pakostikin aina makeanhimo ja sitä varten olen alkanut käyttää näitä luonnonmakeuttajia ilman turhia kaloreita. Tuli kokeeksi siis ostettua kolmea erilaista nestemäistä steviaa ja minusta parhaimmaksi nousi tuo alla linkissä oleva tuote. Tuo oli kaikista makeinta eli tarvitsee käyttää vähemmän kuin muita ja maistuu hyvälle ilman karseaa jälkimakua. Lisäksi oli myös edullista. Itse laitan tuota juomiin tai murojen sekaan. Sopii varmasti hyvin myös rahkan sekaan laitettavaksi.

  Now Foods, BetterStevia, Liquid Extract, Original, 2 fl oz (60 ml) - iHerb.com
   
 10. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kalliimpaa 6,89 dollarin Stevialitkua itse käytän, moitteettoman hyvää se minusta on, ja säilyy hyvin, koska siinä on 20% pirtua seassa:
  http://www.iherb.com/NuNaturals-Clear-Stevia-2-fl-oz-59-ml/4310

  Oletko tuohon verrannut, eli onko omasi (11% pirtua seassa) vieläkin parempaa? Harmillisesti ostin itse noita kahta eri aikoihin, en saanut samalla hetkellä tehtyä vertailua toisiinsa.

  Yhden päivän aikana tehdyllä makuvertailulla päätellen Stevian hinta kertoo maun hyvyyden. Eli mitä kalliimpi, sen parempi. Esim. kotimaassa 7,75 eurolla Prismassa myytävä 160 ml sinänsä edullinen Canderel-neste on maultaan pehmeämpi. Halpa muutaman dollarin NOW Better Stevia -neste taas on omituisen onton jälkimaun omaava, jokin makuvirhe siinä on. Tosin Canderel-nestettä pitää käyttää enemmän kuin halpaSteviaa. Ero noilla on suunnilleen 100/80 eli 10 tippaa Canderelia vastaa 8 tippaa halpaSteviaa. Tai vieläkin radikaalimpi ero. Tarkka maku/teho-testaaminen vaatisi kertakäyttökuppeja ja jotain juomaa, jossa hiilihappomäärä ei muutu kaatamisen edistyessä. 9...10 dollarin hintainen pieni vaniljakermaStevianeste taas on maultaan ihan ylivoimaisen hyvää.

  Mitä kalliimpi IHERB-Stevia-ostos, sitä parempi mekaniikka:

  Kotimaisen kaupan Canderel-nestepullo on KÄYTTÖKELVOTON, pärskii pisaroita pitkin lääniä eli valtaosa litkusta menee maahan/iholle. Puristan nestettä idioottipullosta parempaan pienempään puteliin, siihen joka tyhjentyi (tuo alussa linkittämäni NuNaturals-tuote).

  NuNaturals-purkki on helpompi käyttää. Sen huonoin puoli on se, että ellei opettele annostelutekniikkaa, jokaisella käyttökerralla viimeinen pisara valuu hukkaan purkin kaulaa pitkin. Pitää imaista alipaineella viimeinen pisara takaisin purkkiin samalla kun purkin kiepauttaa pystyasentoon.

  NOW Better Stevia -pipettipurkki on surkea. Vaikka pipetti sinänsä toimii mukavasti, niin pullon lasinen kaulakierre liisteröityy jumiin siihen kiteytyvän Steviapulverin takia. Muovikorkki on pienihalkaisijainen ja ulkopinnaltaan liukas ja vaatii pihtityökalun jumitilan avaamiseksi. Ainoa tapa pitää jumiutus poissa on muutaman tunnin välein käyttää tuotetta eli avata+sulkea korkki. Nukkumisen jälkeen korkki on silti taas liimautunut jumiin. Pitäisi kerran-kaksi unten aikana herätä elvyttämään jumikorkkia. EN OSTA ENÄÄ tätä paskakamaa. Purkki on epäonnistunut susi ja maussakin on jokin virhe.

  Ökykallis SweetLeaf Sweet Drops VaniljaKermaStevianeste taas on varustettu paremmalla mekaniikalla. Lasipullo siinäkin, mutta sen kierre ei liisteröidy jumiin ja pipettikorkkikin toimii hienosti. Korkki aukeaa vaivatta eikä kierre ole tahriintunut. Tiivistys lienee laadukkaasti tehty. Ostan tätä jatkossakin, koska tuote toimii ja maistuu hyvältä. Maksoi mitä maksoi. Hyvää ei näemmä saa halvalla.

