Laihdutus ja liikkuminen!

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana thomas, 11.01.2003.

 1. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 602
  Saadut tykkäykset:
  148
  Mulla päällimmäinen tunne räntäsateessa suoritetun päiväkävelyn jälkeen on "paska reissu, mutta tulipahan tehtyä" -fiilis. Sen lähemmäs euforiaa ei täällä päästä. :D Saa sillä kuitenkin ostettua hyvän omantunnon. Päiväksi kerrallaan.
   
  nepa tykkää tästä.
 2. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 852
  Saadut tykkäykset:
  727
  Ai jai, toi kivi kenkään on toinen klassikko. Just kun ajattelet, että ei siellä varmaan mitään ollut tai että se on pudonnut pois, niin ihanasti nirhaisee ja lopulta se on kaivettava ulos. Haluaisin kysyä, mistä halvatun raosta ne sinne pääsee?

  Ehkä sitä iloa ei koskaan tule. Tunnistan kuitenkin monia noita nepan mainitsemia juttuja.
  Oman kehityksen, matkojen pituus, kuinka monta kertaa mitäkin ja kaikenlaisen muun seuranta Sports Trackeristä (ja siellä on paljon juttuja) auttaa vähän.
  Saa tuon omantunnon kolkuttamisen pois taas päiväksi.
  Muistelen itseäni 10 kiloa lihavampana. Housut ei mahdu ja kaikki oli niin vaikeaa, kun mitään ei jaksa tehdä.
  Näytin mursulta. Olen nyt enemmän sinut itseni kanssa. (Kai jotain turhamaista voi aina mainita)
  Aina oli kuuma ja hiki, kun kantoi 10kg läskitakkia päällä.
  Sairastelen paljon vähemmän. Ehkä kerran vuodessa yksi flunssa. Tämä vuosi näyttää menevän ilman sitä.
  Nukkuu paremmin. Saa unta helposti ja uni on hyvälaatuista.
  Ota rutiiniksi, mikä on pakko tehdä. Yli 10 vuotta olen juossut yhdellä tai kahdella välipäivällä 10 km lenkin. On siellä joukossa ollut jotain polvikipuja, lonkka vikoja, kipeitä nilkkoja, mutta muuten.
  Juostessa ajatus kulkee vikkelään, kun aivojen verenkierto paranee. Moneen ongelmaan olen löytänyt ratkaisun lenkkipolulla.
  Minulla myös joukkuepeli harrastus tämän lisäksi mistä pidän paljon. Auttaa henkisesti valtavasti, kun pääsee toisten miesten kanssa pelailemaan. Lasken tämän 1-1,5h vuoron juoksuksi. (joskin Trackerissä käytän tätä lajia, en juoksua)

  Joskus, kun on juoksu kulkenut vaivattomasti ja kovaa, on saunassa hyvä fiilis (liikunnan ilo?) Mutta kuinka suuri osa fiiliksestä tulee siitä, että juoksu on taas ohi, on hyvissä löylyissä tai sauna juomasta, ei ole minulle valjennut.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2020
  Aceman ja nepa tykkäävät tästä.
 3. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 844
  Saadut tykkäykset:
  400
  Tuollaisilla menty useat vuodet.

  [​IMG]
   
  nepa tykkää tästä.
 4. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 602
  Saadut tykkäykset:
  148
  Tää on ihan selvä kuvio, jonka olen tässä kolmen tuhannen kilometrin aikana muodostanut kokemuspohjalta. Kantapää nostaa kiven ilmaan, josta se takakiepillä lentää päin lahjetta ja liukuu siitä kengän varresta sisään ensin hiertämään nilkkaa, siirtyen sitten kantapään ja jalkapohjan kautta varpaiden väliin. No pain, no gain. :D Kengän varren päälle yltävät lahkeet torppaavat valtaosan yrittäjistä, mutta aina joku niistä pirulaisista onnistuu uhmaamaan luonnonlakeja ja kaikkia mahdollisia todennäköisyyksiä...
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Näin Salomonin maastojuoksukenkiä omistavana, komppaan. Huono puoli on tosin se, että itselläni on suhteellisen pienessä ajassa mennyt kaksista Salomonin kengistä tuo muovinen lukitusosa hajalle (tavallaan toinen puolisko on pudonnut, jolloin lukitus pysyy muttei voi enää antaa löysää, mikä tekee nauhojen kiristämisestä hieman kitkaista). Hyvä toki tietää, että noita voi saada varaosinakin.
   
