Kysely: Suurin pettymys elokuvana ?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Tero78, 12.12.2001.

 1. Tero78

  Tero78 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.11.2001
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli mikä leffa kaiken hypen/mainostamisen/kaverien kehujen jälkeen aiheutti suurimman pettymyksen katsomisen jälkeen. Itselleni tulee heti mieleen ID4. Hirvee melu ja mainonta ja kun leffa oli ohi :grr:
   
 2. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Phantom Menace aiheutti kyllä odotuksiin nähden suuren pettymyksen vaikken sitä aivan epäonnistuneena tekeleenä pidäkkään (pakollinen Tonppanrauhoitus lisäys ;)).
   
 3. Bogo

  Bogo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2000
  Viestejä:
  1 294
  Saadut tykkäykset:
  0
  Episode 1 ei päde yo. kriteereihin kun näin sen ennen kavereita, mutta ehkä se on Eyes Wide Shut.
   
 4. Tonppa

  Tonppa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.04.2000
  Viestejä:
  1 327
  Saadut tykkäykset:
  2
  Hypetys ei jaksa vaikuttaa mielipiteisiini. Eikä myöskään kamujeni kommentit, paitsi ehkä sen verran että katson jonkun leffan jos sitä tarpeeksi painostetaan :)

  Kun alan katsomaan pätkää, en odota siltä mitään. En siis koskaan odota että "tuossa leffassa on ihan varmasti upea loppuratkaisu" tai "kyllä sen on pakko olla upea kun Ridley Scott on sen ohjannut".

  Viimeisen vuoden aikana olen saanut kyllä pari masennuskohtausta. Kesällä Hollannissa Cinema Expolla katsottu Tomb Raider sai jonkin asteisia nykimisliikkeitä aikaiseksi. V***u mitä p*skaa! Olihan joo lavasteet hienoja ja silleen mutta ei prkl kun muuten se oli järkyttävä.

  Alkuvuodesta Hannibal aiheutti myös vihanpuuskan. Ihan hyvä elokuva, mutta Silence of the Lambsin jatko-osana niin surkea että meinasin kävellä teatterista ulos (ja se on multa paljon se!).

  Enkä suutu siitä jos tänne tungetaan Episode I:stä :) Täällä se on varmasti perusteltua niiltä jotka sen haluavat listata.
   
 5. jaritt

  jaritt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2000
  Viestejä:
  2 104
  Saadut tykkäykset:
  6
  Viime vuosien ajalta ylivoimaisesti suurin pettymys on ollut Hannibal, ei ihme, ettei Jodie Foster lähtenyt tuohon mukaan.
   
 6. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Tuo onkin aina paras asenne, itseasiassa nykyään tulee mentyä melkein leffaan kuin leffaan jonkinasteisella negatiivisella pohja-asenteella, näin vastaan tulee edes joskus positiivisia yllätyksiä... Taru sormusten herrasta tulee olemaan tässä suhteessa paha pala, koska ennakko-odotuksilta ei ole voinut välttyä.
   
 7. Nice Guy Eddie

  Nice Guy Eddie no more mr. Nice Guy Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2001
  Viestejä:
  4 660
  Saadut tykkäykset:
  6
  Godzilla... Oli kyllä kova isku:grr:
   
 8. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 992
  Saadut tykkäykset:
  37
  No tällä hetkellä tulee mieleen vain Matrix, jonka nähtyä tuli ihmeteltyä, että mikäs tässä oli nyt niin ihmeellistä.
  Sittemmin on kyllä mieli muuttunut ja pidän M:ää ihan hyvä elokuvana.
   
 9. Corca

  Corca Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.05.2001
  Viestejä:
  2 244
  Saadut tykkäykset:
  1
  Godzilla.
  Heti perään Mission Impossible 2 ja Star Wars:Episode 1.
  Leffalta jotain odottavana, saattaa käydä niin, ettei leffa edes täytä niitä leffan peruskriteereitä, eli viihdyttävyyttä ja katselunautintoa...mm. Godzillan ja MI:2:n tapauksessa, jotka ovat vain pisara pettymysten valtameressä, oli odotuksiin nähden pliisuimpia esityksiä pitkään aikaan.