  Nyrkkisääntönä makeutuksessa käytän 1...10 Steviatippaa per nestedesilitra kun makeutan makuvissyt muuttumaan kalorittomiksi "limuiksi". Kaupalliset Stevialimut/limuvissyt eivät minulle nyt käy, koska niissä on liikaa hedelmäsokeria.

  Huonoin puoli Steviassa on, riippumatta onko Stevia neste vai pulveri, että se maistuu aina Stevialta. Stevia peittää alleen muita makuja. Stevian tunnistaa. Mitä herkempi vienompi luontainen maku jossain tuotteessa on (esim. teessä), sitä helpommin kyseinen maku katoaa tunnistamattomaksi ja seos alkaa maistua pelkältä Stevialta.

  RUOKAJUOMANA käytän ehdottomasti Kookos-Suklaan makuista Stevia-herapulveria (30...50 g), jääkaappikylmään veteen (3...4 dl) sheikattuna. Kyseinen pulveri on erittäin miedon makuinen ja sopii leivän+juuston+leikkeleen+tomaatin kaveriksi paremmin kuin nyrkki silmään. Muut Stevia-heramaut ovat liian äiteliä sapuskan kanssa, minun mielestäni. Ne sopivat kyllä jälkiruokien juomaksi.

  59,90 € Heraproteiini-isolaatti Self Micro Whey Active 4kg (2 eri makua)
  http://www.urheilutuote.fi/product/1/self-micro-whey-active-4kg

  18,90 € Heraproteiini-isolaatti Self Micro Whey Active 1kg (4 eri makua)
  http://www.urheilutuote.fi/product/36/self-micro-whey-active-1kg

  Stevia-Vaniljaproteiinipulveri sopii täydellisesti PAKASTEMUSTIKOIDEN kaveriksi. Ei tarvita lisämakeutusta ollenkaan. Ropistelen vaikkapa 60 g pakastemustikoita juomakippoon, kaadan päälle vaniljaprodejuoman, joka sisältää 1,5...2 dl hanakylmää vettä sheikattuna 30...45 g pulverin kanssa. Ei kannata käyttää jääkaappikylmää vettä, koska silloin mustikat jäätyvät möykyksi. Haalea vesi sopivasti sulattelee mustikoita ja samalla viilentää juoman. Lusikalla voi popsia pohjaan vajonneita mustikoita, kelluvat mustikat tulevat suuhun automaattisesti juomisen yhteydessä.

  Stevia-Mansikkaproteiinipulveri sopii täydellisesti PAKASTEMANSIKOIDEN kaveriksi. Ei tarvita lisämakeutusta ollenkaan. Kaadan jopa 100 g SUOMALAISIA pakastemansikoita juomakippoon, sitten nuketan kippoa puolisen minsaa, aika riippuu tietysti mikroaaltotehosta ja mansikkamäärästä. Ei saa lämpimäksi hilloksi asti kuumentaa, kohmeisiksi/viileiksi vain. Isoimmat huurteiset mansikat puolitan lusikalla, pieniä ei tarvitse halkoa, ne ovat sellaisenaan jo sopivasti sulaneita. Kaadan mansikoiden päälle kippoon mansikkaprodejuoman samaan tyyliin kuin mustikoidenkin kanssa toimitaan. Lusikalla tai haarukalla voi mansikat noukkia, juomalla niitä on hankala saada suuhun. Tämä menetelmä on paras tapa saada "mansikan" makuinen Steviaprode hyödynnettyä. Tuo pulveri kun maistuu yksinään lähinnä hajuvedeltä, mutta oikeiden mansikoiden kanssa se sopii hienosti.

  Kokeilin myös mustikoita+mansikoita molempia, mutta en ole vielä löytänyt niille soveltuva proteiinipulveriseosta/määrää. Jäi juoma liian mauttomaksi, kokeiluoperointi jatkukoon. Mustikka ja mansikka ovat niin radikaalisti eroavat tuotteet, että niille tarvitaan erimakuinen prodejuoma.

  Kokeilin myös pelkkiä pakastemustikoita, kymmenisen tippaa Steviamakeutusnestettä ripotellen päälle, sitten mausteeksi ripotellen kymmenisen grammaa vaniljaSteviaprodepulveria kuivana. Eräänlaista mustikkahilloa syntyi. Liiankin voimakas maku, eli kermavaahtoa se kaipaisi makua pehmentämään.

