[Arkistoitu] Laajakaistaelementit ht:ssä...

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana mikadosan, 11.10.2004.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Eccumulator

  Eccumulator New Member

  Liittynyt:
  19.08.2003
  Viestejä:
  691
  Saadut tykkäykset:
  3
  Itsellä vastaava ehkä vähän pienempi W3-871A elementissä.

  Näkyykö vai kuuluuko eroa :)
   
 2. juperala

  juperala New Member

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  243
  Saadut tykkäykset:
  1
  No perskules. :( Oletko kerennyt mittailemaan miten paljon tuo vaikuttaa toistoon? Mites tuo Eccumulatorin elementti?

  Entä onko kaikki muut saaneet elementtinsä ja testannut, että ne ovat toimivia?
   
 3. Eccumulator

  Eccumulator New Member

  Liittynyt:
  19.08.2003
  Viestejä:
  691
  Saadut tykkäykset:
  3
  En ole testannut, kun en osaa käyttää vielä yhtään mittausohjelmaa. Tarvittavat HW:t kyllä on.
   
 4. Xerxes

  Xerxes New Member

  Liittynyt:
  19.01.2004
  Viestejä:
  309
  Saadut tykkäykset:
  0
  Äkkiseltään mittasin vasteita ilman mitään koteloita/levyjä ja kyllä ne käppyrät aika samankaltaisilta näyttää. Tiedä sitten pystyykö tuosta mittauksesta mitään päättelemään... Saattahan toki olla, että lommo on tässä enemmän kosmeettinen vika.

  Elementit olisi varmaan kannattanut jakaa sarjanumeroiden mukaan, niin löytyisi todennäköisesti parempia pareja. Minulle sattui numerot 856, 859 ja tuo harjoituskappaleen näköinen 213.
   
 5. Eccumulator

  Eccumulator New Member

  Liittynyt:
  19.08.2003
  Viestejä:
  691
  Saadut tykkäykset:
  3
  Minäkin tuota mietin, mutta minulla on kaikki viisitoista 315SC elementtiä eri sarjanumerolla ja tuostahan olisi tullut melkoinen lisähomma Juperalalle.
   
 6. juperala

  juperala New Member

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  243
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jep, tuo sarjanumeroittain parittaminen olisi varmasti ollut ihan hyvä idea, ei vain tullut silloin mieleen. :eek: Itsellänikin nuo sarjanumerot hyppelehtivät miten sattuvat, ei löytynyt yhtään elementtiparia vierekkäisin numeroin. Toisaalta tuo sarjanumeroittain naittaminen olisi vaatinut ~190 elementtipakkauksen aukaisemisen ja parien etsimisen, thanks, no thanks. ;)
   
 7. Fatbastard

  Fatbastard New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2004
  Viestejä:
  1 010
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulle taisi tulla tuollainen mukava suora, 716, 717, 718, 720. Siis noissa 315:ssa. Sitten pari kappaletta on jotain 6xx.
   
 8. Hertsi

  Hertsi New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.08.2003
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saas katsoa kuinka tuossa käy... väliaikatietoja voi käydä ihmettelemässä www.hzh-audio.com. Vielähän ei mitään ole maahan saapunut ja ennenkun on niin mikään ei ole varmaan, mutta toistaiseksi näyttää ihan hyvältä.
   
 9. juperala

  juperala New Member

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  243
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sivut ainakin näyttävät hyvältä, eiköhän noille ostajia löydy jos vain homma pääsee kunnolla käyntiin. Hieno homma! :thumbsup:
   
 10. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Mikä on Orange Smoothie? Appelsiini-sorbettijäätelö-pirtelö-vaahtojuomake? Vaiko joku Orange-yhtiön tytärjaos?

  Eniwei, harrastaako tämä appelsiinitukkuri sitten postimyyntiä/myymälästämyyntiä kuluttajille vaiko vain jälleenmyyjille? Eli moneenko kertaan hintalappu aina triplautuu... Entäs takuuvastuu valmistusvikojen osalta; joutuuko ostaja asioimaan Taiwaniin asti, opettelemaan itämaan hieroglyfit vallan? Aasikyydillä vuorten yli köpöttelemään rikki-elementti selkärepussansa. Paluumatkalla ehjä-elementti ja bambusta tehdyt varvastossut tulijaisiksi.
   
