Löytyykö viskisieppoja???

Keskustelu osiossa 'Olut sekä muut drinkit' , aloittajana simbahh, 03.05.2004.

 1. Ize

  Ize Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2002
  Viestejä:
  2 273
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole kusti polkenut vielä, mutta odotusarvot eivät mitenkään korkealla ole. On olleet nämä Lapparin Feis Ile ja FoL -pullotteet viime vuosina melko surkeita. :weep:

  Niin ja pikkurilliä en sentäs nosta ylös, mutta useimmat pitkään kypsytetyt viskit ja konjakit ja rommit siinä missä calvadositkin maistuvat oikeasti hyviltä. Ja jopa muutamat ei niin pitkäänkin kypsytetyt. :)
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2010
 2. Baphomet

  Baphomet New Member

  Liittynyt:
  04.04.2008
  Viestejä:
  653
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tilattuna on mutta eipä ole kusti käynyt vielä täälläkään.

  Ja noi Mäverikin kommentit voi jättää kokonaan huomioimatta, niin tässä kun muissakin säikeissä...
   
 3. Hak

  Hak New Member

  Liittynyt:
  27.04.2001
  Viestejä:
  1 176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen sain omani. On se kumma, että hymy nousee naamalle kun näkee postilaatikossa törröttävän hieman normaalia suuremman "kirjeen". Onneksi ei ollut sadekeli ettei laskut kastuneet ;)

  Vielä en ole pulloa avannut, joten kommentit sisällöstä myöhemmin. Arvelen kuitenkin, että ilman yrjöä tuota voi nauttia.
   
 4. Kiila

  Kiila Active Member

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 663
  Saadut tykkäykset:
  0
  Cairde jäi tänä vuonna väliin, ehkäpä siksi, ettei tuo vuoden 2009 lesti herättänyt mitään suuria tunteita. Yksi 2009 olisi vieläkin korkkaamatta.

  Heinäkuun alussa ajattelin käydä keräämässä vuokran ja maistelemassa turpeita ihan paikan päällä. Saas nähdä mitä tarttuu völjyyn tuolta reissulta. Toivottavasti ostosten postitus Suomeen onnistuu paikan päältä ettei mene kännin puolelle turvatarkastuksessa :D
   
 5. feelgood

  feelgood Member

  Liittynyt:
  15.05.2001
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä tulin samaan tulokseen. Triplewood sen sijaan on ihan OK
   
 6. Ize

  Ize Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2002
  Viestejä:
  2 273
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nonnih, eilen Cairdeakseni (master edition) sain ... saa nähdä jos jossain välissä tekisi head-to-head Cairdeas NASsiin ja 12yo -versioihin. NASsi ainakin on IMO melko onnetonta.
   
 7. CoccoBill

  CoccoBill Member

  Liittynyt:
  01.12.2003
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  4
  This, tai vaihtoehtoisesti alkosta pullo Lagavulin 16:ta, jos se ei kolahda lienee melko suuri todennäköisyys etteivät ne skotti single maltit ole se omin juttu. Vaikka tuon alko-hinta onkin noussut täysin hävyttömästi, tulee se silti huomattavasti edullisemmaksi kuin useampi pullo englannista tuotuna.

  Kukin tavallaan, asioilla vaan usein on (vähintään) kaksi puolta. Tässä tapauksessa vastakkainen mielipide voisi olla, että suomalainen perinteinen humalahakuinen viikonloppukittaaja haluaa päänsä sekaisin vaikka tärpätillä, mikäli muuta ei ole saatavilla. Sama henkilö varmaankin myös naureskelee ylenkatseisena pihveillekin kun saahan sitä mahan täyteen yhtäläisesti makkarallakin. Siinäpä sitä varsinaista luterilaista rehellisyyttä kerrakseen.
   
 8. Baphomet

  Baphomet New Member

  Liittynyt:
  04.04.2008
  Viestejä:
  653
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse en lähtisi kuitenkaan vain yhden single maltin perusteella perumaan äärimmäisen hyvää ja mielenkiintoista harrastusta. Lagavulin edustaa kuitenkin vain yhtä ääripäätä singlemalteissa.
  Jopa Islaylta löytyy aivan erilaisia tuotteita kun tuo Lagavulin ja esim. Campbeltownista ja Speysidestä löytyy täydellisiä vastakohtia Lagavulinille ja kaikkea näiden väliltä.
  Toki harrastus kannattaa aloittaa vaikka näistä Islayn tuotteista ja jos ne tuntuu miellyttävän suuta ja makuhermoja niin sen tuotteissa saa mukavasti kulumaan muutaman vuoden ja muutaman tuhatta euroa. Toisaalta jos Islayn tuotteet eivät maistu niin kannattaa suosiolla siirtyä johonkin toiseen alueeseen ja niin kuin sanottu tuolta Speysidestä löytyykin sitten jo tavaraa laidasta laitaan.

  Jos kaverisi on tuomassa reissultansa useampia pulloja suosittelisin ottamaan aineksia vaikka eri alueilta. Ja ehdottomasti sellaisia mitä ei alkosta saa.

  Tuosta sinun listastasi minun mielestäni helposti lähestyttäviä viskejä on ainakin Balvenie ja Bunnahabhain, tuo Ardbeggi on jo sitten savuisuudessaan ja turpeisuudessaan aika kovaa kamaa jos on kerran hakemassa helposti lähestyttäviä ja kevyitä tuotteita. Ardbegin tilalle suosittelisin esim. Caol Ilaa joka on maultansa aika perus Islay ainetta mutta mielestäni todella kevyttä sellaista.

  Toisaalta nämä on kaikki makuasioita ja näin myös yksilöllisiä, toinen tykkää äidistä ja toinen äidin kuolleesta isoisästä...

  Mutta tervetuloa erittäin mielenkiintoisen harrastuksen pariin.

  Bibo ergo sum.

  Slainte!
   
 9. Hak

  Hak New Member

  Liittynyt:
  27.04.2001
  Viestejä:
  1 176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen korkkasin Laphroaig Cairdeas pullotteen, rinnalle korkkasin myös Laphroaigin Quarter Caskin, ennestään avattuna oli Lagavulin 16yo. Näillä kolmella saa jo tosi mukavan maistelu hetken aikaan.

  Cairdeas tuoksuu voimakkaasti alkoholille mutta maku on yllättävän pehmeä noinkin voimakkaaksi juomaksi (57.3%) ja vettä tähän ei tarvitse sekoittaa kuten yleensä kyseisillä lukemilla oleviin juomiin. Korkeintaan muutama tippa 4cl kohti, ihan vain avaamaan makuja. Tämä ei ole aivan yhtä voimakas maultaan tai tuoksultaan (savu/turve) kuin perus Laphroaigit. Aiempiin Caideas pullotteisiin en voi verrata sillä aiemmin en ole näitä hankkinut.

  Näistä kolmesta heikoin oli Lagavulin, tätä olen pitänyt viime aikoina referenssinä sen vuoksi, että se todella hyvä ja tasalaatuinen single malt. Ja saatavuuskin on hyvä sillä hinta Haaparannalla ei päätä huimaa, noin 50 euroa pullo. Alkosta en ole tuota pitkään aikaan ostanut.

  Quarter Cask, näistä kolmesta mielestäni paras. Ja hintalaatusuhdekkin on kohdallaan, sillä pullolla on hintaa noin 30 euroa. Tämä on "enemmän" tyypillinen Laphroaig kuin Cairdeas mutta huomattavasti pehmeäpi ja miellyttävämpi maultaan.

  Ja nyt jatkan Cairdeasin nauttimista. Verrokkina ihan perinteinen * jallun.
   
 10. drpepper

  drpepper Member

  Liittynyt:
  05.10.2007
  Viestejä:
  316
  Saadut tykkäykset:
  0
  Arvon Cairdeas tilaajat.
  Tuleeko postista lappu jolla noudetaan vai ei?

  Itse odotellut pulloa, mutta ei näy eikä kuulu :p
   
 11. Fry

  Fry New Member

  Liittynyt:
  19.03.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Cardeais-pullosta en tiedä, mutta omat synttärituotteeni tuli postiin.
  Ja toimitus kesti n.2,5 viikkoa.
  Lapparin sivulla on mahdollista tehdä kysely, jos tuote ei ole saapunut ajallaan.
   
 12. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 110
  Saadut tykkäykset:
  121
  Pahalta näyttää. Tullimees varmaankin maistellut parempiin suihin koko satsin. ;)

  Tuo lapun saaminen vähän riippuu tilanteesta.
  Mikäli lähettivät paketin kirjattuna (registered) niin saat aina saapumisilmoituksen ja paketti noudetaan postista.
  Muut paketit sitten kulkevat hiukan satunnaisesti. Suurin osa tavallisista paketeista tulee kotiin asti. Ilmeisesti lähinnä sellaiset jotka eivät laatikkoon mahdu, pitää noutaa. Hajontaa paikkakunnittain saattaa olla käytännöissä.
  Oma absinttini (absinthe1001.com) tuli taannoin postilaatikkoon asti ilman mitään ennakkoilmoituksia. Sikarit (cigarworld.de), tupakat (e-tobaccos.com) ja kaiuttimet (europe-audio.com) ainakin tulevat aina lähetin välityksellä.
  Mikäli toimitusmuoto olikin DHL tai FedEx niin saat puhelinsoiton jossa tiedustellaan mieleinen toimitusaika ja -paikka, johon lähetti paketin tuo.
   
 13. feelgood

  feelgood Member

  Liittynyt:
  15.05.2001
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Postilla ovat mulle L.n paketit tulleet.

  Milloin tilasit? Ainakin viime kesänä otti yli 3 vkoa tuo cairdeasin saapuminen, kun postituksessa oli vähän alimiehitys tilausten määrään nähden (c:
   
 14. Kalamies

  Kalamies Member

  Liittynyt:
  05.01.2003
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Postimies kilkutti ovikelloa ja pyyti lappuun nimmarin, jonka jälkeen luovutti paketin. Paketissa oli pari cairdeasia.

  Todennäköisesti, jos et ole kotona, kun yrittävät tuoda pakettia, niin saanet lapun jolla voit itse noutaa postista.
   
 15. Trent

  Trent New Member

  Liittynyt:
  29.12.2005
  Viestejä:
  269
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, itsekin havaitsin että tilatut 2010 Cairdeakset puuttuvat. Jossain siellä tilausvahvistuksessa sanottiin, että jos ei 28 vuorokaudessa (arki?) tilauksesta ole tullut niin sitten on syytä ottaa yhteyttä heihin.

  Veikkaan, että samaa ongelmaa on kuin viimekin vuonna. Täytynee odotella rauhassa... :thumbsup:
   
 16. drpepper

  drpepper Member

  Liittynyt:
  05.10.2007
  Viestejä:
  316
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu näinhän se meni.
  Eilen posti toi kaksi pulloa :)
   
 17. Trent

  Trent New Member

  Liittynyt:
  29.12.2005
  Viestejä:
  269
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään aamulla posti toi ovelle 3 putelia Cairdeas Master Editionia... Mukava ylläri, tosin vielä on maistamatta. Huomenna ehkä... :thumbsup:
   
 18. Kiila

  Kiila Active Member

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 663
  Saadut tykkäykset:
  0
  Skotlannin reissu takana ja tulipa siinä sivussa käytyä muutamalla tislaamollakin. Ihan leppoisia paikkoja mutta osasta on kehittynyt melkoisia turistirysiä. Suosittelen kaikille vierailua Islayn tislaamoilla sekä tislaamokierrosta vähintäänkin Laphroaig:lla. Kierroksilla käytiin oikeasti kaikki paikat lävitse missä itse viskiäkin tehdään. Jos kymmenen vuoden kuluttua Lapparissanne maistuu Conversen pohja niin se on sitten meikäläisen tossusta mallastamon lattialle jäänyt pikantti maku :) Todelliset viski friikit saavat varmasti reilusti enemmän aikaa kulumaan käydessään kaikki kierrokset sekä maistellessaan oikein ajan kanssa. Alla karkeasti mitä tuli nähtyä ja tehtyä.

  Islay
  Kilchoman
  - 2005 perustettu itsenäinen maatalo tislaamo minkä pihapiirissä tutkittiin lyhyesti paikkoja
  - Ostin Syksy 2009 ja Kevät 2010 pikkupullot maistiaisiksi ja ihmeteltiin visitors centerin tuotteita

  Bruichladdich
  - Tunnin mittainen kattava tislaamokierros £5, minkä sai takaisin pullon ostaessaan
  - Muutaman sample, mm. Peat, Waves, Octomore, joku muu mitä en muista
  - Näiden rohkaisemana ostin putelin savuisinta (140ppm) Octomore Orpheus 2.2:sta. Kallein koskaan ostamani pullo (101€ £5 alennuksen jälkeen) vaikkei toki lähelläkään todellisten harrastajien viskeistään maksamia hintoja
  - Täältä olisi mahdollista ostaa oma tynnyri, koosta riippuen £1200 tai £1900

  Bowmore
  - Pyörittiin pihapiirissä ja ihmeteltiin visitors centerin valikoimia
  - Ostin muutaman pikkupullon maisteltavaksi

  Lagavulin
  - Pyörittiin pihapiirissä ja ihmeteltiin visitors centerin valikoimia
  - Pullot jäivät kauppaan koska pidän enemmän muista Islayn tuotteista ja lisäksi alkoholin myynti on nykyisin kielletty ennen kello 10:00

  Laphroaig
  - 2 tunnin loistava tislaamokierros £3 (£2 takaisin jos ostaa pullon) minkä päätteeksi saimme vuokran (5cl QC) ja todistuksen käynnistä
  - Perus QC ja 18YO taisting. 18YO jäi ostamatta koska ei mielestäni ollut ~£60 arvoinen. Peruslaadut saa tilattua netistäkin joten en ostanut pulloja.
  - Pikainen hengailu "vuokramailla" sekä visitors centerin valikoiman ihmettelyä

  Ardbeg
  - Pihapiirin ihmettelyä, visitors centerin tuotteiden tutkimista sekä mainio toast Old Kiln Cafe
  - Ostoksena Uigeadail pullo, Ardbegin tuotteista ainoastaan 10YO tuntuu löytyvän helposti esim. lentokentiltä

  Tämän lisäksi kaveri kävi vielä tsekkaamassa Bunnahabhain ja Caol Ila tislaamot.

  West Highland
  Oban
  - Pihapiirin ihmettelyä ja visitors centerin tuotteiden tutkimista sekä
  - 20cl 14YO pullo illalla maisteltavaksi

  Skye
  Talisker
  - Pihapiirin ihmettelyä, visitors centerin tuotteiden tutkimista sekä 10YO tasting
  - 20cl 10YO pullo illalla maisteltavaksi

  West Highland
  Ben Nevis
  - Pihapiirin ihmettelyä, visitors centerin tuotteiden tutkimista sekä 10YO tasting
  - Paikka oli matkan varrella kun käväistiin Ben Nevis vuorella

  Lisäksi tuli hankittua erinäinen määrä kaikenlaista sälää mm. Glencairn viskilaseja tislaamojen logoilla.
  [​IMG]

  Todella kattavia viskikauppoja on vähän joka kylässä ja pois lähtiessä kannattaa katsastaa Glasgown lentokentän valikoima. Jos löytyy ylimääräiset £6000 niin sen voi täälä laittaa vaikka Bowmore pulloon :) En uskaltanut riskeerata ja ostaa pulloja täältä koska meillä oli välilasku Amsterdamissa. Kuinkas se nykyään menikään, jos viskit on pakattu "security sealed" pussiin niin voiko sen kanssa tehdä välilaskuja?
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2010
 19. allapo

  allapo VICE PAL, VICE! Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.10.2000
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos ostit Skotlannista niin pullo vaan matkalaukkuun, on sillon "security sealed" kun ei niihin laukkuihin pääse käsiksi kuin lähtömaassa-paluumaassa. (Tietty pitää pakata hyvin, mutta ei mulla ole hajonnut vaikka kovaa kyytiä on matkalaukku saanutkin).

  Ja jos taas ostat pullot lentoasemalta (välilaskuasemilta), niin kyllä "security sealed" paketin kanssa pääsee tulleista läpi.

  Edit: "mitä kalliimpi viski, sitä vittumaisempi tullimies"
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2010
 20. Kiila

  Kiila Active Member

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 663
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eihän se mikään ongelma olekaan "maista" ostaa ja pakata laukkuihin, kyllä ne "maista" ostetut pullot ehjänä perille tuli. Pakkasin pullojen kapseliin vaatetta ja kapselien ympärille vielä lisää vaatetta. Ihan Nortikan jäykkämuovisen Duffelin sisälläkin pysyvät ehjinä. Laskureissulla matkaavat samassa kassissa mutta muovipussissa monojen sisällä.

  [​IMG]

  Ongelma ei olekaan ostaa "välilaskuasemalta" vaan lähtöasemalta. Mielestäni lähtöasemalta ostetut pullot kerätään pois välilaskuasemilla oli ne millaisissa security säkeissä hyvänsä.