  KERMAA myös on tullut nyt kokeiltua. Se sopii sellaisenaan nesteenä mustikoiden kaveriksi, esim. 150 g mustikoita ja 50 g kermaa pehmentämään makua.

  Vaahdotettunakin kerma sopii marjojen kaveriksi hyvin. Panen parikymmentä tippaa KermaVaniljaSteviaa 2 dl kermapurkkiin ja ravistan purkkia, sitten kaadan kerman vaahdotuskoneeseen ja teen siitä vaahtoa.

  Pakastemustikat voi pakastettuina silputa rakeiksi silppuriterällä, sitten kermaa perään ja vaahdoksi, niin saa mustikan makuista vaahtoa.  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  Tällä dieettikaudella (23 kilon kevennystavoite) EN AIKONUT SORTUA edes kausimakeisiin, eli todellakin 7 kuukautta putkeen oli tarkoitus vetää askeettisesti ilman mitään makeita herkkuja. Vuoden takainen talvidieetti todisti, että karvainen namunarkkari repsahtaa viinikumimaahan heti kun saa grammankin "pahaa" sokeria naamaansa. Joulupyhien suklaanamut rikkoivat nytkin sokerittoman dieetin. Samoin rahapulassa syöty lahjoitusruoka.

  Nyt 21.4.2013 dieettikauden lähestyessä loppuaan voi todeta, ettei tämänKÄÄN talven dieetti onnistunut. Kokeilin monenlaisia laihdutustapoja, esim. vuoropäiväpaastoa (500...600 kcal paastopäivä), mutta kun se syöntipäivä sitten repeää ultimate-mässäämiseksi, niin eipä toimi tuokaan metodi. Terve ihminen kuulemma syö vuoropäivisin vain 110 % safkaa ja sitten se paastopäivä laihduttaa ja parantaa veriarvoja. Minulla menee syöntipäivänä namua rajattomasti, siis vaikkapa 15000 kcal ellei kukaan pysäytä syömistä, ja yksin kun asun niin pysäyttäjää ei onneksi ole. Lähinnä rahapula rajoittaa ahtamista. Elikkäs LIHOIN RAJUSTI kun vuoropäiväpaastoa kokeilin. Samoin 5/2-metodilla eli 5 päivän ahtamisella ja 2 päivän paastolla lihoaa kuin pullataikina.

  Toistan miljardinnen potenssiin äärettömännen kerran: ei ole olemassa maapallolla dieettimetodia, joka minuun tepsisi. Ainoa olisi se, että syödään 0...300 kcal päivässä puoli vuotta putkeen. Mutta lopputuloksena olisi kasa luita ja läskiä, liikuntakyky nolla. Talvi ja minä emme ole yhteensopiva yhtälö. Liikuntaan nähden liikaa monitorin tuijotusta ja popcornin mussutusta (500 g jyviä ja 150 g öljyä päivässä).

  Parempi siis tämä nykytilanne, että sentään säilytin lihasmassan ja jopa voimistin käsi- ja selkälihaksia suhteessa viime syksyyn. Vaikka läskiä riesana onkin 15 kiloa liikaa. On parempi aloittaa ulkoliikuntakausi jotenkuten voimakkaana, että jaksaa suurella liikuntamäärällä yrittää läskin alentamista, koska syömisen määrää ei näemmä pysty vähentämään. Yritän kesän vetää vuoropäiväpaastometodilla tai vastaavalla.

  Liitteenä 23 kg laihtumiseni vihreä tavoitekäppyrä ja epäonnistuneen toteutuksen punakäppyrä. Jos henki pihisee, kokeilen taas ensi talvena, josko olisi jokin uusi dieetti keksitty tai pilleri löytynyt syömishimoa kuriin panemaan.

  .
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 21.04.2013
 11. pokkus

  pokkus Member

  Liittynyt:
  20.10.2006
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla oli tuo NuNaturals yksi noista kolmesta, jota ostin. Sen lisäksi oli myös tuo yllä oleva Now Foods sekä Wisdom Natural vaniljan makuisena. Kaikki noista on hyvänmakuisia, eikä maussa ole suuriakaan eroja. Now Foods oli mielestäni siksi paras, että se makeutti noista kolmesta eniten samalla tippamäärällä. Ei siis tarvitse laittaa niin montaa tippaa kuin noita kahta muuta.