 11. Tomba73

  Tomba73 Member

  Liittynyt:
  18.01.2004
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistähän lie tuonkin postin sävy on peräisin. Mitäs luulet sen takuuvastuun olevan :hitme: . Sitäpaitsi elementin hintaan sisältyy noutomatka Taiwanin tehtaalle ja takas. Hyvin kun sattuu niin pääsee elementin kanssa samaan konttiin. Tosin hinnassa ei ole kotimaassamme matkustusta, mutta eihän sitä minkä tahansa elementin takia sellasta reissua tekiskään. Elämys vaikuttaa varmasti jopa elementin sointiin.
   
 12. Eccumulator

  Eccumulator New Member

  Liittynyt:
  19.08.2003
  Viestejä:
  691
  Saadut tykkäykset:
  3
  Poistin kommentini ennen kuin ukkonen yltyy :)

  Joko muilla alkaa olemaan noita Tang Band projekteja valmiina?
   
 13. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Tai sitten se pöhlä on päästetty kofeiinihumalassa näppikseen käsiksi, eli kaulapanta on taas pettänyt. Se puree aina pantansa tai hihnansa poikki ja karkaa luvattomiin tekosiin.
   
 14. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Pöh: pane se heti takaisin, se oli ihan asiaa se. Muuten kommenttini tuossa päällä menee ihan pilalle.

  Kyllä pitää erottaa milloin sarkasmia viljellään ja milloin taas on työaika, eli milloin pitää tapella tieteellisistä näkemyseroista (korvien puurosisällön määrästä).
   

  Liitetyt tiedostot:

  • Vuh.jpg
   Tiedostokoko:
   44,6 KB
   Katsottu:
   230
 15. Eccumulator

  Eccumulator New Member

  Liittynyt:
  19.08.2003
  Viestejä:
  691
  Saadut tykkäykset:
  3
  Meniköhän se jotenkin näin:
  Itse olen alkanut epäilemään, että DVB-G on nainen jolla on taas se aika kuukaudesta. :)
  Anteeksi.

  Loppu


  By the way. Joko Ms. DVB-G olet mitannut Tang Bandien parametrit? ;)
  Itse aloin hieman epäilemään tuota Speaker Workshopin "automaattisen parametrien mittaus ominaisuuden" paikkaansa pitävyyttä. Pitäisi nähdä source code, että miten tehty, jotta näkisi onko selvä bugi jossain.

  Toisaalta, tietokoneella mitatessa noita heikkoja lenkkejä on aika paljon (noin suurin piirtein tärkeysjärjestyksessä); käyttäjä, mittaussofta, äänikortti, äänikortin liittimet, tietokoneen sisäiset RF häiriöt äänikortin toimintaan, kaapelit, jne...
  Signaaligeneraattorilla mitattaessa, ei ole aivan noin paljon heikkoja lenkkejä, jos ajatellaan mitattavan elementin olevan samassa mittausasetelmassa edelliseen verrattuna (noin suurin piirtein tärkeysjärjestyksessä); käyttäjä, signaaligeneraattori, generaattorin liittimet, kaapelit, RF häiriöt, jne...
  Kummassakin tapauksessa sama vahvistin käytössä.

  Itse mittasin signaaligeneraattorilla ja tarkistin taajuuden taajuusmittarilla ja signaalimuodn oskilloskoopilla. Kunhan ehdin, mittailen tuolla Speaker Workshopilla nuo myös.

  Aivan toinen juttu on taas se, että onko tuolla p*skankaan väliä, jos parametrit vähän heittävät mittaustavasta riippuen?
   

  Liitetyt tiedostot:

  • noac.gif
   Tiedostokoko:
   10,1 KB
   Katsottu:
   140
 16. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kyllä MLS+FFT-mittaus minusta on luotettavampi kuin muut metodit (mittauskaluston omat viat minimoituvat), eli Speaker Workshop mittaa oikein, ellei siinä sitten ole laskentavirhettä ohjelmariveillä. Ja sitähän ei tiedetä.

  Mittauksen luotettavuutta voi arvioida toistettavuudella. Jos saa samat tulokset 10 kertaa peräkkäin, silloin pitää uskoa arvoihin.

  Arvot sinänsä saavat vaihdella mittaustavasta toiseen, koska elementtien vertailu ja sisäänajo tehdään (toivottavasti) samalla mittausmenetelmällä alusta loppuun. Kun tiedot sitten julkaistaan, elementtien kehityskaari on nähtävissä, vaikka absoluuttiset arvot hieman pielessä olisivatkin.

