Löysin kauko-ohjattavia pistorasioita

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana DIAR, 31.12.2003.

 1. lintim

  lintim Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2002
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan avannut johdoton.fi-sivulla olevaa rf-kytkimien kaukosäädintä YCT100. Lähinnä kiinnostaisi tietää, mikä mikropiiri hoitaa RF-koodauksen?

  Itselläni oli tarvetta ohjata Philipsin RF-pistorasioita yleiskakella. Avasin Philipsin RF-kaukosäätimimen, josta löytyi Princetonin PT-2262-RF encoderi.
  Tein vastaavasta PT2262-IR encoderista kaukosäätimen, jolla sain IR-koodin kopioitua yleiskakeen. Nyt Philipsin RF-pistorasioiden käyttö onnistuu yleiskakella IR:llä IR-RF-linkin avulla (tai kaken omalla RF:llä). Kakena mulla siis SBC-RU885.

  Jos YCT100 kaukosäätimessä sattu olemaan tuo sama PT2262 piiri, niin johdoton.fi:n kytkimien käyttökin onnistuisi muillakin yleiskakeilla, kuin Prontolla.
   
 2. Hartsu

  Hartsu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  318
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos tuo systeemi toimii niin sitten luultavasti tällainenkin http://www.solidsignal.com/prod_display.asp?main_cat=203040506&CAT=&PROD=LRRXXTRA laite saattaisi toimia RF-rasioiden ja himmentimien kanssa .

  Tässä olisi se etu ettei tarvittaisi mitään ulkopuolisia vermeitä vaan tämä lähetin asennetaan kaukosäätimeen yhden patterin tilalle ja se haistelee kaukon sisältä sen ir-koodin ja muuntaa sen Rf-koodiksi. Se toimii myös 433.92MHZ taajuudella .

  Tässä on vaan se ongelma ettei se välttämättä toimi tuon HTM-MX500:sen kanssa mikä minulla on.
  Foorumien mukaan jotkut on saaneet sen toimimaan mutta toiset sitten taas ei.
  HTM:ssä on ilmeisesti patterit niin kaukana siitä ir-lähettimestä että tuo vehje ei sitä signaalia saa kunnolla ongittua.
  Samaten se ei toimi kunnolla niiden säätimien kanssa joissa on suuri kosketusnäyttö.
  Mutta ihan perusyleiskakella pitäisi toimia moitteettomasti.
   
 3. esav

  esav Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.01.2006
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse rakentelen koko talon X10 päälle, johdotus tehty ja keskukset paikoillaan, nyt pitäis ottaa sähkäri kytkemään koko hässäkkä päälle, ulkomuistista 22 valosäädintä (dimmeriä) ja 24 pistorasiakytkintä. Kaikkia saa kontrolloitua tietokoneelta (laitan eteiseen kosketusnäytön jossa voi säätää talon valaistusta & kaikkea muuta mahdollista) ja kaikki on myös kauko-ohjattavissa yleiskaukosäätimellä jossa on X10:tä puhuva radiolähetin (ja ominaisuuksina myös normaali oppiva IR kake), seinällä ihan missä hyvänsä pistorasiassa on vastaanotin. Kake osaa 10 näppäimen makroja jne, eli saa vaikka powerinapista dvd:n, vahvarin & tykin päälle ja valot dimmaamaan. Testasin tuossa juuri tuota RF signaalin kantomatkaa ja n. 25 metrin päähän ulos kävelin kaukosäätimen kanssa räpsyttelemään työmaahalogeenia johon olin nuo testimielessä kytkenyt :) (edit: valot & vastaanotin siis oli kuitenkin talon sisällä, eli seiniä signaalin matkalla pari)

  X10:stä alkaa juttua ilmestymään tänne kunhan itse systeemin rakentaminen alkaa, nyt siellä on viimesimmässä postissa kuvia kaapista & noista kyseisistä mollukoista.

