Laihdutus ja liikkuminen!

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana thomas, 11.01.2003.

 1. steffe79

  steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  04.05.2002
  Viestejä:
  4 147
  Saadut tykkäykset:
  7
  ikävä pilata mielikuvaasi, mutta kahden viikon dieetit ovat yntä tyhjän kanssa. Suurin osa painosta mikä tuossa ajassa kehosta häviää on nestettä, joka sitten ilmaantuu kummittelemaan heti ensimmäisen ryyppyreissun jälkeen. Jos haluaa laihtua, niin pitää ottaa parin kolmen kuukauden rupeama, jonka aikana asettaa tavoitteet realistisiksi. Esim. puhtaan ½kg rasvan polttamiseen vaadittiin (muistaakseni) reilu 7000:n kalorin edestä urheilua.

  Lisää hyviä laihdutus ja kuntoilu juttuja löytyy mm.
  täältä
   
 2. TJJ

  TJJ Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.04.2002
  Viestejä:
  407
  Saadut tykkäykset:
  1
  Omien kokemusten mukaan olis. Mutta kun sen ekan viikon tai pari on päässy yli ilman ylimääräisiä herkkuja ja kevyehköllä ruokavaliolla niin siitä jatkaminen kolmeksi, neljäksi jne.. viikoksi on huomattavasti helpompaa kuin se eka viikko tai kaks.

  Eli alkuun pääseminen se vaikeinta on.

  Eikä sitten nälkäisenä kauppaan, se on pahasta.. :)

  Timo
   
 3. E. P.

  E. P. Guest Guest

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12
  Jos massaa aiot lisätä, niin on hyvin tärkeää, että otat syömisen tavaksi, harrastukseksi ja elämäntavaksi. Niin minäkin olen saanut uskomattomia painoja aikaisiksi. On täysin väärää lähteä syömään vain silloin kun on nälkä. Syödään aina kun tulee ruoka mieleen ja esim. silloin kun ei ole muuta tärkeää tekemistä.

  Ähkyyn kannattaa muuten syödä mielellään kerran päivässä jotta saa kunnon tuloksia aikaan.

  Läskisoosi on muuten maittavaa ja ravitsevaa (suosittelen). Lidlistä pystyy puolestaan ostamaan ruokaa, suklaata, sipsejä ja muuta mukavaa enemmän samalla rahalla kuin useimmista muista kaupoista. Lidl on siis varsin hyvä kauppa kehonrakentajalle.

  Eli tsemppiä vain massan lisäämiselle! :thumbsup:
   
 4. Rooperi

  Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  341
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, kannattaa alkaa tarpeeksi ajoissa rantakuntoon vetäminen
  (enkä tarkoita että just heti). Rasvaa palaa max 0.5-1kg/
  viikko, joten siitä voi kaikki laskea tarvittavan ajan. Kahdessa
  viikossa saa kyllä nesteitä muutaman kilon ja kilon-kaksi
  rasvaa pois. Mutta nesteet tulee yhtä helposti takaisin
  kun ne lähtikin. Kyllähän itsekkin täytyy muutamat joulukilot
  ottaa pois :3 kertaa salilla viikossa sekä uintia ja säiden salliessa
  lenkkeilyä.
   
 5. RBV

  RBV Surprise, cockfags! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  1 856
  Saadut tykkäykset:
  7
  Ei. Jos luet tämän thredin läpi huomaat kyllä mikä on perinteinen laihdutus. Nähdään nälkää pari viikkoa, muutama kilo nestettä häipyy, tajuton nälkä ja hermot kireällä. Sitten taas uppoaa pizzat sun muut. Se on mielestäni perinteistä laihdutusta.