  Jos muuten käytät noita Selfin protskuja paljonkin niin tuolta saat hiukan halvemmilla postituksilla. Kaikki yli 40 euron tilaukset postimaksutta.
  Self Omninutrition Micro Whey Active 4kg
   
 12. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 213
  Saadut tykkäykset:
  29
  Jos löytyy jotain hyviä stevialla maustettuja herkkureseptejä voisi jakaa tietoa meidän kanssamme! :)
   
 13. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 882
  Saadut tykkäykset:
  393
 14. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 213
  Saadut tykkäykset:
  29
 15. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Ajattelu kuluttaa kaloreita, samoin paniikkitoiminta ylipäänsä; kiireen tunne. Vaikka siis ei nostelisi painavia esineitä eikä juoksisi lappeen Rantaa ympäri, niin pelkät henkiset tekemisetkin laihduttavat kummasti.

  Ongelmanratkaisu nostaa pulssia ja kiihdyttää hengitystä. Kun vaikka etsii ohjelmointivirhettä tai painii liian vaikean matematiikan kanssa. Siis ei minkään 2,5 sekunnin ajan, vaan usean tunnin ajan keskeytyksettä. Mitä kauemmin ajattelu kestää, sitä syvemmälle paniikin suohon vajoaa kun ratkaisua ei meinaa löytyä, vaikka "miljoonia" eri variaatioita ja simulaatioita mielessään käy läpi.

  Vieraan kielen lukeminen tuntikausia putkeen, samalla uutta tietoa opiskellen. Monesti unohdun nettiin opettelemaan jotain uutta englanniksi, ja se käy kuntoilusta. Tulee pöhöttynyt turvonnut olo aivoihin, on pakko lepuuttaa päätä muutama päivä. Idioottiaivoni kun eivät ole harjaantuneet uuden oppimiseen.

  Jos lukee pelkkää ennestään tuttua vieraskielistä tekstiä, se ei kiihdytä aineenvaihduntaa, se vastaa korkeintaan "lievää aivoliikuntaa". Mutta kun alkaa oppia aivan uutta asiaa eikä ymmärrä osaa sanoista/merkityksistä, silloin mennään rankempaan kuormitukseen.  Palauttamistakin tarvitaan. Mitä rajumpi ja pitkäaikaisempi henkinen kuormitus eli stressi, sitä pidempi lepo tarvitaan palauttamaan järki takaisin päähän ja laskemaan kiihtyneessä tilassa vellova aineenvaihdunta alemmaksi. Voi kulua useampi kuukausi normaaliksi palautumiseen. Jos ylikuormittaa aivoja ennen palautumista, syntyy ärtymistä ja kyvyttömyyttä. On parempi levätä reilusti ja palata ongelman pariin vasta kun henkinen kyky on normalisoitunut.  Palautuminen on minulla ainakin superhidasta näin iän karttuessa.
  Minulla meni kuukausi-kaksi palautua henkisesti kesän kiireistä. Ihan psykoosissa sikakiireellä touhusin päättömän kanan lailla, kun monille asioille varattu aika meinasi aina loppua kesken. Työkyky kiireen alla on surkea, sähläämistä ja koheltamista on liikaa, kädetkin tärisevät. Se lisää kiirettä entisestään, myöhästyy aikarajoista vielä pahemmin. Epätodellinen olotila hiipui vasta totaalisen laiskottelun jälkeen. Oikeastaan vieläkin ollaan lepokuurilla, omat projektit eivät nyt etene mihinkään. Turha yrittää väkisin, kun homma ei etene niin se ei etene. Työkyvyttömyys pahenee vuosi vuodelta. Kohta joudun laitoshoitoon.