  Joka tapauksessa mittauskalusto ja mittaajan taito vaihtelevat, eli sama elementti eri hemmojen luona mitattuna taatusti antaa hieman poikkeavia tuloksia. Mutta vain hieman, ehkä 10-20% eroja saa olla, mutta ei mitään 100% eroja, kuten TB-kartioille näkyy mitatun eri mittaajien toimesta. Olisikohan laadunvaihtelu noin hurjaa mitä nettimittauksissa on havaittu?

  Neiti allekirjoittanut ei ole vielä laiskuuttaan mitannut mitään, koska aika menee asunnon siivoamiseen ja huonokuuloisten nettimittaajien piiskamiseen. Tilaahan mittaus ei vaadi paljon, mutta kun pitäisi rakentaa jigi, jossa kaikki elementit tukevasti ovat sisäänajon ja mittauksen ajan. Ja sen jigin tekoon ei ole tilaa ennen romujen siirtelyä.

  Tilanpuutteesta todisteeksi pari valokuvaa liitteenä:

  Siirtelin 200 kiloa hiekkasäkkejä pois puhelinpistorasian edestä, koska uusi adsl-liittymä vaatii piuhojen muuttelua. Koska koko kämppä on jo ennestään täynnä hiekkasäkkejä, betonia, puutavaraa, ainoa paikka näille hiekkasäkeille oli vessa. Pöntöllä on nyt hiukkasen ahdasta. Hampaiden pesu tapahtuu hiekkasäkkien päällä maaten. Ja suihkuun on täysin turha yrittää mennä ennen kuin hiekkasäkit on muualle siirretty.

  Saunalahti töpeksi, eikä liittymä toiminutkaan, joten korjaaja menee vikaa etsimään jonain päivänä. Koska en halua piuhojen kanssa tapella pitkään, juottelin odotellessa kullatun Elman piuhoihin, jotta pääsen millisekunneissa vaihtamaan piuhojen järjestystä. Koska en tiedä mihin piuhoihin uusi adsl tullaan kytkemään.

  Speksihän määrää ensisijaiseksi sinivalkoisen parin, ja se on jo nykyisellä adsl:llä käytössä, ja seuraavana oranssi pari. Mutta kuka sen tietää mitä se asentaja päähänsä saa. Kun Elman kääntely paljastaa oikean parin, juotan ne piuhat käyttöön koaksiaaliini (jeps, 75-ohmisessa loppumatka minulla kulkee).

  Vasta sitten saan hiekkasäkit omalle paikalleen ja pääsen suihkuun. Toivottavasti asentaja ei tule sisällä käymään, aktiivihiilimaskia hän tarvitsisi. Etenkin jos vielä muutama kuukausi odotellaan ilman suihkua.
  _______________________

  Teleasentaja kävi piuhoja mittaamassa 27.1.2004, nyt uusi adsl-yhteys toimii. Hiekkasäkit pääsen siirtelemään paikalleen pienten juotteluiden jälkeen, uuden aamun valjettua. Pistorasia jää jälleen 275 kilon hiekkamuurin taakse piiloon. Ellen keksi jotain korokepöytää, jonka päälle hiekat latoisi. Mikä pöytä on mitoitettu 300 kilolle huojumatta romahtamatta? Teräksestä pitäisi itse hitsata moinen taso. Jonka alle pään uskaltaisi tunkea kun rasiassa piuhoja juottelee. Biltemasta keittiöjakkara tai rahi tai muu palli? Vapautan sinut, sanoisi Sarasvuo, eli minullehan et töihin tule, senkin pallinkuvatus.
   

  Liitetyt tiedostot:

 17. Eccumulator

  Eccumulator New Member

  Liittynyt:
  19.08.2003
  Viestejä:
  691
  Saadut tykkäykset:
  3
  MLS+FFT:llä ei ole mitään tekemistä elementin parametrien mittaamisen kanssa. Noitahan käytetään taajuusvasteen mittaukseen, joka on toinen tarina.
  Vai käytetäänkö noita Speaker Workshopissa jotenkin ennen näkemättömällä tavalla?