  Uskokaa pois. Liikunta on avain - ei mitkään vi**n dieetit. Syö tasan saman verran kuin ennenkin mutta lisää liikuntaa 100 - 1000%, niin eiköhän tulosta synny. Sanoohan sen jo järkikin.:rolleyes:
   
 6. Meizi

  Meizi Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 308
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laihduttaminen onnistuu kunhan kuluttaa enemmän kun syö. Sen voi tehdä joko syömisen vähentämisellä tai liikunnan lisäämisellä tai kummallakin. Lopputulos on sama. Liikunnan lisääminen nyt sattuu olemaan muutenkin terveellistä, mutta jos laihtua haluaa, niin eipä sillä niin väliä ole :p
   
 7. TJJ

  TJJ Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.04.2002
  Viestejä:
  407
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei se ihan sama ole. Pelkkä syömisen vähentäminen puottaa kyllä painoa, mutta lähinnä siinä vain lihakset kuihtuu (toki rasvaakin häviää, mutta ei niin paljoa kuin muissa vaihtoehdoissa). Jostakin se energia elämiseen on saatava ja valitettavasti kroppa säästää läskit ihan viimeiseksi vararavinnoksi.

  Liikunta tai liikunta&ruokavalio säästää lihaksia hävittää suhteessa enemmän läskejä pois, kuin pelkkä syömisen vähentäminen.

  Timo
   
 8. Meizi

  Meizi Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 308
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aina oppii uutta ;)
   
 9. wiliraj

  wiliraj Guest Guest

  Liittynyt:
  26.07.2002
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu ei lopputulos aivan sama ole. Laihduttaa voi toki vähentämällä syömistä, mutta ongelma tulee vastaan sitten kun elimistö tottuu vähennettyyn energian tarpeeseen. Silloin paino ei enään putoa ja sivu vaikutuksina mm. edellämainittu hermot kireellä vitutus, ainainen väsymys ja kokonaisuutena muutenkin epäterveellisyys.

  Jos on jokavuotinen traditio laihduttaa itsensä kesäkuntoon, se kyllä onnistuu hienosti pitämällä sen nykyisen ruokavalion, ja lisäämällä liikuntaa, kuten RBV on todennut. Jos taas haluaa laihtua pysyvästi, ja pitää muutenkin itsensä kunnossa, avain sana silloin on ruokavalio. Ihmeellistä mutta totta on se, että yleensä ihmiset syövät liian vähän. Monet syövät 3 kertaa päivässä itsensä täyteen, se on automaattisesti liian vähän. Näissä tapauksissa elimistö on vaan sopeutunut x määrään energiaa. Lisäksi monesti ainainen väsymys ja päänsärky johtuu juuri liian väärästä ruokavaliosta. Kannattaa siis ensin tarkistaa ruokavalio. Hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvaa pitää olla oikeassa suhteessa. Rasvaa ei kannata unohtaa kokonaan, kannataa vain vaihtaa kaikki eläinrasvat kasvisrasvoihin. Ruanlaitossa käyttää oliiviöljyä. Vaalea leipä kannattaa vaihtaa tummaan, mielellään kuitupitoiseen täysjyvä leipään. Kuitu kun kerää itseensä jonkin verran nesteitä ja rasvoja. Kannattaa syödä kolme tukevampaa ateriaa, eikä koskaan itseään ähkyksi! Lisäksi 2-3 välipalaa ja todella runsaasti vettä, vähintään 2-3litraa päivässä. Kun elimistö pidetään toiminnassa, sen toiminta pelkästään kuluttaa energiaa, jonka takia vesi on taivaan lahja laihduttajille, siinä kun ei ole enrgiaa itsessään.

  Kun ruokavalio on kunnossa, kannattaa itselle tehdä liikuntaohjelma jota ylläpitää tarpeeksi usein. Noin 3 kertaa viikossa aeropista liikuntaa, hissien hylkääminen ja muutenkin aktiivinen liikkuminen riittää mainiosti oikean ruokavalion kanssa hävittämään läskit pois kuin itsestään. Huom. omaa kehittymistään kannattaa tarkailla peilistä, ei puntarista. Oikein laihduttaessa paino putoaa ehkäpä vain vähän, mutta peili näyttää totuuden tapahtuneesta.
   
