KYLMÄ RINKI alkaa taas!

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana MaxP, 02.09.2001.

 1. KenSu

  KenSu Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2005
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Ei tämä niin hirveästi vakuuttanut ekan jakson perusteella". Siis olen katsonut ekan jakson enkä muuta. Mutta kyllä varmaan tulee seurattua ainakin puoli-intensiivisesti (= "ei harmita hirveesti jos joku jakso unohtuu ajastaa") jatkossakin.
   
 2. Drokk

  Drokk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  1 576
  Saadut tykkäykset:
  4
  Täytyy aina ihmetellä niitä ihmisiä, jotka kuvittelevat hyvät sarjat ovat täyttä rautaa jo ensimmäisestä jaksosta lähtien. Yleensähän ensimmäiset jaksot ovat paitsi sarjaan tutustumista, myös budjetiltaan pieniä. Väistämättä tulee mieleen, että jos B5 tulisi nykyään telkkarista, niin kukaan ei sitä katsoisi. Täytyyhän sarjan koukkua joutua odottamaan jopa 20+ jaksoa.
   
 3. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 489
  Saadut tykkäykset:
  212
  No 20 jaksoa odotusta on tuossa tapauksessa vähän liikaa.

  Melkein mitä tahansa jatkuvajuonista sarjaa kannattaisi katsoa joku about 5 jaksoa ennen kuin lopettaa kesken. En tiedä olisko mulla kestänyt mielenkiinto B5:n kohdalla, riippuu tietenkin kuinka paljon niissä alkupään jaksoissa on itse asiaa ja mielenkiintoisia juttuja. Muuten kyllä ihan totta, että ihmiset odottavat yleensä aivan liikaa monessa suhteessa. Kuten tuolla Prison Break -ketjussa joku sanoi eilen tulleen pilotin katsottuaan "Sivusilmällä katselin eikä oikein innostanut/vakuuttanut. Koska pilottijakso ei pystynyt tuon parempaan, niin minun näkökulmastani sarja on varsin epäonnistunut. Pilotti on kuitenkin se jolla katsoja pitäisi saada "koukkuun"." On aika hohhoijaa koko kommentti. "Pilotti ei pystynyt parempaan = koko sarja on varsin epäonnistunut. Varsin terve suhtautuminen siis :thumbsup:

  Tuskin minkään sarjan ensimmäinen jakso vielä räjäyttää pääkoppaa mahtavuudellaan, mutta tää Kylmän Ringin eka jakso oli kuitenkin mielenkiintoinen ja hyvä, sillä hahmoissa ja arvaamattomassa tapahtumaympäristössä on omat koukkunsa, jolloin mitä tahansa voi tapahtua. Aika helvetin kaukana huonosta tämä ensimmäinen jakso, en näe mitään syytä lopettaa katsomista, koska hyvät sarjat ottavat aina aikansa. Sehän se on, että katsoja pikkuhiljaa houkutellaan mukaan, kun sitten jossain vaiheessa huomaa että täähän on aivan loistava sarja!
   
 4. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 617
  Saadut tykkäykset:
  168
  Niimpä. Siksihän itse aiemmin mainitsinkin, että Oz on niitä harvoja sarjoja, joka on alusta loppuun saakka loistava. On sarjoja kuten vaikka MacGyver, jotka alussa vielä hakevat "olomuotoaan" ja sarjoja, kuten vaikka Frendit, jotka loppua kohden menettävät otteensa. Sitten on tietenkin sarjoja kuten Simpsonit, jotka alussa (no ensimmäisen kauden ainakin) hakevat itseään, sitten menestyvät ja lopulta hukkaavatkin itsensä. Harvassa ovat ne Ozin ja vaikka Seinfeldinkin tapaiset sarjat, jotka koko kestonsa ajan toimivat.
   
 5. Albatrossi

  Albatrossi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseltäni jäi valitettavasti väliin tuo maanantaina esitetty ensimmäinen jakso, joten voisiko joku kertoa mitä siinä tapahtuu?

  Tämä pätkä, jonka löysin HBO:n sivuilta, on aika lyhyt kuvaus...
   
 6. Ali_K

  Ali_K Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.12.2005
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse en olisi sarjalle paljon parempaa aikaa keksinyt. Maanantaina tuohon aikaan on aina melko varmasti kämpillä.
   
 7. KenSu

  KenSu Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2005
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Menee jo täysin OT:ksi mutta:

  Miksi pitäisi vuosikausia jaksaa katsoa ja odottaa sarjan pääsemistä vauhtiin, kun osataan (tai on ainakin ennen osattu) tehdä aivan loistavia minisarjoja, jotka säkenöivät jo ensimmäisestä jaksosta alkaen? Esim Cracker, Riget tai Laulava salapoliisi. Budjetilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä vaan kunnon käsikirjoituksella.

  Tämä OZ on ihan kelpo sarja, mutta en ihan vielä tähän mennessä nähdyn perusteella yhdy hypetykseen.
   
 8. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 394
  Saadut tykkäykset:
  17
  Aikaisemmin en ole sarjaa seurannut eli yhden näkemäni jakson perusteella en vielä kommentoi mitään.

  Mutta sarjan kuvasuhde, onko se montakin kautta 4:3 ?
   
 9. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
  Eiköhän se kaikilla kausilla ollut tuo normaali 4:3, ellei sitten viimeinen kausi ollut laajakuvana. Sarjaahan tehitiin vuosina 1997.-2003, eikä tuohon aikaa kovinkaan montaa sarjaa vielä laajakuvana kuvattu.
   
 10. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 394
  Saadut tykkäykset:
  17
  Kiitti tiedosta.

  Pisti vaan silmään tuo kuvasuhde, kun tuli jakso katsottua projektorilla. Nimittäin 4:3-kuva 170cm leveänä on "suhteettoman" korkea katsottavaksi 3metrin katseluetäisyydeltä :(
   
 11. tcb1967

  tcb1967 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.12.2004
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Piru merrassa!
  Kylmä Rinki tarkoitus ottaa DVD-R-levyille talteen, mutta jo ensimmäisen osan kohdalla tuli totaalinen ryssiminen:OI Nyt tarvitsenkin tuon ensimmäisen osan, jotta homma etenisi aiotulla tavalla. Mikäli tuon pakkaamattona saisi, olisi asia erittäin bueno.
  Nyt on mies mäessä ja apua tarvitaan kipeästi - joten jeesiä pliis. Laita mailia, privaa tai mitä vaan niin sovitaan jutuista:thumbsup:
   
 12. Albatrossi

  Albatrossi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
 13. sarrad

  sarrad Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  757
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muuten kyl toimii tää sarja, mut alkaa pikkuhiljaa hajottaan ne sen pyörätuolijäbän muka-oivaltavat filosofoinnit. Ko. näyttelijä on muutenkin suht ärsyttävä, siinä taas yksi syy miks Lost ei nappaa.
   
 14. Rela

  Rela Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  473
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täysin eri. Kyseisen tyypin jorinat ovat olennainen osa sarjan loistavuutta. Ne jutut ovat erinomaisia läpi koko sarjan.
   
 15. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 679
  Saadut tykkäykset:
  681
  Ite olen täysin samaa mieltä. Lostissa kaveri todellakin on ärsyttävä, mutta Oz ei olisi Oz ilman häntä.
   
 16. Jaded

  Jaded Uusi jäsen Tukijoukot Blokattu

  Liittynyt:
  23.04.2004
  Viestejä:
  1 548
  Saadut tykkäykset:
  1
  Selviääkö Oz missään jaksossa paraneeko kaveri halvauksesta ku Lostissa tyyppi kuitenkin kävelee?
   
 17. Stormlord

  Stormlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.02.2006
  Viestejä:
  677
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, Lostin Jack tulee ja fixaa sen.

  Kyllä mäkin oon vahvasti sitä mieltä, että Hillin jutut ovat oleellinen osa Ozia, ja rytmittää sarjaa oivasti. Muutenkin Hill on ihan mielenkiintoinen ja hyvä hahmo.
   
 18. jupasa

  jupasa Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.07.2001
  Viestejä:
  144
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitus olisi vihdoin katsoa tämä paljon hehkutettu sarja, kun se jäi aikoinaan seuraamatta. Sähläsin kuitenkin uuden videoskaalaimen kanssa niin, että unohdin tallentaa uusimman jakson 18.9. Olisko kellään mailata sitä jossain formaatissa (minulla on Toppy 5100)? Maksan tai hyvitän tarvittaessa jotenkin..
   
 19. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Sain mahtumaan 3 jaksoa yhdelle Samsungin Pleomax (8x) 4.7 GB DVD-R:lle ja nyt olisi yksi ylimääräinen dvd-r, jolla on kaksi ensimmäistä jaksoa #101 - The Routine ja #102 - Visits, Conjugal and Otherwise. Levy on TMPGEncillä editoitu (mainokset pois ja simppeli menu) ja Nerolla kärytelty dvd-video formaattiin. Voin postittaa, jos joku todella kaipailee näitä jaksoja. Rippaamalla saa yksittäiset jaksot levyltä talteen. Ota privalla yhteyttä. Jos useampi kuin yksi näitä kaipaa, niin 1. vastaanottaja voinee palauttaa levyn kiertoon...
   
 20. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 489
  Saadut tykkäykset:
  212
  No hohhoijaa mitä kliseitä tämän viikon jaksossa, eikä mitään kovin järkevää tapahtunut taaskaan. Kovasti Prison Breakin kohdalla kritisoitiin sitä, että kuinka ongelmat ratkeavat liian helposti. Eipä tässäkään paljoa aikailtu, kun huumeita vangeille diilaava vartija Healy poistettiin kuvioista epäuskottavasti ja aivan liian iisisti. Lisäksi kun nekrut ja muut vetävät huumeita, kuva pyörii ja venyy kuin Terry Gilliamin elokuvissa korostaen sitä että "kattokaa, vähän nää jätkät on aineissa nyt." Ja kukapa olisi arvannut, että McManusin ja sen naisvartijan välille syttyy romanssinpoikainen. Soopaa. Ja tietty Beecherin meikannut drag-hintti, eipä ainakaan kliseitä ja turruttavia stereotypioita puutu tästä sarjasta. Aina niin katu-uskottava kiroilu, kikkelin näyttäminen, homostelu ja väkivalta ei tee vielä hyvää sarjaa, varsinkaan tämän rotuennakkoluuloja ja moraalitonta käyttäytymistä lietsovan "kulttisarjan" kohdalla. Vankilailmapiiri on niin ylivedettyä sodomaa ja gomorraa, eikä Ozia voi hyvällä tahdollakaan väittää realistiseksi vankilakuvauksen ollessa turhuuksilla mässäilyä. Kyllä Prison Break on paljon koukuttavampi, viihdyttävämpi ja jännittävämpi tv-sarja, siinä sentään on jokin tarina jota viedään eteenpäin joka jaksossa.