  Tavarat hankin Belgiasta kun it-keskuksesta eivät vaivautuneet vastaamaan tarjouspyyntöön koko talon tavaroista muuta kuin "kysymme toimittajaltamme", lisäkyselyihin ei tullut vastausta.... Tosin Belgiassa hinnatkin olivat murto-osan it-keskuksesta.
   
 4. marduk

  marduk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  361
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri samoja itselläni käytössä ostin ne halpahallista toimineet todella hyvin, kaukosäädin mukavan pieni samaten noi yksiköt mihin laitetaan kiinni esim se valo niin ei tarvitse eriksee koodailla muutakuin lamppu kiinni ja rocken roll.... Toinen sarja jonka ostin aikaisemmin oli K-raudan malli joka maksoi jotain 25€ missä oli vain yksi yksikkö ohjattavana ja kake. Se toimi kohtuu hyvin, mutta aina ei käskyt menneet perille ja kaukosäädin oli kohtuu iso mötikkä.
   
 5. Hartsu

  Hartsu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  318
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain tuosta ajatuksen että jos nuo intertechnot toimivat tuon pyramidin kanssa niin se tarkoittaa sitä että se rf-signaali on samassa muodossa kuin ir-signaalikin ja siten niiden pitäisi toimia jos kaukosäätimeen lisää rf-lähettimen.

  MX-500:sessa oli sopivasti tyhjää tilaa sisällä joten päätin kokeilla että toimiiko viritys. Elikkä kolvasin sinne pienen lähettimen tyypiltään AM-RT4-433 . Otin signaalin suoraan IR-ledistä mutta siinä oli ongelmana että ledille tulee jännite silloin kun säädin ei lähetä signaalia ja sen seurauksena rf-lähetin lähetti jotain signaalia koko ajan ja kulutti pattereita .
  Lisäsin rf-lähettimen eteen transistorin jolla sain signaalin käännettyä niin että se lähettää ainoastaan silloin kun kaukosäätimen nappia painetaan ja nyt tuntuisi toimivan oikein.

  Nyt pystyn ohjaamaan intertechnon pistorasioita suoraan kaukosäätimellä ilman mitään ulkopuolisia laitteita.
  (Oli muuten intertecnojen hinnat nousseet Bauhausissa kun yksi pistorasia + säädin maksoi 31,90).

  Kantavuus on 5-10m johtuen siitä että antenni on ulkonäkösyistä kaukosäätimen sisällä mutta se kyllä riittää mainiosti kun ei ole tarvetta säädellä kuin yhdessä huoneessa .
  Liitteessä rakeinen kuva virityksestä.
   

  Liitetyt tiedostot:

 6. okvp

  okvp Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.01.2005
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on Clas Ohlsonin Waveman www.waveman.nu sarja ohjaamassa kaksion valaistusta (neljä on/off valokytkintä ja 2 himmennettävää pistorasiaa). RF-kaukolla pystyy ohjaamaan 4*4=16 eri laitetta ja siinä on 16 talokoodia, joten ominaisuuksiltaan se vastaa www.johdoton.fi laitetta ja on jonkin verran samannäköinenkin, liekö sitten sama laite sisuskaluiltaan. Sisällä tuossa ohjaimessa on kolme ic-piiriä joista yksi on philipsin HEF4069UB general purpose hex inverter, yksi on tod. näk. Toshiba TC4017BP decade counter ja kolmatta en löytänyt netistä siinä on päällä merkinnät M3E, G542.

  Onko kellään tietoa/ onko kukaan kokeillut toimivatko nuo philipsin prontolla tai muilla rf/ir-yleiskaukoilla?

  Mitä muita rf-kaukoja on pronton lisäksi, jotka toimivat tuolla 433,92 MHz taajuudella ja joihin voi kirjoittaa Ir-koodit käsin?
   