 10. ozzyer

  ozzyer Guest Guest

  Liittynyt:
  27.12.2001
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meilläpäin tuota sanotaan virheelliseksi laihdutukseksi.
   
 11. Jasor

  Jasor Guest Guest

  Liittynyt:
  20.11.2002
  Viestejä:
  201
  Saadut tykkäykset:
  1
  Joo, kyllä mä oon huomannut ainakin sen, että naiset ei oo koskaan tyytyväisiä painoonsa, tai ainakin ne on aina innokkaimpia laihduttamaan.

  Itselläni ei ole todellakaan painontiputus mielessä. Aineenvaihdunta tuntuu olevan sitä luokkaa, että syö mitä tahansa, tästä et liho. Liikun ja harrastan kyllä aika paljon, mutta tosiaan tuntuu sitlä, ettei paino tule liioin haitaksi nousemaan vielä muutamaan vuoteen. :)
   
 12. Sammypiru

  Sammypiru Guest Guest

  Liittynyt:
  26.12.2002
  Viestejä:
  283
  Saadut tykkäykset:
  0
  En jaksanut lukea koko threadia, mutta kerronpa omat juttuni:

  Tammikuussa 2002 painoin 111 kg ja työkavereiden kanssa löin rahat tiskiin ja tavoitteena oli pudottaa painoa. Heinäkuuhun 2002 mennessä olin pudottanut 17 kg ja sen jälkeen tarkoitus oli lopettaa pudotus ja aloittaa hallinta. Hallinta on tuossa vaiheessa tärkeää eli ei päästetä painoa takas ylös. Mitenkä tuohon pääsin? Valitsin useammin kevyemmän vaihtoehdon ja harrastin talvella hiihtoa. Siinä se. Toki välillä olutta join ja kebabbia söin. Ei elämän tarvitse olla tylsää vaikka elintapojaan keventääkin.

  Tilanne nyt tammikuu 2003:
  Paino tuossa 96 kg paikkeilla ja tavoitteena kesään mennessä 93 kg ja pysytään siinä loppuvuosi. Taas 2004 tammikuussa voisi asettaa uuden tavoitteen johonkin 89 kg:aan. Tuohon kilomäärään päästessä mukana oltava jo hurjkasti liikuntaa. 2004 kesällä olen keskivertaista paremmassa kunnossa. <- Tuo siis tavoite.

  Kirjoituksestani huomaa sen, että painon pudotus/hallinta/mitä lie ei ole hätäistä puuhaa, oma prosessinikin kestää lähelle 3 vuotta.

  Kaiken maailman käyrien ja muiden mukaan mun pitäs painaa varmaan 79 kg :DDD. Olen 190 pitkä.

  Plaahplaah
   
 13. Klemmari

  Klemmari Guest Guest

  Liittynyt:
  08.01.2001
  Viestejä:
  2 404
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei nyt sentään!

  Yksinkertaistettuna:
  Ensiksi käytetään hiilihydraatit, sitten lähtee rasva ja vasta viimeisenä selviytymiskeinona muunnetaan lihakset energiaksi mutta silloin kyse on jo vakavasta aliravitsemuksesta.

  Lisätietoja löytyy vaikkapa kirjastosta.

  MKL
   
 14. KipaK

  KipaK Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  16.01.2002
  Viestejä:
  403
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tahdon vielä varoittaa tämän threadin perusteella salille lähtijöitä siitä että älkää katsoko painoanne kun menette salille. Ajatelkaa sitä enemmän voiman kasvattamisena kuin laihduttamisena, koska salilla ei laihdu. Lihakset painavat enemmän kuin läski. Sen huomasin kun olin mielestäni urheillut ja syönyt terveellisesti ja käynyt salilla. Kuukauden päästä paino oli noussut kaksi kiloa. No eihän tuo nyt paljoa ole mutta kyllä siinä hieman pettyi kun luuli että on läski lähtenyt, lihaksia tullut ja paino pudonnu.

