Löytyykö viskisieppoja???

Keskustelu osiossa 'Olut sekä muut drinkit' , aloittajana simbahh, 03.05.2004.

  1. Rudolf_Käki

    Rudolf_Käki Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    38yo on Glen Keith 1967, Connoisseurs Choice
    Lasikuulia :hitme: Pistetäänko mua 6-0 vai onko ideana syrjäyttää ( pienempi pullo. )

    En oo ennen ilmauksen kanssa kikkaillu mutta kai se on sitten aloitettava. Itseasiassa toi pullo on kai jonkinlainen huonekalu tai perheenjäsen enemmän kuitenkin kuin pullo viskiä ...jos joku sen enempää voi olla. Aion sen avata vasta aikaisintaan vuoden päästä erityistä tilaisuutta silmälläpitäen. Jatko maistot suunilleen tähän tyyliin: tyttären häät tai viimeinen hutikka.

    Pitäiskö pulloa pitää kyljellään ettei luonnonkorkki kuivu.....

    En tiedä tästä harrastuksesta paljoakaan kun ei noi viskipullot hirveen kauaa ole säilynyt, mutta nyt säilyy. Ajattelin hiukan paneutua sen saloihin samalla lailla kun sikariharrastuksessani.

    Kaikki neuvot otetaan vastaan noviisi kun olen
     
  2. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä tuo käsittääkseni on ihan "yleinen" ja suositeltu tapa. Eli mitä enemmän happea pullossa on, sitä huonompi asia viskin kannalta. Lisäämällä lasikuulia pulloon sitä mukaa kun juo saa pullon pysymään "täytenä" viime senteille asti = mahdollisimman vähän happea pullossa.

    Lähes tyhjä pullo pitäisikin tuhota mahdollisimman nopeasti, koska loppua kohden viski huononee nopeammin. Mulla unohtui syksyllä landelle Laphroaig CS 10yo reilusti alle puolikas pullo ja nyt odotankin kauhulla mitä siitä on jäljellä pakkasten ja näin pitkän säilytyksen jälkeen. Tähän mennessä ei ole vielä muut pullot ehtineet makuaan muuttaa, mutta eiköhän tämä tapaus korjaa asian.

    Tuosta en osaakaan sanoa.
     
  3. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuli muuten mieleen, että tuo on 2003 pullotettuna 35-36-vuotias, eikä 38-vuotias :). Vuodet otetaan kypsytysajasta.

    Ilmeisesti tämä tuote on kyseessä:
    http://www.1885.ch/product_info.php?name=Glen+Keith+1967+Connoisser's+Choice&products_id=506&language=en
     
  4. anttipee

    anttipee Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    670
    Saadut tykkäykset:
    2
    Se korkki ei ole yhtä tiiviis kuin viinipulloissa, alkaa tulla läpi vähitellen jos pistät kyljelleen. Käypä katsastamassa vaikkapa thewhiskystoren faq avattujan ja avaamattomien pullojen säilömisestä.
    http://www.thewhiskystore.de/faq/storage.htm
     
  5. Marski79

    Marski79 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2003
    Viestejä:
    536
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jostain syystä ei viski maistu ollenkaan, hirveä jälkimaku ehkä syynä. Konjakki on toinen. Kumma kun monet muut väkevät kyllä maistuvat.
     
  6. Rudolf_Käki

    Rudolf_Käki Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se on just toi :thumbsup:

    Onko tuttu kellekään?
    Ohjeen mukaan mun pitäis divaa se n.1/2 vuodessa...Hitto eihän sitä sit uskallakkaan avata ihan heti. :mad: :mad:

    Tilaan itse Sikarit Espanjasta kun sieltä saa niin kohtuulliseen hintaan käsintehtyjä kuubalaisia, jotka suomessa maksaa aivan liikaa.
    Onko kukaan viskin suhteen tietoinen joistain hyvistä ostopaikoista josta sais tilailla viskiä suomeen.
     
  7. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä threadissä jo aiemmin mainitut whiskywizard ja thewhiskystore toimii ainakin hyvin, niiden omistajat kun lähettävät paketit omissa nimissään ... Hommahan toimii siihen asti kunnes trafiikki kasvaa niin, että Rädyn kollegoiden kiinnostus herää. Arvioisin lumipalloefektin laukeavan vuoden kahden sisään. Arvioni perustuu siihen, että tietämäni muiden tilausrinkien määrä on suunnilleen kaksinkertaistunut tasaisesti joka vuosi. Itse olen tilaillut neljä viisi vuotta.

    Ilman vaikutuksia avattuu pulloon voi pienentää noiden thewhiskystoren neuvojen avulla. Kun pullo alkaa olla puolillaan, on se hyvä joko täyttää lasikuulilla tai vaihtaa sisältö pienempään pulloon, jos aikoo säilyttää avattua pulloa enemmän kuin puoli vuotta. Mielestäni, lisäksi voi kumisella kapsuulilla, kuin mummon mehupullossa konsanaan, vähentää ilman kanssakäymistä.
     
  8. anttipee

    anttipee Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    670
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jes, Quarter Cask suvaitsi vihdoin saapua. Nyt pitäisi vain keksiä se sopiva korkkaustilaisuus, ei ihan muuten vaan taida raaskia korkata.
     
  9. bohol

    bohol Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
  10. Inferno

    Inferno Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2005
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokemuksia Johnny Walker Blue- ja Green Label -viskeistä? Kaveri toi mulle laivalta Gold Labelin jota en ole vielä raaskinut avata ja siitä sain sitten idean käydä kysymässä alkosta että onko mahdollista tilata "sinileimaa". Onhan se mutta hintakin on sitten 175 euroa pullo! The Whisky Storessa näkyisi olevan sama pakkaus hintaan 122,50 ja Green Labelin saisi hintaan 29,90 (tätäkään ei Suomesta saa). Kertokaa näiden juomien erinomaisuudesta ja vakuuttakaa minut tilaamaan ne Saksasta.

    T. Yx viskisieppo lisää... :)
     
  11. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kokemuksia on vian Red Labelista ja nekin vuosien takaa. Red Labelissa on muuten osa Taliskeria.

    Vaikken blendeistä ole ollut kovin kiinnostunut, kasvoi kiinnostus Johnnie Walkeria kohtaan niinkin älyttömästä syystä, että kyseisestä viskistä tulee tänä vuonna McLarenin F1-tallin pääsponsori tupakkamerkki Westin tilalle. Tämä tieto julkaistiin kaiketi eilen. F1- ja viskifanius ovat about samalla viivalla, joten mikäs sen parempaa, kun viskisponsori suosikkitallille. Nyt jäänkin jännittämään minkälainen väritys autoihin tulee. Todennäköisesti menee Red Labelin mukaan.

    Black Labelia kehuu kovasti ainakin Jim Murray. Green Labelin olemassa olosta en tiennyt, ennenkun eilen törmäsin Walkerin nettisaitilla. Ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa. Pitänee ruveta tutustumaan. Blue Label on niin kallis, että jätän sen suosiolla muille.
     
  12. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kommentit ajalta (>5v sitten) ennenkuin löysin single maltit:

    Black Label ennemmin kuin Red Label, Gold Label ei kummoista ollut yhtä pliisua kuin Red Label ... ehkä jopa pliisumpaa. Black Labelista löytyy savunmakua.

    Green Labelia en ole maistanut, mutta se sentään olisi pure malt, joten sitä voisi joskus harkita hulluuksissa.
     
  13. anttipee

    anttipee Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    670
    Saadut tykkäykset:
    2
    Blue Labelia maistoin joskus kauan sitten laivalla. En kylläkää ollut erityisen kiinnostunut viskeistä silloin, mutta kun yksi tuttu sitä tarpeeksi hehkutti niin piti maistaa. Ihan hyvää, mutta ei se kyllä hintansa arvoista ole. Itseasiassa on vaikea kuvitella mitään muutakaan juomaa josta olisin valmis maksamaan yli 100 euroa, viisikymppiäkin alkaa olla sellaista vääntämistä että :p

    Näköjään Green labeliin firma itse suosittaa thumbleria ja jääkuutiota :rolleyes:

    "The best way to enjoy GREEN LABEL™ is in a beautiful malt whisky tumbler. Enjoy the sight of the bright golden whisky holding a single, large ice cube and watch the patterns created by the release of flavour as the ice cold water mixes with the spirit. Then swirl the glass and listen to the ice gently ringing against the sides. "

    Tosin Gold label käsketään pakastaa kokonaan :hitme:
    "The perfect way to enjoy Johnnie Walker® Gold Label™ is to drink it frozen. This indulgent ritual creates a moment of pure hedonistic pleasure.

    Freezing Gold Label™ for at least 24 hours enhances the soft notes of the whisky and gives a texture of ultimate smoothness. When the frozen whisky warms in the mouth it releases its flavours with great intensity. This process turns an already smooth whisky into one that is surpassingly smooth, as the sweet honey and cream notes are released. "
     
  14. timro

    timro Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2004
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän Black Label on hinta/laatusuhteeltaan erinomainen juoma :love: :love:
     
  15. anttipee

    anttipee Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    670
    Saadut tykkäykset:
    2
    Dave Broomin kirja mainitsee Taliskerin lisäksi Johnnie Walkerin käyttävän myös Lagavulinia, Aberfeldyä ja Cardhua, joista Cardhu erityisesti mainitaan JW:n viskien sydämeksi. Samaan hengenvetoon todetaan, että blendissä on tarkoitus tehdä joka kerta samanlainen tuote, jotta asiakas aina tietäisi etukäteen 100% mitä tuleman pitää. Tämä siis riippumatta sadosta, vuodenajasta tai muista tekijöistä mitkä sekoitukseen menevien tynnyrien sisältöön vaikuttavat, joten kaikissa pulloissa ei ole samojen visken samoilla sekoitussuhteilla tehty seos, vaan joissain pulloissa voi jopa puuttua tiettyjen tislaamojen viski mikä taas toisella kerralla laitetaan joukkoon.
     
  16. Pete_83

    Pete_83 Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2000
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ison Omenan Alkossa oli uutuutena 14 vuotiasta Scapaa. Hinta oli ihan kohtuullinen(~33e). Onko kommentteja kyseisestä tuotteesta/erästä?

    Tuli muuten hankittua se Lagavulin tässä taannoin ja on jo tullut vähän maisteltuakin. Tuoksu on aivan uskomattoman hieno ja monipuolinen hakkaa kaikki muut haistamani viskit. Maku olikin sitten hienoinen pettymys tuon loistavan tuoksuttelun jälkeen. En tosin kokeillut vielä veden kanssa, joten pitää jatkaa maitelemista. :king:

    Vielä sellainen kysymys, että mitä eroa on joulukuussa ostamallani Taliskerilla ja nyt kaupoissa olevalla. Vaikuttavat muuten samoilta, mutta pakkaukset ovat erilaisia: minulla paketti on ikäänkuin maalattu (syksyiset värit ja kivi, jossa Skyen kartta) ja nyt kaupoissa tasaisen sininen paketti.
     
  17. joon

    joon Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2005
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Väkevistä kyllä viskit maistuu itselleni, mutta en ole aiemmin erityisemmin syventynyt niihin. Nyt sitten lähti alkosta mukaan Lagavulin(16) sekä Talisker(10)... :love:
     
  18. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Scapa-muistiinpanoni (tosin 12v-versiosta):

    Sija Viski Ikä Pullote % Kommentit Arvosana
    45. Scapa 12 SM/DB (5cl) 40 Sieluton, perusviski 7

    Edit: Äh, rasitus,tabulaattori ei toimi ...
     
  19. anttipee

    anttipee Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    670
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tabuloinnit näkyvät loistavasti kirjoitustilassa :D

    12 vuotiasta minäkin olen maistellut. Olen kovasti eri mieltä tuosta sieluttomuudesta, omaan suuhuni sopii todella hyvin. Vähän vaisu, pistävä jälkimaku, mutta savuttomuudessaan viski on kaikenkaikkiaan ihan piristävä. Kompleksinen, josta on vaikea erotella mitä kaikkea siellä on. Tammea ja makeaa kukkaniittyä. Jotain samaa kuin Highland Parkissa, muttei sinne päinkään. Hyvä lasi on poikaa tämän kanssa. Aromit ja maut hentoja, tämä ei maistu oikein miltään ravintolan savuissa. Kun pullo loppuu haen uuden samanlaisen mikäli edelleen "halvalla saa", muuten joutuu kokeilemaan tuota 14v:tä.
     
  20. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mä olen maistanut Scapaa nimenomaan ravintolassa (tosin en kovin savuisessa) ihan harrastuksen alkutaipaleella ja fiilis on tuo sama "sieluton perusviski". Ei kuitenkaan uskaltaisi panostaa koko pullon voimalla, että saisi maistettua kotioloissa. Paradoksaalista.