  Kyllä signaaligeneraattorimittauksellakin saan samat elementtien parametrit (prosenttiluokan heittoja), kokeillut kylläkin vain neljä kertaa sen jälkeen kun sain tuon mittausympäristön pystytettyä korrektisti.
  Paitsi jos tarkoitat tuota taajuusvastemittausta, niin siihenpä en osaa sanoa juuta enkä jaata, että mikä on paras mittausmetodi.


  Itse en usko ihan noin hurjaan laadun vaihteluun, mitä netissä on julkaistu, koska ensimmäisissä mittauksissa itsekkin tein virheen kun oletin signaaligeneraattorini toimivan suoriltaan pieneen impedanssiin.
  Voikohan Qes ja Qms parametreja muuten mitata kuin impedanssimittauksella?


  Näihin loppuihin kommenteihin olen sanaton.
   
 18. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Ohjelma käyttää mainitsemaani metodia kaikkeen, myös konkkien ja (puhe)kelojen yms. arvojen laskentaan. Koska fft-analyysin avulla saadaan esille vaihevaste, taajuusvaste, viiveet ja niin edelleen. Joten niistä voidaan yksiselitteisesti päätellä mitä kaikkea onkaan inputin ja outputin välillä signaalille tapahtunut. Eli selviää myös kelojen kapasitanssi/resistanssi, konkkien induktanssi/resistanssi jne. Tosin kaikkea softa ei kerro, mutta ne oleellisimmat arvot kuitenkin. Suosittelen kalibrointia jos tarkat mittaukset haluaa. Eli softan annetaan mitata äänikortti, vahvistin kaapeleineen jne. Helpeissä neuvotaan tarkemmin.

  Otetaan esimerkiksi konkan mittaaminen. Joku yleismittari käyttää vain tiettyä taajuutta, ja muilla taajuuksilla konkka saattaa olla rikki tai omata liian suuren resistanssin. Fft-laskennalla saadaan konkan taajuusvaste (0-45000 Hz käyttöalueella) mitattua, joten selviää se, onko konkasta audiokäyttöön iloa vai ei. Yleismittarihan ei selviä edes vaihtojännitetason mittaamisesta jos taajuus poikkeaa suuresti 50 Hz:stä. Mutta Speaker Workshop mittaa joka penteleen asian audiokaistaa käyttäen, joten audiokäyttöön menevät komponentit voi softalla testata ihan mainiosti. Keraamiset ja pulssikonkat toki vaativat oman spesiaalimittarinsa, jos hakkurisovelluksia rakentelee.

  En muista ulkoa kaikkea mitä softa tekee, kun en ole aikoihin sillä komponentteja mittaillut, mutta parempaakaan ilmaista softaa kaiutinmittailuun ei ole. Esim. se "yleismittarisofta" ( http://www.qsl.net/om3cph/sb/dcwithsb.htm ) ei välttämättä ole audiokäyttöön lainkaan yhtä hyvä, mutta toki dc-mittauksiin paljon parempi.
   
 19. Eccumulator

  Eccumulator New Member

  Liittynyt:
  19.08.2003
  Viestejä:
  691
  Saadut tykkäykset:
  3
  Mielenkiintoista.

  Käyttämäni Fluke mittarin vaihtojännitemittaus oli muistaakseni suunniteltu huom. korkammillekkin taajuuksille kuin 50Hz. Tarkastan tuon manuaalista tarkemmin kun kotia pääsen.
  Eri asia noissa halpisyleismittareissa, niistä kun ei paljon manuaaleistakaan selviä.
   
 20. DVB-G

  DVB-G Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 283
  Saadut tykkäykset:
  30
  Äärettömän helppo tutkia yleismittarin ACV-lineaarisuus: mitataan cd-soittimen annosta testi-cd:n siniaaltoliuku. Pitäisi olla jatkuvasti sama jännite näytössä (noin 1 voltti), riippumatta taajuudesta.

  Pc:lläkin voi toistaa siniliukua ja mitata yleismittarilla äänikortin annosta. Käyttämällä testi-cd-kiekkoa/audiofilettä, tai tuottamalla siniliuku Speaker Workshopilla (tai muulla softalla). Softilla saa jopa määrätä niin laajan taajuusalueen kuin ikinä haluaa, mutta alle 10 Hz alueella äänikortti ei ole superluotettava ilman kalibrointia. Kalibroituna pääsee mittaamaan asiota vaikka hertsistä ylöspäin.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.