  Erittäin terveellinen ja hyvä laihdutusruoka urheilun ohella on muuten Tonnikala + Raejuusto. Niitä kun sekottaa niin se on älyttömän hyvää ja terveellistä. Lisämakuja saa kun ottaa tavallisen tonnikalan sijaan chilitonnikalaa, kasvistonnikalaa tai tomaattisoseessa olevaa tonnikalaa. Raejuusto kannattaa ottaa 2% ja 0% rasvan mukaan.

  Jos roskaruoat ovat sellaisia että niistä on vaikea pysyä erossa niin terveellisintä niistä on ottaa vain joku hampurilainen. Salaatit ovat myös tosi hyviä esim. Hesellä ja Mäkissä.

  Itse yritän nyt armeija aikanani nostaa kuntoa ja pitää painon suunnilleen samoissa lukemissa... ehkä pudottaa pari kiloa tuonne 72 kg.
   
 15. matarvai

  matarvai Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.12.2000
  Viestejä:
  1 466
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tarkoitus olisi itselläänkin saada hieman läskiä pois. Painoa saisi tulla lisääkin, mutta mahan pitäisi pienentyä.
   
 16. TJJ

  TJJ Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.04.2002
  Viestejä:
  407
  Saadut tykkäykset:
  1
  No ei ehkä ihan noin raakasti kuin itse alunperin ilmaisin, mutta jos laihdutus hoidetaan pelkästään ruokaa vähentämällä, niin väistämättä lihasta käytetetään energiaksi. Varsinkin, jos ruokavaliossa on liian vähän proteiinia (kuten monesti on). Ei tietenkään kaikkia lihaksia pureta ennen kuin rasva on käytetty, mutta "ylimääräistä"/"tarpeetonta" lihasta kyllä puretaan energian saantia varten.

  Kyllähän jatkuvasti käytetään sekä rasvaa, hiilihydraatteja ja proteiineja. Mutta jos ajatellaan ääritapausta, eli kehorakentajia, niin jos kehon rakentaja x rupeaa pitkälle paastolle tai erittäin vähäkaloriselle dietille, ilman urheilua, niin lihasta häviää todella nopeasti muutama kilo.

  Alan kirjoja löytyy kotoakin, en lähde kirjastoon.

  Timo
   
 17. Klemmari

  Klemmari Guest Guest

  Liittynyt:
  08.01.2001
  Viestejä:
  2 404
  Saadut tykkäykset:
  1
  Se "ylimääräinen & tarpeeton" on sitten ollut jotain aivan muuta kuin aktiivista lihasta, esim. nestettä. "Easy come, easy go" kuuluu pullisteluharrastuksen tärkeisiin totuuksiin. ;)

  MKL
   
 18. Crimson

  Crimson Guest Guest

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 316
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mutta en kertonut, mistä kesästä on kyse. :D

  Puhe oli nimittäin minun "Kesä 2005" -projektistani. :thumbsup:
   
 19. WhiteQueen

  WhiteQueen Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  21.04.2002
  Viestejä:
  1 591
  Saadut tykkäykset:
  2
  No,mulla ei ihan ole vaan tyytyväisyydestä kiinni..pitäis oikeesti päästä vähän pienempään kokoon. Vähän liian "rehevä" matami tuppaan olemaan...:rolleyes:

  No,se aineenvaihdunta riippuu ihmisestä..Tuntuu,että mulla nousee paino jo siitä kun hengitän :D ..heh,ehkei sentään.
   
 20. Akkuli

  Akkuli Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2003
  Viestejä:
  2 015
  Saadut tykkäykset:
  4
  Eipä oo ikinä tarvinnu laihduttaa. Jostain kumman syystä vaikka syönkin paljon niin pysyn joka tapauksessa en laihana vaan juuri "oikean" kokoisena, vaikka en kyllä liikukaan paljoa. Hmh, en tiedä mistä johtuu:confused: .