  Melkein vuosi on fyysistä lepoa takana, en ole tarkempia päivämääriä tarkastanut fileistä. Rikoin niveliä/jänteitä/rustoja tai jotain sellaista viime kevään lihaskuntotreenissä, ja oli pakko lopettaa rasittaminen kerralla ja kokonaan. Vanhasta kokemuksesta tiedän, että ellei lepuuta luita, vaiva pelkästään pahenee päivä päivältä ja rampauttaa koko liikkumisen totaalisesti. Vieläkään en ole terve. Eilen kyykistyin kyykkyyn ja nousin ylös kolmisen kertaa ja tänään vasen polvi oikuttelee, eli sekin rasitus oli liikaa. Jatketaan lepuutusta muutama kuukausi vielä. Paska juttu. Toivottavasti 23 kilon liikaläskin pois keventäminen keventää samalla nivelten rasitusta, ja voin kesän tullen palata taas koipien lihaksia elvyttelemään. Tai varmuuden vuoksi kiellän itseltäni lopullisesti kyykistymisen, se näemmä rikkoo polvea liikaa, sama kipeytymisilmiö on vaivannut varmaan viisi vuotta. Polven alla oleva jänteiden kiinnityspiste on kroonisessa tulehdustilassa eli kuumentunut viikkotolkulla aina kun polvialue ylirasittuu edes hetkellisestikin.

  Onneksi käsiä voi käyttää suht normaalisti vielä. 8 kilon käsipainon vaihto 11 kiloon pari päivää sitten on riski sekin. Kyynärnivel hieman aristaa nyt. Jos vaiva pahenee, tulee käyttökielto käsipainolle, tai painoa pitää pienentää. Rupesi vaan ottamaan päähän, kun 8 kilon puntti ei rasittanut lihaksia ollenkaan. Lihaksissa olisi voimaa vaikka 20 kilon heilutteluun, mutta nivelet eivät kestä sellaista millään.

  Onneksi sama tauti tulee teitäkin kiusaamaan sitten kun te kakarat pääsette miehen/naisen ikään. Ymmärrätte viimeistään silloin, miten vittumaista on se, että lihasvoimaa olisi, mutta että sitä ei saa käyttää luiden heikkouden vuoksi.

  Olisi kiva tehdä riuhtaisevia liikkeitä, mutta sellaiset ovat nimenomaan kiellettyjä, koska niistä syntyy niveliin pistemäisiä kuormia. Täytyy hillitysti liikehtiä kuin hidastetussa filmissä, että nivel pysyisi laaja-alaisesti kannattelevana koko liikkeen ajan. Pah.

  Niveliä säästää vetävä liike. Mutta rikoin taas jotain eilen. Selässä vasemmalla ylhäällä jotain hajosi kun riuhdoin 11 kilon punttia maasta kohti kattoa, eli "ruohonleikkurin käynnistystä" pystysuoralla liikkeellä treensin. En tiedä mikä on operaation nimi virallisesti, mutta tarkoitus on heittää puntti lattialta nostaen "katosta läpi" kertarykäisyllä, ja samalla estää sen irtoaminen kädestä eli pysäyttää liike ajoissa (ei ole varaa korjata joka heiton jälkeen kattoa ja lattiaa ja päätä ja huonekaluja). Tämä riuhtominen kuormittaa selkälihaksia, ei niinkään käsivoimia. Mikäli selkäkipu hellittää lähipäivinä, se oli vain lihasrevähtymä tai vastaava. Jos kipu kestää viikkoja, jokin luujuttu on paskana. Pitääkö tässäkin nyt alkaa hidastella tai keventää painoa? Voi helvetti, eihän tässä saa enää tehdä yhtään mitään kun aina joku paikka hajoaa.
   
 16. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Tilaan lisää Stevianesteitä kuun vaihduttua.

  MILTÄ MAISTUVAT ne maustetut versiot, verrattuna maustamattomaan nesteeseen? Mikä "mauste" on paha/omituinen ja kannattaa välttää kun Stevia-makeutusnestettä ostelee?  Makuaisti muuttuu. Olen alkanut pitää enenevästi Stevian mausta, tai siis siitä, millaisen muutoksen se makuelämykseen tuottaa. Alussa Steviamakeutus tuntui omituiselta, ei ollenkaan makealta. Annosta lisäämällä muutos meni epämiellyttävyyden puolelle eikä "makeus" silti lisääntynyt. Mutta nyt tottuneempana käyttäjänä olen lisäillyt Stevialitkua ihan kaikkeen mahdolliseen ja se alkaa tosiaan maistua makealta. Liiankin makealta jos annostelee överiksi. Nyt Stevia siis toimii aitona makeuttimena. Enemmän tippoja: enemmän makeutta.

  Puoli vuotta tai ehkä jo vuoden verran olen ollut ilman keinomakeuttimia. Jopa Pepsi MAX sai väistyä elämästäni. En syö/juo enää mitään, jossa on keinomakeutusta. Saattaa olla, että olen vuoden sisällä epähuomiossa juonut Light Pommacia, mutta se lienee ainoa rikos. Tai sitten ostin sokerillista Pommacia, en muista.

