Kysymys 3G-reitittimistä

Keskustelu osiossa 'Tietoliikenne' , aloittajana Dundelion, 06.06.2011.

 1. Dundelion

  Dundelion Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  17.12.2002
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaisiko joku auttaa seuraavassa: olen muuttamassa uuteen taloon ja olen miettinyt että luopuisin kiinteästä laajakaistaliittymästä.

  Minulla on tälläkin hetkellä kannettavassa käytössä DNA:n mokkula, max nopeus se 21Mt.

  Mietin sitten että jos rakentaisin langattoman verkon tuon 3G-yhteyden varaan, tällaista laitetta on paljon kehuttu, onko tästä kokemuksia?:

  Option GlobeSurfer III

  Kysymys on siis että jos hankin tuollaisen laitteen, voiko tuosta DNA:n mokkulasta siirtää SIM-kortin tuohon purkkiin ja sitä kautta jakaa yhteyden?

  Vai pitääkö hommata erillinen SIM-kortti?

  Auttakee miestä mäessä.
   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  Voi siirtää.

  Itse tosin laittaisin tällaisen ja mokkulan sen kylkeen kiinni. Toimii yhtä hyvin ja on 4 kertaa halvempi ratkaisu.
   
 3. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko käytännössä testannut?
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  En juuri kyseistä mallia, mutta muita vastaavia olen. Ja ne ovat toimineet moitteetta, joten en usko tuossakaan mitään ongelmia olevan. Ensi viikolla pääsen testaamaan tuota, joten mahdollisia kokemuksia voi saada silloin.

  Jos vain laite ei rajoita 3g:n nopeutta, mihin en usko, niin mitään ongelmia tuossa ei pitäisi olla.

  Sinänsähän se on turvallista kokeilla postimyynnin kautta tuota. Jos nopeus tai jokin muu asia ei toimi niin kuin pitäisi, niin laitteen voi palauttaa.

  Onhan tuo Option hieno laite, mutta noin kovalle hinnalle on vaikea keksiä perusteita, jos alta satasen laitteet toimivat moitteetta.
   
 5. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis oletko testannut Option GlobeSurfer III:sta vai et? Moitittavasti toimivaa laitetta ei tunnista moitteettomasta jos sitä ei ole koskaan nähnyt.

  Testaus = vähintään viikko raakaa torrent-kurmootusta useammalla sisäverkon koneella yhtäaikaa. Sähköposteljoonin tuomisien tsekkailu ja F5-pilkki selaimessa ei vielä kerro mitään tietoliikennelaitteesta.
   
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  En ole testannut Optionia. Kunhan vain toin ehdolle neljä kertaa halvemman laitteen, joka ei varmasti ole ole neljä kertaa huonompi.

  Siitä vain Optioniin. Hyvä laite varmasti. Voittaako käytännön nopeudessa Telewellin? En usko. Itse en siihen rahojani tuhlaisi, mutta kukin priorisoi omat tarpeensa itse.

  Ehkäpä Dundelion haluaa imuttaa koko ajan 100% nopeudella. Silloin Option on varmaankin ihan laite paikallaan. Voihan senkin halutessaan tilata postimyynnistä ja kokeilla. Viikon verran jos testaa laitteita rinnakkain niin eiköhän se parempi vaihtoehto löydy.
   
 7. Dundelion

  Dundelion Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  17.12.2002
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käyttöni on varmaan aika perus nettikäyttöä, ei mitään heavy user-osastoa.

  Tarkoitus olisi saada mahdollisimman toimiva ratkaisu 3G:hen pohjautuvalle kotiverkolle jossa olisi 2-3 tietokonetta ja PS3.

  Tuo Telewell pitää laittaa korvan taakse, nykyinen laajakaistapurkki on Telewell ja se on mielestäni toiminut suht hyvin. Tuota Optionia vaan oli kovasti kehuttu, siksi se on ollut myös listalla.
   
 8. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  Option on varmasti hyvä laite ja jos rahaa on niin mikä ettei se olisi hyvä ostos. Omat kokemukset halvemmista 3g-reitittimistä ovat kuitenkin sen verran hyviä, että itse pärjäisin sellaisellakin laitteella. Ja tuollaisessa perussurffailussa nopeuseroja ei noiden laitteiden välillä varmasti ole.

  Telewell on siinä mielessä varmempi ostos, että jos käykin niin, että saat hyvän tarjouksen kiinteästä netistä, niin ei ala harmittamaan, että on tullut yli 200e laitettua laitteeseen, joka jää turhaksi.
   
 9. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvää siitä ei tule mitenkään päin 3G:llä. Parhaimmillaankin tulos on vain välttävä. Liikaa radiolinkkiyhteyksiä = liikaa epävarmuusriippuvuuksia.

  Kukaan asiasta tajuava ei käytä tuulella käyvää radiolinkkiä ainoana WAN-päälinjanaan maailmalle. Varayhteytenä korkeintaan.
   
 10. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Itseasiassa niitä eroja voi olla ja ne voivat olla hyvinkin suuria. Erot voivat johtua mm:

  Signaalivoimakkuudesta
  Laitteen rf totetutuksen laadukkuudesta
  Häiriökomponenteistä
  Laitteen teknisestä edistyksellisyydestä

  Jos esim katsoo GlobeSurfer III vs mokkula + 3G reititin niin eroja ovat:

  Lähtökohtaisesti GlobeSurfer III on toteutettu moduulilla, joka saa paremmin virtaa ja sitä kautta paremman suorituskyvyn.

  GlobeSurfer III antenni on suurempi, joten sen rf kyky on parempi

  GlobeSurfer III WLAN on suunniteltu toiminaan samaan aikaan 3G:n kanssa eli ne eivät aiheuta toisilleen häiriötä. 3G reititin + Mokkula vaatii käytännössä lähes aina suurilla nopeuksilla USB jatkokaapelin, jotta häiriötä ei tule

  Jos siten otetaan kaksi tuollaista 7.2 HSDPA laitetta esim GlobeSurfer III vs Huawei E173 + Telewell niin GlobeSurfer III äärimmäisen todennäköisesti pesee Huawein + Telewellin enemmän kun reilusti.

  Mutta jos otetaan vaikka joku uudempi laite, kuten Novatel MC545, Huawei E367 tai Sierra 3§0 (tikussa siirtonopeus vähintään 21) sekä liitetään mokkulaan lisäantenni ja kiinnitetään Mokkula USB kaapelin avulla 3G reitittimeen, niin homma varmasti kääntyy päälaelleen ja se Mokkula+3G reititin voittaa.

  Lyhyesti santtuna siis kaikki riippuu valinnoista, suoraan ei voi sanoa että toinen on toista parempi
   
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 356
  Saadut tykkäykset:
  925
  Jeps. Itse vain korostan tuossa tuota nelinkertaista hintaeroa. Varmasti monilla on rahaa laittaa yli 200 euroa tuohon, helpostikin. Itse en 10-15% mahdollista nopeuseroa pitäisi noin ison rahan arvoisena, mutta kuten aiemmin mainitsin, niin kukin tekee oman valinnan oman tarpeidensa mukaan.

  Olen kuitenkin sitä mieltä, että Option ei ole neljää kertaa Telewelliä parempi ja että normaalissa käytössä ei ole merkittävää eroa laitteiden välillä. Eri asia on sitten, jos liikennettä on paljon. Maverick on kyllä siinä oikeassa, että 3-4 laitetta voi olla liikaa mokkulayhteydelle. Asia on kuitenkin helposti ja halvasti testattavissa, joten se kannattaa tehdä. Ja sen jälkeen miettiä olisiko kiinteä netti kuitenkin parempi.

  Itse olen 3g-reitittimillä saanut aina saman nopeuden kuin mokkulalla, joka on suoraan kiinni tietokoneessa. En myöskään kauheasti usko 3g-mokkulan ja wlanin aiheuttavan toisilleen häiriöitä. Toki niitä voi olla, mutta laitteet toimivat niin eri taajuuksilla, että oikein toteutettuna ei asialla pitäisi olla merkittävää vaikutusta. Tosin esim. Sonera jakaa erillisiä antenneja sekä usb-jatkojohtoja mokkuloidensa mukana, jolloin sellaisella voi saada parannusta, jos ongelmia kokee. Ainahan mahdolliset ongelmat kannattaa tiedostaa.

  Jos nyt ihan alkuperäiseen kysymykseen palataan, niin sehän oli, että onko Option hyvä laite kotiin. Vastaus on kyllä. Samalla itse kuitenkin ehdottaisin myös halvempien laitteiden kokeilua, jos Optionin hinta pelottaa. Jos se ei pelota, niin Optionin kanssa tuskin pitää pettyä.
   
 12. Dundelion

  Dundelion Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  17.12.2002
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vielä vähän selvennyksenä, en aio tuota 3G reititintä pitää ainoana yhteytenä, tälläkin hetkellä on 3 mokkulaa käytössä ja koneita 3 kpl + PS3.

  Ajatukseni oli se että laittaisin tuon Sierran USB309-tikun tuohon reitittimeen josta se antaisi yhteyden Pleikkarin ja satunnaisesti myös koneiden käyttöön (jos kakarat eivät löydä mokkulaa tms).

  Sen lisäksi on edelleen kaksi muutakin mokkulaa koneiden käyttöön. Toinen on Optioinin tikku ja toinen muistaakseni Huawei.

  Tällä hetkellä on käytössä mokkuloiden lisäksi laajakaista 4M/1M. Tuo Sierran tikku on ollut nut 6kk käytössä tuon laajakaistan rinnalla ja kyllä se nopeampi on ja mielestäni luotettavampi, ei ole pätkinyt juuri yhtään.

  Nythän käsittääkseni tuo 4G-verkkokin yleistyy joten taitaa kuitenkin tulevaisuus olla mobiilidatan, toki ymmärrän että ammattikäytössä ja ns. heavy user-osastolla tarpeet ovat erilaiset eikä varmaan pelkän mobiilidatan varassa voi olla.

  Toivottavasti tämä selvensi suunnitelmia.