 6. Burana

  Burana Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 036
  Saadut tykkäykset:
  10
  Täällä myös ollut pitempään Salomonin juoksukenkiä ja aina kun on jotkut toiset käytössä, tulee ikävä tätä hyvää kiristysmekanismia. Saa juuri sopivan tiukalle, ettei pitemmilläkään lenkeillä varmasit hierrä ja ei kuitenkaan aukea tai löysty. Hyvä tietää, että näitä saa erillisinäkin. Salomonin omissa kengissä on itsessään pieni pussukka, jonne tuon systeemin voi tunkea kiristämisen jälkeen. Muutoin sen varmaan voi työntää osin nauhojen alle?

  EDIT: Sen verran vielä täydennän, että jos meinaat ihan Salomonin tossut hankkia niin koeaja mielellään hyvin jos mahdollista. Minulla ollut Ultraa ja Speedspike CS:ää ja olleet omaan jalkaan parhaat tossut koskaan. Sitten erehdyin hankkimaan Speedcross 4:t ja ne taas olleet surkeimmat mitä olen koskaan käyttänyt. Soveltunevat ehkä erittäin pehmeälle hiekalle koiranulkoilutuslenkille. Mutta toki noita on moni kehunutkin, sovittakaa siis.
   
 7. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Olisi melkein toivonut aikanaan, että Salomonin kenkien mukanan olisi tullut aikanaan käyttöohje, sillä en itse hoksannut tuota pussukkaa kuin vasta pidemmän omistajuuden jälkeen, kun huomasin sen jollain kenkävertailuvideolla tms. Onhan se paitsi kätevä, niin myös kenkien käyttöikää epäilelmättä lisäävä, sillä tuollaisissa pikanauhoissa nyt on se akilleen kantapää, että jos nauhat tai mekanismi menee rikki, niin kenkiä ei paljon enää kiristellä. Itselläni taisi juuri ekaa kertaa tuo mekanismi osittain hajota sen takia, etten tiennyt tuosta pussukasta ja juostessa nauhojen päät tarttuivat toisiinsa ja tästä seurannut kova kiskaisu vahingoitti mekanismia.
   
 8. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 852
  Saadut tykkäykset:
  727
  Itse olen mennyt Asics kengillä, mutta täytyy vissiin kokeilla noita Salomoneja. Yksi omakin kaveri niitä suosittelee. Mutta kun olen niin huono vaihtamaan merkkiä. Melkein tuotanto pitää lopettaa, että se onnistuu.
  Kiitos Burana vinkistä noiden Ultran ja Speedspike CS suhteen. Parempi aina aluksi mennä jollain mistä joku muu tykkää.
   
 9. Burana

  Burana Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 036
  Saadut tykkäykset:
  10
  Itseasiassa minulla oli ennen Salomonia juuri Asicsia käytössä ja edelleen tossukaupoilla sovittelen molemmat. Nyt on valinnat osuneet Salomoniin. Myös Feet-kengät tilasin kokeiluun, mutta niissä harmittaa juuri tuo nauhoitus, kun on oppinut jo Salomonin pikakiristykselle.
   
 10. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  4 852
  Saadut tykkäykset:
  727
  HCR tänään. Kai sitä rupeaa vanhenemaan, kun tuli huonoin aika. Oli kuitenkin lähempänä 1:45 kuin 1:50.
   
 11. IlkkaP

  IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  174
  Mulla 1:56, se on parasta mihin nykykunnolla yltää. Onhan tässä tosin ikääkin tullut. Hyvä sää oli juosta.