  Godzillaa vaivasi mitäänsanomattomuus huikeista tehosteista huolimatta, noin helvetinmoisen kokoisesta hirviöstä luulisi saavan edes hitusen pelottavan, kauhean, jännittävän....mutta ei, samoin muut näyttelijät eivät saa mitään liekkiä aikaan, saati että niistä välittäisi...hurjasti leffassa tapahtuu, ja iso lisko pistää subbariin eloa ja visuaaliseen näyttöruutuun tehosteita, muttei onnistu millään muulla tavalla reaktiota katsojassa saamaan.

  Mission Impossible 2 oli ehkä ylihypetetyin nykyaction, mitä vastaan on tullut. John Woo ja hurja dollarimäärä=massiivinen actioneepos originaalilla otteella...bull. En voinut olla juuri innostuneempi kuullessani John Woon tulosta leffaan ohjaajaksi ja tulos oli suuri pettymys. Leffa lähti tooooodella hitaasti käyntiin ja John Woolle tyypillinen "nyt muuten lähettiin"-räjähtävyys actionista puuttui. Ampumiset varsinkin, vaikkakin erittäin kaunista katseltavaa, aika tavanomaista räiskimistä. Tappeluissa käytettiin muutamaa näppärää kikkaa, mutta varsinkin lopun nyrkkimättö oli aika puuduttavaa katsottavaa. Miehet tuntuivat tappelevan loputtomasti minuuttitolkulla, ilman kunnon dynamiikkaa ja jännitettä. Jälleen kerran komeaa katseltavaa, mutta enemmän oli kyllä nuhjaamista kuin reipasta toimintaa.
  Ylipitkä odotus siihen, mitä ei koskaan oikein tullutkaan... :(

  Episode 1 onkin sitten ihan omassa kastissaan. Tästä piti tulla se jatko-osa, joka mullistaa toistamiseen elokuvankatsomisen rajat, well ei ihan...Leffa oli ja on tietysti edelleen todella komeaa katsottavaa ja huomasi kyllä, että Lucasin pojat ovat bittejä hieroneet ruudun ääressä pitkän tovin, mutta missä oli se originaalin Star Warsin taika, se sparkling, harras olotila, henki...se puuttui. Juonessa ei sinänsä ollut mitään vialla, mutta ei vain temmannut minua mukaansa...ehkä alkuperäisen Star Warsin valtavan suuri, alati kasvava suosio kaatoi Episode 1:n...odotukset olivat niin tapissa, ettei mikään olisi tyydyttänyt jatko-osan nimeen vannovia eli toisinsanoen EPISODE 1 hukkui omaan suosioonsa. Leffa kaikesta huolimatta seisoo omilla jaloillaan ja pitää avaruusseikkailujen valtikkaa tukevasti käsissään...kunnes Episode 2:n ääriviivat horisontista piirtyvät.

  EDIT: Juu Aceman, sinä sen sanoit, meinasi unohtua tyyten...tiputetaan Godzillan kärkipaikka tuolle Alien3-leffalle...en jaksa ylläolevan kaltaista analyysiä vääntää, mutta todellakin "kalibrointi" oli tehty melkoisiin mittoihin Alienin ja Aliensin jälkeen. Pudotus oli kova ja korkea. Tiivistys: Visuaalisesti näyttävä, mutta tylsän tavanomainen kauhuelokuva ja elokuvahistorian yksi turhimmista leffan päähahmon jatkon kannalta tehdyistä loppuratkaisuista. :rolleyes:
   
 10. Miihkali

  Miihkali Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.06.2001
  Viestejä:
  538
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samoilla linjoilla edellisten kanssa liikutaan, mieleen tulee lähinnä Eyes Wide Shut sekä Hannibal mutta näiden lisäksi myös Magnolia. Lienenkö ollut väärässä mielentilassa leffaa katsoessani mutta ei iskenyt sitten millään.
   
 11. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 393
  Saadut tykkäykset:
  31
  Aivan täydellisen ylivoimaisesti tässä sarjassa on Manaaja.
  Voi hitto miten tylsä, sekava ja älytön elokuva. Ilmeisesti pitäisi edes jollain alitajuisella tasolla uskoa jumalaan ja paholaiseen että tuo pelottaisi.

  Ensimmäisen kerran näin sen videolta joskus 80-luvun puolivälissä, silloin se tuntui sekavalta, ja ajattelin että tämä johtuu siitä että se on leikelty palasiksi. Sitten reilu vuosi sitten hommasin innokkaana DVD:nä, eikä se ollut yhtään sen parempi. Noin puolivälin jälkeen siirryin kommenttiääniraidan kuunteluun, ja seurasin elokuvaa tekstityksenä, kun ei enää hermo kestänyt moista pitkäveteisyyttä tavalliseen tapaan katsoa.
   