 7. Hartsu

  Hartsu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  318
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nuo johdottoman laitteet on Intertechnoja joita myyvät tuolla nimellä . Jopa tyyppimerkinnät ovat samoja.
  Niitä myydään myös ainakin nimillä "UNIVERSAL" ja "DÜWI".

  Minulla on tuollainen intertechnon säädin ja katsoin sinne sisälle eikä siellä näytä olevan kuin yksi IC-piiri tyypiltään L2A-C505021. Eikä siellä sen lisäksi ole kuin RF-lähetin , 14 diodia ja 1 ledi.
  Joten ei taida tuo Sinun säätimesi olla samalta tehtaalta ( ei nuo kyllä minun mielestäni näytä ulkopuoleltakaan ollenkaan samanlaisilta..)

  Noiden toiminnan voisi kai helpoiten tarkistaa siten että ottaa pistorasian mukaan johonkin liikkeeseen joka myy noita Intertechnoja ja kokeilee siellä kaupassa että pystyykö Intertechnon säätimellä ohjaamaan noita.
  Jos ei pysty niin silloin niitä on aika hankala millään yleiskakella säädellä kun niitä pronto-koodeja ei vissiin löydy kuin noille Intertechnon valmistamille laitteille.
  ( Paitsi Conrad Electronic säätimille , mutta niitä ei vissiin täälläpäin maailmaa ole myynnissä).
   
 8. lintim

  lintim Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2002
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika oudot IC-piirit noissa intertechnojen ja wawemanien säätimissä on. En ainakaan äkkiseltään löytänyt kumpaakaan Googlella. Noiden ELFA:n myymien (alunperin Philipsin) kaukosäätimien kanssa oli helpompaa, kun sisällä oli PT2262. Ir-koodin saaminen yleiskakeen vaati vaan "pientä" kikkailua.

  Pystyykö muuten prontosta kopioimaan intertechnojen ir-koodin tavalliseen oppivaan yleiskakeen?
   
 9. okvp

  okvp Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.01.2005
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löysin www.remotecentral.com forumista pari Clas Ohlsonin Marelco Waveman sarjaa koskevaa threadia, mutta ei sieltäkään suoraa vastausta löytynyt. Marelco käyttää ASK -protokollaa joten se voisi hyvinkin toimia x10 powermid avulla, ja joku oli ilmeisesti saanut marelcon dimmerin osittain toimimaan myös suoraan pronton kanssa.

  Olen juuri etsimässä uutta yleiskaukoa ja olisi mukava, jos sillä saisi ohjattua samalla myös valaistusta... Tosin ainakin nuo rf-prontot ovat aika suolaisen hintaisia useita satoja euroja, mutta onko halvempia myös rf-lähettäviä yleiskaukoja edes olemassa ?
   
 10. lintim

  lintim Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2002
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 11. Mita

  Mita Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.12.2003
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen yrittänyt saada Pronto RU950:n ohjaamaan noita kuvassa olevia pistorasioita. Eikö ko. Pronton pitäisi pystyä ohjaamaan noita suoraan ilman mitään pyramideja ?
  Olen yrittänyt tämän ohjeen mukaan
  http://www.simplyautomate.co.uk/MySA/Pronto/Pronto_and_X10a .asp
  mutta nuo pistorasiat eivät kai olekaan X11 laitteita ?
  Pystyykö tuolla Codegen ohjelmalla edes luomaan koodeja näille pistorasioille.
  Olisin kiitollinen kaikesta avusta, koska itselläni loppui älli (taas).
   
 12. Hartsu

  Hartsu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  318
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä http://www.remotecentral.com/cgi-bi...plates/lighting/int-light-cmr.zip&area=pronto on kooderi joka on tarkoitettu juuri noille kuvissa oleville tilpehööreille. Saksan kieltä tuo on mutta niin simppeli homma että ei pitäisi tulla ongelmia. ( Tai mistä minä tiedän kuinka hyvin kullakin on saksa hallussa ... )

  Lataat vain tuon int-light-cmr.zip filen . Sillä pitäisi pystyä luomaan kaikki Intertechnon koodit.
   