  Yksi juoma pitäisi modifioida Steviamaailmaan: Pepsi MAX. Poistaa siitä keinoaineet ja korvata Stevialla. Silloin olisin tyytyväinen. Toistaiseksi olen ilman kolajuomia kunnes saan puhtaan Steviaversion. Juu, kokonaan ilman, koska mikään sokerillinen kolajuoma ei ole minusta hyvää; niistä puuttuu MAKEUS! Dieetin jälkeen oletettavasti kokeilen sokerikolajuomia (Pepsi ja Cokis) lisäämällä niihin Steviatippoja; silloin makeus noussee riittäväksi minun makuuni.

  Hedelmäsokeri-Stevia-juomat on varmaan tarkoitettu amatööreille porkkanaksi Steviamaahan. Kokeneelle Steviahullulle riittäisi puhdas tuote ilman hedelmäsokeria tai muutakaan sokeria. Dieetillä ainakaan en koske hedelmäsokeriin, joten nuo "sokerilla pilatut" juomat jäävät ostamatta.

  Olen varma, että kun Steviahulluus maailmassa lisääntyy, saamme lisää erilaisia tuotteita kaupan hyllyille. 10 vuoden päästä varmaan se Pepsi MAX Steviakin vihdoin näkee päivänvalon.

  Stevia-suklaapatukat/levyt maistelin joskus kesällä. Silloin ne maistuivat omituisilta. Nyt kun makuaisti on muuttunut, voisin uudelleen kokeilla mussutella Steviasuklaita. Ehkä ne nyt maistuvat hyvälle. Tai sitten ei, jos tuotteet ovat huonoja. Maidottomuus taisi olla pahin vika niiden maussa; kelmeä kylmyys. Kaipaan MAITOsuklaan tai kerman olemusta suklaassa, pehmeyttä, pyöreyttä. Kerma-aromiakin löytyy mausteena, ei siinä aitoa kermaa tarvita. Varmaan pitäisi alkaa tehdä itse omat suklaansa, niin saisi sellaista mitä haluaa. Jumalattoman kallista puuhaa se vain tuppaa olemaan, kymmenkertainen kilohinta tai jotain.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2012
 17. CleverIndeed

  CleverIndeed New Member

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 653
  Saadut tykkäykset:
  1
  Näköjään. 10 kiloa vähemmän kuin tuota kirjoittaessa, ja reippaat 15 kiloa vähemmän kuin vuosi sitten, ja 30 kiloa vähemmän kuin all-time raskaana.

  Miten? Lopetin syömisen harrasteena. Kuntoilua ei ole ollut kuin nimeksi, keväällä lähtövaiheessa muka systemaattisia kävelyjä, joiden pääasiallinen tehtävä oli jumittaa paino aina kyseiseen laihdutuspisteeseen, ja tämä strategia onnistui. Samalla lopetin pitsailut ym., tai kun joskus ahminkin niin sitten maksoin velat takaisin olemalla syömättä ~2 päivään. Perhana kun toimi hyvin, mutta miksei tuollaistakaan voida kertoa missään. Se tuntuu sentään olevan totta, että liikkumalla ei laihdu vaan ruokailutapoja muuttamalla. Kuten todettua, liikkumalla tai energiaa käyttämällä pidetään saavutettu asema.

  Vielä joskus viime vuonna painon alkaminen pitkästä aikaa numerolla 8 oli pysäyttävä kokemus. 7:llä alkaminen oli fantasiaa. Mutta itse asiassa tuossa kohtaa kävikin tuuri. 85 kiloon asti oli helppoa, ja siitä 83-82 onnistui kanssa ajan myötä kitkuttaen. Mutta 70-luvulle palaamisessa vähän töpeksin. Jätin nimittäin muuttamisen roudausvaiheen viimeiseen viikonloppuun, ja eihän siinä sitten ehdi syödä kuin korvapuustin aamulla maitolasin kera. Eli 3 päivää keskittynyttä raivausta, siivousta ja roudausta ja lopputuloksena paino lipesi tuosta n. 82 lukemasta 77 alkavaan lukemaan. Ja koska HETI tämän jälkeen lähdin lentelemään matkabudjetin ollessa lähellä 0 valuuttaa niin paino jämähti. Huijaus onnistui! Tästä on vielä tultu kolmisen kiloa alas, osin samalla taktiikalla: herkkupäivänä illallinen väliin. Helppoa.

  Nykyään sokeri- ja etenkin suklaa-addiktio ei näy ulospäin, ruoka maistuu paremmalta ja lisäksi nautin nälän tunteesta. Olokin on jostain syystä kevyempi.


  Teoriani laihduttamisesta, saa soveltaa täysin ilmaiseksi:

  1. Laihdut. Kestolla ei ole väliä, koska tässähän halutaan laihduttaa eikä mitata aikaa.
  2. Lopetat syömisen. Eli näännytät itsesi, jolloin saat syödä kunnes jaksat taas kävellä yms.
  3. Kuluta energiaa pitääksesi paino jumissa. Mikäli et kuluta, niin palaa kohtaan 2.
  4. Mittaa paino aamuisin. Mikäli edistystä, olet oikealla tiellä. Mikäli ei, palaa kohtiin 1 ja 2.
  5. Valitset mitä syöt. Syöt siis mitä tahdot. Reagoi tarvittaessa eli muista näännytystaktiikka. Juo vettä litkujen sijaan.
  6. Älä stressaa. Jos stressaat, palaa kohtaan 1 jne. Nuku hyvin, yms. päivänselvää. Muista sairastella, vie massaa.
  7. Olet laihtunut. Jatka jumiuttamisstrategiaa ja tarvittaessa muista taas näännyttää. Älä ikinä enää harrasta syömistä.
   
 18. Maky

  Maky Member

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  12
  Tuosta tuli mieleeni, että jos omistaisit sodastream härpäkkeen, sieltä löytyy stevia makeutettuja. Kola taitaa vaan uupua, mutta tästä lähtee: http://www.ehow.com/how_5638299_make-own-stevia-cola.html
   
 19. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 612
  Saadut tykkäykset:
  227
  Kolasta tulee makeaa kun ottaa korkin pois ja jättää pöydälle. Se on hyvin imelää litkua siellä hapokkuuden alla
   
 20. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kysymys kuuluu: mikä kalorimäärä laihduttaa ja mikä ei?

  Vastaus: mahdoton määritellä. Kaikki maailmassa julkaistut tiedot asiasta ovat 100% paskanjauhantaa tai muuta huijausta. Todistettu omakohtaisin eläinkokein.

  Empiiristen kokeiden perusteella olen löytänyt KOLME mystistä kaloritasoa, jolla ei laihdu eikä liho: 3158,57 kcal sekä 1052,86 kcal, kumpikin ylläpitää painon vakiona! Ja nyt viime päivinä myöskin keskimääräinen 4500 kcal päivittäinen mussuttaminen pitää painon lähes vakiona. Tarkkaa kaloriarvoa näiltä joulupäiviltä en voi sanoa, koska tuntemattoman valmistajan laatikoita tuli syötyä parina päivänä. Finelin tiedoilla jotain suuntaa-antavaa silti arvioin. Suklaakonvehdeilla on viime päivät pääosin eletty ja niiden tuomat kalorit on tarkasti tiedossa.

  Taannoisen aiemman testiviikon kalorit yhteenlaskien päiväkeskiarvoksi tuli 3158,57 kcal. Painoni silti vakiintui suunnilleen aloilleen. Keho oli "energiaa kuluttavassa" moodissa ja kulutti pois tuon lähes 3200 kcal per vuorokausi.

  Samoin juuri tällä hetkellä keho polttaa noin 4500 kcal päivässä, eikä paino nouse.

  Ekan dieettikuukauden viimeinen viikko eli 7 päivää mentiin päiväkeskiarvolla 1052,86 kcal ja silloinkin paino jumiutui suunnilleen paikalleen. Keho oli "enkä kuluta mitään, en en en"-äkäpussimoodissa. Kieltäytyi laihtumasta.

  Siispä: YLI NELINKERTAINEN KALORIMÄÄRÄERO ja jokainen tilanne jumittaa painon muuttumattomaksi.

  Liikuntaa en talvella harrasta, mitä nyt kerran viikossa poljen ruokakauppaan ja takaisin. Eli liikunnan muutoksilla eroja ei voi selittää.

  Joko olen universumin ainoa mutantti, joka pystyy "hävittämään 3450 kcal päivässä mustaan aukkoon" vasten energian katoamattomuuden lakeja, tai sitten kyseessä on yleinen ilmiö, eli joku muukin voi saada painonsa pysymään ennallaan, vaikka muuttaisi päivittästä kalorimääräänsä johonkin suuntaan 2000 kcal.

  Minun tulkintani asiasta on se, että keho on kuin regulaattori. Se pyrkii pitämään kehon massan vakiona, SYÖDYSTÄ KALORIMÄÄRÄSTÄ RIIPPUMATTA.

  Ainakin minulla näin käy. Eli alikaloreilla dieettaus jumiutuu joidenkin päivien kuluttua vakiopainoiseksi kun keho sopeutuu saamaansa minimiruokaan. Keho kokee energiattomuuden "normaaliksi" ja sopeutuu elämään sillä mitä saa, vaikka sitten pelkällä vedellä jos kalorit ihan nollaan pudotetaan. Minä varmaan en laihtuisi lainkaan vaikka olisin vuoden pelkällä vedellä ja vitamiineilla?

  Ja sitten kun ruvetaan mässäämään eli syömään "liikaa" päivätolkulla putkeen, niin siihenkin keho lopulta tottuu, keho hävittää ylimääräiset kalorit jonnekin mustaan aukkoon. En osaa sanoa mitä ylimääräkaloreille tapahtuu, mutta läskiksi ruhoon ne eivät ainakaan päädy. Tai jos kehoon silti tulee vaikka 5 kg lisää läskiä, niin samalla kehosta poistuu 5 kg luita tai lihaksia tai aivoja, koska kokonaismassa ei kasva.

  Näin ollen 7 miljardin muun ihmisen (minulle) merkityksettämät paskapuheet: "syö 500 miinus-kilokaloria niin laihdut" tai: "syö 500 plus-kilokaloria niin lihot" ovat tyystin vailla merkitystä. Minun tapauksessani -1725 kcal pitää painon vakiona ja samoin +1725 kcal pitää myöskin painon vakiona.

  Minun on täten ihan turha kuunnella muiden (terveiden/normaalien) puheita laihtumisesta ja lihomisesta, ja muiden on ihan turha kuunnella minua, koska olen täysin poikkeuksellinen mutantti, johon eivät fysiikan lait päde.

  Itse minun täytyy empiirisiä eläinkokeitani jatkaa ja keksiä millä helvetin konstilla saan ylimääräisen läskin poistumaan. Siihen ei apua tuo päivittäisellä 1000 kilokalorilla eläminen, eikä toisaalta onneksi lihomistakaan tapahdu 4500 kcal päivämussuttamisella.

  Siis kyllähän minä saan heräämisen jälkeisen vessakäynnin jälkeen mitatun painon muuttumaan 2,3 kiloa suuntaan tai toiseen yhdessä vuorokaudessa, mutta se on vain hetkellinen muutos, ei todellinen laihtuminen/lihominen.

  Alkaa käydä keinot vähiin kun mikään tietty kalorimäärätaso ei laihduta. Mutta omapa on ongelmani. Olen ilmeisesti ihmiseksi naamioitunut jääkarhu, ja pitäisi olla 180 päivää putkeen syömättä+juomatta ja vasta sitten saisi läskiä oikeasti poistumaan. Gurujen ihmedieetit eivät minuun tepsi. Itsekään en kykene huijaamaan ruhoani laihtumaan, vaikka olenkin yksi Helvetillinen Bitch.

  Ja mitä tulee sokerimääriin, niin kitkutusaikaiset 15 g päiväsokerit ja toisaalta mässäilypäivien 500 g päiväsokerit johtavat samaan, eli painon vakioitumiseen. Sokerien määräkään ei selitä sitä, miksi paino jumiutuu paikalleen. Mitään selitystä ei ole, paitsi että kehoni toimii kaiken sietävänä regulaattorina, sopeutuen kaikkeen ja sietäen kaikkea. Ja mikä oleellisinta: kieltäytyen laihtumasta. 10 kiloa läskiä sain poistumaan ennen kuin keho havahtui vastarintaan. Nyt kun keho on valppaana regulaattorimoodissa, en enää saa painoa muuttumaan vaikka tekisin mitä. Jokaiseen hyökkäysyritykseeni keho reagoi sopeutumalla ja mitätöi näin muutosyritykseni.
  .
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2013