 12. Crimson

  Crimson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Hannibal.
   
 13. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 602
  Saadut tykkäykset:
  148
  Ennakko-odotuksiin nähden kovin pettymys kautta aikain taitaa edelleenkin olla se Alien3. Ei siis mikään huono elokuva sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta edeltäjät kalibroivat meikäläisen odotukset vähän turhankin korkeiksi...
   
 14. The F1nn

  The F1nn Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.07.2000
  Viestejä:
  443
  Saadut tykkäykset:
  0
  Episode I:n vie kyllä voiton. En pidä siitä vieläkään, mutta kaipa se "tätä-ei-riitä-kaikkille"-DVD pitänee kuitenkin joku päivä hankkia toivossa, että ne muutkin joskus tulisivat samalle formaatille.
   
 15. Antsa

  Antsa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2001
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Odotin kyllä paljon enemmän kyseisiltä leffalta mutta aika pitkäveteiseksi se paljastui. Tähän mennessä vain 3 sotaleffaa ansaitsee kunniamaininnan "arvostetulla" asteikollani ja ne ovat:
  Apocalypse. Now (myös Redux)
  Full Metal Jacket
  Platoon
   
 16. nothing

  nothing Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  2 092
  Saadut tykkäykset:
  6
  Phantom Menace ehdottomasti.
  Odotukset oli niin korkealla ja alas tultiin ja lujaa.

  Toivottavasti LOTR ei tee samaa (tämän hetkinen info lupaa kyllä hyvää :D ).

  Hannibal ei päässyt tuottamaan pettymystä, vaan päin vastoin oli iloinen yllätys. Ennakko-odotukset eivät olleen traban keskustelujen jälkeen todellakaan korkealla.
   
 17. electricboy

  electricboy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.11.2000
  Viestejä:
  2 580
  Saadut tykkäykset:
  3
  Manaaja??
  En usko jumalaan tai saatanaan, mutta arvostan kyllä leffan oman genrensä ehdottomaksi huipuksi.

  Mutta kuten tässä on (kohteliaisuudesta :D ) tapana sanoa: Makuja on monia.

  Ja itse kysymykseen: Phantom Menace. Monia muita paskoja leffoja (mm. Godzilla, Batman ja Robin, Avengers, ym.) löytyy, mutta ei mulla niihin mitään odotuksia ollutkaan.

  Sanotaan, että Burtonin Planet of the apes oli paha pettymys, siltä odotin paljon parempaa. Ja Enemy at the gates oli odotuksiin nähden pettymys.
   
 18. nothing

  nothing Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  2 092
  Saadut tykkäykset:
  6
  Enemy at the Gatesin kohdalla kävi samoin kuin Hannibalin kanssa, eli leffa oli positiivinen yllätys.

  Ja taas sama juttu ennakko-odotukset eivät todellakaan olleet korkealla.

  Eli kyllä nuo ennakko-odotukset taitavat vaikuttaa aika suurestikkin siihen minkälainen jälkimaku leffasta jää.
   
 19. Flynn

  Flynn Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.11.2001
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  0
  Star Wars: Episode 1, ehdottomasti. En muista, että olisin mihinkään muuhun elokuvaan näin suuresti pettynyt. Oma elokuvamakuni tuntuu eroavan valtavirrasta melko paljon. Usein ne leffat joita kovasti hypetetään, ovat juuri niitä jotka jo 3 sekuntia traileria nähtyäni tiedän niin surkeiksi, etten niiltä mitään edes odota. Positiivisena poikkeuksena viime vuosilta mieleen tulee Matrix, josta hälistiin, ja joka olikin itse asiassa loistava.

  Phantom Menacen kohdalla vanhana Star Wars -fanina odotukset olivat kovat, mutta sen nähtyäni en kyllä enää jatko-osalta mitään odota. Enkä suostu sitä samaan sarjaan vanhojen kanssa laittamaan. Toivottavasti LOTR olisi sen sijaan kerrankin hypetyksen arvoinen.
   
 20. jones

  jones Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  0
  eXistenZ. Toistaiseksi ainoa leffa, jonka olen vienyt vaihtoon.

  -J-