 13. Mita

  Mita Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.12.2003
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos neuvosta. Kokeilen tuota illalla. Nuo pistorasiat eivät tosin ole Intertechno merkkisiä, vaan Hedtec:in valmistamia.
   
 14. Tupi

  Tupi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on Clas Ohlsonilta ostettu kauko-ohjattava pistorasiasetti, ja kaukosäätimiä löytyy kaksi. Miten saisin molemmat kaukosäätimet toimimaan samalla taajuusalueella, eli pistorasioita voisi ohjata kummalla tahansa kaukosäätimellä?
   
 15. Otr

  Otr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.09.2005
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noissa clas & ohlsonin kaukosäätimissä on takana patterikotelossa sellanen säädin mistä voit säätää kummatkin kaukosäätimet samalle alueelle jolloin ne lähettää samaa signaalia. Kaukosäädin paketissa oli myös ohjeet.
   
 16. Tupi

  Tupi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, tiedän kyllä että kaukosäätimessä on nappi, jolla voi vaihtaa taajuusaluetta, ja sitä onkin naputeltu molemmista kaukosäätimistä ties miten paljon. Mutta kysymys kuuluu edelleen miten saan kaukot samalle alueelle?

  Käyttöohjeissa ei ole muuta kuin maininta siitä että patterikotelon nappia painamalla voi vaihtaa taajuutta.
   
 17. Tupi

  Tupi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyselin asiaa sähköpostitse Clas Ohlsonilta. Kaukosäädin ilmeisesti arpoo taajuudenvaihtonappulaa painettaessa jonkun n. 16 miljoonasta vaihtoehdosta, joten ei ihan taidakaan onnistua noiden samalle taajuusalueelle saaminen. Tai ainakin tarvitaan aika hyvää tuuria.
   
 18. sni

  sni Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  231
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on ONE FOR ALL merkkinen RF lähetin-vastaanotin yksikkö (kaksi laitetta), jolla voi kasvattaa IR-kaukosäätimen kantamaa. Toinen ottaa IR-signaalin vastaan, muuntaa sen 433mhz RF:ksi ja lähettää RF:n ulos. Toinen ontta RF:n sisään ja lähettää IR:nä alkuperäisen signaalin ulos.

  Kysymys kuuluu voiko johdoton.fi:ssä myytävää YCT-100:n ohjelmoida yleiskaukosäätimelle, jos lähettää YCT-100:lla RF signaalin, joka muuttuu (toivottavasti) ONE FOR ALL vastaanottimessa IR-signaaliksi, joka kopioidaan yleiskaukosäätimeen?

  Jossakin viestissä tätä vähän sivuttiin, mutta vielä jäi epäselväksi.
   
 19. jyllis

  jyllis Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.09.2002
  Viestejä:
  436
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aikoinaan opetin ProntoNeo:hon vastaavalla tavalla, mutta taajuus oli 433,92 mhz (= sama taajuus kuin johdottomissa). Itselläni siis käytössä nämä...
  [​IMG]

  Voi olla, että tuo 0,92mhz:n ero saattaa muodostua ongelmaksi. Tekniikasta enemmän tietävät korjatkoon...

  Ohjelmoitavuus riippuu tietenkin myös kaukosäätimestäsi (= oppiiko suoraan toisesta kaukosäätimestä/pystyykö ohjelmoimaan käsin). Malli/Merkki?
   
 20. sni

  sni Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  231
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaukosäätimeni pystyy kyllä oppimaan toisilta säätimiltä. Tuo pieni ero taajuudessa olisi varmaan ogelma, jos eroa todella on. Laitteen pohjassa lukee 433MHz, mutta ei 433,00MHz. Voihan olla että ovat jättäneet desimaalit pois. Jos 433,92 MHz on joku yleis-eurooppalainen standardi, luulisi tuon ONE FOR ALL härpäkkeenkin sitä käyttävän...:confused: