Löytyykö laaturommeja arvostavia?

Keskustelu osiossa 'Olut sekä muut drinkit' , aloittajana Kristian, 17.12.2005.

 1. Ize

  Ize Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2002
  Viestejä:
  2 273
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkosta saa aikuisten oikeesti halvalla Ron Zacapa 23 años -rommia. Ja onhan muuten mielettömän hyvää rommia! Melko makeaa eli sokerimelassinen on tuo maku, lakritsiä ja kahvinaromeja löysin myös tuosta rommista. Tätä on pakko ostaa pari pulloa varastoon, niin kauan kuin "tarjous" on Alkossa voimassa.
   
 2. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 604
  Saadut tykkäykset:
  60
  Hyvä kun muistutit - itselläkin hyllyssä, mutten ole vielä ehtinyt maistamaan!
   
 3. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 967
  Saadut tykkäykset:
  117
  Kaikki rommit menee alas kunhan lisää tarpeeksi colaa peittämään aromikkaan viinan maun. Ja jos on oikein vahva-arominen litku kyseessä, niin sitruunaa vaan lisäksi lasiin. Ja lasilla ei ole sinällään väliä, sillä voin juoda ihanan rommi-cola-sekoituksen vaikka muovituopista.
   
 4. Baron

  Baron Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.08.2003
  Viestejä:
  1 911
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun nautiskellessa pitää nenästä kunnolla kiinni, niin kalliitakin laaturommeja voi kulautella ilman häiritseviä aromeja. ;)
   
 5. tukker

  tukker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.01.2004
  Viestejä:
  181
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tilasinpa juuri Ron Zapacaa. Pitää kertoa ensi viikon lopulla miltä maistuu.

  Pidän paljon rommin poltetun sokerin tunnelmasta ja mausta.

  Hankin usein rommin aromin kaipuuseen pienen pullon Negritaa. Alkosta kun ei ole oikein saanut hyviä pitkään aikaan.

  Ron Matusalem Gran Reserva on parasta mitä olen rommeista maistanut. Odotan Ron Zapacalta vähintään samaa vaikka tiedän että se on ihan eri filosofian tuote todennäköisesti.
   
 6. Ize

  Ize Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2002
  Viestejä:
  2 273
  Saadut tykkäykset:
  0
  tukker, voin melkein luvata, että tulet valaistumaan .... *ooohm* *ooohm* :D
   
 7. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ron Matusalem Gran Reserva 15 pulloa olen metsästellyt lentokentiltä ja reissussa, mutta eipä ole tärpännyt. Tänään sitä löytyi Arkadian Alkosta hintaan ~45€. Tuolla hinnalla jätin hyllyyn ja pyysin porukoita nappaamaan yhden pullon Virosta tuliaisiksi (~21€): http://www.viinarannasta.ee/detail.php?id=24675

  Pääseepähän tätäkin nyt maistamaan ja toteamaan itse ovatko nuo iäkkäät rommit hyviä. Vanhin maistamani on Havana Club 7 YO.
   
 8. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 604
  Saadut tykkäykset:
  60
  Ron Matusalemin vanhemmat versiot olivat ainakin mainioita. Itsekään en ole tuota 15 soleraa aikoihin maistellut (hyllyssä on pari pulloa tosin odottanut jo vuosia).

  Tuo 15 ei muuten ole ikä, vaan Solera-valmistuksella sillä tarkoitetaan vain rommissa olevan vanhimman rommin ikää.

  Suomen Alkosta kannattaa ehdottomasti ostaa Ron Zacapa Centenariota - vaikka hintaa hiukan onkin niin se on yksi ehdottomista huippurommeista mitä meille suomalaisille on jonkin ihmeen avulla tällä hetkellä tarjolla.
   
 9. Ron60

  Ron60 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.10.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  viimeistään tätä maistellessa rommit ovat nyt kiinnostuksen kohteena.

  Kertokaas paremmin tietävät, onko Matusalemin tuotanto jatkunut keskeytyksettä -60 luvulta alkaen vai onko tuotanto jouduttu aloittamaan tyhjästä uudelleen jossain vaiheessa ?

  Kotisivujen lyhyestä historiikistä voisi päätellä, että jotain ongelmia on ollut -70 luvulta 2000 luvun alkuun "1970's as various groups struggled over
  control of the Matusalem brand" ja "In 1997, Alvarez begins building the framework..." , lopussa maininta "In 2002, Matusalem Rum is re-launched!"
   
 10. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pikaisella Googlauksella:

  http://www.susimetsa.net/rum/reviews.php
  Ron Matusalem Gran Reserva, 15 Solera on melassista valmistettu, tunnettu ja hieno rommimerkki. Vaikka Ron Matusalemeita valmistaa kaksi eri valmistajaa (aikoinaan Kuubasta paennut alkuperäinen firma ja Kuubaan sosialistien haltuun jäänyt panimo) ovat molemmat rommit laadultaan erinomaisia. Gran Reserva on alkuperäisen, Kuubasta sosialismin tieltä poistuneen, valmistajan merkki.

  Gran Reserva 15 Solera on 15-vuotias rommi ja väriltään vaalea, kuparinruskea. Pitkä ikäännytys takaa sen, että melassistakin valmistettu rommi on kyennyt saavuttamaan sen hienostuneisuuden joka on yleensä sokeriruo'on mehusta valmistettujen rommien erityispiirre. Maku on jalostunut ja täyteläisen pehmeä, kuivalla tavalla hedelmäinen. Rommin tuoksussa on hieno vivahde toffeeta. Erittäin tasapainoinen iäkäs rommi!
  http://en.wikipedia.org/wiki/Matusalem_&_Co.
  Matusalem & Company was founded by brothers Benjamin and Eduardo Camp, who left Spain and settled in Cuba for the purpose of establishing a rum distillery. In 1872, the Camp brothers, along with their partner Evaristo Alvarez, established the Matusalem brand in Santiago de Cuba. In 1912, Benjamin Camp returned to Spain, leaving the company in the hands of his brother Eduardo.

  Following the Cuban revolution 1959, the family-owned Matusalem brand went into exile, and Matusalem and Company was established in the United States. The Cuban government continued to make rum in the former Matusalem factory in Santiago de Cuba, marketing the product as Ron Santiago (Santiago Rum).

  Neglect of the Matusalem brand, a result of feuding between three branches of the family, was ended in 1995 when Dr. Claudio Alvarez Salazar, the great-grandson of the founder, gained control of Matusalem and Company in an out-of-court settlement. In 2002, Matusalem and Company was relaunched and is once again positioned as a line of premium Caribbean rums
   
 11. 10inch

  10inch Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  1 154
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli tuossa poikettua Puerto Ricossa, ja siellähän otsikon mukaista luonnontuotetta valmistellaan (en ikävä kyllä ehtinyt käymään Bacardin tislaamolla) ja on melko edukkaasti saatavillakin. Baarissa tuli parin jampan kanssa tyhjättyä yksi tuollainen:
  http://donq.com/rum/gran-anejo/

  melko hyväksi sellaiseksi sanoisin, ihan raakana maistelin :p

  Heathrown kentällä oli maistiaiset Bacardin jostain special editionista, missä oli kunnolla savun makua. Täytyy sanoa että sopi! Toki pidän Islayn viskeistäkin että sinänsä olen jäävi...